Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pajj

Medlem
 • Antal inlägg

  70
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om pajj

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 15", iMac G4 17", iPhone 11
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Dåligt att de slopar reservdelar för en MPB 2014. Prestandamässigt borde enklare uppgifter gå hur bra som helst.
 2. Med Visual Studio Professional bjuds man på tusentals nycklar till olika Microsoftprogramvaror, i syfte av testning då alltså. Jag började räkna men tröttnade vid 141 och skrollade vidare, insåg då att där fanns några tusen nycklar bara till Windows 10. Det är denna typ av nycklar folk säljer på eBay. Som tidigare nämnt inte helt lagligt alltså. Så, om du hade tänkt använda Visual Studio i Windows behöver du inte köpa någon licens.
 3. Om någon någongång har samma problem: det hjälpte inte att byta tangentborg. Problemet ligger alltså i logic board.
 4. Hej, Jag kom över en defekt MacBook Pro 15" 2012 (ej retina) för en liten slant. Problemet: Tangentbordet kan läsa in tecken en väldigt kort stund, följt av en 1 sekund där det inte fungerar alls. Om jag håller inne en tangent är resultatet nada. Om jag trycker som en dåre, alltså 10 tryckningar per sekund, läser datorn in tangenten två gånger följt av en fördröjning på 1 sekund, sedan läser den in två gånger igen osv. Det känns alltså som om tangentbordet fungerar normalt 1/10 sekund, följt av 1 sekund där det inte fungerar alls. Detta upprepas fortlöpande. När jag skriver fördröjning menar jag inte att tecknet jag tryckt på till slut kommer fram, jag menar att tangentbordet är stendött. Bakgrundsbelysningen verkar fungerar felfritt, likaså strömbrytaren. Jag är dock osäker på om touchpaden fungerar eftersom jag inte har möjlighet att testa (kabeln till denna är bruten). Datorn fungerar perfekt med externt tangentbord. Jag har återställt SMC och NVRAM samt ominstallerat macOS. Så, nu till frågan som någon kanske kan svara på: Tror ni att felet ligger i logic board eller i tangentbordet? Jag kan givetvis gissa själv, det jag är ute efter är om någon annan haft samma problem och därför vet.
 5. https://m.blocket.se/helsingborg/MacBook_Pro__15_Retina_late_2013_74751193.htm?ca=23_8&w=1 På tal om sevensleepers MacBook Pro till salu
 6. pajj

  Gammal iMac

  Dock finns varken Safari eller Systeminställningar i Mac OS...
 7. Vad ska du använda datorn till? Om du inte är beroende av dedikerat grafikkort och 512 gb lagringsutrymme, rekommenderar jag att lägga till en lax och istället få en ny dator med garanti. https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/apple-macbook-pro-retina-15/219323.8908/
 8. pajj

  Gammal iMac

  Pröva om du kan trycka på äpplet > inställningar > TCP/IP och där välja ethernet
 9. Väntar ivrigt på Nintendo Switch som dimper ner i brevlådan i morgon. Ska bli riktigt kul att spela nya Zelda med en kraftfull portable. Någon annan som också beställt? Det känns som det är julafton i morgon, haha
 10. Har testat den innan, tyvärr är det en 30 dagars testversion. Hade varit schysst om man kan plocka bort det låset dock!
 11. Tack för svar, jag får helt enkelt försöka hitta en billig original cd på eBay!
 12. Någon som sitter på Adobe FrameMaker 7.0? Det borde väl anses som abandonware... Skulle gärna prega in det i min G4.
 13. https://support.apple.com/sv-se/HT201314 håll inne cmd+R när du startar datorn, resten förstår du förhoppningsvis själv!
 14. Nej, själva laddaren jordas. Kan hålla med om att Macen inte jordas, men det gör stor skillnad oavsett. Att bärbara macar gjorda i aluminium alstrar statisk elektricitet är välkänt. testa googla på macbook static electricity, så lär du hitta en hel del. Jag är inte särskilt kunnig inom området, men vet att laddaren jordas via denna pinn, samt att obehaget försvinner för min del. Använder du förlängningskabeln så gör den...
 15. Du har rätt i att bilden jag la upp var felvisande, själva pilarna på magsafe-delen. I övrigt har du fel. Laddaren jordas när du använder förlängningskabeln. skickar en bild på min (svensksålda) kabel, lål.
×
×
 • Skapa nytt...