Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

knugge

Medlem
 • Antal inlägg

  703
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av knugge

 1. Tack hörni. Transcentdisken är något billigare. Får lov att undersöka om det finns några omdömen om dem
 2. Tack vad hjälpsam du är!! Jag har dock försökt knappa in det serienummer som står på maskinens undersida men Apple skriver att det är fel
 3. Fasen också. Kan man köpa ny någonstans? Jag har sökt på nätet men hittar inte. Känner mig korkad
 4. Hejhopp kom på att det kanske är mer effektivt med en ny. Jag har en MacBook air a1466 som plötsligt slutat fungera. Startar i recovery mode från nätet och varken skivverktyg eller installationsprogram för OS x hittar någon skiva eller i skivberktyg anges Mac OS x base system (kapaciteten anges till 1,19GB) och inget annat. Testade terminalgrejjen som anges i en annan tråd där detta inlägg också finns men då står det "no corestorage logical volume groups found". Jag har testat allt annat möjligt innan som att dra ur sladden sätta i den och starta med en massa knappar intryckta tills det pipit tre gånger Är ssd trasig eller finns det något annat man kan hitta på?
 5. Hejhopp! Väcker liv i den här gamla tråden. Jag har ett liknande problem. MacBook air a1466 som plötsligt slutat fungera. Startar i recovery mode från nätet och varken skivberktyg eller installationsprogram för OS x hittar någon skiva eller i skivberktyg anges Mac OS x base system (kapaciteten anges till 1,19GB) och inget annat. Testade terminalgrejjen som anges i tråden men då står det "no corestorage logical volume groups found". Är ssd trasig eller finns det något annat man kan hitta på?
 6. Hej macvänner. Tack för tips och länkar. Vi ska köpa kabinettet. Kompisar med mac har vi tack och lov. Poca: båda våra backupdiskar har dött inom loppet av två år vilket gjort att vi inte skaffat nya.mdumt, jag vet men nu sitter vi där vi sitter. Tur att det fanns en lösning. Igen stort tack till er båda.Alix och poca.
 7. Hej, som rubriken säger har det hamnat kaffe i datorn och den kommer inte igång. Äpplet visar sig, det snurrar ett tag och sedan dör den. Det största problemet är att vi behöver innehållet på disken till på tisdag. Nu undrar jag om det är någon som har något tips. Vi har inte tillgång till någon annan mac. Finns det något vi kan göra? Att få datorn kontrollerad via försäkringen, vi har drulle, tar flera veckor. Tacksam för alla tips och all hjälp.
 8. Fasen vad bra. Tusen tack! Förresten hur kommer man på sådant?
 9. Hej, någon i min fina familj har på något sätt lyckats få en filmfil att ligga i sidofältet men den ligger inte där som de andra objekten. Den går inte att ctrl-klicka på så att man får möjlighet att ta bort den och den går inte att dra till skrivbordet, andra mappar eller papperskorgen. Den beter sig korts sagt inte som de andra sakerna i sidofältet. Vad har hänt och hur får jag bort den? En grej till... Jag har också fått telefonlursymbolen längst upp i listen, den som visar modem. Jag har dock inget modem och jag skulle vilja få bort den men det finns inga val för det i systeminställningar/nätverk. Hjälp, hur får jag bort den? Tack på förhand
 10. Jag hittade svaret på nätet. Dav.dropdav.com. Tack för hjälpen.
 11. Vad bra men vad ska man skriva på serveradress? Jag testade länken du skrivit ovan sedan med /och mitt användarnamn och slutligen bara dropdav.com. Inget fungerade. Vad göra?
 12. Du skojar. Hur sparar du i dropbox från pages i en iPad? Det skulle jag verkligen vilja göra.
 13. knugge

  iPad eller Macbook Pro?

