Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jan.s

Medlem
 • Antal inlägg

  1 390
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

jan.s vann dagen: 20 januari 2018

jan.s hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

69 Bra

Om jan.s

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1948-01-07

Profil

 • Plats
  Nacka

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Imac 2011, Mac Mini 2012, iPhone 6 SE g1, iPads, Macbook Pro 2012
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Som för klarhet lyder: Kan någon förklara varför jag inte kan formatera för APFS/Guid i Catalina men väl i Mojave?
 2. Det tyckte dock inte CCC i Catalina. Försökte även med det. Det var dessutom inte frågan.
 3. Svägerskan köpte en extern SSD att använda som CCCbackup till sin nyinköpta mbp. Den var formaterad som Exfat och antagligen med mbr som partitionstabell. Så jag formaterade om den, i Catalina, till Mac OS Extended (journalförd). Fick ingen fråga om APFS eller Guid partitionstabell. Vid försök att använda denna som backup i CCC gick det inte, CCC ville starta skivverktyg. Misstänkte att detta berodde på fel partitionstabell och formatering. Satte då externa SSDn i min egen mbp, med Mojave. Där kunde jag formatera om den i APFS och Guid. När jag sedan använde den som backup i CCC i mbp med Catalina gick det som smort. Någon som känner igen detta? Är det ett SBSproblem eller finns det någon annan förklaring?
 4. Nu har jag lagt vantarna på den randiga mbp. Ca 3 cm av skärmen på höger sida är helt svart. En skärmdump visar dock hela skärmen med ett streck där det svarta börjar. Återkommer i morgon om extern skärm funkar. Tips? Skärmbyte?
 5. jan.s

  Bootbar USB hjälp

  Inte för att jag förstår av tråden vilket os du vill ha på stickan. Iaf använder jag https://macdaddy.io/install-disk-creator/ och jag har skapat bootbara stickor med olika os från olika os.
 6. Bilderna finns i den säkerhetskopiering du gjorde. https://support.apple.com/sv-se/guide/itunes/itns3280/windows
 7. Fick svar från vmkfb. De ville ha mitt s/n som tydligen är registrerat hos en server hos dessa. Nu kommer inget fråga. Tack för tipsen.
 8. Tack för tipsen. Kontaktar vmkfb. Visst har jag reagerat förut men använt mbp sparsamt. Nu mer så jag vill bli av med meddelandet.
 9. Jo, flera år sedan. Jag läste oxå den sidan du refererar till innan tråden skapades men förstår inte vad som registrerats, macadress? (närverkskortet) är ju unik. Hur en server annars kan tycka att min mbp ska hanteras av denna.
 10. På min mbp som jag använder sällan kommer regelbundet upp en fråga om Enhetsregistrering enligt bifoga bild. Jag har verkligen inget med Mälardalens kommunalförbund att göra. Hur blir jag av med denna notis (eller vad det är) och vet någon varför jag får den?
 11. Svägerskan köpte en sprillans mbp idag då hon måste använda datorn bums men hon har det trassligt med vissa appar iom uppgradering från Sierra till Catalina. En bild kommer senare då jag lagt vantarna på datorn och den är hemma från Öland. Det lär dröja..Men jag lägger ändå upp den. Någon mer kan ha nytta av den. Kommer då även att testa med extern skärm. Tack så länge.
 12. Vad kostar sådant att laga mellan tummen och peken? Lönar det sig att laga mao? Då måste man byta skärmen? Om det är en kabel låter det billigare....
 13. Svägerskan har fått ränder på skärmen på sin mbp 2017. Hon befinner sig på Öland och har, i Kalmar, fått tipset att det kan vara en kabel mellan 'kropp' och skärm. Hon är rätt ovarsam och använder sin mbp flitigt. Vad tror ni på teorin om kabel?
 14. Kolla den routers, som agerar DHCP, dokumentation om du i routern kan spärra dammsugaren ipadress från att nå internet.
×
×
 • Skapa nytt...