Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

G48R13L5

Medlem
 • Antal inlägg

  127
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om G48R13L5

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1 december

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  iMac "27 late 2012, iPhone 6, iPad 2, MacBook Pro 2010
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Osäker på vart jag skulle placera detta. Det är ett lite udda problem. När jag kollar på film och det är mörka scener, så brukade jag på min MacBook Pro (2010) ändra bildskärmens färger till Adobe RGB 1998. Då blev det mycket ljusare. Men nu på min iMac från 2013 så ändras färgerna på skrivbordet som vanligt, men vägrar ändras på själva filmen. Använder VLC, på båda datorerna. Mavericks på båda. Vad tusan kan detta bero på??
 2. Tips på något du kan prova för enklare fönsterhantering: håll nere ALT för att ändra 2 sidor samtidigt håll nere SHIFT för att ändra alla 4 Sedan Lion har man också kunnat ändra fönstret i alla hörn och sidor, som i Windows. Off Topic: Mitt bidrag till vad som gör hela systemet bättre än Windows; kunna slänga en fil i papperskorgen när den används! Samt att Finder stängs när man raderar mappen man är i... Det är skönt.
 3. Har verkligen ingen märkt detta? Det kan ju knappast vara en bugg hos bara mig tycker jag. Får väl prova att återställa telefonen när jag har tid & ork.
 4. Självklart Även "tvångs-startat-om" med de 2 knapparna i 10+ sekunder.
 5. Aftonbladet har en tendens att skriva allt i en anda av att alla tycker som dem, vad de tycker är det enda rätta och håller du inte med är du konstig. "Jag är inte förvånad" säger experten. Vad var frågan må tro? "Hur förvånad är du?" "Nä jag är inte förvånad?". Och som tidigare nämnt är knappast hastigheten det enda man bör jämföra. I utseende slår den alla mobiler på marknaden, men det är ju en högst personlig åsikt. Men mobilen ska vara tillräckligt snabbt för de uppgifter den ska utföra, så snabb att man inte upplever den långsam. I ett benchmark-test pressar man prylen till max och ser vad den går för, men hur mycket av den totala prestandan kommer användas i verkliga livet? Jag upplever då inte att min iPhone 5 är långsam. De vill få det och låta som att den är så pass seg att det märks och stör.
 6. Tjenare. Jag har märkt något lustigt på min iPhone 5 med senaste uppdateringarna. När jag söker på vissa ord syns gamla sms (iMessage) som jag har raderat. De syns inte i meddelande-appen och klickar jag på sökresultatet kommer jag bara till inkorgen. Jag har sökt här och Googlat, men inget nyttigt hittat. Känner ni till detta?
 7. Hur jag gjorde, för nästa med samma frågor: Jag köpte en DVD hos Dustin (länk finns i tidigare inlägg). Jag körde in den i MacBooken. Gjorde en skivavbild som jag konverterade till en ISO-fil genom terminalen. La ISO-filen på USB:et, kopplade in i iMacen. Där öppnade jag BootCamp och gjorde en startbar USB. Guider lik den jag använde: http://www.docstechnotes.com/2009/05/create-bootable-usb-drive-using-os-x.html http://renevanbelzen.wordpress.com/2009/10/14/creating-a-bootable-usb-stick-with-mac-os-x-in-10-easy-steps/ http://evan.borgstrom.ca/post/1314205955/osx-bootable-usb-from-iso
 8. Tack för tipsen men jag gör en avbild av skivan jag köpte nu. På TechNet måste jag registrera mig och det orkar jag inte med. Gör en skivavbild, gör den till ISO, och bränner den till en boot-bar USB
 9. Jo tack jag vet, men det är inte nått man köper för att använda en gång Du syftar på att tanka via Piratebay eller? Microsoft erbjuder väl inte det? I så fall känns det inte så roligt att betala för en version som pirater suttit och pillrat på, meningen med att köpa en "legit" version är lite att få det intakt och felfritt. Tack för svaren allihopa. Jag köpte en sån där OEM från Dustin för 799 plus 59kr frakt. Meningslös frakt när man kan tanka allt, men värt om det funkar för en gångs skull.
 10. Jag vill absolut inte besvära mig med Windows i onödan, men jag har några spel som inte finns till Mac. Jag har provat Parallels men som du nämnde blir prestandan för spel något begränsad. Stötte även på problem och kunde inte få något ljud... Men jag orkar verkligen inte hålla på och strula med Windows, så om det blir för besvärligt skiter jag i det. Tråkigt när man har betalt för spel jag inte kan spela bara (hade en PC innan). Förstår inte varför i hela världen det ska vara så jävla krångligt. Vill inte Microsoft att man använder deras svindyra system i Macar eller? Det borde vara mycket tydligare än vad det är. Blir så trött på sånt här. Enda gången jag stöter på problem och blir irriterad, är när Windows är inblandat!
 11. Okej men om man laddar ner, är det en ISO-fil då som man kan lägga på USB?
×
×
 • Skapa nytt...