Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Falkens

Medlem
 • Antal inlägg

  141
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Falkens

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1972-10-04

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.falkens.se
 • Skype
  falkens.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MacBook
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har en server från unraid och har vi finder tidigare loggat in med en användare som har fulla rättigheter och det ska vara öppet på servern också. När jag försöker dra en fil till len specifik mapp så får jag inte flytta den utan det händer inget alla. Någon som vet vad detta kommer i från, det händer på 2 olika MAC datorer vilket gör att man vill se at problemet ligger på servern, har kollat med polaren som dryftar den åt mig och där är allt öppet till 100% vet inte ens vad jag ska kolla på...?
 2. Ja fenomenet kom bara så där som alla fel gör... det har funkat. Jag har en server med programvaran unraid (sköts av en vän till mig och han lika frågande) Jag ansluter till den via finder och "GÅ / Anslut till server" Jag fyller i mina inlogguppgifter Anslutningen misslyckades Gör jag samma sak sen med 192.168.1.1:** i safari fyller i inlogguppgifter Inloggad Någon som kan veta vad detta beror på?
 3. Spännande att detta inte finns... får göra en kontroll hos Apple
 4. Jag har en dotter som tyvärr fått diabetes och hon är 6 år. Jag undrar om det finns något sätt man kan spärra sin Iphone så hon bara kan ringa vissa nummer och sen kunna läsa SMS. Som det är nu så måste jag har extrem koll på henne vilket är ganska påfrestande då hon lätt glömmer tiden för att mäta sitt blodsocker och jag vill att hon ska kunna leka "fritt". Då kan jag även hitta henne via "Hitta min Iphone" vilket skulle göra att man slipper sitta och bita på naglarna hela tiden. Hoppas någon förstår frågan och hur jag tänker
 5. Tack för det!!! Det var lösningen (missad biten med att radera först för att sen gå tillbaka och instalera OS X)
 6. Macbook 13 tum Mid 2010 OS X 10.9.5 Något mer
 7. Försökte ändra med den infon * OS X 10.9.5 * 4 GB * Det är den vita plast Macbooken....
 8. Jag tycker jag har googlat och läst och även testat men den installerar bara över en ny installation... jag vill blåsa hela datorn och se till att den blir som ny, hur gör jag? Jag vill alltså radera ALLT på den och starta upp den som den kom rätt ur lådan. Ja, hur gör jag?
 9. 62 som kollat... ingen annan om har en idé?
 10. Har inte TimeMachine utan det är CrashPlan jag har, jag har det på en delad server... där jag även delar den utanför huset. Vad säger man? Backup på backupen. Om jag "bara" tar users täcker jag då allt om jag vill läsa tillbaka den? Tar jag disken så täcker den ju program etc. också och de kan jag ju få tillbaka på annat vis än att ta en massa plats på en backup. Min Itunes-profil är ju inte så lätt att få tillbaka så den vill jag ju göra en back upp på... men med det vill jag inte säga att det är den jag oroar mig för utan det är helheten. Men för att vara tjatig, jag behöver som sagt inte backup programmen då de kan man får tillbaka på annat sätt.
 11. Jag har för avsikt att använda Crashplan och blir lite fundersam. Jag vet att det är svår fråga att svara på men jag ser inget behov att backa upp en massa program, det är det jag tänker på. Är nyfiken på vad man i OSX bör göra en back up på och en sak jag tänker på är ju Itunes i alla fall då jag gör backup på Iphone/ipad till min dator och då vill jag inte förlora den om det händer något utan vill då kunna läsa tillbaka. Hoppas verkligen någon fattar hur jag tänker här :-)
 12. [LÖST i annan tråd] https://forum.macworld.se/topic/168879-skaerm-slocknar/
 13. Tack, jag ber Apple kontakta mig så får jag se vad de säger..
 14. När jag tog i skärmen uppe till vänster och nere till höger på tangentbordsdelen så slocknade skärmen. Jag testade några gånger och det hände samma sak. Jag fick typ knacka lite på den så kom den tillbaka. Någon annan som stött på detta fenomen? MBP 15" retina SSD (Late 2013)
 15. Jag är lite nyfiken på hur påtaglig det ljudet ska vara. Jag det surar med ett konstant ljud inte störande men nog för att man ska märka det och irritera sig... En aning. Är jag överkänslig ? Det är en MBP 15" retina SSD (Late 2013)
×
×
 • Skapa nytt...