MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Per Svensson

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Per Svensson

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1959-05-24

Profil

 • Kön
  Man

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Mars 2010
 • Appleprylar
  iMac 21,5 tum, sent 2015) Processor 1,6 GHz Intel Core i5, minne 8 GB 1867 MHz DDR3, grafik: Intel HD Graphics 6000 1536
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för alla förslag. Det slutade med att jag med hjälp av support från Apple, tömde datorn och installerade om den. Det verkar som det funkar);
 2. Jag hade tidigare alla händelser i iPhoto i menyraden under Bibliotek i iMovie. Jag har nu installerat om min iMac och iPhon-händelserna är nu borta. Jag har letat men hittar inget sätt att få tillbaks dem. Tacksam för tips om hur jag ska göra
 3. Per Svensson

  Min iMac är trög

  Jag blev inte mycket klokare av detta men så här ser det ut...
 4. Per Svensson

  Min iMac är trög

  Som jag skrev så har jag gott om minne, se bifogad bild. Nej jag kör inte det så ofta, har väl hänt ett par gånger. Hur vet jag om det är en mekanisk hårddisk eller en SSD?
 5. Per Svensson

  Min iMac är trög

  Jag har en iMac (21,5 tum, sent 2015) och kör med HighSierra version 10.13.4 (17E202). Den har nu blivit så trög att jag måste göra något åt den. Jag har två användarprofiler. Jag har gott om både internminne och lagringsminne. Är det något jag kan göra för att lösa detta. Ska jag installera om den eller lämna in den för att få den felsökt?
 6. Det tar mer än 30 min. Att byta hårddisk, är det något man fixar själv? När det gäller lagring av video-klippen och filmerna, några tipps?
 7. Det tar mer än 30 min. Att byta hårddisk, är det något man kan göra själv?
 8. Jag har fått en känsla av att det hänger ihop... När den låser sig så snurrar badbollen och stannar i detta läge tills jag får stänga av datorn genom att hålla inne knappen på baksidan.
 9. 300GB på den externa på datorn har jag 500GB
 10. Jag har en iMac 21,5 3.06GHz Intel Core 2Duo/4GB/500GB/GeFores 9400M/SD inköpt våren 2010 Jag har kompletterat med lite mer internminne så nu har jag 8GB. Du har inga förslag om vad jag bör göra? Dator är väldigt trög och låser sig hela tiden, tacksam för tipps.
 11. Hårddisken är en som jag haft liggande och som jag inte vet om det är USB 2, USB 3, Firewire 800 eller Thunderbolt? Hur kan jag ta reda på vad det är? Har du några rekommendationer?
 12. Menar du att jag inte behöver spara det på en extern hårddisk utan att det räcker med att det sparas via Time machine?
 13. Jag har en iMac från 2010 på 500GB. Jag gör en del filmer i iMovie och behöver nu lagra dels de filmer jag gjort klar samt de klipp som jag vill spara. Jag testade att göra ett nytt iMovie-bibliotek på en extern hårddisk men det tar väldigt lång tid att lägga över dem dit samt att det tar väldigt lång tid att öppna detta bibliotek. Mina färdiga filmer är sparade i iTunes för att kunna dela dem och se dem via min apple-TV. Tacksam för om någon har förslag eller tipps på hur jag bör göra
 14. Per Svensson

  Tips på en bra videokamera

  Jag planerar att köpa mig en ny videokamera. Jag vill kunna redigera filmerna direkt på min iMac utan att behöva konvertera filerna. Är det någon som kan tipsa om vilka videokameror det finns på marknaden som filmar med bra kvalitet och med filformat som funkar i iMovie.
×