Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pëhrzzon

Medlem
 • Antal inlägg

  1 432
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av pëhrzzon

 1. Jag har haft följande macar: Macintosh Classic II PowerMac 6500/250 PowerMac G3/266 Beige iMac Core2Duo 2,16GHz De två översta var egentligen mina föräldrars, jag var på den tiden för liten för att ha en egen dator. G3:an fick genom åren en hel del uppgraderingar och den funkar fortfarande som en klocka (bortsett från diskettenheten). Jag planerar att fortsätta att använda min iMac i ett år till, sen ska jag antagligen byta upp mig.
 2. Idag upptäckte jag att hyran aldrig hade dragits från kontot den här månaden! Trotts att jag ställt överföringen för länge sedan, jag tycker att det är konstigt att banken inte kan sköta sig och dra pengar från mitt konto. Är det inte deras uppgift att tillhandahålla sina tjänster på ett korrekt sätt? Det skulle inte förvåna mig om de drar pengar från mitt konto två gånger nu bara för att jag har gjort en ny överföring.
 3. Det bästa är att tillämpa grundläggande kemi och använda matolja, lika löser lika.
 4. Jag minns inte exakt hur det var upplagt, men jag minns ett avsnitt där man ser höghus och det plötsligt dyker upp en mac i varje fönster. Det hela gick i genom hur man grundläggande använder en dator, hur man pekar och klickar.
 5. Fick precis en kursbok på posten, den innehåller en sida om "Using a mouse". Det är nog vettigt att kunna det, jag ska nog leta fram en sådan där gammal övningsdiskett som man fick med system 7, då kan jag nog också lära mig hur man använder en mus.
 6. Gör gärna det, gärna ett par långtradare med snö så att jag kan göra en snögrotta eller så.
 7. Nu är jag tillbaka på det här forumet efter ett par års bortavarande från det. Lika bra att börja med att göra ett inlägg i den här tråden, för mig är den vad jag tänker på när jag tänker på MacWorlds forum. Här snöar det tyvärr inte
 8. Hej! Jag har ett mindre problem med Windows på min iMac C2D (Sista vita modellen). Ibland när jag stänger av så genereras en blue screen. Meddelandet som visas är "BAD_POOL_CALLER". Jag använder de drivrutiner för Windows som medföljde datorn och jag har kört ett Apples hårdvarutest utan att hitta något fel. Felet har uppstått under Windows XP SP2. Jag har även fått blue screens under Vista men jag minns tyvärr inte om det var samma fel. Det är ju egentligen inte något allvarligt fel eftersom det uppkommer under avstängning, utan mest irriterande. Jag har däremot en misstanke om att det skulle kunna finnas ett samband med att SimCity brukar crasha.
 9. Det finns ju alltid bibelserver.com. De använder dock inte Bibel 2000 som svensk översätning utan istället En levande bok, Men det kanske inte spelar någon roll för dig och det är ju bättre än inget.
 10. Har spelat badmington idag, gick inte så jättebra, förlorade stort Har börjat lite smått med att göra grafiska program med Swing i Java, riktigt kul
 11. Jag har börjat att använda mig av logitech svensk som tangentbordsuppsättning. Dock så har problemet att datorn ibland vill ändra tillbaka sv. pro. Jag hade tänkt lösa det genom att helt enkelt bara klicka ur sv. pro, men det går inte om jag inte markerar en annan av Apples egna uppsättningar. Finns det något sätt att bli av med den ändå?
 12. Nu var det länge sedan jag besökte forumet, nu är det dags att komma tillbaka tycker jag Sitter hemma och har sovmorgon idag mycket trevligt. Har precis lärt mig hur jag ska lägga till PATH i terminalen så jag har inte bara latat mig.
 13. Det är så att jag ska åka till Hamburg och jag behöver ha med mig datorn. Efter vad jag har förtått så får jag ha med mig datorn in i flyget men jag måste visa upp den i säkerhetskontrollen. Stämmer det? Sedan så började jag fundera på ifall det skulle gälla alla batteidrivna prylar.
 14. Du skulle kunna testa att använda dig av programmet XPostFacto. Har hört andra som har gjort det, efter vad jag förstår så behöver du inte ha en bootbar cdläsare eftersom XPostFacto startar från hårddisken och sedan kör den igång CD och installationen. Om det inte funkar så finns det ett sätt som bör funka. Skapa en extra partition på hårddisken, clona sedan över OS X skivans innehåll till den partitionen med exempelvis SuperDuper.
