Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

peite

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om peite

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Nya Mac Mini är oerhört dyr, särskilt som en behöver köpa till USB-C till USB hubbar. (köpte nyligen två st USB-3 hubbar så då är de värdelösa). Har svårt att tro att någon inte kommer köpa Mac Mini utomlands då en med 6-kärnor i5, 16GB, 512GB config sparar 4500kr i Japan (32 GB, 1TB sparar 7000kr!). Är inte så insatt men 2019 lär en väl vilja ha 32GB RAM om det ska vara fastlött och hålla 5 år framåt. Eller finns det någon chans på att något på den inte är fastlött?
 2. Allrajt! Detta fungerade perfekt! Sjukt att man skall vara beroende av sin gamla optibay som jag inte längre använder för att spara vikt! Hade dock varit bra om jag lärde mig att göra en SD-korts-startdisk som jag har för mig att jag gjort förut nån gång. Detta måste man ju dock se till att göra INNAN hårddisken eventuellt havererar.
 3. Står att 2009 MBP inte stödjer Internet Recovery och då jag inte lyckas skapa en start USB (har helt tappat mina computer skillz) så får jag nog ta och installera min gamla optibay, installera båda SSD:s, starta datorn med cmd + alt + R och välja vilken hårddisk jag ska installera't på. (CMD alt R funkar bara när jag har en hårddisk med OSX installerat på)
 4. Har exakt samma problem med blinkande frågetecken (vill göra en clean install på ny SSD på min 2009 MBP) och har köpt OSX Lion via Apples hemsida och det tog dom ett dygn att leverera koden via mail och nu har jag tillgång till Lion via App Store MEN.... skiten går inte o ladda ned eftersom "du inte kan installera den på denna Mac" (min Mac Mini med El Capitan). Emellertid har jag kvar gamla SSDn intakt så jag bör alltså sätta tillbaka den och installera FIRMWARE för kung och fosterland så jag får tillgång till Internet Recovery?
 5. Någon som har lyckats installera High Sierra på Fusion Drive Mac Mini utan AFPS? Terminalkoden fungerar inte för mig. I TERMINAL står följande: I have read and agree to the terms of the software license agreement. Type A and press return to agree: A Password: ***** Error: could not find target... Jag har "Installera macOS High Sierra" i Program-mappen.
 6. Har länge haft problem med Logitech-möss på min Mac Mini (ofrivilliga dubbelklickningar framförallt) Skaffade den välrenommerade DANSKA härligheten Steelseries Rival 300 Black och är pepparpeppar hitills riktigt nöjd, återstår att se om den här också ballar ur... Men i o m att man laddar ned programmet Steelseries Engine på 200 MB för OSX så hoppas jag att detta ska funka bra! Det går som extra lullull att steglöst ändra färg/stänga av lampan på den dessutom!
 7. Höll på o bli galen när jag inte fann inloggnings-inställningarna till iTunes. De har nu (logiskt nog) flyttat upp till fliken 'konto' under "arkiv-menyn" https://discussions.apple.com/message/28218570#message28218570 Tack vare min kommentar på Apples kommentarssidor har jag nu fått Repeat-knappen mera lättillgänglig - i spelarens högra fält. Shuffle är i vänstra delen. (Jag har haft (dns?) problem sedan jag bytte router för några år sedan varpå radio-strömmar stannar/hoppar spår vilket gjorde att jag är tvungen att aktivera Repeat 1 spår...)
 8. i iTunes 12 har "samling"salbums-alternativet flyttat till första fliken under "Visa Info". Scrolla längst ner för att hitta den!
 9. peite

  iTunes 12 - Radio

  Hur fungerar iTunes 12 för er? I o m iTunes 12 har jag problem med Sveriges Radios radioströmmar i AAC 192 Kbps. Det låter metalliskt och brusar öronbedövande olika varje gång jag klickar på en ström. Andra strömmar fungerar dock fint så kanske är det fel på just Sveriges Radios strömmar? Förutom det har jag (även i iTunes 11) haft problem med att radioströmmarna byter kanal av sig själv i tid och otid. Detta problem uppkom sedan jag gick från min Airport Express och började använda en billig ASUS router med nätverkskabeln kopplad till macen. Får ta kontakt med ASUS om detta...
 10. peite

  Totalhaveri?

