Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 373
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

67 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, Macbook Pro 2016, iphone 6 SE, Ipads, AEs
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Fördelar, som jag ser det, är automatisk säkerhetskopiering av iosenheter, möjligheten att se samma data på alla enheter som loggat in med samma applid. Och lagra bilder och dokument i molnet som oxå kan ses på samliga enheter. Åsså ytterligare tjänster som anges i Tellys länk. Sedan är det förstås vars och ens val om man vill använda funktionerna som följer med applidt. Mig får gärna Apple spåra och samla info om. Om de nu tycker att jag är intressant vilket jag betvivlar.
 2. Jag hade liknande problem med en 'remote' mac. Jag installerade ett strömuttag som jag kunde slå av och på hemifrån. Tyd denna: https://inf.se/smart-hem/3019-wifi-smart-plug-fjarrstrombrytare-24-ghz-7314280048465.html?gclid=Cj0KCQjwpLfzBRCRARIsAHuj6qXxn5sFYW36l5Dk6WiZViaiugyn71xwwNTtjmpeaPZk-wJT9iQX8lUaAqtBEALw_wcB Och under Systeminställningar - Strömsparare kryssa i 'Starta automatiskt efter strömavbrott'
 3. Nu har jag ingen AE kvar. När jag hade det så öppnade jag vissa portintervall, jag kommer bara inte ihåg exakta syntaxen, testa vetja. Iaf, Beskrivning: VP Sedan under alla definitioner: 5222-5223 eller 52222, 5223
 4. Den bootbara Lionstickan gjordes på en mac men jag kommer inte ihåg hur jag gjorde. Nu för tiden finns ju Disk Creator för att skapa bootbara usbpinnar. https://macdaddy.io/install-disk-creator/
 5. 'Har laddat ner osx Lion.dmg och prövat göra en bootbar USB sticka och bootat genom den'. Och vad blev resultatet? Jag dvs barnbarnen har en gammat vit mb alltså inte mbp, från 2009, som inte tar högre os än Lion. Lion har jag på bootbar USBsticka som funkar utmärkt att starta från med alt-tangenten nertryckt. B
 6. Jovisst har jag försökt det men spotlight verkar bara upptäcka filnamn (det kanske går att definiera på annat sätt än mitt 'default', tar gärna emot tips om jag ska göra annorlunda). Tillägg (Tydligen kan jag använda Spotlight..vilken jag nu gör, tack..) Tack Mattias, som gammal MVSare är jag dålig på Unix och olika dialekter men försöker med dina tips.
 7. Som rubriken säger så är jag ute efter en gammal fil som jag inte vet vad den heter...men väl vad den innehåller. Så vad använder jag för program att söka efter en textsträng i en fil?
 8. Det enklaste sättet att rädda filerna är att ta ur originaldisken, sätta den i kabinettet, hålla tummarna att den dyker upp på någon kompis mac och sedan kopiera aktuella filer.
 9. Det finns, mig veterligen, inga virus, för mac. Men du kan ju, för sinnesfridens skull, installera något gratisprogram, Sophos Home eller Avast.
 10. Testa att slå på internetdelning i mobilen och testa att ansluta till dess nät. Går inte det heller är det troligen fel på kamerans wifi.
 11. jan.s

  Apple id

  Varför startar du en ny tråd istället för att fortsätta på den gamla? Du har dessutom inte lämnat feedback på vad som hänt när du testat de tips du fått.
 12. https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Mid+2012+Hard+Drive+Replacement/10378
 13. Jag har en mbp 2012 som uppdaterats till 16 gb minne och 2 x 500 gb SSD (CDläsaren har ersatts med en SSD). Den är hyfsat snabb. Det som jag kan sakna är snabbare externa utgångar vid backuptagning och diskkopiering. Å andra sidan är kostnaden för uppgradring modest jämfört med en annan dator och man kan själv uppdatera. Kostnad för 500 gb SSD och 16 gb minne är nog under 2000.
 14. Här kan du redigera ditt Apple-id: https://appleid.apple.com/account/manage
 15. Intressant...iom att jag har ett par macar med Fusion drive. Jag trodde att om en av de fysiska diskarna går sönder, den logiska disken är obrukbar och därmed macen. Du har inte, mha terminalkommandon, tagit bort den logiska driven och angett ssd som den enda tillgängliga disken?
×
×
 • Skapa nytt...