Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

marcushedenstrom

Medlem
 • Antal inlägg

  23 867
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  9

marcushedenstrom vann dagen: 9 juli

marcushedenstrom hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

207 Mycket bra

Om marcushedenstrom

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1986-03-27

Kontakt

 • Webbsida
  http://marcushedenstrom.se

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Mac, Sci-Fi, astronomi, DIY och musik.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15" (mid 2014), Watch s3, iPad Pro (10.5”), iPhone XS, TV 3, PowerBook G5 (3,0 GHz)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

2 071 profilvisningar
 1. Nolla SMC. https://support.apple.com/en-us/HT201295
 2. Det är olika för olika modeller. Jag tror denna gäller MacBookPro11,2 och MacBookPro11,3.
 3. Märkte att jag låg lite efter i version av Boot ROM. Eftersom jag har bytt SSD så installeras inte uppdateringarna, som vanligtvis kommer med macOS. Både Mojave och Catalina (betan) bjuder på nya Boot ROMs, så jag slängde in original-SSD och installerade Catalina. Senaste version är 156.0.0.0.0. Får se om detta hjälper.
 4. Okej, det låter ju som att batteriet är i relativt gott skick ändå. Du ska ha upp till 8 timmar batteritid om du bara sitter och slösurfar i Safari enligt Apple. Men gör du nåt mer krävande går ju den tiden ner såklart. Vad säger den om du kollar med appen som Knasen här ovan rekommenderade?
 5. Hur vet du att det är just ett år kvar? Är batteriet dåligt redan idag? Ett annat alternativ kanske är att byta själv, om du är händig. Men det är rätt pilligt så jag hade inte rekommenderat det om du är osäker. 109,95 € på iFixit, inklusive alla verktyg. https://eustore.ifixit.com/en/Parts/MacBook-Parts/Macbook-Pro/15/Retina/Mid-2015/MacBook-Pro-15-Retina-Mid-2015-Battery-Fix-Kit-oxid.html
 6. Tror inte det funkar med din "soptunna" tyvärr. Krävs Skylake eller senare.
 7. Göteborgaren är igång igen. "Zuma hävdar att han blivit svartmålad". https://www.gp.se/nyheter/världen/zuma-hävdar-att-han-blivit-svartmålad-1.16305078
 8. Använd iCloud. https://support.apple.com/en-us/HT208532
 9. Om jag var du hade jag åminstone köpt nån av detta årets modeller. Speciellt med tanke på att du ska ha datorn i över 5 år. Tangentborden på Macbook Pro (2016-2018) bör man akta sig för, men det finns i alla fall ett utbytesprogram som gäller 4 år från att du köper datorn. Så hittar du en till ett bra pris kan du slå till om du vill, men tänk på att det finns risk att du måste lämna in datorn igen.
 10. Inget från 2016-2018 med andra ord (dåligt tangentbord).
 11. Om det inte är någon som sagt till dig att ställa in det, så behövs det inte.
 12. Jag kör med iCloud photo library (iCPL). Cirka 76 GB (23 000 bilder) och några videos. Sen Optimerar jag för utrymme, så det tar inte upp särskilt mycket plats på någon av mina enheter. Och bilderna är tillgängliga på alla iPrylar, TV, Mac etc. Om jag vill göra en egen backup är det bara att starta ett nytt bibliotek i Photos och Ladda ner original, och kopiera över till en hårddisk eller liknande. Alla nya bilder jag tar med iPhonen hamnar automatiskt i iCPL. Så jag har ingen "kamerarulle" som ligger och tar plats. Borde gå att använda appen Image Capure (Bildinsamling). Koppla in iPhone med USB och dra bilderna direkt till en extern hårddisk.
 13. DFU mode kanske? https://www.imore.com/how-to-iphone-ipad-dfu-mode
×
×
 • Skapa nytt...