MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hdahl100

Medlem
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About hdahl100

 • Rank
  På gång
 • Birthday 11/18/1964

Contact Methods

 • Webbsida
  http://www.henrikdahl.net

Profile Information

 • Gender
  Male

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  Macbook Pro 2010
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Min iMac heter MacBook Pro 2

  Under Delning i Systeminställning ändrar du datorns nätverksnamn Hårddisken är bara att döpa om som vilken fil som helst Gäller det kortnamnet på ditt användarkonto blir det knepigare, men det ska gå. Kan återkomma om det är det som du vill ändra.
 2. Uppgradering av RAM, MacBook Pro

  Corsair har funkat bra till de macar jag använt deras minnen i. Vill du vara 300% säker så beställ från t ex Macoteket.se, men då blir det ett par hundringar dyrare.
 3. Datorer från kina?

  Nätadapter=strömdosa. Olika länder har olika system för elkontakten. Trådlösa nätverket fungerar naturligtvis här också. Tangentbord på engelska är OK om man tycker att det är OK, annars inte...
 4. Byte av hårddisk och RAM

  http://www.mcetech.com/optibay/
 5. Nedräkning IOS4!

  Någon som vet om det blir möjligt att göra mer avancerade operationer som att skapa profiler med t ex olika ljudnivå/strömspararinställningar, eller till och med skicka kontaktuppgifter vidare med SMS. Jag vet att det låter Sci-Fi, men tänk vilka marknadsandelar Apple skulle kunna knipa.
 6. Hur kommer jag förbi äppel-ikonen?

  Har du en strömförsörjd USB-port? Ibland funkar det inte via olika hubbar o dyl. Kolla om du hittar nåt här: http://www.apple.com/support/ipodtouch/troubleshooting/
 7. Klipsch S4i är suveräna. 1090 på Apple store
 8. Macmini och Adobe InDesign Standard

  Kör PS CS4 på Mini Intel C2D 2 GHz 2 Gb. Flyter bra för husbehov (ett par hundra bilder i månaden) men torde funka ännu lite smidigare på nyaste minin med nya grafikkortet som kan sköta skärmuppritningen bättre. Ska du arbeta professionellt med tusentals bilder och tunga filter skulle jag nog rekommendera en kraftigare maskin dock.
 9. Hårddiskbyte Macbook Alu

  Du har säkert kollat här redan, men om inte: http://www.barefeats.com/rosa05.html
 10. Två iPhoto-frågor

  Jag är Mac-användare sen 1984 och jobbar ibland professionellt med bilder. Jag håller med om att iPhoto ofta är mer till förvirring än till hjälp. Själv använder jag Adobes utmärkta Lightroom ( finns demo att ladda ner på http://tinyurl.com/74nn8n ) Jag strukturerar alla foton i Macens Bilder-mapp, under t ex privat eller uppdrag, sedan årsvis och till sist kvartalsvis. Lightroom behåller strukturen när jag skapar kataloger, och låter mig flytta/slänga filer inifrån programmet. Det bjuder dessutom på bra bildbehandling. Inlärningskurvan är ganska mycket brantare än för iPhoto, men det lönar sig att lägga ett par extra timmar på det, och allt finns att läsa/se på nätet.
 11. Safari 3.2.1 bara kraschar

  Safari 3.2.1 + OSX 10.5.6 + Core 2 Duo = funkar finfint. Inga problem
 12. Har uppgraderat en gammal Mini med både ny processor och minne själv, utan att vara mer än normalt "händig". (Inget lödande eller dyl.) På denna Mini kör jag Adobe CS 4 utan problem. Jobbar då och då med att gå igenom och bearbeta hundratals RAW-bilder för tryck av affischer och till bildmontrar. Som sagt, Minin funkar finfint. Lägg stålar på en bra skärm (som iofs iMacen redan har) och en hårdvarukalibrator (typ Spyder) om du ska bildbehandla.
 13. "Bränna in" undertexter?

  Submerge gör ett bra jobb med detta. Anpassar (om så önskas) formatet så texten hamnar på "svarta ramen" http://www.bitfield.se/submerge/
 14. Tips för snabbare mini

  Siffror i all ära... Det enda jag vet är att min FW-disk som står nån meter bort låter mer än den nyinbyggda i minin (som står mitt framför näsan på mig) Den enda gång jag tänker på att minin lever är då och då när jag kör lite tyngre grejer typ Photoshop och fläkten drar i gång. Den brukar dock stilla sig snabbt. Momentus-disken verkar ju intressant förstås, storleksmässigt inte minst.
 15. Tips för snabbare mini

  Ingen skillnad. 7k60 har, vad jag vet, rykte om sig att vara tyst
×