Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pëhrzzon

Medlem
 • Antal inlägg

  1 432
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om pëhrzzon

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1988-04-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://brostedt.net

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  der Hansestadt

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  PowerMac G3/266, iMac C2D
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag har haft följande macar: Macintosh Classic II PowerMac 6500/250 PowerMac G3/266 Beige iMac Core2Duo 2,16GHz De två översta var egentligen mina föräldrars, jag var på den tiden för liten för att ha en egen dator. G3:an fick genom åren en hel del uppgraderingar och den funkar fortfarande som en klocka (bortsett från diskettenheten). Jag planerar att fortsätta att använda min iMac i ett år till, sen ska jag antagligen byta upp mig.
 2. Idag upptäckte jag att hyran aldrig hade dragits från kontot den här månaden! Trotts att jag ställt överföringen för länge sedan, jag tycker att det är konstigt att banken inte kan sköta sig och dra pengar från mitt konto. Är det inte deras uppgift att tillhandahålla sina tjänster på ett korrekt sätt? Det skulle inte förvåna mig om de drar pengar från mitt konto två gånger nu bara för att jag har gjort en ny överföring.
 3. Det bästa är att tillämpa grundläggande kemi och använda matolja, lika löser lika.
 4. Jag minns inte exakt hur det var upplagt, men jag minns ett avsnitt där man ser höghus och det plötsligt dyker upp en mac i varje fönster. Det hela gick i genom hur man grundläggande använder en dator, hur man pekar och klickar.
 5. Fick precis en kursbok på posten, den innehåller en sida om "Using a mouse". Det är nog vettigt att kunna det, jag ska nog leta fram en sådan där gammal övningsdiskett som man fick med system 7, då kan jag nog också lära mig hur man använder en mus.
 6. Gör gärna det, gärna ett par långtradare med snö så att jag kan göra en snögrotta eller så.
 7. Nu är jag tillbaka på det här forumet efter ett par års bortavarande från det. Lika bra att börja med att göra ett inlägg i den här tråden, för mig är den vad jag tänker på när jag tänker på MacWorlds forum. Här snöar det tyvärr inte
 8. Hej! Jag har ett mindre problem med Windows på min iMac C2D (Sista vita modellen). Ibland när jag stänger av så genereras en blue screen. Meddelandet som visas är "BAD_POOL_CALLER". Jag använder de drivrutiner för Windows som medföljde datorn och jag har kört ett Apples hårdvarutest utan att hitta något fel. Felet har uppstått under Windows XP SP2. Jag har även fått blue screens under Vista men jag minns tyvärr inte om det var samma fel. Det är ju egentligen inte något allvarligt fel eftersom det uppkommer under avstängning, utan mest irriterande. Jag har däremot en misstanke om att det skulle kunna finnas ett samband med att SimCity brukar crasha.
 9. Det finns ju alltid bibelserver.com. De använder dock inte Bibel 2000 som svensk översätning utan istället En levande bok, Men det kanske inte spelar någon roll för dig och det är ju bättre än inget.
 10. Har spelat badmington idag, gick inte så jättebra, förlorade stort Har börjat lite smått med att göra grafiska program med Swing i Java, riktigt kul
 11. Jag har börjat att använda mig av logitech svensk som tangentbordsuppsättning. Dock så har problemet att datorn ibland vill ändra tillbaka sv. pro. Jag hade tänkt lösa det genom att helt enkelt bara klicka ur sv. pro, men det går inte om jag inte markerar en annan av Apples egna uppsättningar. Finns det något sätt att bli av med den ändå?
 12. Nu var det länge sedan jag besökte forumet, nu är det dags att komma tillbaka tycker jag Sitter hemma och har sovmorgon idag mycket trevligt. Har precis lärt mig hur jag ska lägga till PATH i terminalen så jag har inte bara latat mig.
 13. Det är så att jag ska åka till Hamburg och jag behöver ha med mig datorn. Efter vad jag har förtått så får jag ha med mig datorn in i flyget men jag måste visa upp den i säkerhetskontrollen. Stämmer det? Sedan så började jag fundera på ifall det skulle gälla alla batteidrivna prylar.
 14. Du skulle kunna testa att använda dig av programmet XPostFacto. Har hört andra som har gjort det, efter vad jag förstår så behöver du inte ha en bootbar cdläsare eftersom XPostFacto startar från hårddisken och sedan kör den igång CD och installationen. Om det inte funkar så finns det ett sätt som bör funka. Skapa en extra partition på hårddisken, clona sedan över OS X skivans innehåll till den partitionen med exempelvis SuperDuper.
×
×
 • Skapa nytt...