MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rallyharry

Medlem
 • Antal inlägg

  99
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om rallyharry

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 18 februari

Profil

 • Plats
  Strömsholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  iPhone X, Macbook Pro, iPad Pro 10.5, apple tv 4k, apple watch 1
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Kan någon tipsa om en app där jag kan läsa filstrukturen på ett minneskort (SD) som jag har satt i min iPad via SD->Lightningadapter.... Tanken är att jag ska kunna ta in videofiler (XAVC S) för redigering. Filerna accepteras av IOS och kan bearbetas i det redigeringsprogram jag använder men accepteras inte importfunktionen i filmrullen som man i vanliga fall importerar via.
 2. rallyharry

  Byta ut laddaren till USB-C?

  Jag köpte min iPad Pro 10.5 i USA och säljaren pratade på mig en 29w laddare (usb-c till lightning sladd). Har inte tagit tid för jämförelse men visst går laddningen mycket snabbare. Har även en MacbookPro och den har en usb-c laddare 61w, har inte gjort det än men kan inte se varför jag inte skulle kunna använda den också till ipaden......
 3. hur är det med bank-id, fungerar det?
 4. rallyharry

  Vill dela Apple Music utan resten

  Jag hade tänkt dela Apple Music med en familjemedlem, och hittade vägen till Familjedelning, Men det visar sig att man då även delar appar ska betala dennes inköp. Jag vill endast dela Apple Music och betala för det. Går inte det alltså?
 5. rallyharry

  Batteriet drar ur sig självt

  Jag hade samma problem med min Macbook Pro 2012, den drog ur ca 20% under natten. Jag googlade på diverse sajter och hittade en diskussion mellan personer med att samma problem, att batteriet drog ur under natten. För dom hade det handlat om Avast virusprogram, och att när dom plockat bort det så blev det bättre. Jag hade själv Norton installerat, tog bort det och problemet var väck. Så var det med det - ingen kan säga att det inte stämmer, för nu drar batteriet ur kanske 2% över natten. Vet inte om det har varit någon av det senare uppdateringarna av OS som initierat problemen med i mitt fall Norton - detta var inget jag haft tidigare. Men nu är problemet borta och jag har övergett Norton.
 6. rallyharry

  22find hijacker

  Installerade Chrome på min Mac, fick med 22find, typiskt. Avinstallerade Chrome med en gång - vad är 22find egentligen? Påverkar det OSX? Nån som vet....
 7. rallyharry

  Public Beta IOS 9

  Någon som installerat publika betan av IOS 9 som släppts? Kända problem? På svenska?
 8. Tack - det blir så man får göra helt enkelt. Det funkar...
 9. Gäller IOS 8.4 - Hur gör man för att få sin Spellista från iPhone till att vara tillgängliga i de andra enheter man har? Det jag kommit fram till är att musiken finns tillgänglig i Musikbiblioteket på samtliga enheter men Spellistan finns endast i den enhet där du skapat den.
 10. Har en MacBook Pro middle 2012 (Yosemite), allt funkar egentligen bra men batteriet tappar ca 20% av sin laddning på natten i viloläge. Kan det vara så att det är batteriet som är dåligt? (232cycles) eller kan det vara nåt som drar ström?
 11. kan man jobba med separerade ljudkanaler i iMovie? Dvs jag har en extern mikrofon på kanal 1 och kanal 2 tar ljudet på den inbyggda mikrofonen som tar effektljud på kanal 2, kan jag sen justera ljudet på 1/2 separat?
 12. rallyharry

  Yosemite & mappar i Launchpad

  Ominstallerat Yosemite efter en diskkrasch - en märklig sak är att när jag nu buntar ihop de olika programmen i mappar i Launchpad så ser det ut som det ska, organiserat och fint. Men när jag startar om datorn så försvinner mapparna och alla program ligger utspridda igen. Någon som har en idè hur man fixar en sån sak?
 13. rallyharry

  En SSD Crash...

  Aha tack, hur bär man sig åt för att få en disk som numera ligger bredvid användbar igen? USB? Den innehåller just nu mitt gamla operativ.......
 14. rallyharry

  En SSD Crash...

  Stämmer bra det - precis en sån. Känns ju lite surt då..............lär ju vara fler som är eller blir drabbade och fix till Mac finns inte än (?) utan kommer senare.
 15. rallyharry

  En SSD Crash...

  ....skulle tro att det var det jag råkade ut för, det som rubriken säger. I stort sett direkt när jag köpte min MBP (middle 2012) installerade jag en SSD Samsung 500gb, senaste tiden har datorn hängt sig och startat om lite då och då (speciellt vid videoredigering) och igår blev det värre. Körde en backup, sen sa det stopp. Hade kvar orginaldisken som ju är i stort sett ny så jag satte in den - nu rullar det igen. Alla omstarter och en del hängningar startade efter Yosemite-uppdatering. Inga som helst problem innan det. Kan det vara så jäkligt att det hänger ihop - eller är det en ren tillfällighet? Så nu blir det nog rotationsdisk ett tag.....
×