MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Silverfox

Medlem
 • Antal inlägg

  1 844
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Silverfox vann dagen: 27 december 2015

Silverfox hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

32 Bra

Om Silverfox

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1959-11-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  Foto/film. Segling Löpning.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010 oktober
 • Appleprylar
  Mac mini 2014. iPad PRO 12,9. iPhone X 64:a
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Visst är det så. Hade det inte varit folk som går på det så hade det självdött
 2. Solklar bluff. Kan de inte skriva bättre svenska än så, bland annat, är det ingen tvivel om att det är bluff.
 3. Silverfox

  Bluffmail från "Apple"?

  Mm, flera gånger i olika utföranden. Alltid skumma mailadresser
 4. Silverfox

  Varför visas km/h i vind?

  I min iPhone i appen Väder visas vind i m/h men i min Apple Watch 4 visas den i km/h. Det går inte att ändra, eller?
 5. Visst är det så. Den är förbockad. Så då är det så att ikonerna jag har på paddan är tomma med andra ord. Okej, jag fattar nu hur det ligger till. Men jag har 256 GB på paddan och nyttjar inte max så det är onödigt att skicka upp dem. Men lite konstigt är det för min lagring upp är full. Jag har haft stopp på min säkerhetskopiering nu i två veckor och har tyckt att det varit bra eftersom jag just inte vill spara videoklippen i iCloud eftersom de bara tillfälligt ska ligga här och vill inte utöka utrymmet. Men det är en annan sak. Tack för hjälpen.
 6. En sak som irriterar mig mycket och som jag inte riktigtigt fattar vitsen med är då jag har ett videoklipp i min enhet som jag ska spela upp och den inte kommer igång direkt för att den ska hämtas från iCloud först. Varför ska den hämtas där då jag har den på min enhet? Har jag inte internet eller dålig kontakt så spelas den inte upp alls. Detta händer på både min iPhone och iPad. Just nu sitter jag vid min iPad och redigerar en film i iMovie och den är klar men jag vill ändra på två filer. De har ett litet moln över sig och då jag klickar på dem så får jag reda på att de först måste tas ner från iCloud. Men jag har de redan på min iPad, fattar ingenting. Nu sitter jag på Zanzibar och har en uppkoppling som inte är mycket att hurra för. Det har gått en timme men fortfarande så har jag inte fått ner dessa två filer så jag kan inte jobba vidare. Om jag förstår så kan jag inte ta bort detta otyg så länge jag har iCloud men jag fattar absolut inte vitsen med detta. Är det någon som kan förklara varför det är så här?
 7. Silverfox

  Hitta färgen

  Haha! Tack för tipset men min storasyster som är språklärare på universitetet har redan påpekat detta för mig. Jag kontrar med att apparna fungerar även utan kontakt med nätet vilket inte www gör.
 8. Silverfox

  Hitta färgen

  Najs. Tack Telly
 9. Silverfox

  Hitta färgen

  Någon som vet var jag kan hitta den rätta blålila färgen som kom nu med iOS 12 i mapparna till apparna? Tänkte använda den till bakgrund.
 10. Ja så lätt var det ja. Hittade felet efter din dump. Jag har valt "ingen Papperskorg" och då är det int så konstigt att den är borta. Tack för hjälpen.
 11. På något sätt har jag lyckats dölja eller radera ikonen Papperskorgen på mail. Jag hittar inget om att återställa uppe i menyn. Någon som vet hur jag får tillbaka den och helst de mail som jag har kastat däri?
 12. Silverfox

  Begagnad bil-tråden

  Amazon eller bubbla
 13. Jo men det är ju helt rätt om ni utgår ifrån att mitt minneskort är litet och min dator gammal och seg. Varför då 1080 när 720 är lättare och så vidare. Allt det vet jag men känner inte att resonemanget håller. Mina grejer håller för 4K men min fråga var mer fokuserad på min GoPro:s möjlighet till andra inställningar om jag la mig högre än 1080. Men det är lugnt. Jag är med.
 14. Det säljs mycket UHD apparater så nog finns det många i hushållen nu efter ett par års försäljning. Om ett par år till kan det vara dominerande och då kandke det är dumt att ha gjort 1080- filmer. Det sägs att vi byter tv var sjunde år. Tänkte att det fanns mer inställningar i GoPro-kameran om man körde på minst 2,7.
 15. Köpt min första GoPro och undrar lite om vilka inställningar som är bäst i grundinställning. Om jag bara kan se 1080 ska jag filma i det eller är det bättre att toppa med 2,7 eller 4K? Vilken fps är bäst att ha den inställd på som grund? Brukar ni ändra inställning för ljud eller har ni alltid på ”utomhus”? Brukar ni begränsa ISO till något eller har ni det helt öppet? Känner att 1600 bör bli lite väl korningt.
×