Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Frukt

Medlem
 • Antal inlägg

  79
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Frukt

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Se på när färg torkar.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  iMac - Mojave med 8 GB RAM, i "Dark Mode" 🤪
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

578 profilvisningar
 1. Ett alternativt tips på tangentbord till Mac är också ... https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/tangentbord/bluetooth-tangentbord/plexgear-km-500-tradlost-tangentbord-for-mac-och-ios-enheter-p61879 ... ett nytt tangentbord (avsett för Mac) från en annan tillverkare - hos Kjell & Co för under halva (Apple´s) pris. Mitt förra (korta) original-tangentbord från Apple "fick spel" efter många välförtjänta år, och denna gång köpte jag dessutom ett med den extra sifferdelen till höger (se länk ovan) som jag är mer vän med PS. En liten bonus är att med ett (1) tangenttryck skriver jag i min iPhone
 2. Se där, det gamla beprövade "shift" var det som behövdes :) Tack för tips / påminnelse, borde jag tänkt på :)
 3. Ok, tack för svar. Har försökt hitta vad det kan vara ... men går bet 😕 Får väl vid tillfälle installera om Mojave igen och se om det blir bättre. (I övrigt verkar alla andra program rulla på som det ska :)
 4. Mojaves mörka läge gillar jag skarpt och för övrigt upplever jag datorn lite”piggare” efter uppdatering. Dock har Kartor slutat visa kartorna / sattellitbilderna - men visar fortfarande min position. Jag har tyvärr inte så stor nytta av positionen när man inte ser kartbilder samtidigt Någon annan som har råkat ut för det? Skärmdump :
 5. iOS12: Uppgraderade till iOS 12 och satte mig i bilen efter några olika test hemma. Istället för behaglig musik fick jag höra mig själv säga ”Detta är ett test!” - på repeat. Lite kul ändå men inte förrän jag gick in i Röstmemon och stängde av där så slutade det ... och musiken kunde ta vid 🚙
 6. Ha ha ha, ja men förhoppningsvis reagerar en å annan ändå ...
 7. Ja, det skall bli intressant att höra om Apple har en "trovärdig motivering" med en såpass saftigt prislapp - jämfört med USA-priserna. 💸
 8. Någon avinstallerare från Adobe visade sig inte efter att jag försökte installera och köra CS4 första gången. Därför installerade jag om CS4 nu … och hittade efter en del letande en (väl dold) funktion för Uninstall hos Adobe. Nu fick jag äntligen bort den oönskade rutan Tack för hjälp med tips och råd!
 9. Har även rensat ut Junk Files med Dr Cleaner.
 10. Jag har provat med att ta bort alla startobjekt. Har även kört programmet Delete Apps. Allt med Adobe (mappar filer etc) har slängts. Provade nu ditt förslag med Säkert Läge, men rutan dök upp igen.
 11. Köpte en ny iMac... men medföljande nya OS (High Sierra) kan inte köra/starta mitt gamla CS4 (photoshop mfl, mfl). Jag avinstallerade därför CS4 (ALLT? från Adobe) och det var väl ok så långt men en liten enveten ruta (se bif bild) dyker fortfarande upp varje gång jag startar datorn. Hur blir jag av med den?
 12. Lösningen - till slut : Jag har fortsatt att försöka lösa det här … med olika varianter / tips / instruktioner, etc. MEN så häromdagen provade jag programmet Calendar Cleaner (App Store) och den hittade en hel del korrupta saker å andra fel i Kalender - som den kunde avlägsna. I samband med att de filerna rensades blev Kalender väsentligt snabbare också men det ursprungliga felet (läs inlägg här ovan) kvarstod dock då jag sedan bestämde mig för att slå ihop de olika (färgade) kalendrarna (hem, arbete, osv) till EN enda kalender. Då lossnade proppen och felet upplöstes. (Jag skriver nu här om hur jag gjorde för att lösa det … om det ev skulle vara så att andra har / haft liknande problem och kanske kan få hjälp av en liknande medicin som löste problemet för mig).
 13. Nu känns det som jag har provat "allt"(?) ... men det vill inte. Tack iaf för tipsen. Nu måste jag ha lite kaffe, *pust*
 14. Tack för tipsen Raphael, jag skall prova dem i helgen och hoppas på det bästa
 15. Ja, visst är det skumt … minst sagt. Ägnade dock en stund igår kväll till att prova från / till / mellan alla enheter. MacBook (Air), som jag vanligtvis använder mest till Kalendern, visade sig då vara den ”felande länken”, dvs allt som jag skriver i den visas INTE i de andra enheterna. Däremot … om jag skriver in i Kalendern på iMac, iPhone och även på iCloud så synkas det på alla enheter, inklusive på MacBook Air. Så det visade sig vara ”ut” (men däremot inte ”in”) på MacBook Air som det strular med synkningen. För övrigt har jag provat att stänga av Kalendersynken i iCloud några gånger vid olika tillfällen som du föreslog men den medicinen har inte hjälpt. Det kan även tilläggas … att en liten fördröjning (och ibland t.o.m. ”badboll”) märker jag av på MacBook Air när jag skriver i Kalendern, dock inte i övriga program. Sådana här ”diffusa” fel ger mig gråa hår och tyvärr en Kalender jag inte kan lita på.
×
×
 • Skapa nytt...