Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

00andy

Medlem
 • Antal inlägg

  101
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om 00andy

 • Medlemstitel
  Bra

Kontakt

 • Skype
  vtwoschneider

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  K-holmen,Sthlm
 • Intressen
  Various, mixed things of different kinds. Culture-both high/low Böcker & bilder.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Mac Mini late 2012 2.5GHz,16GB, iPad Air 64GB,iPhone5S 32GB, iMac 2.66GHz 24", MacBookPro 13"2,4GHz, Ipod Nano16 6gen,Ipod Touch 32GB 4gen
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack! Att bocka av från dockan funkade inte. För det känner jag till sedan AD i min jakt på en slimmad docka... Letade efter just efter var i systeminställningarna detta fanns. Verkar som om det "regerar" över inställningarna i Dockan. Jag tackar och bockar till er båda!
 2. Hej Vänner! Vet att jag sett inställningarna för följande: "Dessa program öppnas automatiskt vid start-eller inlogg".. Är mkt trött på att Spotify,Evernote & annat alltid öppnas. Det blir tjafsigt! Hur ändrar jag så inget program öppnas? Såklart jättenkelt,men jag verkar blivit blind.. Vårhälsningar från mig!
 3. Hej. Efter många års macanvändande har jag för första ggn "fått" något i min M Mini (late 2012,Yosemite) som härjar på Chrome och Safari. Förutom att datorn rent allmänt funkar sämre och är slöare osv ,så dyker massa fönster upp om olika undersökningar som ser likadana ut,men utger sig för att vara kopplade till den sida jag är inne på -MacWorld,SVT osv Förutom detta öppnas flikar till idiotsidor som ofta utger sig för att "hjälpa" mig med min dators problem som jag inte kan stänga på vanligt vis utan är tvungen att kryssa i "Ja,jag är säker på att jag vill lämna denna sida". Dessutom är texter på olika sajter pepprade med highlightade ord/länkar som mynnar ut i idiotiska cirkeltrådar som inte går att ta sig ut ifrån. Då jag förstår att jag kanske inte beskriver problemet så att det är lätt att förstå undrar jag om en om/nyinstallation av programvaran är ett sätt att lösa detta,eller om det finns andra sätt. Några sidor står dock emot angreppet. Facebook funkar som vanligt,men tycker mig märka en allmän slöhet kanske. Har paddor och annat som är okej,men hade Minin varit min enda väg ut på nätet hade jag inte varit så pass samlad som jag trots nu är. Men vissa saker kräver min Mini och jag vill åtgärda problemet. Någon som har tips eller råd? Tackar för alla eventuella svar!
 4. "Vi kommer ju ingenstans. Som vanligt. Jag har ju inte hela dan på mig" Är din erfarenhet att du sällan får den hjälp och råd du efterfrågar här på forumet? Och dessutom inte tillräckligt fort?
 5. Hej. Som rubriken säger har jag på min relativt nya 5S och även min ännu nyare iPad Air laddat ner appar som jag redan använder på andra enheter och operativsystem. Flickr,Spotify är på italienska. Flipboard och två andra är på koreanska eller kanske japanska. (Har stora luckor i de asiatiska språken..) Jag har såklart hämtat dom från App store.Och avinstallerat och försökt igen ett antal gånger. Samma fenomen.Och jag är ganska måttlig vad det gäller appar. Jag har inte 250st utan under 40. Är ingen proffsanvändare,men förstår inställningar och annat -b.la språk,efter ett tiotal Appleprodukter och lika många år Jag menar att jag är så pass intresserad att jag såklart lär mig mina "devices".. Någon annan olycklig som råkar ut för samma? Flickr. som jag använder mkt får jag istället gå in via webbläsaren till deras vanliga sida. Med dom andra funkar inte det. Och det är bara begränsat till dom två språken som jag nämnt. (kallar "asiatiska för ett språk..) Vore tacksam för lite "återkoppling"..
 6. Bilderna hittades lätt,men är ju fina för det... "To grab these, just press Command+Shift+G from your desktop to bring up the "Go to Folder" menu and type in: /Library/Screen Savers/Default Collections/"
 7. Hej Vad jag förstår är skärmsläckaren "National Geographic" den skärmsläckare som används då inte annat angetts-men struntsamma om riktigheten i det.. Den ska dessutom vara dold enligt länkarna Men dom över 40 högupplösta bilderna är fina. Och jag hittade två sidor som handlar om förfarandet att hitta dessa. Är kanske snabb att skriva till forumet för egen del. Har ej gjort ett seriöst försök,men antar att det kan finnas ett allmänintresse hursomhelst. Jag googlade efter innehållet i den "screensavern". Och fick nedanstående länkar. Jag kanske får återkomma om jag inte hittar överordnad mapp eller bilderna. Finns stor risk för det.. Nåväl: http://www.theregister.co.uk/2013/10/25/how_to_find_os_x_mavericks_hidden_desktop_images/ http://lifehacker.com/uncover-mavericks-43-secret-wallpapers-1450737528
