Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

xyz123

Medlem
 • Antal inlägg

  389
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

xyz123 vann dagen: 31 december 2015

xyz123 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

14 Neutralt

Om xyz123

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010, (datoranvändare sen -68.)
 • Appleprylar
  MacBook Pro ( frun har en iMac ), iPhone , iPad, Apple TV (gamla)
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

820 profilvisningar
 1. (Anm. Jag har skrivit program som integrerat SMTP-mail på VMS med Memo på IBM MVS via en server ansluten på IBM-kanal, (alltså DECNET <-> SNA/SDLC) . Jag har en viss förståelse för nödvändigheten att hålla isär skilda konton. )
 2. Klarar inte av att hämta korrekta inställningar från gamla MacBook Pro. Ej heller att korrekt hämta informationen i de brevlådor som fanns i gamla MacBook Pro.
 3. Total oreda bland alla brevlådor! Kopia av sända brev sparas bara ibland, dessutom i olika brevlådor. ....
 4. På MacBook Air med Catalina eller föreångaren så krånglar mail i alltför stor omfattning. Jag kan inte längre ha kvar detta program. Vilka alternativ kan ni rekommendera?
 5. Urusel tillgänglighet! - Någon som vet varför? Ännu en gång har fibernätverket varit nere. (Bara Ethernetfibern inte den andra fibern för TV. OBS Jag har två fibrer in i mitt radhus.) Den här gången gick internet ner någon gång omkring midnatt och kom upp någon gång efter 12:00. (Jag gick över till mobilt ethernet så jag vet inte exakt när det kom igång.) Det har varit nere ofta såväl detta år som året innan. Det blev en klar försämring när Teknikbyrån sålde sitt nät till IP-Only och jag valde Bahnhof som slutkundsleverantör. Som slutkund går det inte att veta vem av IP-Only och Bahnhof som är den egentliga "skurken". Men det sammanlagda resultatet är långt under isen. Det har kommit som en chock för mig att det överhuvudtaget har varit möjligt med så urusel tillgänglighet som det är nu!!! De måste fullständigt ha tappat bort att TCP/IP är konstruerat för att enkelt kunna använda redundanta kommunikationsvägar. Finns det någon som kan kasta ljus över denna urusla tillgänglighet?
 6. Till lappen71: Jag säger som jag sa till kompanichefen: " Jag ber att få min dialekt respekterad!"
 7. Hej! Finns det någon som fått Siri på Apple TV 4K att fungera? Speciellt: Fungera tillsammans med Philips Hue? Om ni fått det att fungera: Använde ni något spec. knep? Klarar Siri av vanliga dialekter? ( Eller beter sig Siri som matthandlaren i Stockholm gjorde 2011 när han hörde att jag talade skånska - Vägrar totalt? ) ( Jag har försökt på iPhone SE - men det fungerade inte!)
 8. Om inte Apple kommer med en liten iPhone, högst så stor som iPhone SE, så kommer jag bli tvungen att köpa en icke-Apple telefon. Jag måste kunna hantera den telefon jag köper. Den måste rymmas lätt i någon ficka, t.ex. i skjortans bröstficka. Bilder, längre texter, &c skall man givetvis läsa på utrustning med större skärm. Telefonens skärm passar bara för kortare texter, t.ex. kontaktlista. Att använda en telefon som ersättare för läsplatta och dator kommer alltid att bli misslyckat.
 9. I mitt fall var TV'n det viktiga. Jag var bl.a. inne på Hi-Fi klubben och frågade ut dem. De kunde bara rekommendera Sennheiser RS 175. Det är en trådlös variant. *Men* *inte* Bluetooth! Bluetooth kan tydligen inte användas i TV sammanhang. För stor fördröjning i ljudöverföringen påstod de. Man skulle missa läppsync! Sennheiser RS175 har en sändardel som ansluts med minikontakt, 3.5 mm, eller optiskt till aktuell ljudkälla, t.ex. TV eller iPad eller ... . Hörlurarna ansluter *över* öronen. Det verkar inte läcka ut något ljud. Sändardelen är samtidigt laddningsstation och förvaringsplats för hörlurarna. Det är en typisk inomhuslösning! Om du skall använda dem även utomhus så får du välja någon annan lösning och samtidigt glömma TV'n. Om integrering med Apple produkter är angeläget så bör du välja Beats Solo3 eller Beats Studio3 eller AirPods. Om *över* öronen är viktigt så återstår Beats Studio3 eller Sennheiser.
