Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bulgakov

Medlem
 • Antal inlägg

  220
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Bulgakov

 1. Kom på att jag ju till och med har originalkartongen kvar, så transport kan ju lösa sig...
 2. Den har Firewire! Dubbla portar till och med... Låter som ett lockande alternativ för mig. Överlämnar gärna min älskling till ett kärleksfullt hem... Funderar på detta alternativt göra om den till akvarium...
 3. Håller på att rensa förråden och allsköns utrymmen och hittade min gamla iMac G3 450 Indigo. Det är svår nostalgi, då det ju var den datorn som gjorde att jag tog steget över till Mac-plattformen. Den stora frågan nu är bara vad jag ska göra av den? Är det bara tippen som gäller eller finns det en andrahandsmarknad? Skänka bort? Vad gör ni med era pensionerade macar?
 4. Det är ett trådlöst modem som ingick i mitt abonnemang från Glocalnet, så det är väl någon standardhistoria. Fick ett tips från en kompis att det kunde finnas en begränsning i antalet IP-adresser. Kan det vara där som problemet ligger?
 5. Provade detta och nu fungerar det. Får ta mig en funderare på hur jag ska få få igång skrivaren.
 6. Jag är väldigt förtjust i WriteRoom. Deras helskärmsläge är perfekt för mig som lätt blir distraherad. http://www.hogbaysoftware.com/products/writeroom
 7. Ja, i ren ilska över att jag inte fick den att fungera!
 8. Har fått problem med min Mac Mini och dess anslutning till internet via mitt trådlösa nätverk. Den kan koppla upp sig på det trådlösa nätverket och det går att komma ut på internet någon sekund, men efter ett tag syns ett utropstecken över airportsymbolen i menylisten och texten "Ingen internetanslutning". Vad jag kan förstå uppstod problemet när jag försökte att installera en Wifi-skrivare i nätverket via min macmini. Jag tror inte att problemet ligger på router eller modem, eftersom allt funkar för min MacBook och för min iPhone. Har kollat runt och försökt finna en lösning. Jag har reparerat skivbehörigheter, jag har tagit bort mitt nätverk i nätverksinställning och lösenord i nyckelhanteraren och startat om utan resultat. Jag har också avinstallerat allt som hade med skrivaren ovan att göra. Är det någon som har något förslag? Känner mig lite desperat. Tack på förhand!
 9. Ska kolla upp hur skärmen är använd. Om det varit en skärm som stått i ett hem och körts "lite lagom" ökar onekligen intresset. Försöker pruta lite också.
 10. Kände spontant samma sak. Hur lång livslängd har en normalanvänd skärm?
 11. Har fått möjlighet att köpa en begagnad Cinema Display 23" från 2007. Enligt uppgift utan repor och döda pixlar. Priset är 4000. Är det skäligt?
 12. Försöker orientera mig i TV-djungeln inför årets jul-inköp. Hittade en annons om LG:s nya LED-TV 47SL9000. Den verkar riktigt bra och den är ju grymt smal (3 cm), http://nordic.lge.com/sv/products/model.de...47sl9000.jhtml# Men då jag är en stor novis på TV-apparater känner jag mig väldigt osäker. Är prestandan tillräckligt bra? Någon som kan ge mig ett råd. Vad talar emot ovanstående apparat? Min tanka är att, förutom ordinärt TV-tittande, koppla den till en MacMini som en del i ett mediacenterlösning.
 13. Själv missade jag annonsen. Trodde MacWorld fixat en ny startsida med tydligare rubriker och "pushning" av senaset nytt.
 14. Funderar på en Mac Mini som mediacenter, men vet inte om jag ska köra på en begagnad (via Blocket) eller köpa en ny. Vilka systemkrav tycker ni att jag bör ställa på Minin?
 15. Detta blir väl som att svära i kyrkan, men det fungerade med min gamla telefon med Windows Mobile. Den kunde tolka "00 031 123456" som "031 123456". Borde finnas en bättre lösning än att lägga in numren dubbelt tycker jag.
 16. Bulgakov

  00 framför numren?

  Använder min iPhone i jobbet och huvuddelen av mina samtal går via växeln och därmed mitt "vanliga" nummer och inte mitt mobilnummer. Därför får jag alltid 00 framför alla nummer på inkommande samtal. Detta gör att telefonen inte hittar numren i adressboken och jag får en massa "okända" nummer. DVS om jag har ett nummer inlagt i adressboken som 031 123456, så hittas inte den kontakten eftersom telefonen visar "00 031 123456". Ingen stor grej kanske, men det är väldigt irriterande. Kanske omständigt förklarat, men vet någon hur man löser iPhonens tolkning av numren på inkommande samtal?
 17. Tack! Jag kommer nog inte redigera dokument i så stor utsträckning. Det viktigaste är att e-postbilagor går att läsa och att man kan göra smärre justeringar. Skall läsa recensionen.
 18. Har sökt efter ett program att editera och läsa officefiler med och hittade programmet Quickoffice på Appstore. Någon som provat det? Är det värt ett köp?
 19. Det är nog enda sättet, men det känns inte som en snygg(="macig") lösning.
 20. Tack för alla förslag! Problemet med att lägga in prefixet i adressboken är att jag då inte kan sms:a till dessa numren. Jag måste då lägga in mobilen två gånger. Ett annat problem är att jag vill ringa vissa numren på jobbet under arbetstid, men ringa dem privat på fritiden. Det konstiga är att det går jättebra att knappa in prefixet manuellt, men det går inte via appen. Om jag kör prefix 00 på appen så går det jättebra, men det är just med * och # det inte funkar.
 21. Använder min iPhone i jobbet och vill på ett enkelt sätt kunna lägga på ett prefix (*140#) framför numren när jag ringer privat. Laddade hem en app som hette PrefixACall. Men appen sade sig inte fungera med * eller # due to the limitation of iPhone itself.. Någon som känner till denna begränsning? Går den att "övervinna"? Finns det en bättre app kanske?
 22. Nej, jag vet inte om det går. Det vara bara en tanke att det borde gå, t.ex. genom att man skapade någon form av lista som InDesign hämtade info ifrån. Jag gör "amatörlösningen" och skriver in sifforna "för hand".
 23. Någon som vet hur man får de automatiska sidnumren i Indesign som bokstäver i ställer för siffror, dvs "ett", "två", "tre" istället för 1,2,3? Tack på förhand!
 24. För några dagar sedan gjorde jag dump från min MySQL-databas hos mitt webbhotell för att kunna importera databasen lokalt (dok 1). Därefter gjorde jag samma sak med delar av databasen (dok 2). Tyvärr fick dok 1 och dok 2 samma namn och nu behöver jag dok 1 (som ju blev överskrivet). Har försökt använda Data Rescue men det hittar bara dok 2. Går det att få fram dok 1 igen? Det blev en aningens komplicerad förklaring på ett okomplicerat(?) problem, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.
×
×
 • Skapa nytt...