Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

e-snobben

Medlem
 • Antal inlägg

  18 000
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  36

Allt postat av e-snobben

 1. Skrivbordsbakgrunderna från min Mac har jag naturligtvis sparat. De är snyggare än de i Windows, och kostar mig inget extra.
 2. Om det enda man gör är surfar eller använder datorn som en stor mobiltelefon så funkar det säkert. Och eftersom du är medveten om det så kan du i god tid förbereda övergången.
 3. 20 medaljer låter ganska vågat, men hoppas kan man ju alltid.
 4. Hoppas att alla här på forumet - och då menar jag verkligen ALLA ser denna film. Om man fortfarande kan sticka ner huvudet i sanden och köpa deras produkter efter att ha sett denna film, då...
 5. Det gäller att ha snabba fingrar om man ska spela Paganini på gitarr.
 6. Men bara nästan alltså. Ok, det kan vara bra att ha koll på.
 7. Vad bra att ni inte behöver sjunga "We shall overcome".
 8. Ja det var väl typiskt att det skulle kvitteras på övertid när Sverige spelat så bra.
 9. Sitter och gottar mig över att slippa installera eller använda Catalina.
 10. Jag skulle säga att det aldrig räcker med att enbart dra ett program till papperskorgen. Det skapas .plist-filer och andra småfiler som visserligen inte tar så mycket plats, men det blir många dammråttor att leta reda på. Däremot är det många program som det räcker att installera genom att bara dra det till systemmappen.
 11. FreeOffice kan också vara värt en titt. (Finns även för Mac) https://www.freeoffice.com/sv/
 12. Du är väl medveten om att för att kunna använda Office gratis vill Microsoft ta del av din inmatning, dvs de vill ta del av vad du skriver i Word t ex, för att kunna "utveckla programvaror och tjänster" eller nåt liknande.
 13. Nej skitprogram vill jag inte ha. Har provat några i olika kategorier men tagit bort dem. Jag har kollat upp lite mer och jämfört OpenOffice med LibreOffice och kommit fram till att LibreOffice är den variant jag skulle välja eftersom den har stöd för docx vilket inte OpenOffice har. Dessutom verkar OpenOffice vara på nergång så att säga. OpenOffice ska i och för sig vara stabilare då det inte uppdateras lika ofta. Gillar jag inte programmet är det busenkelt att avinstallera det, liksom det är busenkelt att avinstallera andra program i Windows. I det avseendet ligger Apple förresten efter, de har ingen inbyggd avinstallerare i sina system.
 14. Då är det troligen mer anpassat för Linux än för Windows. Det ska dessutom mycket till om den här typen av program ska kunna tynga ner en dator anpassad för så pass krävande uppgifter som en i7-processor klarar.
 15. Det hade jag inte koll på. Tack!
 16. Jovisst har jag det. Och jag har kommit underfund med att jag klarar mig med Windows Defender.
 17. Det finns långt många fler alternativ när man börjar leta efter funktioner. Att hitta alla är inte det allra lättaste men när man väl gjort det tycker jag att det finns mycket bra att ställa in. Grejen med Mac är att man inte ska behöva bry sig så mycket om teknikaliteter. Det ska bara fungera, och det gör det oftast. Men ska man ändra något så är känslan att då måste man ta till Terminalen för Macen medan man kan hitta såna alternativ i vanliga menyer i Utforskaren t ex. Windows meny-system har ju för det mesta ett antal flikar i varje fönster. Det kan bli mycket att ta in i början men när man väl kommit in i tänket så kan såna saker rent av vara enklare.
 18. Det enda program jag nästan fällde en liten tår över är Graphic Converter som har blivit en riktig liten tungviktare trots sitt låga pris. Jag har som jag tidigare sagt iTunes för Windows som är gratis. Alla mina tunga musikprogram finns även för PC så dem var det bara att hämta och installera, det är ju samma koder för aktivering av programmen oavsett plattform. Jag har inte längre behov av program som Commander One för att skicka filer från mobilen till datorn. Det gör jag nu bara genom att ansluta telefonen via USB och öppna utforskaren. Ordbehandling kan jag sköta med WordPad som följer med Windows. Kalkylblad har jag inget måste-behov av, men om det kniper så kan jag alltid göra sånt med min Mac P.R.O. ( ) och AppleWorks eller nån av de andra versionerna av detta programpaket. Minns inte vad jag har installerat. En äldre version av GC finns säkert också när jag tänker efter.
 19. Du verkar ha fått blodad tand vad gäller att undersöka/beskriva Windows i detalj, trots att du var ledsen i reaktionen på mitt första inlägg.
 20. Det lär jag nog göra. Dock ger jag mig troligen inte in i långa tekniska utläggningar, mer av spontana "kom att tänka på en sak"-grejer i så fall.
 21. iTunes finns även för Windows, gratis. Det har jag såklart dragit nytta av.
 22. Om du talar för dig själv så...
 23. OK. Såg inte det här när jag postade det förra inlägget.
×
×
 • Skapa nytt...