Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

KonradA

Medlem
 • Antal inlägg

  353
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om KonradA

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1987-03-01

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Landsvägscykling, longboard, längdskidåkning, Warhammer, läsning, tv-spel, wakeboarding, fotografi

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro (mid 2009), iPhone 6S
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag hör att mitt svar har tagits emot negativt och det var inte min mening. Jag är nyfiken och vrider och vänder på saker och ting för att lära mig, inte för att på något sätt förarga eller göra någon annan ledsen. Jag får respektera om du inte vill besvara min fråga. Det kanske finns någon annan som sitter inne på informationen som vill dela med sig.
 2. Jag har sökt runt på nätet efter vilka problem som installationen på en USB-hårddisk kan medföra och hittar inget konkret. Har du lust att dela med dig?
 3. Hur klarar du dig på bara 128GB? 😱 Har du tips på hur du optimerar utrymmet för att både ha macOS och Windows plus appar på bägge?
 4. Tänker att ”nödläsningen” får bli att installera Windows via Boot Camp på den interna hårddisken och installera alla andra appar på USB-hårddisken. Det är framförallt spel som jag vill använda Windows till.
 5. Jag har en MacBook Pro 15” 2018 där det inte går att uppgradera hårddisken själv utan att löda, vad jag förstår. Det hade varit optimalt med en större hårddisk men tyvärr blir det för dyrt att lämna in den till Apple. Jag har kollat runt lite på nätet om ärendet och det verkar finnas sätt att ”lura” datorn att tro att USB-hårddisken är en intern, tillfälligt. Jag såg inget om att det kunde krångla däremot. Det slipper jag gärna. Skulle det funka att installera Windows 10 via Boot Camp på den interna hårddisken men installera alla andra appar på USB-hårddisken? Och hur mycket utrymme skulle det i så fall ta att installera Windows?
 6. Jag misstänkte det eftersom den bad mig att koppla ur alla USB-enheter. Går det inte att kringgå på något sätt? Min hårddisk är 250GB som inte riktigt räcker till.
 7. Hej! Jag skulle vilja installera Windows 10 via Boot Camp på min USB SSD. Det är en Samsung T5 USB SSD-hårddisk som jag vill använda. Hur går jag tillväga? Jag har sökt runt lite men hittar ingen beskrivning från Apple på hur jag kan göra, de förklaras bara hur jag kan installera Windows på den interna hårddisken. Tack på förhand!
 8. Det gick nu, av någon anledning. Rutan dök upp om att installera en äldre version. Falskt alarm. Tack ändå
 9. Hej! Jag har macOS High Sierra installerat på min dator och är i dagsläget inte intresserad av att uppgradera till Catalina. När försöker ladda ned iMovie via AppStore står det att det inte går att hämta eftersom jag inte har Catalina. Går det att ladda ned en tidigare version av iMovie som stödjer High Sierra? Tack på förhand!
 10. Jag ominstallerade macOS till High Sierra. Nu fungerar apparna som vanligt. Troligtvis har det med Catalina att göra.
 11. Hej! Jag har nyligen skaffat en begagnad MacBook Pro 15" 2018 och installerat om allt från grunden. Nu när jag skulle sätta på fullskärmsläge för bilder i Adobe Bridge fick jag märkliga artefakter på skärmen. Jag tror inte att det är något fel på apparna utan misstänker att det är någon inställning, drivrutin eller liknande som spökar. Diablo 3 hade samma problem men StarCraft 2 visas precis som vanligt. Jag använder macOS Catalina. Jag bifogar bilder. Vad kan det bero på och hur kan jag åtgärda det? Tack på förhand!
 12. Jag ringde Apple supporten och det visade sig att jag kunde hålla inne startknappen i fyra sekunder, starta om routern, logga in på 5ghz-bandet och så fortsatte den som vanligt. Tack för hjälpen!
 13. Jag fick inte till det med varken cmd + opt + R eller cmd + R enligt instruktionerna på flera källor. Däremot startade den igång en internetunstallation när jag höll inne cmd + opt + R under HELA startskärmen. Det är en jordglob som spinner med en timer. Den har laddat och visat 0:19 i över en timme nu och jordgloben rör sig inte längre. Jag börjar bli orolig och undrar om jag kan göra något eller om jag ska låta den vara lite till. Jag vill inte ha sönder något. Se bidogad bild.
×
×
 • Skapa nytt...