MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ante_Lkpg

Medlem
 • Antal inlägg

  164
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Ante_Lkpg

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1980-03-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Linköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  MacBook 2GHz vit , iMac DV Green Goblin!, Powerbook Wallstreet
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Ante_Lkpg

  Flimrande skärm på Macbook

  Ingen AppleCare. Fick uppfattningen att det var generell garanti mot fabrikationsfel. Detta kan tydligen anses som ett sådant. Eller åtminstone icke-användarrelaterat fel. Nåväl, jag får väl fundera på en ny kanske.
 2. Ante_Lkpg

  Flimrande skärm på Macbook

  Det ska jag kolla. Tack för dina råd.
 3. Ante_Lkpg

  Flimrande skärm på Macbook

  Tänkte att det kunde vara lite klurigt. Får väl slå en signal till Macoteket på måndag och se vad de kan göra. Man vill ju inte gärna investera hela årsinkomsten på en gammal dator.
 4. Ante_Lkpg

  Flimrande skärm på Macbook

  Jag har fått ett irriterande fel på min vita MB. Skärmen fladdrar i ljusstyrka som om den korrigerade hela tiden. Kom plötsligt idag. Har läst på och det kan tydligen vara ett fabrikationsfel? Min Macbook är på dagen 3 år gammal imorgon /eller iaf 3 år sen den beställdes). Räcker det om jag anmäler felet imorgon för att fixa det? Eller ska jag hitta någon verkstad som kan laga och vad är det då som är sönder?
 5. Nu verkar det som RSS publicerigen är konstig igen. Hela tiden noteringar om nya notiser men inga nyheter? När jag kollar verkar det som om det är inlägget "Ingen iPhone nano eller netbook i sikte" som spökar. Verkar som det finns många kopior av det samma men alla är daterade torsdag 07.00.
 6. Jag köpte dessa lurar i Teknikmagasinets version för 199:- Hade inte väntat mig särskilt mycket men är nog lite besviken trots allt. De låter otroligt burkigt och det "försvinner" en rad instrument när jag lyssnar genom dem. Motsatsen till analytiskt så att säga. Däremot är de väldigt basiga. Mikrofonen är inte lika bra på att avskärma ljud som Apples original. Med det headsetet brukade jag klara av lite samtal samtidigt som jag cyklade till och från jobbet och det går inte nu. Knappen fungerar som den ska oftast men ibland får man dra ur och sätta i headsetet igen för att mikrofon och knapp ska fungera. Således billigt alternativ men knappt prisvärt enligt mig.
 7. Ante_Lkpg

  RSS-fel

  Jag har sedan några dagar tillbaka mycket svårt att ladda sidor via RSS läsaren. Det ingår i min morgonritual att plocka upp RSS i Safari och sen flika upp alla nyheter jag inte läst. Som det ser ut nu har jag tur om 2 av 10 laddar. Sen får jag gå in på startsidan (macworld.se) och leta upp resten.
 8. Ante_Lkpg

  Garageband ringsignaler

  1. Öppna nytt projekt i Garageband. 2. Klipp och klistra så att du får den del som du vill ha. Max 40 sekunder (ta i lite i underkant då det kan bli lite mer när man sparar, vet inte varför) 3. Välj exportera till skiva. 4. Döp om filändelsen till .m4r istället för .m4a 5. Dra in i iTunes 6. Synka med telefonen alternativt 1. www.audiko.net
 9. Ante_Lkpg

  Moddning av Iphone headset

  Peto: Jag har sett såna men om du läst guiden så var ju en av poängerna att inte ha en lång hängande sladd med en tjock knapp med klämma. Kopplar jag vanliga lurar till den där mojängen så får jag mass kabel över och då försvinner otroligt mycket smidighet. Peranders: Det finns många kompatibla lurar men inga med en lika smidig lösning som Apples förutom möjligtvis V-moda (än så länge). Men V-moda är lite dyra inte minst med tanke på att de haft mycket stora kvalitetsproblem.
 10. Ante_Lkpg

