Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 343
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

60 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. OK, checkar. Tack. Tycker att denna mapp är onödig, standard borde vara att dokument sparas i ICloud Drive.
 2. Hur 'hamnar' vissa dokument i mappen Textredigerare i ICloud Drive?
 3. Tror att din mor varit på en site som laddat ner några filer som ska anses som virus. Klickar du på 'fixa..`så kan du ladda ner, jag tror det är mackeeper' (som kostar pengar) och tar bort ´viruset'. Föreslår att tar bort notiser från Chrome genom systeminställningar - notiser - Google Chrome och väljer ingen notis. Kör malwarebyte som knappast hittar något utan jag tror detta är ett fult knep för att sälja program. Hittar den något, var glad.
 4. Svägerskan tror jag har en hyfsad mbp 2012 med sprucken skärm som kan användas för att ta backuper på extern disk mha CCC. Om jag ställer den i skrubb hos henne med 'min' remota backupdisk så kan jag ta en remote backup utan att passera ut på internet. Jag behöver inte göra port forward i routern utan håller mig på hennes 192.168.x.y nät. Inga kostnader för NAS och diskar. Testar detta nu och det funkar. Kommer någon på en showstopper?
 5. Ingen dum ide. Körde för länge sedan med en Time Capsule hos henne innan den blev gick sönder. Ska fundera på om en NAS kan lösa detta. Ska läsa på för att den måste skicka mig mail/meddelande om/när Time Machine fallerar. Hon bryr sig inte..'Jag ber till Gud att Macen inte ska gå sönder' (som om det hjälper). Jo, jag har iMac, hon har Macbook.
 6. Hon har en macbook och rör sig hela tiden. Typ, som hustrun sa': Jag älskar att ha min lilla padda i sängen' varpå jag frågade vad det är för fel på den stora..? Jo, jag ska se om jag kan förfina pf i routern.
 7. Jomennvisst, så skulle vi göra..men du känner inte min svägerska..jag kan inte lita på att en extern disk ansluts. Jag har bett henne göra detta och har låtit CCC skicka mig mail oavsett hur det gått efter backuperna...mailen kommer alltför sällan..:-D. Där remote CCC, backup till en extern disk hos mig. Bilder och Dokument skulle jag helt klart lägga i iCloud..Bilder är på 175 GB och Dokument på 20 GB. Jag vill lägga detta på iCloud men hon sparkar bakut över att inte ha kontroll, att lägga detta i molnet. Hon får som hon vill.
 8. Precis detta var det som hände...vaknade på natten av att min imacskärm började lysa och muspekaren började hoppa runt. Och på ett skrivbord vars utseende jag inte kände igen. Panik..Slå av..och tänk, tänk mitt i natten..Som du, SirKnasen, hade jag fjärranslutning aktiverat och ett relativt simpel lösenord om bara fyra bokstäver och en siffra. Inte vet jag hur man listar ut lösenord men gissar att relativt snabb dator kan lista ut fyra positioners lösen. Nu är det åtta med versaler, gemener, siffror och specialtecken. Hoppas det är tillräckligt för att förhindra intrång. Hur gjorde du sedan? Restore av hela systemet till tidigare, oinfekterad, tidpunkt. Måste ha fjärrinloggning aktiverat under de timmar remota backupen körs och måste ha port forward, i router, på portarna 21-22 som används av CCC.
 9. Med CCC kan man ta en remote, bootbar, backup av en macinstallation. Denna CCCbackup bygger på Unixkommandot rsync https://www.tutorialspoint.com/unix_commands/rsync.htm Jag visste inte att Teamviewer erbjuder denna möjlighet. Tar gärna emot en länk där jag kan läsa om detta.
 10. Tror jag nu har vet anledningen. Hade automatisk inloggning på och det är nu ändrat. Använder redan Teamviewer för remote support. Visste inte att Teamviewer supportar rsync men du kanske kan anvisa en länk för detta så jag kan läsa på.
 11. Då jag kör remote backup av svägerskans mac mha Carbon Copy Cloner måste jag slå på fjärrinloggning. Jag brukar bara slå på detta innan backuptagningen av säkerhetsskäl. Nu glömde jag att slå av den och möttes av en annan bakgrundsbild samt jag uppmanades att ange mitt lösenord. Jag tror jag blivit hackad. Slog av och på macen. Möttes av vanliga loginskärmen och tänkte att all var frid och fröjd. Efter login möttes jag av den felaktiga bakgrundbilden som var tom. Ingen docka, ingen 'bar' upptill. Så nu går en 'restore' av en CCCkopia jag tog för några dagar sedan. Nu till frågorna..Kan påslagning av fjärrinloggningen gjort att macen hackats? Kunde jag gjort annorlunda för att fixa systemet, det tar tid med en gammal imac (firewire) och 400 GB att återställa? Kunde jag testat med att bara återställa systmet utan att formatera hdd? Måste inte hackare kunna/utvärdera mitt lösenord (jag ändrar detta till ett längre) för att hacka macen? Har ni teorier hur detta skett och hur jag kan förhindra detta i framtiden?
 12. Om du klickar på kontakten - ändra, står det då 'Förval' under SMSsignal?
 13. Problemet rör din iphone? Du har förstås startat om den för att se om det löser trasslet?
 14. Ber om ursäkt Mattias, hade jag följ ditt råd ist f att göra som vanligt hade 'problemet' försvunnit. Raphael, tydligen har jag mailat honom tidigare. Minnet är inte kristallklart nu för tiden. I Fönster - Tidigare mottagare fanns personen jag ville bli av med men denne fanns inte som tidigare mottagare enligt mitt tidigare förfarande enligt ovan. 🥵
×
×
 • Skapa nytt...