Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mikaellq

Medlem
 • Antal inlägg

  27 668
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  56

Allt postat av mikaellq

 1. Det mesta på App Store har blivit till svindyrt skräp enbart till för att skinna inte ont anande och oförsiktiga besökare.
 2. Jag cyklade runt i Skaraborg med en vän för ~5 år sedan med denna cykel och upplevde det som en nära döden-upplevelse mot slutet. MÅNGA mil!
 3. En DBS inhandlad för närmare 10 år sedan. Resten har blivit stulna eller skrotade.
 4. Precis. Dåligt ljusförhållande måste inte betyda mörker. 👍
 5. Ska jag lägga så mycket pengar på en ny mobil så kräver jag naturligtvis det bästa. Det blir en iPhone nästa gång också. Bra ändå med jämförelsen som bevisar hur mycket bättre kameran är på iPhone. Många använder ju det som köpargument. Själv använde jag bland annat prestanda i dåligt ljus för att bestämma mig för en systemkamera. Det är förvånansvärt ofta ljusförhållandet inte är optimalt.
 6. Wow, han blev gammal! Första julvärden?
 7. Jag var i stan idag och inhandlade fyra spotlights på 25W, håller hur länge som helst som tjejen i el-affären sa och drar nästan ingen ström alls. - LYSANDE, sa jag, betalade de fyra lamporna, lämnade affären och kände mig skapligt nöjd trots att de var ganska dyra, 60 kr per styck.
 8. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Koden fingras alltid in manuellt första gången, sedan lite då och då. Gå åt helvete med en systemuppdatering? Det tänkte jag inte ens på som en risk men kan förstås hända. Men då borde det rimligtvis bara avbrytas. Någon som drabbats och vet vad som händer? Men det oroar mig mycket minimalt.
 9. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Bättre ja. 👍
 10. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Sant men jag tänkte på att du kan göra så som på bilden med din iPad.
 11. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Men det går fortfarande att räkna, även om jag skulle föredra att ha ett tangentbord anpassat för det, så att det alltså ser ut som på en enkel miniräknare.
 12. mikaellq

  Bildvisartråden

  Det har varit en solig och väldigt fin dag idag.
 13. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Ja det kittlar även min nyfikenhet lite grand hur intelligensen i iOS "tänker". Du var väl tvungen att logga in på både mobilen och telefonnätet efter installation av det nya systemet? Larmet borde rimligtvis inte påverka utan gå igång även när du är utloggad. Men detta är förstås bara min åsikt. Inte säkert att Apple tänkt likadant. EDIT: Jo, larmet gick igång även efter en omstart, utloggad.
 14. Apropå associationer...
 15. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Men det väsentliga är att det bara funkar på Engelska, Ronny. Tämligen värdelöst för oss som måste fortsätta använda Gboard eller andra tredjepartsappar. En tanke är att på iPad måste man krympa det stora tangentbordet som täcker hela botten på skärmen till det lilla för att kunna svepa, som jag sett i videos.
 16. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Intelligensen i detta fallet avses iOS självt och den anpassning till användarens beteende-mönster som hela tiden sker, samt vetskapen om att stora jobb bäst görs med WiFi och allra bäst på natten när laddaren är kopplad. Så att dagens batteriladdning kan nästan helt dedikeras åt användarens egna aktiviteter.
 17. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Men jag ser "Aktivera tangent svepningar" i din meny på bilden. Funkar svepningar på din iPad?
 18. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Så du menar att vi måste vänta till iOS 26.0 för att kunna svepa på svenska?
 19. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Fast det funkar bara med engelska tangentbord, Ronny. Mycket dåligt av Apple tycker jag. 👎
 20. mikaellq

  iOS 13.x-Tråden

  Jag har nog experimenterat färdigt för denna gång och väljer att tro på det som skrevs på Apple forum för ett par år sedan om att det inte finns någon mening eller något att vinna på att stänga av något i iOS. Då handlade det om wifi, mobildata och bluetooth men jag konstaterar att det inkluderar "låg dataförbrukning". Jag tänker nu lita på att systemet vet bäst, att intelligensen i iOS som hela tiden anpassar sig till mitt beteende kan fatta bäst beslut som när bildbiblioteket bör sparas i molnet. Safari och Facebook gör åt väldigt lite mobildata, med mycket hjälp av AdGuard som jag nu ställt tillbaka till full blockering, dvs inga förenklade filter längre!
 21. Helt rätt!
 22. Sitter och surfar med Yandex DNS då Googles funkar på halvfart och AdGuards inte alls. Attack mot publika DNS som pågår i det tysta kanske? De väster om oss funkar inte medan de öster om funkar? EDIT: Det verkar ha rättat sig till nu. Back to AdGuard.
 23. Jag trodde du lämnat det helveteshålet?
×
×
 • Skapa nytt...