Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Anvil

Medlem
 • Antal inlägg

  2 620
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Anvil

 1. Så klart detta är en del av anledningarna och detta är något som är välkänt inom teknikindustrin och många andra tillverkningsindustrier, det är finns dock fler anledningar- men du har helt rätt att de bottnar i ekonomiska anledningar som precis som du säger antingen tvingar ett företag höja priserna eller dra ner på sin vinstmarginal. Liknande förekommer på mjukvarusidan- men då är det Indien som är den populära nationen. Hur vida det är rätt eller fel- så har Trump helt rätt i det att Apple och andra företag som placerar tillverkning utomlands gör så för att komma undan kostnader i landet de är positionerade. Vilket nu kompenseras genom att ge straffskatter på importerade varor, det är Trumps primära uppgift att få USA på rätt köl och självfallet är inkomst en viktig del i detta. Liknande saker sker här i Sverige och Europa också och är i vissa fall tvingande eftersom det är helt omöjligt att konkurrera med företag som outsourcat sin tillverkning till Kina hade liknande drag gjorts av EU hade marknaden förmodligen sett annorlunda ut om några år.
 2. Problemet med att mäta minne på det som göra här är att man mäter minnesrymd och inte faktiskt utnyttjande. Sedan strävar ett bra operativsystem efter att utnyttja så mycket minne som möjligt, (oanvänd RAM drar bara ström utan att bidra med något) dvs ett vettigt system har väldigt lite "free" (kanske bara 2-3%) som mest, de flesta moderna system cachar därför väldigt aggressivt; läs cachar kan oftast tömmas i stort sett gratis om något program behöver minne. Om man vill veta absolut minnesförbruking får man titta på RSS värdet (Resident Set Size).
 3. purge ska enbart användas för att nolla cachen ur utvecklingssyfte (och då främst för dom som jobbar med utveckling av systemet i sig), systemet anropar aldrig detta kommando automatiskt och har aldrig gjort. Minneshanteringen ska sköta sig själv och optimerar sig övertid om man låter bli att använda kommandon som just purge, den enda effektiva skillnaden purge gör är att andelen "fritt minne" kommer rapporteras som högre eftersom cacharna släpps- dessa kommer fyllas på ganska snart efter användning igen och detta är meningen eftersom fritt minne är slöseri med resurser. Istället försöker systemet använda minnet som cache om ett stort minnesblock efterfrågas så kommer cacharna släppas, så det är alltså ingen vinst överhuvudtaget att köra purge. http://developer.apple.com/library/mac/#documentation/Darwin/Reference/ManPages/man8/purge.8.html För mer ingående info är denna artikel korrekt http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57372267-263/purge-the-os-x-disk-cache-to-analyze-memory-usage/
 4. Just Mountain Lion är förvånansvärt stabil för att vara en beta, Men som sagt det kostar dryga 800 kr eller så att bli registrerad _utvecklare_, Jag tror inte Apple bryr sig nämnvärt om du skulle fylla i att du utvecklar fast du inte gör det. Det är en betaltjänst som sagt. Precis som jag tvivlar på att Telia bryr sig att jag har ett mobiltsurfbredband jag aldrig använder. Och även om du inte är utvecklare så kan det vara en lönsam affär i synnerhet om du har äldre datorer eftersom du får tillgång till samtliga Mac OS X releaser som Apple släppt (Och naturligtvis dom senaste versionerna också helt gratis.) Men som sagt det är avsett för utvecklare och är betydligt mer värdefullt som utvecklare eftersom du får tillgång till WWDC videos osv osv. Iallafall för att förklara hur processen går till, När du är registrerad utvecklare kan du logga in på utvecklingssidan och få en appstore kod (engångs) som du sedan löser in i AppStore, Och får tillträde till beta versionen som du sedan laddar ner och installerar- Att distributera denna är ingen bra ide då den är låst till ditt icloud/appstore konto ivilketfall och precis som iOS betorna praktiskt är.