  Jag köpte en ipad som ersättare för bärbar dator och jag tycker inte att den är så smidig när man behöver en skrivmaskin. Jag har pages i den och det går bra att skriva och redigera texter, både med bilder i och tabeller. Problemet är att det blir osmidigt att blanda pekmanövrar med skrivning på externt tangentbord. Det blir liksom inte intuitivt men är säkert en vanesak. Bara en sådan sak som att skrolla i text blir märkligt eftersom man måste göra det med ett finger på skärmen samtidigt som man skriver med tangentbord. Ett annat exempel är om du vill flytta markören. Då måste du antingen använda piltangenterna eller fingret. Dessutom måste du släpa med dig tangentbordet. Använder du det inbyggda tangentbordet ökar risken för felskrivningar och diverse ofrivilliga inmatningar, som exempelvis byte av tangentbordslayout utan att man märker det. Summering: Den fungerar men inte lika smidigt, intuitivt och effektivt som en dator gör för ordbehandling. Slutsats: musplatta med multitouch is the shit!
 14. ok, vi får anta att det är en mindre bra pdf. Tidningens chefredaktör heter Andreas Leijon.
 15. knugge

  iPad med problem!?

  Hej har haft min iPad sedan jul och varit med om lite skumma missöden och funderar därför på om det hör till vanligheterna och om det kan räknas till iOS 4.2s radda av buggar. Ipaden har vid ett tillfälle plötsligt blivit svart och inte gått att starta med annat än att jag drog mig till minnes att man kunde trycka på båda knapparna samtidigt ett tag, det fungerade. När jag skulle läsa en större pdf idag kraschade ibooks och blue reader så att ipaden visade äpplet ett tag för att sedan se ut som om den startat om sig själv spontant och nu senast kraschade självaste Safari men operativet stod fast. Egentligen känns det som att apparna, särskilt de Apple gjort är sjuktstabila, stabilare än os x-versionerna men jag vet inte om man kan säga det samma om iOS. Det påminner mest om en telefon helt enkelt. Plötsligt stängs den av, plötsligt måste man starta om för att det ska fungera som det är tänkt osv. Hoppas stabiliteten blir bättre snart för det är trevliga produkter, både iphone och iPad.
 16. Ni kan testa själva det är ett gratisnummer "Världens vetenskap" heter tidningen. Jag tycker den scrollar dåligt i min mbp med 4GB minne även om den går betydligt snabbare och smidigare än i ipaden. Nu, efter omstart, går det bättre men det verkar tungt för den. Det kanske inte är så konstigt då det är ett magasin fullproppat med bilder?! Efter omstart gick det att öppna i ibooks.
 17. Jag har märkt att det tar tid att ladda. Mer än en minut. Det fungerar att läsa i dropbox när den laddat men inte bra och det blir problem när man ska öppna från dropbox i ibooks eller blue reader, då kommer äpplet mot svart bakgrund och sedan är det som att den startat om, som sagt.
 18. aha, ja det går att läsa på datorn men ipaden kraschar. Kanske pdf:en är korrupt.
 19. Hej, jag har precis laddat hem ett nummer av en vetenskapstidning, ett gratiserbjudande. Jag lade pdf:en i dropbox och öppnade den i ipad i dropbox. När man sedan försöker scrolla, efter en enorm inladdningstid, går det väldigt trögt, nästan oanvändbart, så då testade jag att öppna i ibooks och bluereader men när man gör det släcks skärmen efter ett tag och äpplet kommer fram som om den startas om automatiskt. Är det bara att utgå ifrån att ipad inte klarar av att läsa in och visa pdf:er i den storleksordningen?
 20. Ingen app där du kan lägga in egna glosor men det finns quiz. Däremot kan du använda safari och gå in på glosor.eu där du enkelt blir medlem och sedan lägger in glosorna. Sidan kan sedan göra olika typer av övningar och spel med dina ord. Lycka till. /Engelsklärare.
 21. Jo mattem jag har testat HTML 5 och det fungera men det skulle vara trevligt att lösa problemet. Det uppstod plötsligt. Det är inte bara jag som använder datorn så jag vet inte vad som kan ha hänt. Det konstiga är dock att det inte hjälpte att installera om safari och flash. När det gäller hårdvaruaccellereringen har det fungerat utan att jag stängt av något tidigare. Vad jag förstår så är flash 10.2 beta men det verkar inte vara ett allmänt förekommande fel. Jag har föröveigt senaste MBP 13 2.4
 22. Helt galet detta. Nu har jag avinstallerat click-to-flash. kastat Safari och installerat om det men resultatet är fortfarande det samma. youtubefilmer visas utan bild men med ljud. Fältet där bilden skulle ha varit är vitt.
 23. Dåligt att de inte visar tydligare att det är importerade maskiner. Köper man från Apple som jag gjorde så är alla tillbehör svenska.
×
×
 • Skapa nytt...