  Efter uppdatering till Mavericks så har min hemmabyggda Fusion Drive till Mac Mini slutat fungera. Vilket bekräftas här! Den använder bara den rörliga hårddisken vilket medför att allt går riktigt segt. När jag får tid och ork kommer jag köra en re-install med allt på 250 GB SSD förutom iTunes musikbiblioteket som läggs på HDDn. Tyckte ändå inte det gick särskilt fort med den hemmabyggda Fusiondriven tidigare heller jämfört med en gammal Intel 320 på en äldre macbook...
 11. Wi-Fi spots: Finns få öppna nätverk men här finns info om olika logintjänster (t ex wi2connect), har aldrig testat detta men är förmodligen den billigaste lösningen om man vill kunna surfa lite överallt men inte behöver vara uppkopplad hela tiden. Wi-Fi router: Prisvärdare än att använda SIM-kort då det inte finns SIM-kort med billiga dataplaner. b-mobile verkar ha riktigt billiga erbjudanden om man går via deras japanska hemsida annars kan man hyra SIM-kort (dyrt) på deras engelska hemsida (finns även hos Softbank och andra ställen). För turisten (man kan ju dela på kostnaden om man är flera) är Japan Wireless billiga med sina olika Wi-Fi routers där bärbara laddare medföljer så de räcker en dag åtminstone. Mobiltelefon (för den som inte behöver internet) : Hyr mobil via RentaphoneJapan (helt okej) eller prova att gå till Softbank och skaffa deras billiga prepaid-kit (telefon+sim), brukar kräva någon form av längre visum.
 12. Funderar på vad produktionsnissar egentligen vill ha.... Om Mac Pro blir som en lite större Mac Mini så kanske den blir för liten för att man skall kunna ha den under bordet där man råkar sparka på den - och samtidigt för stor och högljudd för att man skall kunna ha den på bordet? Midi Tower känns dock rätt sunkigt... vad vet jag!
 13. När jag skaffade en mac mini så valde jag Open Office eftersom en blogg rekommenderade det (det har i o m Vers. 3 fått native stöd för OSX) på min macbook kör jag Neo Office (det kostar mycket mer att köpa en licens nu ((en gång om året)) och drar dubbelt så mycket RAM-minne och Lion käkar mycket ram så jag valde bort det till mac minin). Mitt problem med Open Office: Lion vägrar mig att ändra "Öppna med" till Open Office utan i rutan där man väljer program så hoppar den tillbaka till Texteditor/Textredigeraren hela tiden! Det gäller både .Doc och .Docx. Jag har ju givetvis ändrat så att OO alltid sparar i .Doc för att det formatet tar mindre plats och fungerar på alla datorer (mina kurskamrater sparar också i .doc och jag vill inte ha två olika format) men nu tvingas jag alltså att antingen högerklicka och öppna doc filer i OO eller alltid spara i .odt format så öppnar den säkert automatiskt i OO.
 14. Hej, är det någon som har testat Logitechs senaste webkameror C525 eller C310 eller någon annan billig webcam och vet att den fungerar bra på OSX 10.8.2 Mountaion Lion? Logitech HD Pro 910 ska tydligen ha funkat men i o m OSX Lion tappat stödet för drivrutinen. HD Pro 920 ska tydligen ha liknande värre problem med OSX Lion. Programmet "Macam" verkar ännu inte ha uppdaterats till OSX Lion. OBS! Behöver något som fungerar bra med Skype. Helst 720, 1080 är väl för krävande när man snackar med folk med smartphones?
 15. Om man vill ha tag på den widget som jag inte lyckades få tag på längre utan var tvungen att sno från min gamla dator - så har jag nu laddat upp den här. Veckonummer (tag: Veckonummer, vecka, widget, OSX, Mac, Lion)
×
×
 • Skapa nytt...