Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 315
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

57 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag hade exakt samma trassel med en extern hårddisk. Fick den aldrig att mountas på skrivbordet trots ett antal försök med olika terminalkommandon. Disken, som i ditt fall, sågs en stund i 'diskutil list' men försvann sedan. Min gick till skroten. Misstänker att din är nog oxå är trasig.
 2. Du har, beroende på affär, olika öppet köptider. Jag har själv testat ett antal olika meshroutrar mha av detta. Lämnat tillbaka de jag inte varit nöjd med.
 3. Det kanske blir en usb-dvd iaf..https://www.seagate.com/gb/en/support/kb/how-do-i-low-level-format-a-sata-or-ata-ide-hard-drive-203931en/
 4. Det är inte min NAS utan grannens så jag vill inte labba med diskar iom de inte är mina. Är, som du inne på trassel med partitionskartan. Problemet är nu...att disken inte upptäcks i vare sig Linus eller Windows. Som tidigare sagts inte heller i skivverktyg. Bara i Terminalen i Macen. Så jag verkar ha lyckats, som Kajsa Bergqvist säger, ordenklit. Seagate har ett eget tool Seatools, som ska kunna fixa det mesta...Men om disken aldrig upptäcks...Finns för OsX, W10 och Dos (har även funderat på att köpa en extern usb-DVD för att testa Dosvarianten. Men om disken aldrig upptäcks..) Ska fortsätta med diskutil...envis som en röd gris enligt hustrun men snart ger även jag upp. Hammaren i HDD är nära.
 5. Svara mig själv efter massivt googlande. Visst ska det gå att göra erase på volymer och diskar även att formatera via terminalen och kommandot diskutil. Tyvärr har jag ännu inte lyckats, får felmeddelanden som jag ska bena ut.
 6. Jag har trassel med en Seagate Barracude på 1 TB. Den har tidigare ingått i 4 diskar på en NAS som har Linux som OS. Jag försökte formattera den som FAT men misslyckades och var tvungen att slå av den sata till usb pryl jag använde. Nu dyker den inte upp i skivverktyg. OSX försöker förgäves läsa och visar inte justa skivor så länge den 'trasiga' är på. Diskutil list visar disken och jag bifogar en bild. Kan jag, mha terminalkommandon, formattera disken?
 7. Ref till en tidigare tråd där Alix ger länkar:
 8. Är modemet ansluten till tcn eller aen? Har du samma nät wifinät i acn och aen? Om olika, vilket är du ansluten till i dator resp. mobil?
 9. För att förhindra att en användare loggas in automatisk börja med att stänga av automatisk inloggning: Systeminställningar - System och säkerhet, fliken Allmänt. Kryssa i 'Stäng av automatisk inloggning. Du måste först klicka på hänglåset längs ner på sidan och ange ditt lösenord. Nästa gång du loggar in får du välja vilket konto du vill logga in med. Det finns inget, mig veterligt, sätt att slå ihop två konto. Föreslår att du loggar in med det konto du inte vill ha kvar, sparar det filer och mappar du vill ha kvar på ett externt media. Logga sedan in på det konto du vill ha kvar och kopierar innehållet från externa mediet. För att ta bort ett konto loggar du in på det konto du vill ha kvar och tar bort det andra: Systeminställningar - Användare och grupper. Klicka på hänglåset längst mer och ange ditt lösenord. Välj det kontot du vill ta kort (som du inte logga in med) och tryck på minus.
 10. Jepp, det var därför jag tyckte routern skulle återställas till fabriksinställningar. Försök med mitt tips om att försöka med en annan Comhemrouter.
 11. Om du inte startat om routern, gör det. Om det inte hjälper, gör reset på routern. till fabriksinställning, genom att att hålla in ändan på ett gem i hålet märkt reset i 8 sekunder med routen strömsatt. Ta som bort gemet och routern bootar om sig. Hjälper inget av detta, prova med en grannes router för att se om den funkar. Isf köp en annan på blocket.
 12. Antar att du med 'lådor' menar mappar. Om du markerar en fil, i överkant vänster väljer Redigera - Kopiera behålls originalet på plats. Klipp ut = Flytta dvs originalet finns inte kvar i mappen. Du kan även markera filen, trycka äpple + C samt äpple + V när du är i önskad mapp.
 13. Det är bara att bita i sura äpplet. Bad den som förut ringde och bara numret visades, att ringa upp igen efter att jag gjort hustruns magiska trix. Et voila, namnet visades. Det värsta var att höra hustruns belåtna skatt när jag informerade uppringaren att det nu funkade..😂
 14. OK...jag ska först testa hustruns tips (det är inte kul att få en repa i lacken och har hon rätt (för en gångs skull😃) är repan djup och bred). Hon påstår att efter iphonen varit avslagen, hon löst samma problem genom att slå i pinkoden i 'Inställningar' - 'Touch ID och lösenord'. Testar detta, sedan ditt tips. Tack.
×
×
 • Skapa nytt...