Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JwS

Medlem
 • Antal inlägg

  75
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om JwS

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  ?1985 (Mac SE)
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13", G3 iMac, LC III
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Turen tog slut, och jag har bråkat med en ofungerande dator under veckan. Men win gick åtminstone lätt att laga, och sedan fungerade det utmärkt när inte mac-sidan gjorde evighetslång installationer, fallerande och ibland även fungerande, skivavbilder. (varför kan inte skivverktyg se (och säga till om) med en gång att det inte är troligt att hela partitionen går att avbilda, för att målet är för litet, vill du ändå fortsätta? ) Men nu är den till liv igen efter omformatering av mac-disken och återskapande av systemet från en time-machine-backup (lägligt nog gjort bara några timmar före krashen). (Hårdvarudiagnos klagade på minnesfel, så ena minnesbanken har jag bytt, och Macintosh HD kunde inte repareras sade skivverktyget) Nu har jag 17 GB ledigt, och jag ska se till att rensa lite till. Med en gnutta flax överlever denna ett tag till Mvh, / JwS.
 2. Hej hopp! En ny bärbar mac är på gång framöver, men vilken är ju frågan: Nu har jag en "maxad" MBP 13" mid 2009 som börjar kännas seg. Jag kommer att behöva använda Bootcamp en del (påverkar lagringskravet). Nuvarande 256GB är dördelat på 179g mac (nästan fullt) och 70g windows (50 ledigt, men oanvänt, pga problem med systemet). Lutar åt 15" retina hållet nu, maxat ram känns solklart då jag brukar använda samma minst 3 år men oftare 5, och där är ju frågan – vad behöver man det dedikerade grafikkretsen/minnet som toppmodellen har till? Mvh, / JwS.
 3. Jag känner igen det på Snow Leopard. Ibland kommer den rutan upp Ibland verkar alla sidor uppdateras av sig själv, utan den rutan (samtidigt), ibland bara de flesta. Ofta om jag laddar om en sida så laddas allt om. Ibland blinkar denna dialogruta bara till och försvinner av sig självt. En troligen bra, men irriterande detalj är att när sidorna laddas om av sig själv så kommer ofta en sido-/flikspecifik dialogruta med frågan om man vill skicka formulär igen (vilket jag oftast inte vill, även om det brukar röra sig om navigering inom en webplats). Vill gärna bli av med detta problem, som uppstod i samband med senaste safariuppgraderingen. Javascript funkar bättre på denna än förra, men ska detta verkligen vara priset? / JwS. [inflikat] Jag har utvecklarmenyn påslagen, kan det ha med saken att göra?
 4. Hej! En förhoppningsvis relaterad fråga: Måste man mellanlagra innehållet i Mac:en när Bootcamp partitionerar för Windows? När man partitionerar "som vanligt" så formateras ju hela hårddisken om, men det kanske inte är så i detta fallet. Jag har nämligen haft problem med att få fram allt på ett bra sätt ur en säkerhetskopia vid ett par tillfällen, så jag är nyfiken på om den måste användas, eller om den bara måste det om allt går på tok. Mvh, / JwS.
 5. Har efter många om och men fått det att funka. Vet inte varför. Det gick inte med skivverktyget; men något måste ju ha funkat. Mvh, / JwS.
 6. Hej! jag uppdaterade iTunes och OSX (10.6.5) när det senast kom upp en programuppdaterare. Efter detta kan jag inte ändra i infon på låtarna. Oerhört störande då jag t.ex brukar använda ord i kommentarsfältet för att skapa automatiska spellistor. Eller när jag upptäcker en felstavning eller dylikt. Känner ni någon lösning på detta problem? Mvh, / JwS.
 7. Jag har ett problem som är likt trådskaparens: Jag har haft AirPort Express en tid och den har fungerat bra. Nu har jag skaffat mig en AirPort Extreme också, dels för att utöka nätverket, och dels för att kunna använda en hårddisk i nätverket. Och liksom trådskaparen vill jag ha Extreme som huvudenhet, det passar mig bättre då jag behöver dra mindre kabel. Men: internet fungerar inte från den. Jag har enligt nätverksdiagnos gröna pluppar på allt utom Internet och Server. -Dvs, den lyser grönt för den har ju kontakt med internetleverantören (bredbandsbolaget via fiber). Den får siffror från nätet för DHCP. Om det har med MAC-adressen att göra, hur länge måste det vara inkopplat för att uppdateras? När jag kopplar in sladden i denna min nya dator för första gången så funkar internet omedelbart. Liksom som nu, när jag återställt till originaluppsättningen (Express som huvudenhet). Jag har även testat tipset ovan med full och halv duplex, dock med exakt samma resultat som tidigare. Tacksam för all hjälp jag kan få. Mvh, / JwS.
 8. Hej Forumet! Jag står i färd att "byta upp mig", från nuvarande MBP core duo 15.4" (DVI) till en sprillans MBP 13.3" med Core2duo och Mini-DisplayPort. Nu till utslagsfrågan: Jag har ett antal DVI adaptrar, t.ex til VGA och sd-TV. Kommer dessa att funka med den nya om man har en mDP-DVI adapter? eller måste man köpa nya? Mvh, / JwS.
 9. Satans Jävlar Blixtar Dunder! Nu tror fanskapet att det är tomt! hittar dock vissa småsaker när jag söker i den med spotlight. Ett par gånger innan har den dykt upp och visat ett tomt ansikte men sagt att 2GB ledigt 678gb fullt... Har endast reparerat skivan med skivverktyget (det savarar att rep. ej nar nödvändig). Om den tror den är tom så borde det väl gå att återställa, jag har inte raderat eller fotrmaterat. Till råga på allt rymmer den hela iTunes-biblioteket, vilket inte är helt litet. Har stängt av den ett slag nu och hoppas på det bästa. Ska även tsta att koppla den till tjejens PC. / JwS.
 10. Nu har skrället börjat låsa sig när man ska titta vad som finns i den. Tidigare har det gått bra, det har varit trassel med att skriva på den. Extra surt är att all musik liger på denna. / JwS.
 11. Eftersom det är en MyBook Premium edition, så finns det ingen nedladdbar ny firmware Och den funkar ungefär lika dåligt med usb, kanske att den lättare förstår om den matas ut/pluggas in igen (där är man tvungen att stänga av den ett slag för att få den inmatad igen med FW) / JwS.
 12. Ärligt talat ingen aning. Tack för länken, den ska provas. Den är FAT-32 formaterad (som den köptes) om det kan spela nån roll, för att kunna läsas av även andra datorer i hushållet. / JwS.
 13. Jag har en extern WD hårddisk på 750 GB som jag haft sedan förra julen ungefär. Nu har den börjat mata ut sig själv. Väldigt störande, speciellt mitt under filöverföringar till andra diskar. Särskillt störande är att man måste dra ur både strömmen och FW kabeln ett tag för att få den tillbaka. Vad ska jag göra? Byta till USB-kontakt vill jag hellst slippa. Skivverktyg hittar inget fel. Lyckligtvis fungerar FW-seriekopplingen även när den matats ut. Mvh, / JwS.
 14. Kontroll + tab ger inget, kommando-skift-ö ger föregående sida (samma som kommando-pil vänster) Extremt störigt. / JwS.
 15. Vad har hänt med Cmd + Ä och Cmd + Ö för föregående respektive nästa flik? Alla andra verkar vara samma som förut (t.ex Cmd + Å (gömmer/visar adressfältet) och Cmd + shift + Å (gömmer/visar statusfältet)) De genvägar som syns i menyn Fönster fungerar inte. / JwS
×
×
 • Skapa nytt...