Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mied

Medlem
 • Antal inlägg

  34
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Mied vann dagen: 25 oktober 2014

Mied hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Mied

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  iMac, MacBook Pro, iPhone XS
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

329 profilvisningar
 1. Laddade hem denna: https://getintopc.com/softwares/operating-systems/macos-high-sierra-10-13-5-17f77-free-download/ Lagt den på en USB enligt konstens alla regler med TransMac men när jag startar min iMac med USB i och Alt-tangenten nertryck så hittas den inte. Tips?
 2. Har köpt denna USB-sticka så nu hoppas jag på den lösningen, detta med rengöringsskivan får blir andrahandsalternativet
 3. Har införskaffat ett stort USB-minne, laddat hem TransMac samt Mac OS X (10.13.2) från Apples hemsida. Får dock felmeddelande i TransMac, vad gör jag för fel? Är det denna version som jag ska ladda hem? Filen heter Update, borde kanske vara 10.13.1? Min iMac är "late 2009" så jag tror inte att den klarar nyare OS!? dmg-filer ska väl fungera? Har provat att laddat hemma samma fil ytterligare en gång men får samma felmeddelande. Tack på förhand! 🙏
 4. Okej! Så jag förstår det rätt, jag laddar hem en .dmg fil (Mac OS X) från Apples hemsida och installerar den på en USB-sticka mha TransMac. Hur stor måste dessa USB-sticka vara? Något annat att tänka på? Tack på förhand.
 5. Datorn spottar bara ut installationsskivan som följde med. Den läser/försöker läsa i 10-15 sekunder och spotar sedan ut den.
 6. Formaterade hårddisken med hjälp av Skivverktyget men sen när datorn startade om så stannar den bara vid ett blinkande frågetecken. Har provat alla möjliga tangentbordstryckningar utan framgång (hur vet man ens att det trådlösa tangentbordet har kontakt med datorn?). Har nu även anslutet datorn med ethernet-kabel. Duger det för att datorn ska ”hitta” recovery-servern och kunna ladda hem ny installation av Mac OS X? (Kopplad via en router.) Går detta att lösa eller har hårddisken gett upp? Bilden nedan tog innan formateringen.
 7. Ethernet kan absolut vara ett alternativ även om det är lite meck då jag inte äger någon kabel Men just nu känns det som om jag först måste lösa detta med det blinkande frågetecknet!? Jag installerade om datorn för dryga år sedan, och då tror jag att jag gjorde via internet recovery. Bilden är skärmdump innan jag skulle nollställa/radera datorn.
 8. Inget händer som sagt när jag startar/startar om datorn med alt+cmd+r, har nollställt vram (alt+cmd+p+r) vilket inte var något problem, fortfarande ingen respons på R-kombinationen ...fortfarande "blinkande frågetecken i mapp". Har en installationsskiva som följde med iMac:en, (Mac OS X Install DVD, version 10.6.1), men den spottar ut den efter att den har "kollat" på den i några sekunder. Har startat om datorn med skivan i och hållit "C" nertryckt som jag har läst mig till att det ska vara något gammalt kommando, dock utan framgång. Någon som har NÅGOT tips?
 9. Nej har ingen wifi-symbol, endast "språkflaggan". Får inte heller någon fråga när jag startar upp datorn med alt+cmd+r. Försökte nu att tömma disken ytterligare en gång men nu blickar endast ett frågetecken när jag startar datorn.
 10. Försöker rensa och återinstallera min iMac. Raderar nuvarande hdd. Ska man välja APFS eller som den tidigare MAC OS Extended? Ska man göra på något speciellt sätt för att tömma den totalt och börja om från noll? Behöver man ska en partition om man bara vill ha "en hdd"? (eller görs det bara om man vill dela upp hdd?) Klickar på "Installerar om macOS. Får upp "macOS High Sierra" Klickar på "Fortsätt" Får upp felmeddelande "Kunde inte kontakta återhämtningsserver" Stänger Går till nätverksverktyg Datorn har tidigare varit ansluten till Wifi, aldrig Ethernet. Får dock ingen kontakt via Wifi nu, hur aktiverar jag det. Antar att detta är problemet med att datorn inte kan kontakta återhämtningsservern. Googlade lite då jag fick felmeddelande enligt 3.3 och vissa påstod att man skulle ändra datumet i Terminal eller skriva "ntpdate -u time.apple.com". Datumet gick att ändra men ntpdate-kommandot fungerade inte, fick något meddelande om att det inte gick att slutföra. Detta var dock innan jag insåg att datorn inte hade någon kontakt med internet.😊 Antar att detta är ett lätt åtgärdat problem...bara man vet hur! Tack på förhand!
 11. Problem med Mail Om jag klickar på Mail så ser jag de senaste mailen men om jag sedan stänger ner Mail och öppnar den igen så sår alla mail som: "Ingen avsändare Ämne saknas Brevet saknar innehåll 1970-01-01" Jag är då tvungen att stänga av och starta om Mail appen flera gånger innan det återigen visas korrekt. Någon som vet vad detta beror på? Problem med att det ringer på båda telefonerna Jag har två iPhone 5, en i jobbet och en privat. Båda använder samma Apple ID. När någon ringer på min privata så ringer det även på min jobbtelefon, irriterande. Hur stänger jag av detta? Problem med Bilder Laggar! (mer ett konstaterande!) 3000 telefonbilder + 15000 importerade bilder från iTunes
 12. Är i behov att utöka min externa lagringsmöjlighet och tittar därför på en NAS-lösning. Som det är nu har jag två externa hårddiskar kopplade till min iMac. Men eftersom jag har en MacBook, iPad och iPhones som också vill ta del av lagringen så är väl en NAS ett bra alternativ!? Har kollat på olika NAS-lösningar allt från Synology där man placerar 4 lösa hårddiskar till enklare "färdiga" lösningar så som WD My Cloud/Cloud Mirror. Känns som min budget mer riktar sig mot WD My Cloud/Cloud Mirror. Synpunkter på den prioriteringen eller på val av disk? Någon som har erfarenhet av WD My Cloud? Fördelar/nackdelar med att köpa en 8TB WD My Cloud Mirror mot två 4TB WD My Cloud? Slutligen vill jag bara ha en bra och enkel disk som jag kan koppla till min router, sköta hemifrån och accessa när jag är borta. Vill även kunna tanka torrents direkt till den.
 13. Hur ändrar man utgivningsdatum på en film? Det går inte att klicka på den som de övriga fälten, störande!
×
×
 • Skapa nytt...