Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Arvingen

Medlem
 • Antal inlägg

  57
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Arvingen

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Female

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  "1991"
 • Appleprylar
  iMacG3 (1998), iMac 24" (2008), MBA 13"(2013), iMac 27" (2017), iPad, iPhone
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tackar! Var kom den inställningen ifrån, hur har den hoppat in? Har ju aldrig råkat ur för detta förut. Nu är den funktionen avstängd.
 2. Idag var första gången jag råkade ut för att mobilen talade om för mig att ngn annan ringde samtidigt som jag pratade. Förut har uppringare fått upptagetsignal, men inte nu. Dessutom kom ett tredje samtal in. Blev stressad av att två samtal "tutande" samtidigt som jag försökte föra ett samtal. Jag vill inte ha den här funktionen. Pratar jag, vill jag att den som ringer ska få upptaget. Hur ska jag ställa in telefonen? Applesupportsidan visar bara hur jag ska parkera etc, inget om hur jag tar bort hela funktionen.
 3. För mig med "en plupp" i EDGE och ibland inte ens det är wifi-samtal en välsignelse när jag vill ha samtal. Annars är avstängt wifi-samtal ett bra alternativ när jag vill vara ifred = "Just nu kan du inte nå det önskade numret" 😇
 4. Ja och de har ju .wdgt efter sig, så jag kommer inte kunna bruka dem om jag uppgraderar.
 5. Ok, klocka och kalkylator var inget problem, men kan jag flytta de andra jag har till Notiscenter? Hur förvandla till egna appar? Har inte de kunskaperna.
 6. Är snart pensionerad tant, vid namn Tina. Bor i skogen (säger de som inte bor här, men jag har fiber! ) på gränsen mot Norge. Har varit Macanvändare sedan 1991. Hade ingen egen, utan använde min morbrors. Min första egna ärvde jag av honom, iMac G3 från 1998. Har den inte kvar, gav den till en PC-fanatiker 😁, som ville ha en "för de är så snygga". Varför Mac? Vill ha något som fungerar och fortsätter att fungera. Min iMac24" hade jag i 9 år. Den fick gå i pension men är en ganska pigg pensionär som gör sig påmind på "hemmet" ibland.. Har parallellt med Mac haft PC (som bara krånglat) och har nu en bärbar klump för program som bara fungerar i PC-världen och är i gång max någon timma i månaden. Visst kan det bli problem även med även min iFöljeslagare ibland, men de löser sig. Ofta genom att fråga här på forumet, som jag varit med i sedan 2004. En återkommande kommentar från "IT-folk" är ofta: "Ja, Mac är för de som inget begriper. Du kan ju inte göra något med dem. Skulle aldrig skaffa en sån." Mitt svar är alltid: "Varför kör du omkring i en ny bil? Är det för att du inget begriper? För du kan ju inte meka med den 🙄." Andra kommentarer kan vara att Appleprodukter är dyra. Jo, det kan jag hålla med om, men å andra sidan, om jag måste laga och/eller köpa nytt så blir även det dyrt i längden.
 7. Kan jag på något vis "spara" mina mycket använda appar i dashboard? Finns säkert andra appar som gör samma sak, men då måste jag öppna dem var för sig och jag kan ju inte ha allt i dockan. Ett sätt är ju att aldrig uppgradera mer, men det kommer ju en dag då allt fler program slutar att fungera med ett gammalt OS. Så hur gör jag för att behålla dem på ett och samma ställe?
 8. Jag har också fått problemet. Är det ingen som har lösningen?
 9. Jag har mailen i appen som följer med OS Mojave. Maken har i sin mail i iPad-appen. Båda har en gmail-adress Jag har en icloud-adress som jag använder när jag skickar efter prylar på nätet, där har jag inga problem med skräp. Helt plötsligt har både jag och min man börjat få erbjudanden om damer som vill träffas och andra hjälpmedel för att bli stor... Det har fungerat med att sopa rent, men senaste veckan verkar det inte fungera. Gick in på webmailen för att se hur det såg ut där, men det fanns ingen skräpkorg och de jag själv lagt i skräpkorgen i Apple-mail fanns inte med. Däremot fanns makens skräpkorg så den kunde jag tömma. På FB har vi adresser som inte används någon annanstans, så därifrån kommer de inte. Är det så bra ordnat att när jag högerklickar på ett mail och skickar det till skräp - att någon server någonstans får veta att det är skräp? Eller är det bara min inkorg som lär sig?
 10. Arvingen

  Nytt datumformat?

  Av någon anledning har min iPhone bytt datumformat. Förut när jag sparade något till iCloud fick jag datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Nu har det blötsligt blivit, Tuesday, 30 October, 2018 . Under inställningar för Språk och region står det "Exempel på regionformat onsdag 29 augusti 2018". Har bara svenska som språk. Var ändrar jag till standard (ÅÅÅÅ-MM-DD)?
 11. Upptäckte att de flesta är av, resten bara när de används. I natt hade vi mobilerna i flygplansläge. Drog mellan 7-11%. Så så får det bli i fortsättningen när vi inte behöver väckning. Märkligt nog drar de inte lika mycket under dagen upptäckte vi igår. Har en iPad, den uppdaterade jag samtidigt til IOS 12. Där är allt som vanligt.
 12. Jag är inte ensam i hushållet om problemet. Maken klagade på sin telefon. Upptäckte att batteriet i den töms också snabbt. Han har en iPhone SE, köpt ny i april i år. Kan ju knappast vara batteriet som är gammalt. Vi laddade både telefonerna i går kväll till 100%. Nu på morgonen hade min 22% och hans 19% kvar. Vi har stängt av alla automatiska uppladdningar, vi stängde även av mobildata på både. Det hjälpte ju inte. Får bli flygplansläge i natt. Är det någon mer som råkat ut för detta? Vi har OS 12.0.
 13. Har den på 2,4, men vi har ganska dålig täckning på mobilnätet. Ibland knappt EDGE. Det kan ju spela roll. Eller det gör ju det. Fånen letar ju hela tiden efter en signal som inte finns, men det problemet har funnits hela tiden och var värre tidigare, nu har vi trots allt 4G relativt ofta, om än med bara en "plupp". Trist att 5S inte kan använda wi-fi samtal.
 14. Surt sa räven. Du har nog rätt. Får leta rätt på någon som fixar det.
 15. Har den, men det står: "det inte längre är möjligt att utläsa slitaget på din enhets batteri". De har en hänvisng till att gå in på inställningar -batteri, men då måste det vara en iPhone 6 eller senare. Batteriet är lika gammal som telefonen, ca 4 år.
×
×
 • Skapa nytt...