MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 259
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

44 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. jan.s

  Konversationer i iMessage

  Tackar för info. Som sagt, problemet fanns bara på en dator. Loggade ur och i icloud vilket fixade detta på denna. Har nu tagit bort alla epostadresser i iMessages vilket då bör förhindra strul i fortsättningen.
 2. jan.s

  Konversationer i iMessage

  Jag tror att felet ligger i min iMac. Jag har sms/iMessages kopplat från iphonen till en iPad, en Mac Mini och iMac. Felet/problemet finns bara i min iMac så jag ska koppla bort som mottagare av sms/iMessages. Den står på annan plats och jag löser detta när jag kommer dit.
 3. jan.s

  Konversationer i iMessage

  Nope, det har inte ändrats hos mig. Det är i min mac som det blir skilda konversationer beroende på om det är sms eller iMessages (vilket jag förstår). Men, som sagt, jag förstår inte att den tidigare sms-konversationen nu används för iMessages. Ska träffa honom (han är inte den vassaste teknikern) och se till om allt är rätt definierat i hans iphone.
 4. Håll nere strömställeren till datorn stängs av.
 5. jan.s

  Konversationer i iMessage

  En kompis använde tidigare en Nokia för att skicka sms till mig. De hamnade i en konversation i min imessages med gröna textrutor. Sedan bytte han till en iphone, samma nr men en ny operatör och nytt simkort. En annan konversation skapades med blå testrutor. Nu har han varit utomlands och, enligt uppgift, bara slagit av roaming. Han har återvänt och slagit på roaming igen. Jag har skickat meddelande till honom på den senaste, ’blå’ konversationen utan att få svar. Så jag bad honom att skicka ett sms till mig. Det visade sig att det ny kom på den tidigare , ’gröna’ konversation men nu med blå textrutor. Jag vet skillnaden mellan blå och gröna textrutor men hoppas någon kan förklarar varför smsen nu sker på den tidigare ’gröna, Nokia’konversationen.. Hur funkar det?
 6. jan.s

  Egendomlig uppdatering...

  Jag har Comviq som operatör. När jag anslöt iphonen till macen igår så kom ett meddelande på datorn typ: Opertörsinställningarna behöver uppdateras. Vilket jag tillät men har ingen aning om vad som ändrades. Jobbigt för ett kontrollfreak:-D
 7. jan.s

  Fel Apple-id vid uppgradering

  Njae, det är min app, som jag laddat ner. Min teori, är och var att just den appen har han som 'köpt' i sitt Apple-id. Det ska jag kolla nästa gång vi träffas. Jag har den iaf som 'köpt' under mitt med knappen 'uppdatera'. Och när jag tryckte på denna fick jag anmodan att ange sonen pw, hans applid-id visades.
 8. Tack för tipset...nu gick programmet till 122 gb innan det hängde. Så något mysko är det.
 9. jan.s

  Fel Apple-id vid uppgradering

  Lösta det genom en 'bypass'. Kopierade programmet från en annan mac varvid macen med problemet sade 'nyligen uppdaterad' när jag klickade på uppdatera. Så till appen uppdateras igen...
 10. jan.s

  Fel Apple-id vid uppgradering

  Har bytt ner mig, tagit sonens MBP 2012 och han har tagit min från 2106. Gjorde en clean install av Mojave och loggade in med mitt Apple-id på Icloud, App Store och Itunes. So far... Nu, när jag skall uppdatera en app och trots att jag är inloggad, visas sonens Apple-id och mbp vill att hans apple-id ska logga in. Hans Apple-id är i grått och kan inte ändras. Hur löser jag detta.? Har loggat ur och in Apple Store med mitt Apple-id utan resultat.
 11. För forumets info så kommer jag att rapportera detta till 'the omni group'. Jag misstänker att omnidisksweeper inte funkar med kombinationen fusion drive/apfs. Säker start gick 'hem' efter ca 15 minuter. Boot från sticka och reparation av startskivan ger ok resultat. Min bärbara macbook ger samma symtom, omnidisksweeper hänger vid 74 gb av 95,2.
 12. Tror det är fel med diskstrukturen eller fysisk fel på min fusion drive iom att säker start tar låång tid och inte går hem. Skall prova att boota från sticka och reparera. Om det inte hjälper blir det clean install + import att min användare. Kul, nu får man lite att göra.
 13. Du har tur du:-D. Sorry, glömde att nämna att jag kör senaste versionen Testar säker start. Schysst att du rapporterar att det funkar.
 14. Någon som kört Omnidisksweeper mot APFSdiskar? Jag har provat att köra programmet mot min nyligen, till Mojave- och APFSuppdaterade, skiva. Programmet blir hängande efter 100 GB av 350.
 15. Eftersom du redan verkar ha en extern disk så se till att den är formaterad för mac. Gör så här: Plugga en disken. Skriv 'Skivverktyg' i förstoringsglaset uppe till höger). Klicka på Skivverktyg i sökresultat. Du ska nu se liknande denna bild (Freecom och XP2 är mina externa diskar). Välj din externa disk och radera. Den ska ha guid-partitionstabell och formateras som Mac OS Extended (journalförd). När externa disken är formaterad kanske du får frågan om du vill använda den för Time Machine svara då ja. Du kan se/övervaka backupen via 'Systeminställningar - Time Machine. Om du inte får frågan, se tidigare inlägg hur du gör.
×