MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 291
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

48 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Logga på icloud.com med en browser och se om det du förväntar dig finns där.
 2. Har du gjort som SirKnasen och tryckt på 'Open the settings app'? Kan du då inte ge Bankid tillgång till kameran?
 3. Finns Bankid med under Inställningar? Om den finns där och du klickar på den, är då 'Kamera' på?
 4. jan.s

  Utvidga trådlöst nätverk

  För att utöka ett trådlöst nät med en Applerouter är det enklast att använd en Airport Express eller Extreme, en annan Applerouter mao. Fast de är väl numera inte är 'top of the line'.
 5. jan.s

  Får ej sms från företag etc

  Jag skulle testa att slå på det som Alix föreslog 'Filtrera ...' och sedan slå av för att se om det gör skillnad, kanske svårt att testa. Om på/av inte hjälper, testa återställning av mobilen: https://support.apple.com/sv-se/HT204184
 6. Förutom att testa med en annan DNS skulle jag felsöka genom att köra trådat. Är det kopplat till att det inträffar när du kör trådlöst? Händer samma sak med kabel? Om det bara händer via wifi, testa att ta bort alla trådlösa nät i mbp och anslut igen.
 7. Då är det fel på din tc. Resetta den till fabriksinställning genom att, i det lilla reset-hålet, sticka in änden på ett gem med tcn strömsatt. Håll den intryckt i ca 8 sek och släpp sedan. TCn återställs nu till fabriksåterstälnning och kan konfigureras. https://manuals.info.apple.com/MANUALS/1000/MA1645/en_US/airport_time_capsule_80211ac_setup.pdf Fiber via tvuttag? Internet via kabelnät = Comhem? Förklara pls.
 8. Använd din mbp för att felsöka internet till mba är rensad. Har du adsl eller fiber? Modem eller kabel mellan TC och internet? I vilket fall. koppla ur TC och kör mbp, med kabel, direkt mot internet. Får du då tillgång till internet?
 9. Problemet beror knappast på att TCn inte är uppdaterad. Om du kör Verktygsprogram - Airportverktyg när du är ansluten till TCns wifi, visar den då att TCn är ansluten till internet? Om inte, har du startat om TCn? Du kan alltid slå på Inställningar - Internetdelning och ansluta vilken dator som helst till iphone8 med angivandet av lösenordet som står under 'internetdelning'. Sedan är det bara att tuta och köra via mobilens nät medan du löser tctrasslet.
 10. Åt släkten som har Androidmobbar och macar har jag installerat handshaker för att hantera bilder. https://itunes.apple.com/us/app/handshaker-manage-your-android-phones-at-ease/id1012930195?mt=12 I svågerns Androidmobil fanns hans Album och alla kort på det SDkort som satt i mobilen. Har du ett sånt? Om inte, kanske du slagit på lagring i Google Photos eller annan molntjänst?
 11. Nu, när jag läst tråden noggrant, skulle jag försöka med att återskapa iphonen så att den får ny ios. https://support.apple.com/sv-se/HT204184
 12. Blush, läser för dåligt..
 13. Föreslår att du testar två saker: Säker start på datorn https://support.apple.com/kb/PH25617?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE varpå du startar om den normalt. Åsså under Systeminställningar - Nätverk - WiFi klickar du på Avancerat och tar bort alla nät genom att trycka på -.
 14. jan.s

  Parkoppla app-fjärr med iPhone.

  Parkoppling via bluetooth gör man i inställningar - bluetooth. Och se till att bt är påslaget i iphonen.
×