MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 303
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

54 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Antar att du med 'lådor' menar mappar. Om du markerar en fil, i överkant vänster väljer Redigera - Kopiera behålls originalet på plats. Klipp ut = Flytta dvs originalet finns inte kvar i mappen. Du kan även markera filen, trycka äpple + C samt äpple + V när du är i önskad mapp.
 2. Det är bara att bita i sura äpplet. Bad den som förut ringde och bara numret visades, att ringa upp igen efter att jag gjort hustruns magiska trix. Et voila, namnet visades. Det värsta var att höra hustruns belåtna skatt när jag informerade uppringaren att det nu funkade..😂
 3. OK...jag ska först testa hustruns tips (det är inte kul att få en repa i lacken och har hon rätt (för en gångs skull😃) är repan djup och bred). Hon påstår att efter iphonen varit avslagen, hon löst samma problem genom att slå i pinkoden i 'Inställningar' - 'Touch ID och lösenord'. Testar detta, sedan ditt tips. Tack.
 4. När det ringer på min iphone se så visas bara numret trots att detta nummer finns kopplat till en person i kontakter. När jag sedan tittar på loggen i missade samtal syns namnet. Mysko. Har startat om..finns det andra tirs innan jag fabriksåterställer och sedan återställer en säkerhetskopia?
 5. jan.s

  IPTV-levörantör och med ATV?

  👍men det var väl inte vad ts frågade efter?
 6. jan.s

  IPTV-levörantör och med ATV?

  Inte alls. Telia och Comhem/Boxer har bra appar och streaming. Passar deras utbud är allt ok. Vill man sedan se tex all sport på c-more och Viasat eller alla filmkanaler blir IPTV mycket billigare ån dessa alternativ.
 7. jan.s

  IPTV-levörantör och med ATV?

  Jag kör via dreamhost. Inte helt utan problem men jag vet inte om detta är unikt för dessa. Appen (GSE Smart IPTV Pro) laggar ibland både i padda och ATV (du måste ha g4). Även VLC som används i datorn laggar ibland och även hänger. Det verkar som om just en kanal kan ha trassel men en annan fungerar. Enligt uppgift fungerar dreamhosts egen hårdvara bättre, lagar inte och epg (programinnehåll. som jag inte får att funka) funkar: https://www.dreamhost.me/produkt-kategori/startpaket/ Men jag är ändå nöjd. IPTV är väl inte helt rumsrent och funkar för det mesta för en billig slant. Prova på kan man göra hos varje leverantör i 24 timmar. Jag tycker inte detta räcker för att upptäcka problem. Du kan ju alltid prova/köpa en månad för att se om du blir nöjd...det gjorde jag 😄
 8. Kompisen och jag har varandras 'remota' backuper. Dessa körs en gång/va mha Carbon Copy Cloner. Den initiala backupen tas lokalt på en extern disk som sedan ansluts till kompisens Mac och vice versa. De är förstås bootbara eftersom CCC används.
 9. jan.s

  Helt ny iPhone 6S

  Jag har upplevt samma problem och fick tipset att prova en återskapning och sedan ladda in senaste säkerhetskopian. Det hjälptea mig. https://support.apple.com/sv-se/HT201252
 10. Jag försöker streama, från Boxer/TV4 till min imac/Chrome. Visste inte att Chrome finns i ATV.
 11. För att hustrun sitter vid enda TVn och kollar på 'Gröna rum' och andra väsentligheter så jag är hänvisad till datorn eller lilla bilden på ipad.
 12. Använder Chrome för att streama Boxer, Viaplay, Netflix mm, standradbläddrare mao. Det har alltid funkat så döm om min förvåning,...Försökte streama Norge - Sverige på TV4 igår. Det gick inte. Försökte med andra Boxerkanaler (play.boxer.se) och det gick bra. Testade då att via Comhem streama TV4 med Chrome, gick inte heller. Så jag nedgraderade Chrome till slutet 2018, same, same. Säker start = samma problem. Avinstallerade/installerade Chrome nu på morgonen och samma trassel kvarstår, kan inte streama TV4 via Chrome. Via Firefox och Opera går det hur bra som helst så trasslet är knutet till Chrome. Några tips vad jag kan göra? (förutom att köra med annan bläddrare:-D).
 13. Logga på icloud.com med en browser och se om det du förväntar dig finns där.
 14. Har du gjort som SirKnasen och tryckt på 'Open the settings app'? Kan du då inte ge Bankid tillgång till kameran?
 15. Finns Bankid med under Inställningar? Om den finns där och du klickar på den, är då 'Kamera' på?
×