 15. Men att lämna datorn på är inget bra i energisynpunkt. Man kan tycka att det inte gör mycket eftersom den drar ungefär som en lampa men om man lägger energiförbrukningen hos flera datorer så blir det väldigt mycket. När man sedan tänker på att en stor del av våran el kommer från smutsiga kraftverk så blir det ju inte så bra. Detta vill jag se i nästa iMac: 1. Lightscribe 2. Låt startknappen flytta fram på datorns framsida. 3. Placera USB och FW portar på datorns sida. Det är mycket idiotiskt att ha all portar på baksidan och det värsta är att Apple verkar tycka att detta är ett smart sätt att koppla in saker som exempelvis USB-minnen eftersom man har placerat dem så även på sina skärmar. Jag har väldigt svårt att koppla in bakom datorn utan att se portarna (Jag måste klättra upp på bordet för att kunna se dem). En lösning där portarna sitter på sidan är smart, det har jag upplevt från andra skärmar. 4. 802.11n 5. Kasta ut EFI 6. Fler USB och FW portar 7. "Riktiga" bildskärmsportar
 16. Jag tror att jag har lyckats att få mina föräldrar att tänka börja ta backup på sin dator Får se ifall de gör det också, det kan behövas eftersom de kör Windows.
 17. Låter som om det beror på Windows (inte just Boot Camp i sig). Den engelska installationen använder säkert den engelska teckenuppsättningen som standard. Nere i aktivitetsfältet bör det finnas en liten fyrkant som det står EN i. Om du klickar på den så borde du kunna ändra teckenuppsättningen till SV.
 18. Har registrerat mig för MSDN AA idag. Så nu kan jag som studerande/utvecklare för gratis Microsoft produkter på något sätt Föräldrarna har köpt en DVD-recorder med HDD idag. Fast jag förstår inte riktigt vad de ska med den till. Jag får för mig att det hade varit nog med en billigare DVD-recorder utan HDD. Och hade de köpt en med combo DVD/Video så hade jag kunnat sno deras gamla video
 19. Har lyckats med att installera wine på min iMac idag (wine används för att köra Windows program om någon undrar). Tog ett bra tag innan jag lyckades med det men nu så funkar det Eller i alla fall så funkar det lite grann. Har hittils bara lyckats med att köra Sim City 1 och köra en installerare vars innehåll jag inte har någon aning om vart det hamnade.
 20. Jag såg att man kunde ladda ner en live CD för Zeta-OS (Zeta-OS bygger på BeOS). Men av någon anlednig så har killen som gjort den valt att använda en cue fil som vill bränna zetaboot.img och zetacd.img. Enligt beskrivningen på sidan så skall det funka i att köra den i Nero. Men eftersom jag inte har Nero så kan jag inte det. Efter en del letande så hittade jag ett program till Windows som kunde bränna skivan. Dock så kunde jag inte boota från skivan när jag startade om (trots att jag hade ändrat så att CD låg före HDD i bootorden i bios). När jag försöker att öppna skivan i Windows så är den helt tom. I OS X så klagade OS X på skivan direkt när jag stoppade in den och jag fick mata ut den. Jag försökte att hitta ett program till Macen som kunde bränna den. Först så försökte jag med CDLiquid men den kunde inte öppna cue filen över huvudtaget. Sedan så försökte jag med FireStarter, den kunde öppna filen men inte mer eftersom det inte fanns någon .bin fil. Någon som vet hur man skall göra? (Har inte Toast och har inte råd att köpa heller)
 21. Jag har alltid trott att man skulle ha midsommarstången på midsommar, men nu förstår jag att den skall användas på julen. Folk måste ha trott att jag är dum i huvudet. PS. Med tanke på mitt tidigare inlägg så kanske jag borde bli mekaniker DS.
 22. Om du fyller däcken med betong så slipper du kanske punktering
 23. Är hemma och är sjuk idag Har hållit på med en inlämningsuppgift i Programmering A lite, skall göra ett flygbokningssystem i java.
 24. Bara dubbelklicka på den så öppnas den och monteras på skrivbordet precis som med en .dmg fil.
×
×
 • Skapa nytt...