Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Exet4377

Medlem
 • Antal inlägg

  54
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Exet4377

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack som tusan! Löjligt enkelt! Nu ska vi bara se om det är så bra som det sägs. Det tar några timmar till.
 2. Har bytt upp mig lite till en nyare MBP. Tänkte att det skulle vara lätt som en plätt att göra den nya exakt som den gamla med hjälp av Time Machine. Men jag fattar inte hur det ska gå till. Har kollat runt här men ingen verkar samma "enkla" problem. Har någon en liten hint, månne?
 3. Redan gjort. Inga resultat alls. Skivkontroll körd. Inga funna fel. Väldigt mycket badboll också, för tillfället. Strange!
 4. Halloj! Jag tänkte köpa ett spel från App Store att roa mig en smula med. Döm om min förvåning när jag får meddelandet "Det saknas tillräckligt ledigt utrymme för att installera produkten." Spelet skall ta 16;66 GB i anspråk och jag har 37,7 GB ledigt. Vad ska man göra åt ett sådant problem? Hårddisken är en vanlig gammal SATA på 250 GB och sitter i en MacBook Pro Late 2010. OSX 10.11.4 Help! Anders
 5. Tack för snabbt svar! Gruppen är skapad men måste jag lägga till dem en och en eller kan jag typ lyfta in alla i klump?
 6. Halloj! Förmodligen en enkel fråga men jag lyckas inte. Jag har fått ett meil som cirka 50 andra också fått. Nu vill jag samla alla dessa 50 i en grupp så att jag kan mejla alla samtidigt. Jag använder Mac:s vanliga mailprogram som väl bara heter Mail? Jag går bet på detta. Jag kan markera alla adresser men högerklickar jag på en i förhoppning att alla skall kopieras till något fiffigt ställe blir det bara en som följer med. Hur gör jag? Vänligen Anders
 7. Hej! Jag har ett BT headset Plantronics Voyager Legend. Jag pratar förstås i telefon med detta men lyssnar väldigt mycket på ljudböcker också. Allt har funkat perfekt under knappt ett år fram tills nu. När jag ringer på telefonen med örat inkopplat får jag den vanliga signalen om att jag ringer upp. Men sen är det tyst i örat. När jag tittar på telefonen så står knappen i röstsamtalsläge och iconen visar BT. Men jag hör inget, som sagt. När jag klickar på knappen visar det sig att alternativ iPhone är ibockat. Klickar jag i BT igen så får jag snabbt samtalet i öret men efter några sekunder så har den snabbt ställt om sig till iPhone igen. Oerhört frustrerande! Exakt samma problem har jag haft med ett Jawbone headset tidigar utan att lyckas lösa det. Nu är det likadant med Plantronics. Detta leder mig att tro att det är telefonen som strular. Någon inställning jag kommit åt eller så. Vad tror alla kloka människor här på forumet? Vad ska jag göra? Andes
 8. Stort Tack! Detta löste problemet. Jag trodde att BootCamp skulle fixa detta själv, men icke. Tackar så mycket!
 9. Ja. Den låg tidigare på skrivbordet och är nu borta men det borde väl vara mer utrymme på startskivan då? Eller?
 10. Hallå! Tänkte ta bort den partition jag haft Windows på. Partitionen försvann (vad jag kan se) men jag fick inte mer utrymme på den vanliga partitionen. När jag kör Bootcamp så säger den att det behöver vara 28GB ledigt om jag ska partitionera startskivan. Men jag har 42 GB ledigt. Men jag har ju tagit bort partitionen. Jag fattar inget. När jag nu ska installera ett program som behöver 13,75 GB så säger den att det inte finns tillräckligt med plats. Hjälp! Anders
 11. Nej, nu får jag spel! Varningsrutan dyker upp ändå. Tech Tool avinstallerat med hjälp av Clean My Mac 2. Men vad tusan är det nu då?
 12. Tja igen! jaha, då var det avinstallerat. Då borde det ju inte varna längre. Jag öppnade programmet först för att titta lite och då varnade det för att det inte funkade med den version av OS som jag har. Gick heller inte att uppdatera så det fick bli good bye! Jag har säkert en del annat som jag stoppat in för tusen år sedan också. Ska kolla igenom detta. Om mina problem inte återkommer så tackar jag ödmjukast för tipsen den här gången. Ha de gött och god fortsättning!
 13. Tja! Tack för svaren! Dock har det inte löst sig än trots goda tips. Svaret varför jag installerat Tech Tool Protection är att jag egentligen inte har en aning. Låter väl puckat, men för typ tre år sedan när jag sadlade om till Mac så var det väl någon som sa eller om jag läste att det skulle vara bra. Kommer inte ens ihåg att jag installerat det. Men i så fall borde det väl bara vara att avinstallera??? Datorn funkar som den ska i övrigt och jag har gott om plats. Ytterligare förslag? Är det ett programjag inte behöver som strular efter uppgraderingen till Maverick?
 14. Tjena! Vet inte om denna fråga hör hemma under denna rubrik men ni får väl säga ifrån i sådana fall. Med några minuters mellanrum får jag upp en varningsruta som heter "Tech Toll Protection Alert! I texten i rutan står det The volume "Macintosh HD" has 11% free space remaining. The Volume Usage threshold is configured in the TechTool Protection Mac OS X System Preferences pane. Jag har tömt undan så att det borde vara ordnat med god marginal. Partionen har drygt 194 GB i kapacitet och drygt 80 GB tillgängligt. Jag har startat om burken några gånger utan att det blir någon skillnad. Problemet är egentligen inte nytt men mer långlivat. Uppgraderade nyligen till Maverick från Lion och ingen skillnad. Burken är en MBP 13" mid 2010 med 250 GB HD och 8 GB RAM. Några kloka förslag?
×
×
 • Skapa nytt...