MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Limpfittz

Medlem
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Limpfittz

 • Rank
  På gång
 • Birthday 08/22/1988

Profile Information

 • Gender
  Male

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  iMac 27. 3.06 Ghz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tjenis Penis. Jo, jag håller på att bygga en dator, en PC mer eller mindre; här är specsen för tillfället; för de som är intresserade: Datorn: Chassi: Komplett.se - Fractal Design Define R3 Black Pearl 799:- Moderbo: Komplett.se - ASUS P6X58D-E, Socket-1366 1990:- Hårddisk: Komplett.se - Corsair SSD Force Series 2,5" 120GB 2050:- CPU: Komplett.se - Intel Core? i7 Quad Processor i7-950 2750:- CPU kylare: Komplett.se - Noctua NH-D14 CPU Kylare 879:- Nätagg: Komplett.se - Corsair HX 750W PSU 1199:- Minne: Komplett.se - Corsair Value S. DDR3 1333MHz 2GB CL9 edit: x3* 747:- Grafikkort: ???????? Övrigt: OS: Komplett.se - Apple Mac OS X v10.6.3 Snow Leopard 250:- Skärmar: DELL U2311H ULTRASHARP 23" WIDE TFT BLACK - Otroligt prisvärd högprestandaskärm med IPS-panel - Specifikationer x2 4980:- Det jag behöber veta, är om det ens är lämpligt att köra OSx på den här datorn, GÅR det ens? Hur fungerar OSx med dual skärmar ? Vill veta allt ! bomba mig!
 2. iPad börjar säljas i natt.

  Aftonbladet har en artikel om iPad releasen också. http://www.aftonbladet.se/pryl/article8196271.ab Har en fråga om Svenska iPaden. Den släpps med version 4.2.1 har jag hört. Går denna version Jailbreaka med RedSn0w (finns det någon bättre jailbreak?) sorry om jag offtopicade lite där.
 3. Ger upp snart.. Brännde en DVD-RW med SP3 filen i, överförde den, och installerade- gick alldeles utmärkt, tills jag fick upp ett felmedellande. Denna gång stog det något om att jag har för dåligt med diskutrymme, att jag behöver mer än 4 mb. Men har lixom 60 gb ledigt på den angivnina platsen..... va i helvete!? Finns SP2 att tanka någonstans istället för SP3? Kanske går bättre..
 4. Hej igen Tyvärr så fungerar det inte, då windows inte kan läsa min externa hårddisk, den går bara läsa i OS X. Laddade ner ett pgogram som heter NTFS-3G - så jag kan skriva filer till den partionen där Windows ligger. Dock så får jag bara upp ett felmedellande när jag ska föra över något. lösningar?.. http://img683.imageshack.us/img683/8689/skrmavbild20100421kl155.png
 5. Ja det så klart, bäst hade ju det varit med SP3, haha. Varför tänkte jag inte på det här! Det är ju den bästa lösningen Hör av mig så fort jag slängt över filen på min externa hårddisk, och kört uppdateringen på XP.
 6. Det var väl det jag funderade på först som sagt. Alltså det enda jag behöver är Ethernet drivrutinerna, så jag kan köra en Windows Update. Efter det har jag ju SP2, och då kan jag installera resten av drivers med OS X skivan. Vart hittar jag Ethernet drivers till en iMac 27" 3.06 Ghz då ?
 7. Upptäckte till min stora förvåning att drivrutiner fanns på OS X skivan, som du säger haha. Dock att det inte fungerar med SP1. Vart kan jag ladda ner SP2, och hur går jag tillväga för att "uppdatera mitt system"? Jag har ju SP1 inlagt nu, måste jag formatera om den partionen igen, och lägga in SP2 från början?.. Detta kräver alltså att jag har en DVD som jag kan bränna SP2 på.. då.. eller...? tack!
 8. Tja Jag har nu foramterat om min iMac 27" 3.06 Ghz, och partionerat den, så att på en 60gb partion ligger just nu Windows XP (äkta programvara, med äkta nyckel) SP1. Det fungerade perfekt att slänga in XP SP1, men har stött på ett problem ...Drivrutiner... Hur ska jag lösa det här?... Jag kan inte ansluta till internet på Windows XP SP1, eftersom att Ethernet drivrutinerna, blandannat fattas, likaså VGA drivrutinerna / iSight kameran osv. Finns dessa att ladda ner någonstans? Måste väl ha rätt drivrutiner osv? Vill kunna ansluta till internet - och uppgradera till SP2 osv med Windows Update.Lösning på detta problem?
 9. Gjorde en defragmentering, dock hjälpte den icke. Så jag formaterar om datorn imorgon. tack i alla fall.
 10. Tack för hjälpen! Jag har testat med så lite som 16 gb, till en partion, men inget häjlper, samma felmedellande. =/ Jag funderade också på defragmentering, men måste ju som sagt göra en backup helst, innan. Och jag har ingen Time Machine. Får väl helt enkelt se till att skaffa fram en extern hårddisk, och i så fall kan jag ju lika gärna formatera om hela datorn. Någon som har erfarenhet av iDefrag, som kan intyga säkerthet osv? *tankar iDefrag 1.7.3 just nu*
 11. Hejsan Blev lite sugen på att Bootcampa min iMac 27" 3.06 Ghz, med Windows 7. Men jag tror jag behöver lite hjälp grabbz, om ni har lust och hjälpa mig. Jag gick in på Boot Camp assistenten och tänkte göra en partition för Windows, valde stadiga 100 gb av mina 1000. Och tryckte på "Partionera" Men efter ett litet tag säger datorn åt mig att jag har vissa filer som inte går att flytta eller något liknande: (bild 1) Alright tänkte jag.. Då gick jag in i "Skivvertyg" och då ser det ut som följer (Bild 2) respektive (Bild 3)Hur går jag till väga efter detta. Jag har lite bilder och filmer som jag gärna inte vill radera, finns det något magiskt Apple sätt, så att jag kan spara dessa, och ändå formatera om min 1 TB'are, så att jag kan bootcampa, eller måste jag sitta och överföra alla till en extern hårddisk och krångla, som man gjorde på 00 talet, PC style?... Jag anser mig ganska duktig på sånt här, i alla fall när det kommer till PC. Men nu när jag ska formatera hårddisken på min Mac för första gången, känns det som att jag behöver lite stöd Bild 1: http://img192.images...880/bild1wm.png Bild 2: http://img154.images...6556/bild2k.png Bild 3: http://img72.imagesh...5766/bild3q.png Tack för hjälpen grabbar.
×