Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nybegynneren

Medlem
 • Antal inlägg

  33
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Nybegynneren

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Oxelösund
 • Intressen
  Friluftsliv, paddla, cykla, foto, hus o trädgård

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  20101217
 • Appleprylar
  imac och airport express
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tyvärr fick jag bekräftat från banken att det endast fungerar i telefon och inte i dator. Dåligt att det inte finns i datorn!
 2. Tyvärr hittar jag det inte i OS X i min MAC
 3. Hej, Jag skulle starta push notiser från BankID i fall någon prövar att ta ut ett nytt bankid. Detta ska fungera enligt BankID, men jag hittar inte BankID som valbart i listan med program i Notiser. Hur gör jag för att få in BankID programmet i Notiser? Tacksam för hjälp!
 4. Problemet löst; Stadsnätet hade jobbat med att migrera kunder från ett system till ett annat, tydligen hade de jobbat med det igår så det kan vara förklaringen. De hade missat att skriva med min adress på brevet med tidplan för arbetet.
 5. Detta blir bara mer och mer mysko! Efter mikaellqs inlägg kollade jag IP adresser på de olika anslutningarna. IP adresserna från WiFI, kabel till airport expr och kabel till bredbandsdosan var olika precis som du säger att de ska vara, men läs och häpna; idag fungerade plötsligt internet lika bra med alla anslutningarna! Igår kunde supporten på Alltele se vilka enheter jag hade anslutna och kunde pinga på dem. men jag hade som jag skrev problem med internet. Jag förstår inte vad som hänt under natten och undrar om detta kan bero på något arbete på fibernätet.
 6. Ja, jag har testat 3 olika kablar, slarvigt att jag inte fick med det från början
 7. Hej, jag kör OS 10.11.6 och har bredband med fiberanslutning (Alltele). Från fiberanslutningen har jag en kabel till datorn och en till Airport express. Då jag startade datorn (IMAC) från sleep mode idag fungerade inte internet. Däremot fungerade våran padda med internet via airport express. Jag har kört med båda trådlöst och ethernet paralellt ett tag och det har fungerat bra. Nu försökte jag alla omkopplingar: Med nätverkssladden i bredbandsdosan fungerar inte internet på macen. Tar jag bort nätverksladden till datorn från bredbandsdosan kan jag köra trådlöst. Kopplar jag nätverksladden från datorn i airport express kan jag köra internet båda via ethernet och trådlöst. Prövar jag att koppla datorns närverkskabel i samma uttag som airport express sitter i på bredbandsdosan får jag inte internet på datorn! Har prövat att koppla isär allt stänga av datorn och göra dator och bredbandsdosa strömlösa, men internet från bredbandsdosan fungerar inte längre men om jag kopplar nätverkskabeln till airporten igen eller bara kör trådlöst fungerar det! Jag begriper inte vad som hänt eller hur jag ska få det att fungera med ethernet mellan bredbandsdosa och dator igen. Tacksam om någon har ett eller fler bra tips!
 8. Riktigt knepigt: Efter att Safari inte fungerat alls flera dagar efter senaste säkerhetsuppdatering fungerade det plötsligt idag! Ris till Apples support: De tar inget ansvar när en av deras egna uppdateringar går snett om datorn är utanför garanti/apple care. Jag tycker att de borde ha en egen service för att ta hand om uppdateringsproblem så länge man har ett OS som stöds av Apple. På hemsidan förleds man att tro att man kan ta kontakt och få hjälp bara för att få veta att man inte får hjälp! Att söka på supportsidan upplever jag som rätt rörigt.
 9. Vad är skillnaden på att starta om i recovery läge och installera om OS i förhållande till att ta hem senaste OS från Appstore direkt?
 10. Tack, ska göra det. Kanske läge att även installera Sierra?
 11. Hej, jag gjorde senaste säkerhetsuppdateringen av Safari från app store och efter detta får jag inte alls igång Safari, det händer inget när jag klickar på ikonen i dock eller prövar att starta från programmappen. Det gick inte att hämta den gamla versionen från Time machine. jag har OS 10.11.6. Jag är tacksam om ni har några tips! Min I mac är från 2010, bör jag göra någon service/utrensning av gammat och installera om med senaste OS? Jag har file vault aktiverat
 12. Här är inget annat än put hardisks to sleep when possible ikryssat och inget schema för väckning, därför det är så konstigt att den startar mitt i natten! även autostart efter strömavbrott är inte ikryssat, men den vaknar endå ibland själv när strömmen kommer tillbaka efter avbrott....
 13. Jag har OS 10.11.6 och har aktiverat filevault. Mitt i natten går I macen igång från sleep med wake up reason RTC men ingen uppvakning är schemalagd! Datorn stängdes av genom att dra ut sladden. - Inte alla som är lika glada för att bli väckta av datorn! Då jag skulle starta den normalt nästa dag fick jag aldrig tillfälle att logga in, men fick en skärm där jag kunde markera glömt lösenord, att jag inte kunde skriva in lösenord med tangentbordet mm. Detta trots fler avstängning/uppstart med strömknappen och misslyckat försök på säker omstart. Till sist valde jag att jag inte kunde skriva in lösenordet och fick då en ruta där jag skulle skriva in det igen och avkryptera skivan. Datorn gick igång och började avkryptera. Varför vaknade den när jag inte har någon väckning schemalagd och inte har någon fjärråtkomst aktiverad? Blir det strul på hårddisken om jag aktiverar Filevault igen när den är färdig avkrypterad? Har ni förslag på annat sätt att få igång datorn vid sådant problem?? Tacksam för hjälp!
 14. Fortfarande är det behov att reparera med skivverktyg även i OSX 10.11.6! Iband blir min I mac lite seg eller som senast ville den inte alls visa den separata hårddisken för Time machine. (Jag kopplar in disken och kör en backup då och då). Jag blev lite sur då datorn inte alls ville kännas vid min Seagate som tidigare fungerat för Time machine. Till sist provade jag att köra följande från Terminal: sudo /usr/libexec/repair_packages --repair --standard-pkgs --volume / Vips fungerade Seagaten igen för backup! Den kommandoraden hittade jag för ett tag sedan i Mac worlds nyhetsbrev. Sprid den gärna! Bättre att köra den än att behöva lämna in datorn. Jag tycker det är dåligt av Apple att de har tagit bort reparationsmöjligheten från skivverktyg då den tydligen fortfarande behövs!
×
×
 • Skapa nytt...