  Moddning av Iphone headset

  Jag har ganska nyligen hämtat ut min vita iPhone. Vi kommer bra överens frånsett en sak. Jag kan inte använda headsetet. Lyssnade på två låtar på vägen till jobbet en morgon och sen hade jag ont i öronen i två dagar. Andra lurar har förstås använts men då kan jag ju inte använda den praktiska mikrofon/svars/pausknappen. Letade efter lite olika headsets men ingen verkade ha det jag behövde. Det fanns bar tjockisknappar med klämmor och mög och dessutom hotade alla med 3 m sladd och massa kontakter på vägen. Så då får man plocka fram sina tekniska kunskaper (minimala, jag jobbar inom helt annat fält) och bygga själv. Applelurarna. Snygga och osköna. Lurar från Teknikmagasinet 199:- kolla så att de verkar möjliga att få isär och ihop igen. Undvik gjutna lurar. Jag tog ett par som verkade bra för priset, om man som jag inte kan löda så kanske man inte ska öva på Etymotics för 3 papp. Såhär ser lurarna ut när man plockat isär dem. Lägg märke till knuten som hindrar sladden från att dra i lödningarna när du är oförsiktig. Löda genom att smälta loss kablarna. Jag köpte en lödkolv på Biltema för 60:- Byt sen plats mellan lurarna och smält dit dem i samma lödpunkter. Var noga med att skilja på jord och signal samt höger och vänster (jag var helt fokuserad på lödning så jag tog inga bilder). Något att hålla arbetsstycket med är nog bra (kompis, skruvstäd). Testa sen lurarna INNAN du sätter ihop dem igen. Limma ihop med något klister som kan gå och lossa vid behov t.ex. Karlssons. Det bästa är nog smältlim men jag hade inget sånt hemma. Ny lur på Applesladd. 40 minuter ungefär för mig som är ovan. Skulle jag göra om det skulle det nog gå på halva tiden. Kostnad 260:- Det finns folk som gör sånt här åt dig om du vill men de tar en slant för besväret. På Youtube finns utförligare instruktioner som man kan kolla innan man kör igång.
 11. Torde fungera då det inte är några regionspecifika saker i den vad jag vet. I den här tråden skriver folk t.ex. om sina importerade Apple TV. https://forum.macworld.se/index.php?showtopic=66710
 12. Ante_Lkpg

  Kontaktvägar/frågor till Apple

  Snabb koll på Apples hemsida ger denna adress som verkar bra: http://www.apple.com/se/contact/ Där kan man läsa följande t.ex. Kundtjänst: 0771-40 04 84 contactus@euro.apple.com
 13. Ante_Lkpg

  Mac OS X och Linux i harmoni?

  Hemma har det uppstått ett behov av en laptop till. Jag är inne i en intensiv arbetsperiod och släpper inte datorn så länge jag är vaken vilket har sått ont blod hos parallella användare. Funderar nu på att tjacka en Asus eee sålänge tills jag avslutat alla projekt och har råd att köpa en Macbook till (förhoppningsvis en uppgraderad version då). Men nu till pudelns kärna. Hur funkar det egentligen med Linux som ligger i en sån? Kan jag lätt integrera den i befintligt nätverk? Kan jag komma åt Itunes bibliotek som ligger på annan dator? Kan jag koppla in iPod?
 14. Säkert är det så ingenting varar för evigt. Men att döma ut lanseringen av iPhone görs ofta lite lättvindigt av många och ofta på fel grunder. Snarare baserat på att man själv gärna vill ha en iPhone och att den ska vara jättebillig. Apple har väl från början varit väldigt tydliga med att man vill göra någonting annat än traditionella mobiltelefontillverkare. Man fokuserar på andvändargränssnittet och man erbjuder en enda modell. Då känns det i min mening väldigt fånigt att klaga på att Apple inte beter sig som andra mobiltillverkare eftersom det är deras uttalade ambition att vara annorlunda.
 15. Ja, Apple måste ju verkligen ändra sin affärsmodell. Jag menar iPhone är slutsåld överallt, OSX ökar sin marknadsandel varje dag och aktien har gått som en raket under en 10-års period som varit mycket svår för IT-branschen. Apple har ju såklart krav för att den kan? De har en unik produkt med en enorm efterfrågan varför handla annorlunda?
×