 5. Utan att vara utvecklare så har du väldigt liten anledning att köra beta versioner, Det är inte speciellt mycket nya funktioner som man som vanlig användare har nytta av- Beta versionerna släpps främst för att utvecklare ska kunna anpassa sina program till ny ramverksfunktionalitet. Man måste även räkna med att beta versioner har en heldel buggar i sig och utan att vara utvecklare kan du inte rapportera dessa iallafall, Så nej legalt finns det inget sätt du kan betatesta prerelease versioner av OS X såvida du inte själv är eller jobbar för ett företag som är detta. Jag var lika när jag var i 15-16 års åldern och ville köra beta versioner av alla möjliga system för att ha det "allra senaste och coolaste", Med tiden har man helt klart lärt sig att det inte är värt alla besvär och man enbart kör betas om man absolut måste.
 6. Jag vet inte definitivt, Men enligt dom data som finns på nätet så verkar GT 330M vara betydligt kvickare. Jag har själv 6750M i min macbook pro, Och ärligt talat är jag inte jätte imponerad- Alltså missförstå mig rätt- 6750M är piggare än min gamla macbook pro med 8600GT, Igenomsnitt skulle jag gissa på runt 3-4 gånger snabbare, Jag hade dock förväntat mig mer med tanke på att det skiljer 3 år. Nu är dock detta med Mac OS X och det kanske är betydligt bättre med windows. Jag har även sett ganska många kommentarer på spelforums där gt 330 macar slår både den ena och den andra 2011 mbpn på vissa spel, Men en sak är iallafall säker 330M är inte så taskigt. Så jag skulle definitivt gå på den dator som var billigast i det här fallet om det är grafikprestandan som är det viktigaste. (En sak värt att notera dock, Om det är bärbar prestanda som räknas är 2011 mbperna otroliga- jag får lätt ut 6-7 timmar på min (såvida det integrerade grafikkortet används), och just att den kan växla mellan diskret och integrerat grafikkort på demand är oslagbart.)
 7. Vad jag vet så finns det ingen riktig dockstation för macbook (pro), Dom lösningar som finns är i mitt tycke knappast smidiga, men jag har aldrig provat i verkligheten.... Vad det gäller flera skärmar, Hårdvaruaccelererat kan du bara driva en extra skärm (eller ja det finns lösningar som låter dig koppla på flera likstora skärmar och presenterar dom som en extern skärm för macen). Annars finns det USB -> DVI adapters (som jag dock inte vet om dom säljs i sverige, men tex diamond adapter är en produkt många säger fungerar bra med MacOS X, med dessa förlorar du däremot hårdvaruaccelerering, vilket troligtvis spelar mer eller mindre roll beroende på arbetsuppgifter, vad som helst 3D fungerar det inte för iallafall...)
 8. Jag har tyvärr fått problem med USB efter denna uppdatering, om jag har min HTC ansluten samtidigt jag har extern mus inkopplad så lägger musen av efter någon minut. Drar jag ur och kopplar in den igen så fungerar det igen i en minut innan samma sak händer igen.
 9. Och detta har du bevis på? Eller är något du hört av en kompis vän som har släkt som är bekanta med stallman?
 10. Problemet med mjukvaran jag pratar om är att den enbart (officiellt) finns tillgänglig för apple service ställen, har du felaktiga fläktar eller dyl bör Apples hårdvarutest som följer datorn hitta detta. Kalibrering görs som sagt med diagnostik mjukvaran som service centers har.
 11. På fråga 1, det finns speciell apple mjukvara för att kalibrera fläktarna, men om det är så att datorn konstant går på högsta fart (och det är MacOS X det rör sig om...) så finns risken att någon fläkt alt plastkåpan på insidan är borta. På fråga 2, vad jag vet så har det aldrig funnits någon motor (läs: pump) på dom vätskekylda macarnas kylsystem.
 12. Ja grafikarkitekturen i linux är horribel, det finns ingen standardisering alls. Det andra problemet är att linux faller under GPL viruset och många distar vägrar skicka med properitärkod från grafikkortstillverkarna, Att sedan linux är så instabilt (alltså hög utvecklingsfart) gör det förmodligen extra hårigt att ens skriva drivrutiner för det. (Detta gäller förövrigt ljud också). Så jag tycker det är helt fel att skylla på grafikkortstillverkarna, vill man köra linux för desktop bruk får man acceptera att grafik och ljud kan vara problematiska, speciellt om man uppdaterar sitt system regelbundet. --- Och för förespråkarna av öppenkällkod, kolla hur pass dåliga både den öppna drivrutinen för ATI samt nouveau är för nvidia- båda projekten är flera år gamla och fortfarande idag mil efter dom kommerciella (icke öppna) drivrutinerna- så allt löser sig inte med öppen källkod...
