Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pick-me-up

Medlem
 • Antal inlägg

  101
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av pick-me-up

 1. Wow! Äntligen en fråga som ingen av forumets superhackers har hittat svar på … Jippee! Det irriterar mig också så in i vassen! För när jag surfar på olika sidor vill jag oftast backa ett steg, men sen dyker den här förbannade frågan upp jätteofta. Kan inte ni utvecklare och medhjälpare till Safari ta bort den vid nästa uppgradering?
 2. Den första varianten av iMac lanserades i augusti 1998. Källa: wikipedia Priserna kan mycket väl stämma.
 3. PSA Peugeot Citroën ägs av Peugeot S.A. holding company och är privatägd. Renault är statsägd. Vem skulle ha trott 20–30 år sen att speciellt Citroën skulle sälja så bra som den gör i dag? Jag vet en Mazdaförsäljare i Norrland som bytte från Mazda till Citroën och har klarat sig jättebra. Förr i tiden var inga franska bilar så ansedda bland bilentusiasterna. Det kanske fanns inte heller någon orsak varför de skulle vara det. Men i dag är situationen helt annan. Vi hade en Peugeot 405 Break årsmodell 1992 och den hade den egenheten att instrumentpanel väsnades lite mest hela tiden. Så är det nog inte i dag. Peugeot vinner tester i biltidningarna på löpande band. Sen har framgångarna i rallytävlingarna varit enorma. Det kan ha påverkat ganska mycket på försäljningen skulle jag tro. Körmässigt har det varit länge ett känt faktum att Peugeot har bland den bästa styrningen hos framhjulsdrivna bilar. Citroën säljer mest pga. sin komfortabel fjädring speciellt på dåliga vägar. Renault har jag dålig koll på. För egen del skulle jag utan tvekan köpa en Peugeot.
 4. Visst känns det lite tungt … när man har nästan lagt hela sin själ för att fixa den perfekta raden, och sen spricker man lite här och var? Men så är det inom V75 och travet. Fast just denna gång tycker jag var väldigt speciellt, då det fattades självklara spikar. Ingen häst var streckad 70 procent, vilket måste vara nästan rekord! Egentligen ska en eventuell spik ha streckats minst 80 procent, vad jag vet.
 5. Som jag skrev förut … så fanns det INGA solklara spikar att ta sig till och dem som jag själv hade valt blev fel 7 i andra och 3 i femman. EN enda ynkliga femma fick jag … och det är inte mycket att hänga i påskriset Men det är bara att ta nederlaget som en man och gå vidare Säger bara grattis för alla som hade sju rätt i dag. För så lätt var det inte …
 6. Poca! Du skriver att du tar med 9 Lucky Miracle! Vad har hästen uträttat att så många höjer hästen i skyarna?? Jag tror mer på 1 NICE SURPRISE S.A. Min vän ringde precis och han ska ta tre helgarderade lopp!!! De med få hästar samt avdelning 6. I mitt tycke är det att slösa med streck … men det återstår att se.
 7. Kännetecknande för den här omgången verkar vara att det saknas självklara spikar … Just nu är det bara inom två lopp där någon häst är tippad mer än 70 procent. Roger Hornline kanske inte är i sin bästa form för dagen, precis som Poca säger. Men Örjan Kihlström verkar vara det igen, efter lite motlut på sistone. Han vann ju som bekant en trippel i onsdags i Solvalla inom V64. Så jag vet inte om man vågar lämna RH utanför systemet ändå, fast jag har övervägt den möjligheten. Sen finns det trots allt några sparlopp, där det normalt ska räcka med ett par till tre streck vardera, men det brukar smyga med några smällar med ändå … Har ni någon information om Lucky Miracle i den sista avdelningen, då vissa varnar fär den hästen? Nu kraftigt kuskförstärkt dessutom med självaste Svanstedt! Eller Arnie Somolli och Comeback Victory i första? Vågar man spika Blue Chip Star?
