Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mikaellq

Medlem
 • Antal inlägg

  28 787
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  63

Allt postat av mikaellq

 1. Med latinska namnet myckus smiskus?
 2. Det verkar vara sant att skator inte kan kallas för rov-djur. Rovdjur sägs ha överordningen däggdjur och underordningen feliformia och caniformia som bokstavligen betyder katt- och hundliknande. Intressant att notera är också att skator inte kan anklagas för att vara ens rovfåglar då detta endast inkluderar hök- och falkfåglar.
 3. Egentligen behöver jag bara detta info: utetemperatur, lufttryck och luftfuktighet. Problemet med lufttrycket är att det i prognoserna inte är den verkliga utan den på havsnivå, alltså ett relativt värde som jag förstått det. Å andra sidan blir det ju tydligare med som idag 1028 hPa som betyder högtryck jämfört med normalvärdet 1000. Jag ska ändra tillbaka angivelsen av lufttrycket i den med termometern till utifrån havsnivån. https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/lufttryck-1.657
 4. Nu trivs väl du som katten som svalt undulaten.
 5. Kanske bäst att acceptera att dessa skator är som de är? Istället för att som damen i din avatar bekämpa verkligheten som den är och och förlora, istället ta in kaniner och sådant av värde? 🙃
 6. mikaellq

  Bildvisartråden

  Utanför garaget. Sommarfibbla?
 7. mikaellq

  Bildvisartråden

  Syren - gammaldags romantik Det doftar så gott också. Inte så starkt här som jag minns det från barndomen men behagligt. Vackert! (Jo jag vet att en här är inte Syren. Vet inte vad det är. Men vackert är det!) https://www.blomsterlandet.se/tips-rad/tradgard/prydnadsbuskar-och-trad/syren-gammaldags-romantik/
 8. Mat åt någon annan fågel. Bara så naturen funkar. Utan denna brutalitet, ingen evolution, inget av den rikedom på liv vi ser idag.
 9. Du menar att det är otryggt ännu att använda?
 10. Men vad är ditt problem @DittDatt? Om det är jante eller gammalt negativt skräp från tidigare diskussioner så sätter jag nu punkt.
 11. Jag hittade det till slut även i Chrome. chrome://flags/#dns-over-https
 12. Jag har sett det påståtts att Google Chrome har en inställning för DNS over HTTPS men jag har inte lyckats hitta det medan det var enklare att hitta i Firefox. Apple Safari har inget sådant tyvärr varför jag istället installerat och använder DNSCrypt.
 13. Här förklaras Domain Name System Security Extensions, DNSSEC, på ett visuellt och enkelt sätt. En uppkoppling till banken är nog det tydligaste exemplet på varför säkerhet av toppklass är absolut nödvändigt. På nätet ska bara du och banken veta alla detaljer. ISP (eller någon annan) ska inte ens veta vart du surfat till en gång. Förstår du Telly82 detta så förstår du också varför jag är så intresserad av detta.
 14. Ursäkta men dina feltolkningar och inbyggda, reflexmässiga negativitet kan jag inte ta ansvar för. Tyvärr. Det kan bara du göra. Ha en bra kväll.
 15. Förstår du engelska? Den här videon förklarar på ett lättförstått sätt hur Domain Name System, DNS, fungerar. Det lite mer avancerade från mitten till slutet kan ses som överkurs.
 16. Du talar om när kontakten med hemsidan etableras, jag om att slå i adressboken först för att få veta adressen dit. Du måste förstå det fundamentala i hur datorer på nätet kommunicerar för att kunna uppskatta förbättringar av det. Under tiden du kliar dig i skallen och inte förstår, njuter jag av ett blixtsnabbt, säkert och reklamfritt internet.
 17. mikaellq

  Bildvisartråden

  Himmelskt vackert Alix! 😍
 18. DNS har ända sedan start använts okrypterat. Det är först nu med skapelsen av DoH och DNSSEC som man börjat ta säkerheten på allvar. För femtioelfte gången, det är inte bara för att dölja något utan framför allt för att säkra rätt server och att det inte går att manipulera DNS data. Förklaras bäst här. https://internetstiftelsen.se/domaner/domannamnsbranschen/teknik/dnssec/
 19. Har hittat ett gratisspel som jag gillar. Samsara Room. Ett lurigt pussel som kräver tid och tålamod. http://www.rustylake.com/room-escape-games/samsara-room.html https://apps.apple.com/se/app/samsara-room/id1504447910
 20. Jag kom på att jag har Tor installerad. Men den går lite långsammare. Google klagar så att använda Duckduckgo istället är en nödvändighet. Jag kom också på att jag egentligen inte har något intresse av att dölja datorns IP, bara att göra surfandet säkrare och lite mer privat. Så nu är jag tillbaka med Safari. PS. Jag är INTE i Malmö! 😄
 21. Jag använder inte familjedelning så det berör icke mig men fick 13 uppdateringar idag.
 22. DNSCrypts syfte är inte att skydda mig utan internettrafiken. Krypteringen gör det svårare att manipulera. Men visst hade det varit najs med VPN. Jag vill bara inte betala för det.
 23. Tack. Du behöver inte vara orolig, jag var inte ute efter något fuffens utan ville blott veta hur pass väl din VPN fungerar. Enda skillnaden mellan din och min uppkoppling är nu att din dators IP är dold/förfalskad, min är fortfarande helt synlig.
 24. Det är inte spårningen som är det primära bekymret utan hur internetkommunikationen kan göras säkrare så att all kommunikation, allt från lappens surfande efter motorcyklar till sjukhusets teknik och företagens planer för 5G, ska komma fram oförändrat och från rätt källa.
×
×
 • Skapa nytt...