Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Claxx

Medlem
 • Antal inlägg

  64
 • Gick med

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Claxx

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag försöker att få synkningen av SMS att funka på på iPhone XS men det vägrar att fungera. Det står bara "Hämtar meddelanden från iCloud..." oavsett vad jag gör. Den är helt uppgraderad, har gjort hårda restarts, stängt av och på funktionen i iCloud och testat att loggat ut ur iCloud men ingenting får det att fungera. Vad finns det mer att göra?
 2. Jag gjorde en säkerhetskopia till min NAS i Time Machine för ca ett halvår sedan och jag tänkte köra en ny vända nu, men av någon anledning hittar inte Time Machine NAS:en. Har säkerställt att ansluta till server i Finder och allt går bra och allt dyker upp som det ska förutom i Time Machine. Har uppdaterat till Catalina men det fungerade inte innan heller. Vad finns att göra? Skaffade en ny NAS för någon månad sedan, är det ett protokoll som måste aktiveras eller liknande för att det ska funka? Har AFP aktivt. Hittade felet, hade anslutit via SMB-protokollet från datorn och inte AFP. Funkar galant nu.
 3. Sedan jag uppdaterade till iOS 13 har jag fått ett problem med att Podcaster inte fortsätter på samma podd som tidigare avbrutits. Detta gäller när det gått en lång tid(Som typ över natten) mellan att det har spelats något eller när telefonen har startats om. Det är helt random vilken podd som sätts igång, det är inte alltid den nyaste uppdaterade eller nästa i spellistan eller liknande utan verkar inte finnas något mönster. Detta sker, såvitt jag har upptäckt, när jag sätter i gång poddarna via hörlurarna (AirPods eller Beats). Om jag öppnar appen och kör igång så startar den där det avbröts. Var aldrig med om detta i iOS 12 så jag undrar om det har något med uppdateringen att göra? Hittar inga inställningar som jag tycker träffar detta.
 4. Claxx

  Backup av SMS

  Har backup på hela datorn, däremot vill jag gärna ha en backup bara av SMS:en, helst i läsbar form som text HTML-film, CSV eller liknande men det verkar vara skvatt omöjligt inom iOS/macOS
 5. Claxx

  Backup av SMS

  Har backup på hela datorn, däremot vill jag gärna ha en backup bara av SMS:en, helst i läsbar form som text HTML-film, CSV eller liknande men det verkar vara skvatt omöjligt inom iOS/macOS
 6. Claxx

  Backup av SMS

  Har lite olika på olika enheter, just på min arbetsdator har jag det påslaget. Främsta anledningen till att jag vill göra backup är för att just Meddelande-appen på datorn är så jäkla seg av någon anledning. Sen vore det ju iofs trevligt att kunna göra backup lite då och då.
 7. Claxx

  Backup av SMS

  Så är det men vill gärna ha bilagor kvar. Det är ofta att meddelandeappen krånglar så hade tänkt att ta bort allt för att se om det gör någon skillnad.
 8. Claxx

  Backup av SMS

  Jag SMS:ar väldigt mycket via min Macbook och skulle nu vilja rensa bort alla SMS för de börjar ta lite väl mycket plats. Dock vill jag inte förlora SMS:en så jag skulle vilja köra en backup av dem. Går det? Vet att det är klurigt till iPhone men tänkte att från en Mac kanske det finns något knep att göra detta på? Helst så att man bara kan gå in och läsa SMS:en utan att behöva återställa från backup om det funkar
 9. Tidigare när jag tittade på dokument, bilder och PDF:er i iCloud så öppnades dessa via förhandsgranskaren i telefonen men sedan jag uppdaterade Good Reader appen så öppnas, och därmed läggs, alla filer även där. Detta vill jag inte göra, jag vill bara kunna titta lite snabbt på filerna utan att blanda in GoodReader. Har letat som satan men jag hittar inga inställningar för att ändra detta, det fungerar bara när jag tar bort GoodReader igen, men jag vill ju ha appen kvar helst. Finns det något sätt att göra detta på?
 10. När jag tittar på monitorn står det så här: När jag tittar på HDMI-adaptern står det så här: Jag tolkar det som att det är adaptern som inte levererar?
 11. Det jag har är en MiniDisplay Port till HDMI. Finns det ingen kabel med Mini DP till Mini DP? När jag tittar på Apples sida finns ingen men kanske någon annan tillverkare har? På min PC kör de HDMI -> Mini DP
 12. MacBook Air (11 tum, tidigt 2014) Ansluter via adapter Thunderbolt<->HDMI<->Skärm Om problemet är HDMI, går det att byta till något annat i så fall?
 13. Jag har en MacBook Air med macOS Mojave med en LEN P27q-10 skärm. Den maximala upplösningen på den enligt Lenovo är 2560 x 1440. Det är också denna upplösning jag har på min PC som jag också använder bredvid mac:en. Men med Mac:en så kan jag som högst väljas 1920x1080. När jag försöker välja att skala upplösningen så finns inte 2560x1440 som alternativ. Är det något jag måste göra för att kunna ändra detta?
 14. Av någon anledning så saknar jag ikonen för appen Filer på min iPad. Trodde detta skulle lösas i och med uppdateringen till iOS12 men det gjorde det inte. Just nu blir jag tvungen att söka efter appen varje gång jag ska använda den. Är det någon inställning för detta som jag ej har hittat eller är det helt enkelt en bugg?
 15. Jag har lite gamla XML-filer som innehåller vanlig text, såsom chattar osv. Dessa läser jag via Internet Explorer på en PC, men har inte hittat något program där jag kan läsa detta för Mac, förutom programeringsappar. Finns det något sätt att göra detta på?
×
×
 • Skapa nytt...