MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mikaellq

Medlem
 • Antal inlägg

  26 279
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  44

Allt postat av mikaellq

 1. mikaellq

  Gissa texten i bubblan

  - Jag har bara tagit två synthale Jim! Lovar!
 2. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Tack. Riktig fest ikväll alltså. Flera intressanta uppdateringar.
 3. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Så var det gjort. Tog en halvtimma approximativt.
 4. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Nytt godis åt nörden inombords...
 5. mikaellq

  Now playing...

  Möe bättre tycker jag från syntharnas gyllene tidsålder 80-talet. Fast Art of Noise använde mer sampling än den klassiska subtraktiva med analoga synthar. Mycket bra och kreativt på den tiden.
 6. mikaellq

  Hur jag mår idag-tråden

  Det verkar vara högsäsong för virus nu. Jag själv känner mig trött och utan ork. Har tolkat det som överträning, att jag bara behöver lite vila nu i någon vecka eller två, men det kan vara virus i kroppen ändå. Vila är alltså en lysande idé. Vill INTE att skiten bryter ut.
 7. Har du inte DVD-skivorna så går det precis lika bra att starta din Mac i återställningsläget, recovery mode. https://support.apple.com/en-us/HT201314
 8. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Lite svaliare där uppe knappt 40 mil rakt norrut. Här håller det sig kring nollan eller aningens över.
 9. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Microsoft förlorar stort nu på att tidigare haft ledarskap utan visioner, ingen Steve Jobs. Inte ens deras kronjuvel Windows är mycket mer än en blek och riktigt usel kopia av Apples visionära arbete. Nu skördar de frukterna av denna fullständiga brist på drömmar och idéer. De krymper, PC:n är väl snart enda inkomstkällan utöver appar. Good riddance.
 10. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Ha en skön lördag framför dumburken! ⛷🎿
 11. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Ja det blir ju extraspännande om kvinnan visar sig vara svart och runt 50...
 12. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Rensade Safari helt i min gamla Mac. När webbsidor slutar att ladda så där blixtsnabbt som jag är van vid så är det dags för städning. Behöver besvära mig med att logga in igen på ett antal sidor men det är det värt!
 13. mikaellq

  Gissa texten i bubblan

  - Du var mig en konstig säl!
 14. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  - Bättre sent än aldrig, som flickan sa när pojken äntligen kom. iPhone 7 som jag inhandlade i augusti förra året är min första iOS-enhet att få leka med.
 15. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Har suttit och lekt med Bilder i iOS och "upptäckt" att möjligheterna för märkning med pilar, rektanglar, förstorare, med mera, är ungefär som i Förhandsvisning i Mac OS.
 16. Microsoft är ett företag utan genuint egna idéer och en företagskultur som inte direkt gynnar utveckling. Hade det inte varit för att korkade företagsledare världen runt hållit liv i PC:n så hade Microsoft redan på 80-talet som bäst ägnat sig åt spelutveckling. Hem-PC-reformen i Sverige är väl en av de mest upprörande och skrattretande exemplen som bara förstört en utveckling som kunnat ta en helt annan riktning långt tidigare. Det belyser faran i att peta i en marknad som ska vara fri. Varken politiker eller företagsledare begrep bättre. Det finns skäl till att fortfarande vara upprörd alltså.
 17. Får jag fråga hur du skapade pilen med ett avsmalnande streck? 🤔
 18. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  +5° här igår. Men kortlivat. Men jag är nöjd så länge det håller sig runt nollan på vintern.
 19. Varför jämföra Apple med micro$uck? Finns inga likheter. Apple har till skillnad från blåskärmsföretaget produkter som folk faktiskt vill ha och som är något att ha. Kvalitet ni vet? Jag tror även jag att försäljningen kommer att peka neråt för Apple men på grund av en kommande lågkonjunktur. Så länge Apple är bäst så kommer folk fortsätta att dregla efter deras produkter. Under tiden sjunker väl efterfrågan på skrivbordsdatorer, dem som virusmagneten i Redmond har som enda inkomstkälla.
 20. Jag skulle absolut stapla dem men göra som Axelman föreslår, placera gummifötter eller liknande för att få lite mer distans mellan apparaterna och därmed möjliggöra mer luft mellan. För att det ska kännas lite säkrare.
 21. Jag tänkte faktiskt något liknande. Hade jag haft ansvar hos Apple så hade Intel varit en av de sista alternativen.
×