MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

e-snobben

Medlem
 • Antal inlägg

  17 564
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  34

e-snobben vann dagen: 12 augusti

e-snobben hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

593 Fantastiskt!

Om e-snobben

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Plats
  Luleå
 • Intressen
  Musik, sport, träning, mat&bak.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15 tum, sent 2011, 2,2 Intel Core i7, macOS High Sierra 10.13.6
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 094 profilvisningar
 1. Om jag gör rätt tangentkommandon "i blindo" så kan jag logga in även om skärmen är mörk. Dvs jag trycker högerpil följt av Enter och sen lösenordet följt av Enter. Finder dyker upp som vanligt när inloggningen är genomförd. Märklig grej det här som sagt, men jag kommer runt problemet på det här sättet.
 2. e-snobben

  Väderläget just nu

  För du väderstatistik?
 3. Fick det här nyhetsbrevet nyligen. En programvarusårbarhet i webbplatsen för Google+ gav tredjepartsutvecklare potentiell tillgång till användares"privata Google+ profilinformation i mer än tre års tid. Google körde tester för att avgöra hur mycket sårbarheten har påverkat och hittade 496 951 användare som hade delat privat profilinformation med en vän där utomstående utvecklare kan ha kommit åt information, enligt publicerade rapporter. Vad gör Google åt det här? Som svar på denna incident har Google beslutat att stänga ner Google+ för konsumenterna om 10 månader. Användare kan exportera sina data under den här tiden. Den 8 oktober 2018 sa Google att de planerar att sluta låta utomstående utvecklare få tillgång till SMS-data, samtalsloggdata och vissa former av kontaktdata för Android-telefoner. Endast ett begränsat antal utvecklare får tillåtelse bygga tillägg i Gmail. Hur skyddar jag mig själv mot dataförlust? Ingen kan förhindra en dataförlust, men du kan vidta åtgärder för att hålla dina konton och dina personuppgifter skyddade och behålla en känsla av sekretess när du är uppkopplad. Om ditt betalkort eller kreditkortsnummer exponerades måste du byta ut det. Granska regelbundet ditt kreditkort och kontoutdrag, leta efter obekanta aktiviteter. Om du ser en transaktion som inte är din, kontakta omedelbart ditt finansinstitut. Om du har ett konto ska du omedelbart ändra ditt lösenord. Var noga med att använda ett starkt och unikt lösenord för ditt konto. Var försiktig med webbplatser som erbjuder att kontrollera om någons uppgifter fanns med i läckan. Använd gratisverktyg, till exempel Norton Safe Web, för att kontrollera webbplatsens rykte. Betala inte någon som erbjuder sig att ta bort personuppgifter från de läckta uppgifterna, eftersom detta inte går att göra. Denna information finns redan i den offentliga domänen och flera exemplar finns. –Ditt Norton-team
 4. e-snobben

  Väderläget just nu

  Det är väl mest att det nästan alltid blåser från något håll. Kalla vindar kan lika gärna komma från...typ norr.
 5. e-snobben

  Väderläget just nu

  Jo jag fick höra det sen på nyheterna. Det var i Älvsbyn som rekordet slogs, 21,6°. Man häpnar, tidigare var det Piteå som hade rekordet med 19°. Å andra sidan är Älvsbyn ett kallhål när det är som kallast här uppe så det jämnar nog ut sig.
 6. e-snobben

  Väderläget just nu

  Inte lika varmt här, men det känns ändå som södra Sverige under den här delen av halvåret.
 7. Jag klarar av mååånga spår i DP med min late 2011, utan att behöva frysa spår.
 8. Ja du har rätt. Jag trodde det var nån slags ny påhittad kabel med vingmuttrar.
 9. Men äldre datorer brukar väl ofta vara nedsatta i pris, även Apples?
 10. Roboten borde skriva tydligare rubriker, med årtal inkluderat i stället för "i år".
 11. Om det beror på att folk väntar på nya modeller eller lägre priser återstår att se.
 12. e-snobben

  Vinterstudion

  Jag hoppas det.
 13. e-snobben

  Fotbollstråden ⚽️

  Nja...som sagt, vet inte om jag håller med...men jag tittade i och för sig inte så noga.
 14. e-snobben

  Fotbollstråden ⚽️

  Inte så överraskande. Jag slötittade lite efter kl.22.00 men till slut blev det mer intressant att kolla upp vilken parkerings-app jag skulle installera.
×