MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattis.se

Medlem
 • Antal inlägg

  486
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Mattis.se vann dagen: 24 augusti 2017

Mattis.se hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

71 Bra

Om Mattis.se

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Art director. Ingenjör i grafisk teknologi.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2001
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15" i7, iPhone 7, Apple tv 4k, Time Capsule, iPad 2
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mattis.se

  InDesign CC2019

  Tryck cmd + B utan att ha någon textruta markerad. Välj din nya förinställning och tryck OK.
 2. Har du startat om datorn och din Apple tv?
 3. Mattis.se

  Surfa anonymt

  Inte klicka, högerklicka. Eller ctrl-klicka eller hur det nu funkar på ditt system. Och som sagt – läslistan innehåller inte någon automatisk historisk utan bara sajter som du själv lagt till.
 4. Mattis.se

  Surfa anonymt

  I läslistan finns ju bara saker som du själv lagt till. Safari sparar ingenting automatiskt där. Du kan högerklicka i läslistan och välja "Rensa alla objekt..."
 5. Testa att avsluta dem med hjälp av Aktivitetskontroll. Det programmet finns i programmappen > Verktygsprogram, och där kan du söka efter Safari och avsluta de delar du behöver stänga. Då markerar du en rad i listan och trycker på ikonen med ett kryss högst upp till vänster.
 6. Nej, för jag snodde bilden från nätet. 😅
 7. Tryck på ikonen längst ner till höger (se bild) och håll in tills du får upp en meny. Där kan du stänga alla flikar.
 8. Det handlar troligtvis om att du har dokumentet inställt på rgb för genomskinlighetsblandning och exporterar din pdf till cmyk. Gå till menyn Redigera > Genomskinlighetsblandning och välj där rgb eller cmyk. När du exporterar din pdf går du till fliken utdata och väljer en profil med samma färgrymd som mål.
 9. Om du har pdf:erna på din dator kan du bara dra in dem och släppa dem i iBooks. Se till att du har iCloud aktiverat på samtliga enheter (slå på också för Böcker i iPhone) så synkas dina pdf:er till alla enheter.
 10. Mattis.se

  Bifoga bild till mail från iPad mini 4

  Mitt svar gällde alltså bara den biten när du ska spara bilden du googlat fram. Du behöver inte göra en skärmdump, bara tryck på bilden för att spara den till din telefon. Hur du infogar den i ditt mejl har du fått svar om från andra.
 11. Mattis.se

  Bifoga bild till mail från iPad mini 4

  Tryck på bilden i stället och välj "Spara bild" så slipper du en massa jobb med att göra skärmdump och fixa till den.
 12. Du kan inte byta bakgrundsfärg vad jag vet, men du kan rita en form och lägga över hela sidan. På samma sätt kan du rita en form och använda som ram.
 13. Mattis.se

  Nvidia-driver till Mac Pro

  Om du jämför priserna på Apples hemsida så blir det missvisande, då de amerikanska priserna visas utan moms. Så om du drar bort den svenska momsen och jämför, så är det inte så stor skillnad.
 14. Här är till exempel en tråd på Crucials forum där en från deras support skriver så här: "It's worth pointing out TRIM is by no means required for your SSD to run properly. TRIM really hasn't been needed for consumer drives for almost ten years now, thanks to the implementation of controller based cleanup processes like Garbage Collection." https://forums.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/Trim-active-or-not/td-p/185144
 15. I dag behövs ingen TRIM för SSD:erna sköter det där själva.
×