Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

xyz123

Medlem
 • Antal inlägg

  396
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

xyz123 vann dagen: 31 december 2015

xyz123 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

14 Neutralt

Om xyz123

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010, (datoranvändare sen -68.)
 • Appleprylar
  MacBook Pro ( frun har en iMac ), iPhone , Apple Watch, iPad, Apple TV (gamla), Apple TV (nya 4K), MacBook Air 2019
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 148 profilvisningar
 1. Tack för svar. D-link DWR-9053 går kanske att använda. De övriga verkar ha en del svagheter. (Om jag tolkat informationen korrekt.)
 2. Hej I dag har jag ( Bahnhof) *och* dessvärre *IP-ONLY* . Det medför att jag får ett större antal avbrott varje år! Hitintills har jag kopplat upp mig mobilt när det ordinarie (?) nätet varit nere. Detta blir alltmer ohållbart! Jag behöver en router som automatiskt kopplar upp ett mobilnät varje gång IP-ONLY stänger av trafiken. Dessvärre kommer jag inte att kunna kopla en ny router direkt mot fibernoden. En ny router måste kopplas till en router från Bahnhof. (Men det skall kunna gå.) Finns det någon som kan rekommendera en router som automatiskt kopplar upp en mobil förbindelse? Routern måste ha 2,4 GHz och 5GHz, båda med högsta hastighet och 4 fasta portar, Gbit/sec. ( Anm. Jag har IP-telefoni och den måste gå via utrustning från Bahnhof.)
 3. Den HP skrivare som jag köpte för någon dag sedan har en inbyggd webserver, EWS. Lämpligen bör man sätta ett något sånär långt lösenord för 'admin'. Jag valde ett 18 tecken långt lösenord. Detta accepterades !!??. Ingen som helst varning eller annat klagomål. Men när jag skulle kontrollera genom att logga in så gick det inte. Efter mycket letande bland diverse webbsidor fann jag en notis där det påstods att lösenordet skulle vara högst 16 tecken. Jag resignerade och återställde skrivaren. Med viss tvekan provade jag 12 tecken. Det fungerade. Att man inte blir upplyst om denna begränsning när man försöker sätta eller ändra ett lösenord bör kallas ett direkt programmerings och dokumentatioonsfel!!!! HP klarade inte av att ge mig någon som helst hjälp. Jag kontaktad dem strax efter 12:00 i torsdags. De sa att de skulle ringa upp mig. Men de har fortfarande inte ringt och klockan visar 00:00 lördag.
 4. xyz123

  Apple Pay

  De flesta har redan bytt till läsare med NFC. De som inte bytt kommer att behöva byta oavsett vad som händer med Apple Pay. Dessvärre finns det ett fåtal som inte aktiverat NFC. De börjar inse att aktivering av NFC är ett måste. Det är för många kunder som vill använda det, inte bara Apple Pay. Om SEB behöver göra något åt sin programvara så kan det knappast var någon större insats. I värsta fall ett mindre tillägg.
 5. xyz123

