Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mikaellq

Medlem
 • Antal inlägg

  28 785
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  63

mikaellq vann dagen: 20 Maj

mikaellq hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

2 277 Fantastiskt!

Om mikaellq

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1964-04-29

Kontakt

 • Webbsida
  http://mikaellq.se/

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Falköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  Macbook pro 13”, Mac mini, PowerMac G3 beige, PowerMac 7100
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

2 560 profilvisningar
 1. Egentligen behöver jag bara detta info: utetemperatur, lufttryck och luftfuktighet. Problemet med lufttrycket är att det i prognoserna inte är den verkliga utan den på havsnivå, alltså ett relativt värde som jag förstått det. Å andra sidan blir det ju tydligare med som idag 1028 hPa som betyder högtryck jämfört med normalvärdet 1000. Jag ska ändra tillbaka angivelsen av lufttrycket i den med termometern till utifrån havsnivån. https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/lufttryck-1.657
 2. Nu trivs väl du som katten som svalt undulaten.
 3. Kanske bäst att acceptera att dessa skator är som de är? Istället för att som damen i din avatar bekämpa verkligheten som den är och och förlora, istället ta in kaniner och sådant av värde? 🙃
 4. mikaellq

  Bildvisartråden

  Utanför garaget. Sommarfibbla?
 5. mikaellq

  Bildvisartråden

  Syren - gammaldags romantik Det doftar så gott också. Inte så starkt här som jag minns det från barndomen men behagligt. Vackert! (Jo jag vet att en här är inte Syren. Vet inte vad det är. Men vackert är det!) https://www.blomsterlandet.se/tips-rad/tradgard/prydnadsbuskar-och-trad/syren-gammaldags-romantik/
 6. Mat åt någon annan fågel. Bara så naturen funkar. Utan denna brutalitet, ingen evolution, inget av den rikedom på liv vi ser idag.
 7. Du menar att det är otryggt ännu att använda?
 8. Men vad är ditt problem @DittDatt? Om det är jante eller gammalt negativt skräp från tidigare diskussioner så sätter jag nu punkt.
 9. Jag hittade det till slut även i Chrome. chrome://flags/#dns-over-https
 10. Jag har sett det påståtts att Google Chrome har en inställning för DNS over HTTPS men jag har inte lyckats hitta det medan det var enklare att hitta i Firefox. Apple Safari har inget sådant tyvärr varför jag istället installerat och använder DNSCrypt.
 11. Här förklaras Domain Name System Security Extensions, DNSSEC, på ett visuellt och enkelt sätt. En uppkoppling till banken är nog det tydligaste exemplet på varför säkerhet av toppklass är absolut nödvändigt. På nätet ska bara du och banken veta alla detaljer. ISP (eller någon annan) ska inte ens veta vart du surfat till en gång. Förstår du Telly82 detta så förstår du också varför jag är så intresserad av detta.
 12. Ursäkta men dina feltolkningar och inbyggda, reflexmässiga negativitet kan jag inte ta ansvar för. Tyvärr. Det kan bara du göra. Ha en bra kväll.
 13. Förstår du engelska? Den här videon förklarar på ett lättförstått sätt hur Domain Name System, DNS, fungerar. Det lite mer avancerade från mitten till slutet kan ses som överkurs.
 14. Du talar om när kontakten med hemsidan etableras, jag om att slå i adressboken först för att få veta adressen dit. Du måste förstå det fundamentala i hur datorer på nätet kommunicerar för att kunna uppskatta förbättringar av det. Under tiden du kliar dig i skallen och inte förstår, njuter jag av ett blixtsnabbt, säkert och reklamfritt internet.
×
×
 • Skapa nytt...