 10. "För långsamt?" Ja, kanske det. Men det betyder att klockan inte tar hänsyn till min ålder trots att jag angett hur gammal jag är. De gånger den gröna ringen kanske fungerat så har jag nog gått snabbare. I dag blev det 59 minuter utomhusgång men bara 10 minuter på den gröna ringen.
 11. Utomhusgång? Jag är osäker på om det hjälper. Men, om jag minns rätt, så hjälper det inte.
 12. Det är ett fundamentalt fel på denna gröna träningsringen! Den registrerar bara en bråkdel av de minuter som man går. Om jag går, t.ex., till och från centrum så tar det mig ungerfär 40 minuter. Men klockan registrerar bara ungefär 2 minuter! Den gröna ringen är totalt oanvändbar.
 13. Den gröna ringen, antal minuter träning, verkar inte fungera längre. Den fungerade, enligt mitt sett att tolka den, när jag köpte klockan. Ju längre tid jag gick ju fler minuter registrerades. Nu händer det varje dag att den gröna ringen bara registrerar en bråkdel av den tid som jag går. Felet har vissa dagar varit upp till 30 minuter. Mest förargligt är det när den visar 29 minuter (av 30) och sen går jag ungefär 5 minuter men den visar fortfarande 29 minuter. Ett annat exempel: Klockan visar 2 minuter när jag börjar. Jag går till Centrum och tillbaka. Det allra snabbaste jag kan gå den sträckan är 40 minuter. *Men* klockan visar fortfarande 2 minuter. Av någon anledning tolkar den inte längre vanlig gång som träning. I bland lyckas den inse, men bara under några minuter, att jag tar min dagliga promenad. ...
 14. Hej Nu kommer det uppföljningsbrev där det än en gång påstås att brevet är sänt från den egna e-post adressen. Följande påpekanden är viktiga: 1. I 'från-fältet' kan den som sänder brevet skriva vad som helt. Även, t.ex., samma adress som brevet sänds till. 2. Utpressningsbrevet kommer inte från den egna e-post servern. Det kommer från 10.x.y.z som är en lokal adress. 10.x.y.z används av större företag och organisationer över hela världen. ( Det är en lokal adress som fungerar på samma sätt som 192.168.x.y. D.v.s. den adress du har på ditt lokala nät.) 3. För att komma ut på internet används andra servrar med hjälp av en router. De brev jag har fått har kommit via: Argentina, Italien och Tyskland. För att överhuvudtaget kunna komma vidare så måste man ta fram brevets brevhuvud och helst även brevets källkod. I det mail-prgm som används i MacOS: Innehåll > Brev> Alla brevhuvuden - - skift commando H resp Innehåll > Brev> Källkod - - alt commando U Se åtminstone till att brevet alla brevhuvuden kommer med om du anmäler till polisen! Slutligen: Ett land vars rättsvårdande myndigheter struntar i att utreda denna sorts utpressning och alla annan brottslig verksamhet på internet kommer att gå under. Förr eller senare. Landets kommunikationssystem kommer att haverera. Detta ofog är spritt över hela världen och därför ett fall för Interpol och internationellt samarbete.
 15. Jag behövde nyligen bifoga flera pdf-filer till ett vanligt e-brev. Den första pdf-filen kom fram helt OK. Den var skapad av pages. De två övriga, som var inskannade filer ( Brother MFC-J4620DW), kom fram som oläsliga txt-filer med helt fel namn. De var givetvis medsända som de pdf-filer de skulle vara. Jag misstänker att det är något fel på antingen själva enheten eller på dess programvara. Hur som helst så finns det anledning att se upp med bilagorna! Blev det rätt eller inte?
×
×
 • Skapa nytt...