  Apple Pay

  Hej Jag använder Apple Pay från A Watch utan problem. Men jag har fått höra att SEB anser att säkerheten inte är tillräcklig och att de därför inte tillhandahåller Apple Pay. Jag ställer mig undrade till detta påstående! Finns det någon som kan förklara? Själv vill jag påpeka följande: 1. Man måste logga in på klockan. 2. Om klockan tappar kontakten med armen så blir den genast avloggad. 3. Man riskerar inte att någon ser ett lösenord över axeln när man står vid kassan. 4. Man slipper rota i väska och / eller fickor efter plånbok och plastkort. Med andra ord: Jag finner Apple Pay i klockan säkrare än plastkort. (Men skulle kunna med mycket enkla medel bli ännu säkrare.)
 6. 1. Jag har givetvis laddat ner den drivrutin som hör till SEB-BankID-kortet!!! Innan jag testade igen och innan jag skrev inlägget. (Det har jag påpekat i mitt inlägg.) 2. Det fungerar med Handelsbankens rutiner, drivrutin och bankid-app. Dvs jag har givetvis laddat ner Handelsbankens rutiner, installerat och startat om innan jag testade. OBS. SEB och Handelsbanken använder helt olika drivrutiner och kortläsare. Följaktligen måste man byta drivrutin om man byter kortläsare. 3. Jag vet inte vad SEB säger om detta. Jag har inte frågat.
 7. Jag får inte längre BankID på kort från SEB att fungera. Läser inte in kortet. Tidigare (= före senaste uppdateringen av Catalina) räckte det med att ansluta läsaren en andra gång för att få kortet accepterat. Använd hård o mjukvara: MacBook Air (Retina, 13 tum, 2019) OS X Catalina 10.15.1 Drivrutin för Mac - senaste - ominstallerad - hämtad från SEB BankID App - senaste - ominstallerad - hämtad från SEB
 8. (Anm. Jag har skrivit program som integrerat SMTP-mail på VMS med Memo på IBM MVS via en server ansluten på IBM-kanal, (alltså DECNET <-> SNA/SDLC) . Jag har en viss förståelse för nödvändigheten att hålla isär skilda konton. )
 9. Klarar inte av att hämta korrekta inställningar från gamla MacBook Pro. Ej heller att korrekt hämta informationen i de brevlådor som fanns i gamla MacBook Pro.
 10. Total oreda bland alla brevlådor! Kopia av sända brev sparas bara ibland, dessutom i olika brevlådor. ....
 11. På MacBook Air med Catalina eller föreångaren så krånglar mail i alltför stor omfattning. Jag kan inte längre ha kvar detta program. Vilka alternativ kan ni rekommendera?
 12. Urusel tillgänglighet! - Någon som vet varför? Ännu en gång har fibernätverket varit nere. (Bara Ethernetfibern inte den andra fibern för TV. OBS Jag har två fibrer in i mitt radhus.) Den här gången gick internet ner någon gång omkring midnatt och kom upp någon gång efter 12:00. (Jag gick över till mobilt ethernet så jag vet inte exakt när det kom igång.) Det har varit nere ofta såväl detta år som året innan. Det blev en klar försämring när Teknikbyrån sålde sitt nät till IP-Only och jag valde Bahnhof som slutkundsleverantör. Som slutkund går det inte att veta vem av IP-Only och Bahnhof som är den egentliga "skurken". Men det sammanlagda resultatet är långt under isen. Det har kommit som en chock för mig att det överhuvudtaget har varit möjligt med så urusel tillgänglighet som det är nu!!! De måste fullständigt ha tappat bort att TCP/IP är konstruerat för att enkelt kunna använda redundanta kommunikationsvägar. Finns det någon som kan kasta ljus över denna urusla tillgänglighet?
 13. Till lappen71: Jag säger som jag sa till kompanichefen: " Jag ber att få min dialekt respekterad!"
 14. Hej! Finns det någon som fått Siri på Apple TV 4K att fungera? Speciellt: Fungera tillsammans med Philips Hue? Om ni fått det att fungera: Använde ni något spec. knep? Klarar Siri av vanliga dialekter? ( Eller beter sig Siri som matthandlaren i Stockholm gjorde 2011 när han hörde att jag talade skånska - Vägrar totalt? ) ( Jag har försökt på iPhone SE - men det fungerade inte!)
 15. Om inte Apple kommer med en liten iPhone, högst så stor som iPhone SE, så kommer jag bli tvungen att köpa en icke-Apple telefon. Jag måste kunna hantera den telefon jag köper. Den måste rymmas lätt i någon ficka, t.ex. i skjortans bröstficka. Bilder, längre texter, &c skall man givetvis läsa på utrustning med större skärm. Telefonens skärm passar bara för kortare texter, t.ex. kontaktlista. Att använda en telefon som ersättare för läsplatta och dator kommer alltid att bli misslyckat.
×
×
 • Skapa nytt...