MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

marcushedenstrom

Medlem
 • Antal inlägg

  23 726
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

marcushedenstrom vann dagen: 27 juni

marcushedenstrom hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

142 Mycket bra

Om marcushedenstrom

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1986-03-27

Kontakt

 • Webbsida
  http://marcushedenstrom.se

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Mac, Sci-Fi, astronomi, DIY och musik.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15" (mid 2014), Watch (s3SGN+), iPad 4, iPhone 6, TV 3, PowerBook G5 (3,0 GHz)
 • Bytt från pc
  Nej
 1. marcushedenstrom

  Hur laddar man ned WatchOS 5?

  Vilken årsmodell av Watch har du? Du är på rätt ställe, så det är bara att pröva igen lite senare. Jag håller på att installera på min nu.
 2. "Ny" Mac Pro förresten? Den är väl inte ny.
 3. Du får väl provflyga, och kasta in en termometer i bagaget. Borde inte bli minusgrader i alla fall och datorn är ju avstängd dessutom. Glöm inte att tina upp den bara innan du slår på den så det inte bildas kondens.
 4. marcushedenstrom

  God morgon!

  Morrn!
 5. Låter rimligt. Jag hade som sagt x2 med originaldisken, och x4 nu, så det är uppenbarligen ingen begränsning i själva datorn. Kan för övrigt rapportera att jag har 90% batteri kvar just nu efter att datorn legat i vila hela dagen, efter lite snabb användning i morse vid 8-tiden. Inga problem alls än så länge.
 6. Säg det, den som vet. Kan vara att jag tog skärmdumpen medan den höll på att mäta, och då går den ju upp och ner hela tiden. Trodde att testet skulle köra klart och stanna sen, men det kör vidare i all evighet. Men jag tyckte iofs inte att den kom så mycket högre än 700 första gången. På den första dumpen hade den varit igång ett par minuter, men på den andra körde jag bara en omgång läs/skriv. Kan ju vara så att den skrev till nån cache som inte kunde svälja mer efter en stund.
 7. Nytt test med blackmagic. Går upp till cirka 1500/1300 MB/s read/write nu.
 8. Vad menar du med rätt hastighet? PCIe 2 till 3? Har du nån länk som inte bara pekar på barefeats?
 9. Körde blackmagic nu, och den kommer upp i ~1500 MB/s läs och ~650 MB/s skriv. Kan tillägga att datorn känns betydligt varmare också, på undersidan precis där SSDn sitter. Alltså inte bara när jag körde testet, utan även innan.
 10. Tack! Jag ska köra ett test sen. Återkommer med siffror. I min MBP mid 2014 är det PCIe 2.0 (5.0 GT/s). Gamla SSDn gick på enbart x2 i link width, men denna är x4. 970 EVOn ska ju klara uppemot 2300-3400 MB/s på PCIe 3.0, så jag har en liten flaskhals där i min dator. Men det borde gå rätt fort ändå. Jag är lite fundersam på just detta med PCIe-bussen förresten. Jag har en "likadan" MBP mid 2015 på jobbet som borde vara exakt samma maskin. Samma CPU och allt. Men den har 8.0 GT/s, så jag antar att den kör med PCIe 3.0. Funderar på om det kan vara nån firmware-grej som styr det. Kanske går att uppgradera det också.
 11. Verkar som att det lyckades! Adapter och SSD på plats utan bekymmer. Apples SSD är betydligt större än en vanlig 2280 M.2 SDD, som 970 Evo här. Tack vare det får man plats med en adapter. Det kom en längre skruv med adaptern pga att den ska gå genom både SSD och adaptern. Allt på plats i datorn. Det går väldigt långsamt att boota High Sierra från en USB 2.0-disk, men nu håller jag på att klona tillbaka från backupen.
 12. Sådär. Efter en tur till Kjelle m.fl. kan operationen börja. Har kollat att min CCC-backup är boot-bar från en extern hårddisk.
 13. Absolut. Men det är ju alltid kul att köpa fler verktyg. Man kan aldrig ha för många.
×