Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vaderse

Medlem
 • Antal inlägg

  40
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om vaderse

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Själva muspekaren rör på sig av sig själv... och ibland är det som att den vore nedtryckt också.. väldigt irriterande.. :-) Jag fick en prisuppgift på 1100:- för själva delen från ett företag här i GBG.. såg också att det finns rätt bra med delar på engelska ebay för 300-400:- med frakt. Kikade även på blocket och tradera men hittade inga delar ute där. Lutar åt att beställa från ebay eller finns det något annat ställe som man kan beställa ifrån?
 2. OK, då blir det att försöka få tag på en ny trackpad då.
 3. Hej alla, Musplattan på min Macbook PRO 13" från Maj 2010 har börjar leva sitt egna liv... Muspekaren kan fara omkring lite som den vill och klicka och ha sig..ungefär som när man är lite blöt om fingret.. Det skumma är att den emellan åt fungerar bra för någon minut. Har läst runt på forumet och det verkar som att det kan ha att göra med ett uppsvullet batteri.. Har testat att skruva bort bakstycket och kika lite på batteriet och jag tycker mig inte se att det skulle vara något speciellt med det och batteritiden är ungefär som den alltid har varit.. Finns det något jag kan testa göra? Antar att man kommer åt musplattan om man tar bort batteriet... är det värt att ta bort batteriet och se efter om det är något man kan rengöra eller liknande? Tack på förhand!!
 4. Dom hade lyckats starta datorn utan hjälp av själva powerknappen. Jag vet också att datorn har varit igång för jag har autostart på spotify mm. så jag loggades ut på min andra dator.
 5. Nu har domen kommit. Man har haft isär datorn.. Gått igenom allt. Datorn fungerar som den ska. Dock är on-knappen helt defekt och hälften av alla tangenter fungerar ej. Eftersom som det är unibody chassi så skulle det kosta 2900:- att byta allt.
 6. Jag var helt säker på att det var vatten först.. Men idag när jag kollade närmre så kom jag fram till att det var någon lite mer klibbig vätska. Ursäkta förvirringen.
 7. Något med % i... Lämnade den idag till en firma här i Göteborg som jag tycker verkar seriösa. Får se vad dom kommer fram till. Fick det här tidigare av dom på mailen: Vi har tre faser av räddningsmöjligheter för fuktskador på Apple datorer. Vi har delat upp det i faser för att man ska kunna komma undan så billigt som möjligt och slippa byta ut modekortet, som oftast är den sista utvägen, men också den dyraste Fas 1 Rensning Vi öppnar upp hela datorn, och rensar moderkortet från alla vätskerester med specialvätska, låter den lufttorka i 24-48h och gör därefter återupplivningsförsök. Ungefärlig kostnad för reparation 950 - 1 900SEK Fas 2 Reparation av Logiqboard Det har uppstått korrosion i samband med vätskeskadan, och vi utför byte av lödningar, kondensatorer för att återuppliva kretskortet. Mer tidskrävande arbete och man får räkna med en periods väntetid innan man får ett svar då det krävs omfattande tester. Ungefärlig kostnad för reparation 2 500 - 6 000SEK Fas 3 Byte av moderkort Har fas 1 och fas 2 ej hjälpt, blir man tvungen att byta ut hela moderkortet, och kostnaderna för dessa varierar mycket men ligger på mellan 6 000SEK och uppåt beroendes på vilken modell det rör sig om. I felsökningskostnaden på 950:- får du exakt svar på vilken kostnadsfas din dator kommer att hamna på, dvs vi går inte vidare med reparation förrän du själv har godkänt kostnaden utöver felsökningsavgiften.
 8. Datorn fick som sagt rätt mkt vätska över sig. Den dog omgående. Stand-by lampan eller vad et nu är pulserar inget. Hälften av alla tangenter på tangentbordet är väldigt sega. Sedan den dog har den legat upp och ner. Hade man haft en chans att rycka batteriet eller liknande direkt så kanske man hade kunnat rädda den.. men det känns rätt kört eftersom den dog helt när den fick vätskan på sig. Tänkte fara förbi på Macforum och höra vad dom säger. Såg också att det finns rätt mkt moderkort ute på ebay. Är det värt att ge det en chans och försöka.. kostar ju runt 2000-3000:- för ett modekort på ebay... Samtidigt hade väl Mediamarkt iaf förra veckan en MBP för 8900:- Jag har ju ingen allrisk men kommer att skaffa det rätt omgående så man har det till nästa gång.
 9. Tror nog att det tyvärr redan är kört att försöka torka upp datorn. Frågan är mer vilka val jag har nu.. Är det värt att lämna in för reparation?
 10. Hej alla, I helgen inträffade klassikern vattenglas + MacBook pro. Datorn är köpt maj 2010. Min helförsäkring täcker inte detta. Vilka val har jag?? Är det värt att reparera den? Kan man lämna in den på macforum och få ett kostnadsförslag? Är den värd något på blocket kanske? Tack på förhand!
 11. Någon som testat XBMC nightly build?? Är det värt att lägga in?
 12. Jag har nu testat att göra en ren Lion installation. Gick hur bra som helst och datorn känns mycket rappare än innan. Jag körde först med iBackup för att spara alla bilder jag har i iPhoto mm. Sedan körde jag lioninstallationen från ett USBminne.
 13. OK bra.. Då ska jag testa göra en ny installation..
 14. har läst på flera ställen att man pratar om att först installera om Leopard och sedan upgradera till Lion.. varför inte bara direkt lägga Lion på en USB eller DVD, formatera och installera en ren Lion direkt?? Är det något jag missat.. How to do a Clean Lion Installation
×
×
 • Skapa nytt...