Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Umbra

Medlem
 • Antal inlägg

  101
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Umbra

 1. Har spelat ert spel ett tag nu. Riktigt kul faktiskt. Är lite av en old school PC gamer och ni fick med ett par gamla godingar. Har ni funderat på att lägga till fler singleplayer-lägen, tex att man kan få välja bara en kategori med frågor?
 2. Hm... Ja trivia är ju aldrig fel, och för bara sju spänn kan man ju ta och testa. BTW: Trevligt att se fler och fler svenska utvecklare dyka upp.
 3. Du kommer inte att uppleva några problem med att köra 10.4 på någon g4 överhuvud taget (fungerar rätt bra på så gammalt som g3or). I regel upplever man dessutom prestandaökningar då man uppdaterar OSX. Installerar gör du gör du genom att starta upp datorn från skivan. Du matar in den startar om datorn och håller ner "c" tangenten. Datorn kommer att starta upp från cd-skivan istället. Därefter förljer du steg för steg anvisningarna som skivan ger dig. Installerar och startar om. Sen är det klart. Lycka till!
 4. Jo du får nog lägag ut MINST 5000kr för en bra PB Titan, dvs 1ghz och uppåt. Vid så höga summor är det lika bra att lägga ut "några" tusen till och köpa sig en ny macbook.
 5. Starta bara ditt BootCamp Program (samma som du skapade partitionen med), och ta bort windowspartitionen.
 6. Tror inte Apple kommer att uppdatera den under nått event. iMacen fick sin uppdatering en vecka innan apples senaste special event. En Macbook Pro med Core2 Duo kan dyka upp vilken dag som helst. Offtast på tisdagar dock...
 7. Bootcamp är att du med ett program från Apple helt och hållet bootar om i Windows. Det funkar som vilken PC som helst förutsatt att du har en dator med intel processor dvs. Bootcamp är dessutom gratis. Enda fördelen med Paralells är att du kan köra båda system samtidigt. Du går helt enkelt till Apples hemsida. Laddar hem bootcamp till den typ av intel mac du har. Installerar och startar programet. Följ bara instruktionerna. Det enda du behöver är en cd för att bränna vissa drivrutiner för tex grafikkort och apples egna tangentbort, isight osv... Sen gör du i bootcamp en partition och installerar Windows. Dock måste det vara Windows XP servicepack 2, Home/Pro eller senare.
 8. Instämmer, riktigt bra nostalgi sida. Du kan nog hitta lite gammal shareware på macgamefiles.com också tror jag.
 9. Har inte själv testat, utan kör bara bootcamp. Däremot så ska det vara precis som att köra windows på en PC, med undantaget då att det kräver mer ram i och med att du kör två OS samtidigt, och att spel visst inte ska flyta på så bra på grund att systemet inte får en direkt kommunikation med GPUn.
 10. Det är bootcamp jag syftar på. Jag uppdaterade till senaste versionen med hopp om att problemet skulle lösa sig. Eftersom jag inte verkar vara ensam om problemet tycker man det borde stå högt på apples lista över saker de bör fixa i bootcamp. Ibland känns windows helt oanvändbard, och sen har man ju problemet med tangentbordet också
 11. För ett tag sedan installerade jag windows på min iMac CD. det fungerade bra ett tag tills den började tappa kontakten med tangentbordet. Enda lösningen verkade vara att dra ut och koppla in det igen. Är det någon som har varit med om liknande, eller vet vad det kan bero på? Har installerat apples tangentbordsrivrutiner. tackar på förhand
 12. Helt rätt. Precis så fick jag göra. Se dock till att det är samma språk på uppdateringen som på installationsskivan. Windows är riktigt kinkigt med att det ska vara samma språkversion.
 13. Tack för snabba svar. Ska nog ta och leka lite med systemet nu. Kommer nog höra av mig snart igen då jag förstört nått
 14. Hej. Satt nyligen och testa programet Cocktail. Ett bra program, men inte helt obegränsat. Är det nån som känner till nått eller några program som man kan ändra osx med? Tex lägga till en extra doc, flytta på menyraden eller liknande. Tackar på Förhand
 15. Annars är altid torrents ett bra alternativ. Program som Azureus, Bittorrent, eller Transmission funkar snabbt och klockrent.
 16. Tackar för hjälpen och snabba svar! Jag var och tittade just på Ata-133kort. Inte så farligt dyra. Blir ändå billigare än att köpra en Quicksilver med stöd för largring på över 128gb.
 17. Funderade på att fixa en hemmaserver. Kikade runt lite och kom fram till att Powermac G4orna låg riktigt bra till i pris i förhålllande till prestanda. Dock tycker jag Max Hd utrymmet på 128gb är lite lite. Finns det nått sätt att kunna få den att läsa större discar? Nått typ av kontrolerkort eller liknande kanske? Tackar för hjälpen på förhand!
 18. http://www.makezine.com/blog/archive/2006/...essor_is_d.html http://www.kodawarisan.com/k2006/archives/...core_duo_a.html
 19. Sök efter programer Borken Helix. Det är gratis och kan kopiera över allt material på podden.
 20. Umbra

  Sims 2 går segt

  Kolla om det finns en uppdatering för Sims 2. Kan du göra på tex Macgamefiles.com eller macupdate. Ganska så ofta händer det att Aspyr släpper ett spel som knappt funkar till en början så man brukar behöva vänta på en updatering för att allt ska rulla på som det ska.
 21. Nä men kul vore det. Man kan ju vänta ca 10 år och sen bara beta 5000
 22. Borde det inte komma en 30th Aniversery Mac? Tyckte 20th var riktigt snygg. http://www.apple-history.com/?page=gallery...=date&order=ASC Skulle nästan bli lite besviken om dom inte kom med en 30th.
 23. Umbra

  imac intel

  Perfekt! Kan man ju göra precis som man vill
 24. Umbra

  imac intel

  Ja fast att uppgradera till till 1gb från Apple kostar ca 1000kr. För den tusenlappen kan jag köpa ett löst 1gb minna plus då 512an som redan sitter i. Med andra ord får jag 1,5gb ram för samma pengar.
×
×
 • Skapa nytt...