Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Macerell

Medlem
 • Antal inlägg

  19
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Macerell

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  I Mac
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jepp,det var förkryssat.
 2. Någon som vet var man kan hitta loggar på vad datorn har förs sig eller har ett svar på när dator kickar igång av sig själv från viloläge. Man hör hur disken drar igång och den jobbar och så går den ner i viloläge igen. Skärmen tänds inte som tur är eftersom jag har datorn i sovrummet men när disken går igång så vaknar jag oftast. Jäkligt irriterande. Jag har precis installerat Apple TV. Något som kan påverka?
 3. Nej, macfilter ligger som disabled
 4. Sitter med en ny Air och den vägrar koppla upp sig. Jag har en Dell och en Lenovo. De har inga problem med att koppla. Likaså telefoner funkar bra mot det trådlösa. Paddan hittar mitt nätverk men sedan står det bara o tuggar. Den går om jag kör via mobilen. Här på jobbet funkar den också. Det som verkar skilja är att på mobilen och här på jobbet så får router och DNS adress också men hemma får den bara en ipdaress och delad nätmask. Någon idé varför bara dessa 2? Något med Apple produkter som skiljer/att tänka på? Kan routern vara för gammal (Linksys)? Den har några år på nacken. MS
 5. Slog av "vakna för nätverksåtkomst". Kan inte höra att den gått på de 2 sista nätterna. Tack från "utsövd" :-)
 6. OK vi testar detta i kväll.
 7. Macerell

  Vaknar i tid o otid.

  Jag har läst att andra har problem också med Mac som vaknar av sig självt. Min började med dessa dumheter efter OS uppgradering till 10.8.2. Förut kunde det hända någon enstaka gång men nu händer allt som oftast. Skärmen vaknar som tur inte men jag hör ju den drar igång disken och sedan stänger igen. Eftersom jag har den i sovrummet så är det jäkligt irriterande. Jag har bara mus o tangentbord inkopplat. Inget annat. Det måste ju vara en bugg eftersom det började efter uppgraderingen. NÄR FIXAR APPLE DETTA??
 8. Får också detta efter lagt på Mountain Lion. I natt gick den på o av 3ggr (som jag hörde) dock tänds inte bildskärmen. Vad säger Apple? Har inte ändrat något annar mer än lagt till Cloud (söker den?) och ändra bakgrunden varje timme. Ändras den i viloläge?
 9. Kan man gå direkt från 10.6 till 10.8 eller ,måste man mellanlanda på 10.7?
 10. Jag kör på 10.6.4 om jag minns rätt. Det var vår kund som inte fick fram sina mail. När jag sedan provade hemifrån fick jag samma resultat.
 11. Har en kund som skickar mail till oss med ett PDF attachment. Vi får mailet men inte PDFen. Testade hemifrån mig med samma resultat. Googlade lite på det och kom fram till att det inte är helt okänt problem. En del förslag var att man skulle se till att PDFen hamnade längst ner i mailet så det inte blandades med text HTML koden och annat förslag var att se till att "always send friendly windows ......"var kryssad. Nu verkar inte några förslag av dessa verka funka något nämnvärt. Någon som råkat ut för detta? Jag är inte säker på min kund har ofiice2011 eller entourage annars skall tydligen det lösa problemet.
 12. Guddagens! Jag undrar om ni kan förklara/hjälpa mig med en sak. Jag kopplar in min Garmin GPS ganska ofta för att antingen lägga rutter eller att jag har fått rutter från kompisar som vi använder när vi är ute o kör MC. Dessa rutter läggs i ett program som heter Basecamp. När jag kopplar in GPSn så kommer det upp 2 diskar på skrivbordet. En som säger no name och en Zumo660. No name förmodar jag är den extra disk som sitter i GPSen. Problemet jag har ibland är att när jag kopplar ur disken och in igen så säger den att diskarna inte togs ut på rätt sätt och att jag skall använda "mata ut disk". Kruxet är att jag gör just det men ändå vägrar den den o läsa in disken/GPSn nästa gång jag sätter i den och jag får bara felmeddelandet att jag inte gjort rätt tidigare. Senast när det begav sig så startade jag om datorn men ändå kom meddelandet upp. Då tröttnade jag och lät det vara. 3 dgr senare slog jag på datorn igen och då funkade det. Finns det något bra sätt o hantera detta på? Om man använt "mata ut" och ändå får felmeddelandet, vad är bästa praxis då? Varför funkade det igen efter 3dgr? Bästa hälsningar från konverterad PC ägare till Mac
 13. Guddagens! Har inte hunnit sitta vid min nya MAC så mycket som jag önskat men det blir väl tid för det när höstmörkret lägger sig. Jag satt häromkvällen o strulade med iphoto som jag inte blev rikitgt vän med. När jag kopplat in min kamera så startar iphoto upp o läser in mina foton och det är ju inte så konstigt men sedan när jag vill använda mig av dessa foton det är då jag blev konfunderad. Jag skulle redigera lite kort som jag skulle föra in på klubbens hemsida men det gick inte så bra. Vad jag gjorde var att döpa om bilderna för att lättare hitta igen dem på klubbens sida senare men när man använder sig att bildöverföringen som finns på hemsidan o markerar det kort jag döpt om då är det gråmarkerat och går inte att föra över. Jobbar iphoto med någon form av databas och kortnamnen är indexerade eller vad? Hur gör man annars för hantera foton som vill döpa om, flytta till andra mappar osv från iphoto? Jag kommer även lägga in Photoshop och då vill man ju kunna hantera kort (filer) på lite olika sätt och inte vara bunden till iphotos namn standard. Undrar också om Macens motsvarighet till ZIP. Finns den som standard eller är det en app att ladda ner?
 14. Shut down the computer. Unplug the computer's power cord. Press and hold the power button for 5 seconds. Release the power button. Attach the computers power cable. Press the power button to turn on the computer.
 15. Tackar mjukast. Uppe o rullar igen. Lite jobbigt det här med Mac i början. Känns som man börjat från 0 i vissa lägen. Är van pc användare sedan lång tid o kan det mesta om den men här man värsta rookien :-)
×
×
 • Skapa nytt...