Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rpz

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om rpz

 • Medlemstitel
  På gång
 1. rpz

  Grafikkort i G5?

  Okej. det förklarar en del. Jag visste inte att firmware var beroende av processor, utan jag trodde den körde i sin egen lilla värld och kommunikationen med resten av datorn bara bestod i att putta ut trianglar. Men alltid lär man sig nåt nytt. Hur är det med grafikkorten i iMac G5? Kan man byta dom eller? FX5200 är ju inte mycket att hänga i julgranen :/ FX5200 har väl inte ens PS2 eller hur är det? (Jag vet att när jag köpte min PC (bärbar) för ett år sedan fick jag välja mellan FX5200 och radeon 9600. Jag valde ati-kortet och det kostade lite extra. Och så bra är det inte, även om det duger för mig.). angående grafikkort i bärbara så brukar det inte vara samma sak även om grafikkorten heter samma sak... dvs radeon 9600 i en bärbar är egentligen "radeon 9600 mobility" och har inte samma prestanda som radeon 9600 som sitter i stationära datorer. (sen finns ju många olika versioner även i den stationära varianten... från sämre till bättre: readeon 9600, readeon 9600 pro, radeon 9600 XT Jag kan ha fel nu, men jag tror att det som skiljer mellan "varianterna" är hastigheten, inte funktionaliteten (vilket iofs var vad du sa). Mitt kort heter "ATI Mobility Radeon 9600 PRO TURBO", så det är både mobility och pro Det är ju tråkigt att det inte går att byta grafikkort i imac. Jag skulle vilja ha ett kort med nyare OpenGL-stöd. Jag är osäker på om FX5200 är bra nog.
 2. rpz

  Grafikkort i G5?

  Okej. det förklarar en del. Jag visste inte att firmware var beroende av processor, utan jag trodde den körde i sin egen lilla värld och kommunikationen med resten av datorn bara bestod i att putta ut trianglar. Men alltid lär man sig nåt nytt. Hur är det med grafikkorten i iMac G5? Kan man byta dom eller? FX5200 är ju inte mycket att hänga i julgranen :/ FX5200 har väl inte ens PS2 eller hur är det? (Jag vet att när jag köpte min PC (bärbar) för ett år sedan fick jag välja mellan FX5200 och radeon 9600. Jag valde ati-kortet och det kostade lite extra. Och så bra är det inte, även om det duger för mig.).
 3. Har dom bytt hasharna igen också? Det börjar bli smått irriterande att alltid behöva patcha mt-daapd för att kunna streama sin musik i itunes.
 4. rpz

  Neon i datorn

  gtek har rätt stort utbud av sånt (http://www.gtek.se). Antagligen är det bäst att köpa i butik eftersom det inte är så dyrt och frakten nog går på en del. Microstore och inet har, om du råkar bo i göteborg.
 5. Fler bilder, någon? En bild säger mer än 1000 ord........ EDIT: Redan uppe på apple store såg jag... Dom är kvicka på apple
 6. G5 vore ju nice. Men kommer nog inte att hända. Skippa modem. Vem behöver det idag? Bluetooth vore ju bra. 2 minnesplatser ett krav.
 7. rpz

  Grafikkort i G5?

  Hur är det med grafikkortsplatser i Power Mac G5? Jag äger tyvärr ingen sån så jag har inte testat, men jag har hört av en kompis som har en sån att de inte är standard AGP/PCI-X utan man måste köpa speciella grafikkort från Apple. Är detta sant?
 8. Sorry detta kanske är gammalt, men nytt för mig http://www.thinksecret.com/news/0412expo2.html G4 1.25 för $499. LÄTT att jag köper en sån om den kommer.
 9. rpz

  mplayer

  Hur bra är mplayer för mac? Jag har aldrig kört det då de macar jag nu har är på tok för slöa för divx. Jag har testat både linux och win-versionerna och konstaterar att linuxversionen spöar win-dito med hästlängder + att det finns trevliga gui:n som xine. Hur står sig os x-versionen i fråga om gui och hårdvarusupport? Jag har hört att det ska finnas nåt osx-native gui fast som sagt, aldrig provat. Och slutligen, vilken är er favorit-divx/dvd/...film - spelare?
 10. Så du öppnade disken och kollade varför den pajat? Seriöst
 11. Det var därför jag är så intresserad av en PPC, bland annat. Som du skriver - tyvärr är inte FLOPS/krona samma sak. PPC är en ganska dyr arkitektur för vanliga hemanvändare, jag gissar eftersom den inte masstillverkas på samma sätt som x86. Lite off topic-varning : Och köper man från till exempel Dell så får man ett mindre funktionellt OS Men seriöst man får också rätt mycket prylar som ms works, powerdvd och allt vad det är. Jag tror det är fenomenet med alla paketdatorer man köper. Frågan är, om man blir påslängd en massa sånt, behöver man det? Även om det är värt 3500 som du skriver, är det ju kanske inte värt så mycket för just dig, eftersom du kanske inte skulle ha betalat för det. PowerMac G5 är en av de trevligaste burkarna jag använt. Tyvärr kan jag inte lägga 16000 på en dator (och då skickar dom inte ens med skärm!). Det var också anledningen till att jag postade från början. Eftersom jag bland annat tänkt använda datorn för lite beräkningar så är en begagnad G4 eller en begagnad dator i allmänhet lite tveksamt, men jag håller såklart utkik efter det med.
 12. Haha. Kanske Fast det finns nog värre alternativ. Menade förstås tvärtom, megaflops/krona . Där verkar AMD 64 vara vinnaren. Nu menar jag förstås för mig som privatperson. För en masstillverkare av embeddedsystem som köper 1000-tals processorer kan det se helt annorlunda ut såklart.
 13. Moderkort+processor 1GHz G4 för 6000 spänn *suck*. Grafiken hade jag inte brytt mig så mycket om, det är inte tänkt som en speldator. Dvs det skulle inte ens gå att sparka igång på en G5:a? Jag börjar tro på det. Vilket leder mig till slutsatsen att PPC inte är något att titta åt om man behöver bry sig om kostnad (alltså "kronor / megaflops") (om man inte bygger jättekluster och strömförbrukning är viktigt. Fast då finns ju transmeta också) Tråkigt. Det hade varit lite skoj med någonting nytt. Nej det lutar i alla fall åt AMD64 och någon 64-bitars distro. Då får man en 2GHz 3000+ med moderkort för < 3000.
 14. Hmm. http://games.slashdot.org/article.pl?sid=0...1749256&tid=211 Ett chippat Xbox2 kanske blir lösningen sen
 15. Apple tillverkar dom enda PPC-datorerna kanske? (PC-datorer alltså, embedded-system verkar det finnas gott om). Det är konstigt att det verkar vara så dåligt med PPC-moderkort på den allmänna marknaden, det är ju en grymt bra arkitektur. Billigaste powermacen kostar 16000 utan skärm och det är absolut inte vad jag kallar billigt, så det är ju ingen vidare lösning heller om man i huvudsak tänkt sig köra linux. Kan man ana någon slags deal mellan apple och ibm här om att tjuvhålla på arkitekturen? Iofs läste jag nånstans att den öppnades 2002 eller nåt sånt men det verkar ju inte ha gjort någon skillnad. Tråkigt tråkigt . Hur är det med amiga förresten om det fortfarande existerar. Körde inte såna ppc?
×
×
 • Skapa nytt...