 8. Jag ville kolla hur det funkade med många program aktiva "I stat Pro" visade som "värst" strax över 8.5GB av minnet aktivt. Då öppnade jag massa flikar på både Safari & Chrome. Och 2 filmer: En på VLC & den andra på DivX. Jag öppnade Google Earth & Apples karttjänst,spelade musik på Itunes och redigerade en 26Mb stor bild i iPhoto. Och Evernote's Webb-clipper användes på de öppna flikarna. Tror det var ungefär allt..Och allt såklart samtidigt och kollade att filmer och kartor osv uppträdde fint.. Och för att inte VLC skulle stoppa andra media program-som det verkar göra i helskärmsläget om man samtidigt lyssnar på iTunes t.ex,så kördes båda filmerna i steget under helskärm. Detta var ju ingen normalanvändning,men då jag ibland tyckte att e n flik på Safari kunde kännas okej,men inget häpnadsväckande ,så visade aktiviteten ovan på en helt lagg & badbollsfri upplevelse utan störningar. Så det kändes bra!
 9. Mac Tube funkar för mig. Och är gratis...
 10. Tack alla. För tips om memtestet och annat. Är mycket tacksam! Jag har ordnat mitt problem-även om jag tycker (OBS Gnällvarning) att de ytterligare 8Gb till 16 inte känns som en så stor boost. (Båda platserna är nu aktiva och "ok". Om jag kan lita på systeminfots OK vore roligt att veta.) Skillnaden var mkt större från 4 till 8Gb inbillar jag mig. Men kanske min mini hade lättare att tillgodogöra sig den första (8Gb) uppgraderingen? 16 Gb kanske blir lite av en flaskhals då de andra komponenterna inte "hänger med"? OBS Detta är min egna lekmannateori som jag inte har något belägg alls för. Då jag inser mina begränsningar vad gäller min kunskap om datorer har jag dock vissa uppfattningar om vilka vinster ett större RAM -minne ger,men är tacksam för korrigeringar av eventuella felaktigheter: Med ett större minne kan jag ha fler program öppna,grafikkortet drar viss nytta av min uppgradering. Är jag ut och cyklar s.a.s? Men för att öppna stora program snabbt,eller köra krävande spel eller videoredigeringar spelar processorn och en SSD större roll. Eller? Till sist- om jag lyckats behålla er uppmärksamhet: Vill skaffa en webbkamera att sätta på min Philips skärm. Finns såklart,även om t.ex Kjell & C:o inte har en enda som fungerar med macprodukter. Vill kunna använda Skype,Google Messenger,Photo Booth b.la. Dessa program kör jag nu på min äldre iMac,men vill kunna använda min Mini. Någon som har ett tips? Kanske borde sökt bland existerande trådar,men.. Än en gång vill jag tacka er alla för er tid och kunskap!
 11. Och skulle man som kund veta att minnena på ngt sätt var defekta eller annat,så är det nog likt förbannat omöjligt att reklamera..
 12. Dom är kompatibla enligt Apple: Corsair Vengeance 8GB DDR PC3 12800 1600MHz SO-DIMM (dessutom använde jag först den ena 8:an och allt var ok. Och så är jag en skraj typ som inte gillar att "chansa" då det gäller datorkomponenter. Men å andra sidan är Apples supportsidor fyllda med liknande problem: vissa slotar som lägger av eller uppträder konstigt ,och Macminnen som inte passar)Men Alix..Du menar att två kartonger av samma minne kan uppträda konstigt i par,eller t.o.m få olika värden vid tester? Låter sjukt,men jag kan tro på det faktiskt. Och skulle förklara mycket. Men att apple inte anger vilken plats som är vilken rent fysisk,men å andra sidan i Systeminfon skiljer mellan 1:an & 0:an: Dåligt. Och väldigt märkligt.. Och onödigt tjafsigt! Men tack för svar och undringar.
 13. Hej. Dom senare års minimodeller gör det ju enkelt att sätta in mer minne.Så enkelt att jag vågar ge mig på det. Och jag satte först i ett 8Gb i den undre "sloten". Märkte stor skillnad-toppen! Och efter ngn månad ville jag maximera till 16Gb som den klarar enligt Apple. Efter att ha köpt ett likadant minne skulle det in i översta "sloten". Men då jag kopplade in den igen var det fortfarande 8. Och då jag inte vill pilla för mkt i dom ganska känsliga minnesplatserna-ta ut än det ena & det andra och korstesta allting är jag inte säker vad felet ligger. För jag har för mig att den plats som förut var aktiv nu visar "tom" på Systeminfon. Men är ej säker. Ett enkelt sätt vore om jag visste viken "Bank 0" resp "1" är. (Har letat på nätet ,och många diskuterar olika problem med "Bank 1 & 2",men ingen ledtråd "vilken som är vilken". Ursäkta min långa inledning,men jag undrar bara om det understa minnet-det under det andra,och det understa då man öppnar bottenluckan,om det är "Bank 0"? Är tacksam för svar-som alltid! (P.s Tycker att de ömse klämmorna som frigör och låser minnena borde varit i ett mindre känsligt material..Den tunna aluminiumen känns ungefär som styv folie och jag är rädd att böja dom D.s)
 14. Kan nog svara mig själv... Det var enkelt att hitta då det bara fanns ett 16GB alternativ dom rekommenderade: http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=F07A9E98A5CA7304 Tack hursomhelst alla!
 15. Kanske är lika bra att maxa den på en gång som du skriver. Vilka köpte du från Crucial? Gott nytt år!
×
×
 • Skapa nytt...