 13. Flash är inte bara ett otyg iform av resursslöser i, det är även största kompabilitets problemet på www idag. Dom system som Adobe portar flash till blir väldigt utfrysta.
 14. Tycker argumentet om "utan mjukvara" är väldigt obefogat iallafall, Det finns ett flertal helt gratis system som är mer än tillräckliga för hemanvändare- skriva email, surfa, organisera foton osv. Vissa av dessa är dessutom _bäst_ även i professionella sammanhang. Välj själv: Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Open Solaris, QNX (gratis för privatbruk)
 15. Och open source utvecklare brukar vara väldigt duktiga på att reverse enginera hårdvara.
 16. Som redan sagts... Javascript har inget med Java att göra (och ja det är fruktansvärt korkat namn, men Java var populärt när det introducerades och istället för att kalla det Webscript eller något så döpte man det till javascript för att fririda lite på java hypen.)
 17. Orkar inte registrera mig på IDGs kommentarer... Angående ämnet... Håkan Lans ligger bakom VGA, that's it.
 18. XNU har enormt mycket overhead utan någon som helst fördel eftersom apple (och alla andra som förstått att Mach var ett misslyckat tekniskt projekt) kollapsat addressrymderna och kör samtliga tjänster i samma minnesrymd- Fortfarande har man dock kvar den enormt slöa IPC:n. Varför skulle linux kärnan inte vara dynamisk? Det enda som inte är "dynamiskt" med linux är drivrutiner- detta är dels en design anledning och en teknisk anledning, linux utvecklas väldigt fort och stora ändringar görs på lågnivå mellan stora revisioner, man har heller inte specificerat ett drivrutins API (Så som dom flesta andra system gjort). Men pratar vi drivrutins stabilitet är MacOS X inte speciellt dynamiskt heller om man jämför med system som tex Solaris (som använder en monolitiskkärna precis som linux). --- Och bara för att tydliggöra, Apple har minst 10% genomsnittsprestanda att hämta genom att byta ut XNU (vilket jag tror dom faktiskt kommer göra, då dom dragit tillbaka iprincip all Mach exempel kod, och starkt avråder utvecklare från att använda Mach APIer, utan istället använda BSD APIer..) Och det vore riktigt väl om det vore så att Apple valde att polera upp FreeBSD kärnan och använda istället.
 19. Ingen app kan lösa detta, däremot går det slå in en *# kod för att få bekräftelse, jag minns dock inte vad den var just nu; detta är telefon nätet som svarar på inte iPhone.
 20. Vad det gäller Safari så finns det två saker som triggar detta vanligtvis, det ena är flash playern och det andra att Safari verkar göra anslutningar synkront- alltså du öppnar en sida sedan öppnar en ny tab innan första sidans dns lookup är klar kommer andra tabben hänga tills tab 1 har fått svar, mycket irriterande om man råkar ansluta till en slö server.
 21. Problemet är inte plats, utan att filer som används inte kan flyttas av naturliga anledningar. Du måste starta från annan skiva för att kunna göra en fullständig defragmentering på MacOS X.
 22. Jag tycker inte Apples MacOS X kvalite blivit sämre, däremot tycker jag att det hänt väldigt lite på kvalitets fronten sedan Tiger, Snow Leopard var iofs riktigt usel vid släpp imho; men det är ganska hyffsat nu. Däremot så tycker jag Microsoft gjort ett väldigt uppsving med windows 7, detta trots att 7:an inte är mycket annat än microsofts "snow vista"; alltså vista och 7 är nästan samma system... Får hoppas nästa version av MacOS X trappar upp ganska rejält, och snälla snälla apple gör er av med Mach/XNU!!!
 23. Men återigen iPad:en är ingen dator! Den duger kanske att nödsurfa på, men utan stöd för flash osv så är den inte likvärdig med ens den billigaste netbook. Du jämför ju en Volvo 740 med en Aprillia 125:a
×
×
 • Skapa nytt...