 8. Kan vara farligt att spika här Gidde är inte toppad för just det här racet och han ska gå med dojorna, har Åke sagt. Det kanske inte är heltäckt med endast två streck heller? Vem vet? Omgången ser svår ut och kan ge pengar för den/de som har alla rätt. Det är också oerhört svårtippad, och vi vet inte ännu ens hur banan kommer att bli. Som det var på Hagmyren kommer det knappast att bli ändå Jag skulle inte råda att spika i andra avdelningen heller! Där rekommenderas i stort sett helgaredering, som jag ser saken. Eller att göra precis tvärtom! Chansspika. Finns inget som är rätt eller fel. Men själv ska jag ta med minst åtta hästar. Sjätte och sista avdelningen ser lite kluriga ut också i förväg. Speciellt i den sista krävs många streck om man vill vara med, precis som Poca tänker också. Men som alltid, trav är trav och det går inte veta med säkerhet hur det går. Vissa har haussat upp häst nummer 5 i sista då Johnny Takter gör comeback på allvar. De som känner förhållandena där borta varnar kraftigt för just det ekipaget! Hoppas att TV4 får tag på någon som de kan intervjua i morgon! Förra veckan fick de inte tag på någonm! Gissar att det kan bli Ludde?
 9. Så sant Poca! Hur fasicken kan man beräkna underlaget? No fucXing way … Det var också mycket dåligt att Jörgen Westholm inte brydde sig om att medverka på TV4 i morse. Ytterst sällan att någon travkusk eller -tränare vill inte kommentera dagens chanser, men han tydligen tyckte att det vara okej.
 10. Två femmor på en bana alldeles inpå knutarna … Jag får skämmas och ställa mig in i skamvrån *ler* Tur i eländet var, att utdelningen blev inte så kolossal. Borde haft kurage att spika Nordgubben, när Bosse själv gjorde det på sin hemsida. Samt ta flera hästar i både fjärde och sista. Men det går alltid att vara efterklok … som så många andra här på forumet. Det förändrar dock inte sanningen, som är, att man är inte bättre att tippa än så
 11. Jag tror mest på följande i det här loppet: 3,4,5,6 och 10. Ska du ha med flera hästar, så är nummer 1 och 9 kanske aktuella också. Men jag har en annan fråga … Vågar man spika nummer 6 i fjärde? Så här tycker stålmannen Ulf Ohlsson, om chanserna: (När man har varit med i fyra otäcka olyckor inom ett år och klarat sig nästan helskinnad … så bör han kunna kallas för stålmannen? Eller hur?) Leader Ås (V75-2): - Han var fin vid segern i årsdebuten och är under utveckling. Nu är det annat motstånd och läge, men hamnar vi bra till dyker han säkert upp där framme. Sen kan ni nästan kalkylera att några vinster kommer att hamna hos kusarna/kuskarna, från Norr Och att Adielsson, Kihlström, Uhrberg och Svanstedt kommer nästar säkert ta minst en vinst var.
 12. Tre femmor på en svår omgång måste man vara ganska nöjd med … Bättre än ingenting, fast lite back gick man ändå *s* Två första gick i skogen, men resten hade jag rätt. Märk väl att jag hade inte alls med favoriter som: 7 Hjärter Dam 2 General du Lupin 10 Roger Hornline
 13. Jag har också en känsla att det kommer att smälla till i andra … Sen hoppas jag också att Ixias inte Winner på sista
 14. pick-me-up

