MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 280
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

47 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nu, när jag läst tråden noggrant, skulle jag försöka med att återskapa iphonen så att den får ny ios. https://support.apple.com/sv-se/HT204184
 2. Blush, läser för dåligt..
 3. Föreslår att du testar två saker: Säker start på datorn https://support.apple.com/kb/PH25617?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE varpå du startar om den normalt. Åsså under Systeminställningar - Nätverk - WiFi klickar du på Avancerat och tar bort alla nät genom att trycka på -.
 4. jan.s

  Parkoppla app-fjärr med iPhone.

  Parkoppling via bluetooth gör man i inställningar - bluetooth. Och se till att bt är påslaget i iphonen.
 5. Sorry, slant på tangenten, mid 2011 är den i från.
 6. Tackar för länkar och tips. Behåller HS på min iMac 2012 som jag tänkt att patcha till Mojave men det får vara. Tycker detta att inte kunna se och ladda ner tidigare OS är en showstopper.
 7. Ronny: Jag har loggat in men ser inga os. KNM: Ser inga os överhuvudtaget.I HS syns, som du säger, inte Sierra eller HS. Stereotypen: Jag ville skapa en sticka med Lion till sonen som har en gammal mb från 2008 som stöder högst Lion. Jag tror att länken som SirKnasen visar har rätt. De os (Lion, Mavericks, El Capitan, Yosemite, ML) som jag ser som köpta i min mac med HS finns inte i macen med Mojave.
 8. I den mac jag kör High Sierra ser jag och kan ladda ner tidigare köpte OS som ses under köpt i App Store. Dessa syns inte i App Store under Mojave när jag klickar på min ikon. Kan dessa ses och laddas ner under Mojave? Isf hur?
 9. jan.s

  Hjälp med trådlöst internet

  Spekulerar. Det kan bero på två saker, definitioner i din router eller i din mbp. Om det är i din mbp, systeminställningar - nätverk - under wifi välj avancerat. Ta bort alla nätverk genom att använda minustecknet. När du sedan anslutit till netatonce, välj tcpip under anvancerat och se till att det ståt dhcp vid rullgardinsmenyn. Står det några adresser vid 'ipv4adress' och 'router'? För att kolla definitioner i din router måste du logga på den. Det gör du genom att ange adressen vid router i en browser tex Safari. Användarid och lösenord brukar stå under routern eller i handboken som följer med. I router skall wan/internet vara definierat som netatonce talar om i sin instruktion. DHCP brukar vara vanligt. Ta gärna en skärmdump av defs och visa här.
 10. jan.s

  Gamla mail ligger kvar lokalt

  Ok, läste fel, jag trodde du hade Gmail, sorry. Imap, rent generellt, är ju bara en spegling av det som finns i webbmailen till mailklient. Så, det är mysko om du hittar gamla mail i klienten men inte i webbmailen.
 11. jan.s

  Gamla mail ligger kvar lokalt

  Gmail är lite speciellt. Mailen hamnar i mappen 'Alla Mail' (logga på med webmail). Sedan är det pekare som används när ett mail pekas ut som nytt, till inkorgen. Kolla i webmail att de mail som tagits bort inte ligger i 'Alla Mail'. Du kanske har denna mapp i ditt epostprogram och har definierat som en av de mappar som ska synkas.
 12. Jag har problem med att kunna läsa på skärmen pga dålig kontrast och främst, dålig syn. Jag har labbat med Systeminställningar - Hjälpmedel - bildskärm och där kryssat i öka kontrast och minska genomskinlighet. Prova om detta hjälper.
 13. Om du skickar ett pm med din adress så skickar jag en bootbar skiva eller ett bootbart usbminne med Lion eller SL.
 14. Det ör sant. Har precis köpt meshroutrar som är super förutom att denna funktion saknas. Om man misstänker att barn eller barnbarns får man väl köra någon bandbreddsanalysator där. Kanske hade ett annat fabrikat klarat detta. Utdrag ur Asus Lyra annonsering: Family Overview – den här funktionen ger dig en överblick över hela familjens internet- och appanvändning. Du styr allt med mobilen.
 15. Skulle vilja se hur mycket av den köpta bandbredden om utnyttjas och dessutom hur mycket olika enheter tar. Vet ni något sådant program eller liknande? (Rodnande). Såg nu att frågan ställt tidigare. Testar nu Bandwidth+.
×