MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Arvingen

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om Arvingen

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Female

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  "1991"
 • Appleprylar
  iMacG3 (1998), iMac 24" (2008), MBA 13"(2013), iMac 27" (2017), iPad, iPhone
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Arvingen

  mail certifikat krångel

  Jag har också fått problemet. Är det ingen som har lösningen?
 2. Arvingen

  spam i mailboxen

  Jag har mailen i appen som följer med OS Mojave. Maken har i sin mail i iPad-appen. Båda har en gmail-adress Jag har en icloud-adress som jag använder när jag skickar efter prylar på nätet, där har jag inga problem med skräp. Helt plötsligt har både jag och min man börjat få erbjudanden om damer som vill träffas och andra hjälpmedel för att bli stor... Det har fungerat med att sopa rent, men senaste veckan verkar det inte fungera. Gick in på webmailen för att se hur det såg ut där, men det fanns ingen skräpkorg och de jag själv lagt i skräpkorgen i Apple-mail fanns inte med. Däremot fanns makens skräpkorg så den kunde jag tömma. På FB har vi adresser som inte används någon annanstans, så därifrån kommer de inte. Är det så bra ordnat att när jag högerklickar på ett mail och skickar det till skräp - att någon server någonstans får veta att det är skräp? Eller är det bara min inkorg som lär sig?
 3. Arvingen

  Nytt datumformat?

  Av någon anledning har min iPhone bytt datumformat. Förut när jag sparade något till iCloud fick jag datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Nu har det blötsligt blivit, Tuesday, 30 October, 2018 . Under inställningar för Språk och region står det "Exempel på regionformat onsdag 29 augusti 2018". Har bara svenska som språk. Var ändrar jag till standard (ÅÅÅÅ-MM-DD)?
 4. Arvingen

  Tomt batteri efter mindre än ett dygn

  Upptäckte att de flesta är av, resten bara när de används. I natt hade vi mobilerna i flygplansläge. Drog mellan 7-11%. Så så får det bli i fortsättningen när vi inte behöver väckning. Märkligt nog drar de inte lika mycket under dagen upptäckte vi igår. Har en iPad, den uppdaterade jag samtidigt til IOS 12. Där är allt som vanligt.
 5. Arvingen

  Tomt batteri efter mindre än ett dygn

  Jag är inte ensam i hushållet om problemet. Maken klagade på sin telefon. Upptäckte att batteriet i den töms också snabbt. Han har en iPhone SE, köpt ny i april i år. Kan ju knappast vara batteriet som är gammalt. Vi laddade både telefonerna i går kväll till 100%. Nu på morgonen hade min 22% och hans 19% kvar. Vi har stängt av alla automatiska uppladdningar, vi stängde även av mobildata på både. Det hjälpte ju inte. Får bli flygplansläge i natt. Är det någon mer som råkat ut för detta? Vi har OS 12.0.
 6. Arvingen

  Tomt batteri efter mindre än ett dygn

  Har den på 2,4, men vi har ganska dålig täckning på mobilnätet. Ibland knappt EDGE. Det kan ju spela roll. Eller det gör ju det. Fånen letar ju hela tiden efter en signal som inte finns, men det problemet har funnits hela tiden och var värre tidigare, nu har vi trots allt 4G relativt ofta, om än med bara en "plupp". Trist att 5S inte kan använda wi-fi samtal.
 7. Arvingen

  Tomt batteri efter mindre än ett dygn

  Surt sa räven. Du har nog rätt. Får leta rätt på någon som fixar det.
 8. Arvingen

  Tomt batteri efter mindre än ett dygn

  Har den, men det står: "det inte längre är möjligt att utläsa slitaget på din enhets batteri". De har en hänvisng till att gå in på inställningar -batteri, men då måste det vara en iPhone 6 eller senare. Batteriet är lika gammal som telefonen, ca 4 år.
 9. Arvingen

  Tomt batteri efter mindre än ett dygn

  Två dagar i rad har telefonen tömt sig fullständigt. Har en iPhone 5S. IOS 12.0 När jag kollar på skärmtid för senaste veckan visar den en total tid på 4 timmar och 5 minuter. Alltså ett snitt på 35 minuter om dagen. Hur sjuttsingen kan det tömma telefonen fullständigt? Jag stänger alltid ner apparna helt och hållet efter användning. Har inga spel installerade. När jag kollar batteritid och skärmtid kan inte jag se något anmärkningsvärt. Vad har jag missat?
 10. Hur får jag bort platsinformationen på en redan tagen bild (med iPhone)? I normala fall har jag inga problem med att det står var en bild är tagen. Men under semestern har vi tagit en bild som vi vill lägga ut på FB tillsammans med andra bilder. Den bild som är aktuell är en humoristisk målning av ett objekt som kan vara ett "hatobjekt" i en del kretsar – därav orsaken att jag vill ha bort longitud och lattitud. Går det? Eller är det bara en skärmdump som gäller?
 11. Nä, de har samma mobil. Men å andra sidan har de barnbarn... Får nog be dem att fixa mail. Nåväl, då vet jag att det inte går att skicka sms i mailet. Ha det gôtt i värmen! Förresten - var kan jag markera detta som "löst problem"?
 12. Mnja, han kan inte skicka sms. Men han har lärt sig att läsa dem. Med hjälp av sin fru...
×