  75an

  Hampe! Det skulle bli ett dyrt system Man måste ha minst ett par spikar också, annars har man inte råd att spela. Håller med er i övrigt, att det är lite svårt, men det är det nästan alltid. Om vädret blir dålig, så kan det blir flera skrällar.
 15. Grattis Mariana! Du är duktig. Fick E N femma själv … Borde vetat bättre och låtit stå över denna gången
 16. ATG sida nere igen!!! Börjar bli förbannd, att de har tekniska problem varenda lördag numera!!!
 17. Okej … Vet du hur är banan i Åby? Det står lätt bana men går det köra helt barfota runt om?
 18. Här finns bl.a. Thomas Uhrbergs tankar om omgången. http://www.thomasuhrberg.se/index2.html En annan bra sida är http://www.voltstart.se/ och för statistik etc. http://www.travsidan.nu/trav/analys.html
 19. Jag vill inte ge några konkreta förslag för att inte förvirra dig … Har försökt hitta några bra drag själv, men det är verkligen klurigt denna gång. Så tre spikar är inte alls fel. Jag ska återkomma på lördagmorgon, när jag vet hur Thomas Uhrberg själv tippat. Han är rätt så duktig, kanske nästan i nivå med min landsman Jorma Kontio? Över huvud taget tycker jag att vi i Sverige har oerhört mycket vettig information från alla håll och kanter när det gäller att tippa trav. Det som är riktigt svårt är att tolka rätt allting man ser, och att ställa rätt analys. (Anser dubbelmedborgare JJ )
 20. Jag brukar läsa så mycket jag bara hinner om omgången, och sen försöka analysera lite vilken är den sundaste spiken/spikar. Det går åt många timmar innan man har skaffat den informationen som finns att få på tidningarna och på nätet. Man ska INTE förakta den informationen som finns på nätet. Där finns jätteviktig kunskap. Inte minst statistik! Jag tror att det är minst tio olika källor jag tittar på när jag spelar. Och jag spelar BARA V75! inget annat. Allt beror på spikar om resten sitter där men om du har inte rätt spikar så vinner man aldrig. Denna gången spikade jag i fjärde och sjätte avdelning. Systemet totalt var 675 rader.
 21. Tackar, tackar. Ska ni inte se Stig H på tv4 plus? Jag ligger nog fortfarande på minus om man räknar hur mycket man har spelat … men det gör ingenting. Någonting ska man använda sina pengar. Och jag röker inte och går sällan ut, så det kanske inte bli så farligt åndå … Men jag spottar inte i glaset Synd bara att jag är lite förkyld, så fira får det bli nån annan dag.
 22. DÄR SATT DEN Äntligen är man med att vinna lite pengar … Sju rätt har jag haft några gånger förut men det har inte varit några större summor då. Nu blev det knappt 12 000 kronor … Då kan det kanske bli en ny grammofon
 23. Barfota fram kan man köra men inte fullt ut, om jag har fattat saken rätt. Vissa hästar går skor runt om.
 24. Så här har Bosse Eklöf tippat. Finaldags på Solvalla och hög klass på loppen. Själv kör jag fina hästar men har inte haft någon tur med startspåren. Tror ändå att Chip Tory (avd-2), trots spår 12, kan blanda sig i segerstriden. Terrific Step (avd-6) däremot, möter stenhårt motstånd men hon visade bra spurtegenskaper senast så en bra slant blir det nog för henne. Två bra spikar tycker jag att Lukas Lupin (avd-3) och Ligne Droite (avd-4) kan vara. En tredje spik blir Jewish Banker (avd-2) mest grundat på att Gift Of Europé inte fungerat när han gästat huvudstadsbanan tidigare. Avd-1: 1. 3. 5. 6. 7. 10. Res 12-9 Avd-2: 5. 7. 8. 12. Res 11-2 Avd-3: 1 Lukas Lupin. Res 7-3 Avd-4: 10 Ligne Droit. Res 11-7 Avd-5: 1. 2. 5. 6. 7.. 11. Res 8-3 Avd-6: 2 Jewish Banker. Res 5-10 Avd-7: 3. 4. 6. 7. 9. 10. 12. Res 5-2
 25. Det är du som spelar Sven! Lyssna INTE för mycket på oss …
×
×
 • Skapa nytt...