Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

KonradA

Medlem
 • Antal inlägg

  336
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om KonradA

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1987-03-01

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Landsvägscykling, longboard, längdskidåkning, Warhammer, läsning, tv-spel, wakeboarding, fotografi

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro (mid 2009), iPhone 6S
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej, jag har ett litet problem som jag undrar om någon kan hjälpa mig med. När jag använder mina trådlösa hörlurar (Sennheiser Momentum Wireless) så skulle jag vilja att Siri berättar för mig vem som ringer när jag får ett inkommande samtal. Jag har testat inställningar på min iPhone 6S så som Tillkännage samtal -> Hörlurar och bil samt Endast hörlurar. Ingen av dem funkar. Kan det vara så att alla hörlurar inte stöds eller är det något annat jag behöver ställa in?
 2. Går det att köpa Apple Care + för telefonen i efterhand? Vi ska åka för att köpa mobilen snart men det är inte alla återförsäljare som säljer med Apple Care + till iPhone Xs.
 3. Ja, hon har en iPhone 5s och kontakter osv ska överföras. Jag har sett en del deals, bl a Telia, som rabatterar mobilen med strax under 3 000 kr vid uppbindning. Totalkostnad 849 för det intressantaste paketet. Med min frus nuvarande abonnemang (299 kr) och en iPhone-kostnad på 12 790 kr så hamnar hon på 832 kr under 24 månader. Trodde det fanns bättre deals eller att man kunde pruta ned priset men har sämre koll på det.
 4. Hej! Vad gör ni när ni köper en ny iPhone? Jag ska köpa en ny iPhone Xs till min fru och det mest attraktiva i dagsläget är att köpa mobilen med ett abonnemang på 24 månader. Jag kan nog pruta till mig ett skal, men vad har ni för strategier när ni köper er en ny iPhone hos en återförsäljare?
 5. Jag hade för mig att byte av framsidans glas skulle kosta ca 5 000 - 6 000 kr men nu när jag går in för att kolla pris verkar det vara billigare. Det är dock fortfarande mycket pengar, framförallt ”andra skador”. Det lutar mot att skaffa Apple Care + just nu. EDIT: källan: https://support.apple.com/sv-se/iphone/repair/service/pricing
 6. Men hur blir det vid glasbyte? Säg att framsidan har gått sönder tredje året och glaset behöver bytas. Jag utgår ifrån att jag betalar en självrisk på dryga tusenlappen men står de för hela kostnaden för själva glasbytet? Ovan nämndes att bl.a. Folksam hänvisar till tredje part men det är ju originaldelar som vi vill ha.
 7. Jag pratade med en säljare som sa att sådana hemförsäkringar kan krångla när mobilens värde går ned. Hur skulle det se ut om mobilen går sönder efter tre år? Säg att glaset går sönder. Kanske en fråga till försäkringsbolaget men någon kanske också har liknande erfarenhet.
 8. Det lutar mot Apple Care + men det är ju fortfarande mycket pengar. Ni har ingen erfarenhet av diverse drulleförsäkringar?
 9. Hej! Jag är intresserad av att skaffa en ny iPhone Xs till min fru. I och med att hon har lätt att tappa saker är vi båda lite lätt oroliga över att hon kan tappa en dyr telefon. Jag har tittat på vad reparation och byte av glas kostar till iPhone Xs och blir nästan avskräckt. Därför undrar jag om ni har bra tips på försäkringar som kan täcka diverse oavsiktliga skador på en så dyr telefon. Tack på förhand!
 10. Jag är mest nyfiken. Tack för svaren.
 11. Hur kommer det sig att Steam inte utnyttjar en nyare, bättre version?
 12. Hej! Jag har en MacBook Pro från mitten av 2009. Mitt grafikkort är Nvidia 9600M GT 256MB. Jag undrar om en behöver manuellt uppdatera drivrutiner för grafikkortet eller om det sker per automatik på något vis. Det som fick mig att ställa frågan beror på ett spel via Steam som jag är intresserad av. Jag upptäckte att det via Steam-hjälptjänst går att upptäcka vilken OpenGL-version en har. I mitt fall är det OpenGL-version: 2.1. När jag däremot går in på länken nedan verkar det som att mitt grafikkort är av OpenGL-versionen: 3.3 (om jag läser korrekt). https://support.apple.com/en-us/HT202823
 13. Nu fungerar det som vanligt igen. Tack för hjälpen!
×
×
 • Skapa nytt...