MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

e-snobben

Medlem
 • Antal inlägg

  17 665
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  34

Allt postat av e-snobben

 1. e-snobben

  Hur sparar man en stil i Pages?

  Hur gör man för att spara en stil i Pages? Jag markerar en textruta som jag skapat. Jag klickar på plustecknet för att skapa en ny stil och sen väljer jag lite olika formateringar osv. Men om jag sen avmarkerar rutan, markerar den igen och går till den stil jag nyss skapat och klickar på den så är formateringen borta, dvs rutan blir utan den linjetjocklek och färgfyllning jag valt, t ex.
 2. e-snobben

  Väderläget just nu

  Snö och åter snö. Tror dock det är mycket värre runt Skellefteå, där kan det komma metervis om det vill sig illa.
 3. Frågan är då vilka produkter de ska öka sin produktion på. De har ju dragit ner på allt annat för att satsa på mobiltelefoner. Det ser inte ljust ut.
 4. Aha, jo på kortet jag köpte sitter två st SATA3-kontaker även externt, så jag behöver en SATA3-kabel mellan dator och hårddisk om jag ska ansluta externt. Ber om ursäkt, har inte koll på alla begrepp där märker jag. E-SATA3 för extern anslutning och SATA3 för intern anslutning, nu ska det väl vara korrekt... Men som sagt, det kanske bara heter eSATA och SATA oavsett hastighet när man bara pratar om kablar, alltså att man kan utesluta själva hastighetsbeteckningen?
 5. Till de stift som är inramade i rött ansluter man en SATA 3 kabel, så mycket vet jag. Men till vad används i så fall de stift som är inramade i gult? Köpte ett SATA 3-kort och på det finns bara den 7-poliga kontakten x 2.
 6. Frågan är bara om den SATA-kabeln klarar 6 Gb/s som den här, som jag köpte. https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkomponenter/datorkablar/kablar-till-harddisk/sata-6-gb-s-kabel-med-las-0-2-m-p61094 I och för sig, när jag tänker efter tycker jag inte det borde sitta i själva kabeln utan i vad som sitter kopplat mellan dem. Får kolla med dem vad som gäller. Kabinettet har bara USB och ingen SATA-anslutning, utifrån vad som står om det.
 7. Finns det alltså såna skarvsladdar att köpa? I min Mac Pro 2006 tänker jag mig följande: Kontakterna sitter ju som bekant mot insidan och när man trycker in en hårddisk är det tänkt att kontakterna ska ansluta direkt. Man måste nog - om man ska kunna ansluta en 3,5" hårddisk - först lossa den kontakten, annars finns inget utrymme att trycka dit den nya SATA3-kabeln. En SSD är ju mindre och jag får nog fixa och trixa lite med att sätta fast den på hållaren då det inte verkar finnas några adaptrar förutom på Amazon. De skickar inte till Sverige, i alla fall inte till min adress. Tänker mig att det kan bli till att "offra" en av de fyra 3,5" hållarna och limma fast en 2,5" hållare med epoxy. Köpte även en SATA3-kabel för externt bruk. Men i det fallet måste man ha extern strömförsörjning på något vis. Har letat men inte hittat nåt i rimlig prisklass som skulle funka. De flesta kabinett har USB 3 och de som har SATA3 är NAS-kabinett för flera tusenlappar, i alla fall de jag hittat.
 8. Då måste jag alltså ha en extra kabel från ordinarie hårddiskanslutning vidare till SSDn?
 9. e-snobben

  Vinterstudion

  Aha, såg aldrig den tävlingen. Ja det brukar sällan gå att komma undan med det, om man avsiktligt inte avbryter.
 10. e-snobben

  Vinterstudion

  Första tävlingen jag såg henne undrade jag vad en karl gör i damernas tävling, när de sa att nu är Sven Larsson i backen.
 11. e-snobben

  Vinterstudion

  Har slutat kolla sedan de bästa svenskarna åkt hem.
 12. e-snobben

  Vinterstudion

  Som sagt, otrolig insats av Stina Nilsson!
 13. e-snobben

  Vinterstudion

  Jo det håller jag med om. Men det måste väl hittas på nya saker för att publiken ska få något nytt att se på. Däremot är det bra att banan är så pass kuperad så att den blir mer utslagsgivande. Inte kul om alla kommer i bredd över mållinjen hela tiden.
 14. e-snobben

  Vinterstudion

  Hade ingen aning om att de börjat köra så många tävlingar så nära inpå jul. Men det är kul att det finns nåt att titta på dan före dan.
 15. e-snobben

  Vinterstudion

  Vilket lopp igår av Ponsiluoma! Kom trea
 16. e-snobben

  Vinterstudion

  Hon vågar inte vara med och slösa energi när både Ebba Andersson och Charlotte Kalla laddar på annat sätt inför VM.
 17. e-snobben

  Vinterstudion

  Lika bra det, tror hans alkoholvanor börjar ge resultat.
 18. Ska man hålla sig pigg och alert under sitt arbete känns det spontant som att vit skärm med svart text är att föredra. Det gäller ju att ha regelbundna pauser också, inte bara sitta vid skärmen och pressa sig till max. Ett omedvetet fel man gör när man sitter länge och koncentrerar sig är att man glömmer att blinka.
 19. e-snobben

  Vinterstudion

  Då kan det bara bli bättre.
 20. e-snobben

  Vinterstudion

  Han borde få FIS-gas som straff!
 21. Sen jag aktiverade FileVault så får jag alltid acceptera cookies från många av sidorna jag besöker, dock inte alla. Har det med FileVault att göra eller har det införts nån ny internetstandard i övrigt som påverkar detta?
 22. Antagligen för att 30% av alla iPhone-användare inte har kompatibla telefoner.
 23. e-snobben

  Fotbollstråden ⚽️

  Ursäkta, men vad har det här med fotboll att göra?
 24. e-snobben

  Backup, Filevault, Time Machine?

  Jag kollade i inställningarna för TM. Det står att kryptering inte är tillgängligt för den valda skivan. Antagligen för att den redan används okrypterad.
×