Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fiskgjusen

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Fiskgjusen

 1. Det står emellertid så här hos WordPress: We do not allow FTP (File Transfer Protocol) access to any WordPress.com blogs for security reasons.
 2. Jag försöker sätta mig in i WordPress. Om det är enkelt att gå förbi redigeringsverktygen, så är jag tacksam för tips om hur man gör. Jag skulle alltså gärna vilja återanvända mina gamla hemsidor, som jag gjort med PageSpinner och lite annan html-kodning. (Jag måste flytta dem eftersom mitt gamla gratishotell kommer att avvecklas.)
 3. Tack för svar. Jag skulle vilja kunna lägga mina hemsidor någonstans utan att behöva arbeta om dem med nya ”lättanvända” verktyg. Jag kan tillräckligt mycket HTML för att klara mig själv. Jag har inga behov av avancerade webbfunktioner och ska inte blogga. Hemsidorna ska bara finnas där så att ett visst slags dokumentation finns tillgänglig för den som söker. Nya tips mottages tacksamt
 4. Jag har Comhem-abonnemang där hemsidor ingått, men nu lägger Comhem ner denna service sista februari 2019. Jag har ett par enkla hemsidor som blir hemlösa. Jag behöver ingen hjälp att bygga sidor däremot ett webbhotell där jag kan hysa in dem. Tacksam för förslag…
 5. Tack för svar, jag ska prova detta! Eller kanske kunde jag ta in bilden i ett layoutprogram och lägga siffrorna i textrutor där. Borde gå?
 6. Orimligt eller inte, jag skulle gärna vilja ha alla mina siffror i ett lager så att jag på enklaste sätt kunde flytta dem i förhållande till varandra och de olika föremålen i bakgrundslagret så att det blir både tydligt och snyggt.
 7. Sitter med en inskannad plansch med över 100 olika föremål. Vart och ett ska ha ett nummer intill sig och jag tänkte göra det i ett textlager. Men PS gör ett nytt textlager för varje nummer jag lägger in. Jag skulle få över 100 lager, det verkar ju alldeles orimligt. Man måste väl kunna arbeta på ett annat sätt? Jag har CS 3. Tacksam för hjälp!
 8. Jag lyckas inte ställa in stavningskontrollen i Libre Office 4.2.4.2. För Mac. Jag vill kunna kolla stavningen på svenska ibland och engelska ibland på olika dokument. Kollade Libre Offices hjälpsida Välja dokumentspråk men det är något som inte stämmer. Inställningar Verktyg - alternativ, Standardspråk för dokument, Teckenformatmallar finns inte i menyerna hos mig. Och vad är Snabbmenyn? Dumma frågor men tacksam för hjälp, har ingen i närheten att fråga
 9. Jag gör en föreningsskrift helt ideellt och jobbar sedan många år med Quark (har nu version 7.5). Nu ska jag göra en bok åt samma förening och har jag fått en mall i Indesign (CS2) av en tidigare redaktör. Finns det någon möjlighet att konvertera denna så att jag kan jobba i Quark, ett program som jag kan utan och innan? Jag har sett att det finns kommersiella konverteringsprogram, men jag jobbar som sagt ideellt och detta är en engångsgrej. Kanske kan man runda problemet på något sätt? Tacksam för tips
 10. Plötsligt när jag sitter och skriver i Word (2011) dyker det upp blåa nytt stycketecken och punkter för mellanslagen. Hur får jag bort dessa? Har för mig att det i äldre Word fanns "osynliga tecken" man kunde slå till och av men hittar inte "knappen"
 11. CD-släden åker ut och in av sig själv oavsett om det är någon skiva i eller inte. Den accepterar skivor ibland så att de syns på skrivbordet och går att öppna, ibland inte. Det går absolut inte att systemstarta från CD så jag kan inte köra verktygsprogrammet! Jag har kört Nortons virusprogram. Misstänker att det är något enkelt fel men kommer inte på vad. (Det handlar om en G4 / MDD OS 10.4.11). Hjälp!
 12. Hittade felet av ren tur / slump när datorn plötsligt började prata med mig. Jag hade oavsiktligt kopplat på Hjälpmedel i systeminställningar och där stod kontrast och prat påslaget. Klantigt, eller hur? Men det är väl smällar man får ta!
 13. Körde en G4 (MDD) med en CRT-skärm då färgnyanser och gråskalor delvis försvann. Tänkte att skärmen gett upp p g a hög ålder. Köpte en LCD-skärm. Problemet kvarstår med denna! Går inte all kalibrera! Att snurra på ljus och kontrast hjälper inte. Vad gör jag för fel?
 14. Jag hittade just en truetype-font som tycks funka också i Classic-miljö, Edlund heter den http://www.carlaz.com/edlund/regular.html Tor vige!
 15. Jag behöver en font som har thorn och andra "fornnordiska tecken" och sådana tecken som runforskare använder när de transkriberar run-text, t ex i med ett rakt streck över. Och som funkar i 0S 9. Tacksam för alla tips!!!
×
×
 • Skapa nytt...