Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

simmerimme

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om simmerimme

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2000
 • Appleprylar
  MBP 2016 13" Touch Bar, iPhone 7, iPad Air
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Har dina hörlurar inbygd mikrofon? Det kanske är det som ställer till det med applelurarna annars. Eller är 3.5 mm uttaget lika långt både med- och utan mikrofon?
 2. Det är laddaren som kom med, så den borde ju vara original, haha. Beror nog på någonting annat i mitt fall då... Har du möjlighet att stoppa in ett par andra hörlurar, tex EarPods, för att se om de går hela vägen in?
 3. Hej! Jag köpte mig en macbook pro 2016 i höstas, 13" med touchpad. Redan när jag fick datorn så märkte jag att mina (apple)hörlurar (earpods) inte riktigt går hela vägen in i hörlursuttaget (se bild), jag prövade även med andra hörlurar med samma resultat. Jag har inte tyckt att det har varit mer än ett estetiskt problem förrän häromdagen där jag märkte att det "brummade" i hörlurarna när jag hade i laddaren och inte höll på chassit. Är det någon som har liknande problem? Både med att hörlurarna inte går hela vägen in? Och att man får en störning i hörlurarna när man har i laddaren men inte rör chassit? Tack på förhand!
 4. Jag har sett detta men jag har även läst på flera hemsidor att det skall vara kompatibelt med OS X. Men jag antar att det endast gäller för "standardfunktionerna". Tack för hjälpen!
 5. Hej, jag har införskaffat mig ett SideWinder X4 tangentbord. Det fungerar som det skall, UTOM för macroknapparna. Man skall kunna ställa in fem knappar till olika funktioner men detta fungerar inte. Jag har förstått att problemet ligger i att min Mac inte ens förstår att knapparna existerar. Är det någon som har lite erfarenhet om hur man kan göra med detta? Är det inte möjligt att få min Mac att förstå att det finns mer knappar än vad det brukar? Jag har installerat skivan som kom med tangentbordet. Då installerades Microsoft IntelliType Pro. Detta gjorde ingen skillnad jämfört med att inte ha det installerat. Något som är lite intressant dock är att när jag är i programmet och trycker "Keyboard Info" står det "No microsoft keyboards found". Skall jag ge upp hoppet om att kunna använda macroknappar på min mac eller vet någon hur man gör? Tack, tack.
 6. Tänkte ge en uppdatering på hur det gått, för framtida människor som kanske vill veta samma sak. Tack också för trådförflyttning. Var så osäker på om jag skulle posta i Mac Mini eller OS X allmänt så glömde leta efter skärmar mm. 1. Det är möjligt att använda två skärmar (som båda kan användas separat, vill säga de visar olika saker). Detta gjorde jag genom att jag satte en skärm i HDMI-utgången (adapter till DVI) och en i Mini Display-porten (adapter till DVI). 2. Jag förlorar kanske någon FPS men det är inte märkbart. Vad som är ett problem dock är fullscreen. Med spel (jag har ännu testat League of Legends (iLoL) och Call of Duty 4) så blirena skärmen fullscreen (precis som när man använder endast en skärm) men den andra blir grå. Detta var ju inte vad jag hade tänkt mig men jag har inte hittat någon lösning på detta än.
 7. Hej, jag har en Mac Mini (4,1, årgång 2010(?)), 4GB RAM, Intel Core 2 Duo och kör Mac OS 10.6.8. Jag hade tänkt att köpa till en extra monitor, så jag har lite frågor jag hoppas att någon kan hjälpa mig med. 1. Är det möjligt att köra två skärmar på min dator? I så fall hur? (bara att sätta i en i HDMI-utgången och den andra i Mini Display-utgången?) 2. Hur kommer det vara med prestandan? Till exempel, i dagsläget så spelar jag spel med ung 30fps. Om jag har, låt oss säga, iTunes öppet på den andra skärmen kommer det påverkas mycket? Samma i allmänhet, måste datorn tänka mycket mer när man använder två monitorer? Skärmen jag har nu är 1920x1200 och den jag tänkte skaffa har samma upplösning. Tacksam för alla svar!
 8. Hejsan! Jag har fått ett litet "problem" med mina tangenter. Jag vet inte om det beror på den nya macen (mini) eller det nya tangentbordet (apple wireless keyboard). Vad som händer iallafall är att när jag trycker en gång på "shift", "fn", "ctrl", "alt" och/eller "cmd" så kommer symbolen av vad jag tryckte upp på skärmen, men om jag trycker på en annan knapp som har en funktion tillsammans med den så går den bort. Till exempel: jag trycker "cmd" (symbolen kommer upp på skärmen), sedan "Q" så stänger jag ned programet. Så vad symbolen gör är att "jag håller ned knappen men ändå inte". Om jag trycker två gåner på någon av dessa knappar så blir det som att jag håller den knapparna permanent och går inte bort om jag trycker på "Q" eller någon annan knapp (men går bort dock om jag trycker på den knappen igen). Vad jag vill göra är alltså att få bort den här funktionen. Går det och isåfall, hur gör man?
×
×
 • Skapa nytt...