Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gamlaskolan

Medlem
 • Antal inlägg

  69
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om gamlaskolan

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jorden anropar.. Någon med bra idéer hur jag får ordning på detta?
 2. Ny iPhone 7 Plus. iOS 10.1.1 MacBook 2009 med El Capitain 10.11.6 (nyinstallerat, tidigare Mountain Lion) Problemet: Musiken från iTunes vill inte dyka upp i telefonen. Har provat synka hela biblioteket, provat enskilda låtar/album samt spellistor och hantera manuellt men jag får inget att fungera. Det enda som finns på telefonen i Music är U2-albumet och ca 15 röstmemos som jag inte riktigt förstår hur just de tagit sig dit. På förra telefonen iPhone 6 fungerade musiken. Säkerhetskopia skapades som sedan lades över på 7:an. Men ingen musik har följt med trots att musik fanns på 6:an. Allt utom just musiken är på plats. Hur ska jag få över musiken (688 låter så ingen platsbrist) från iTunes? Har ngt svagt minne av, om det kan vara en ledtråd, att jag på Macen fibblade ngt med iTunes för ngn månad sedan för att spara plats på hårddisken. Tror jag möjligen kastade iväg ett gäng Gb av ngt som kan vara kopplat till musik?? Skärmdumparna visar musiken på "linjen" och sedan när jag trycker på "Utför" så jobbar datorn lite grand och vips så dyker bild 2 upp. Dvs ingen musik har flyttats över..
 3. Det var nog ungefär så jag menade.. Och den magiska frågan blir då - hur ser jag till att verkligen få bort "allt" så att det inte ligger kvar något som kan störa importen såsom det blev nu?
 4. 1. Rätt Telly. Det var inte 50 000 bilder. Det visade sig att när jag till slut fick över allt så "kvadruppelkopierades allt"!!! Jag har alltså i iPhoto FYRA exemplar av de flesta bilder och minst två av alla. Jesus.. Så uppskattningsvis dryga 15 000 bilder. 2. INGA sorteringar(ansikten), projekt (böcker) eller smarta mappar (utvalda på familjen etc.) följde med. Hur får jag fram all denna info? Det är ju ett gäng timmar som ligger där? Oerhört irriterande. 3. Antar att jag får försöka göra en total avinstallation och sedan plocka biblioteket från en av de backups jag har på externa hårdiskar (två identiska på olika hårddiskar) Dvs. jag är inte rädd för att bli av med bilderna. De har jag på tre olika ställen. Men det är alla projekt och sorteringar som är borta och det är så sjukt många timmars arbete som gått till spillo och dessa önskar jag få fram på lämpligt sätt.. Strultips - gjorde en uppdatering av iPhoto ganska precis innan strulet. Handlade endast om att vara anpassad mot ett par kameror som jag inte använder.
 5. Testar igen och ser om någon kan förklara varför jag inte lyckas återskapa mitt iPhoto-bibliotek.. Har ca 130 Gb ledig SSD hårddisk. iPhot bibliotek på ca 54 Gb. Ca 50 000 bilder om iPhoto räknar rätt vid "Import - bilder som återstår" Väljer import via arkivmenyn i iPhoto. Tuggar på och "kopierar/överför" och Gb på datorn försvinner i hög fart. Men tvingas för andra gången avbryta då hårddisken helt enkelt blir full.. Hur f-n löser jag det här? 1. Varför behöver det "kopieras/överföras" alls då biblioteket redan ligger på hårddisken - borde det inte räcka med att skapa "genvägar"? 2. Om det verkligen kopieras - varför räcker inte 132 Gb tom hårddisk till att kopiera ett bibliotek på 54 Gb? (54 * 2 = 108???) 3. Kan jag manuellt via Finder radera bilder "en och en" innan jag importerar biblioteket för att minska dess storlek? Om det går - hur?
 6. Telly82 - tack för länken! Hela iPhotos innehåll försvann helt plötsligt.. Väljer - Arkiv - Importera Bibliotek från "iPhotolibrary" som ligger på hårddisken. Och då sker ngt som jag tycker är konstigt - ca 100 Gb minskar i samma takt som jag importerar trots att det redan ligger på samma hårddisk? Lägger sig detta som en dubbelkopia på något sätt? ..ännu inte klart så får se hur det utvecklas men ni som har koll får gärna berätta.
 7. Den lösningen är inte helt tilltalande - 62 Gig är iPhoto bibblan på.. Inte TimeMachine men skapligt ny backup. Går det att hitta endast projektet i backupen?
 8. Såhär ser mitt "projekt ut i iPhoto" - ett stort antal timmar och julboken till mormor har "förstört". Omstart av iPhoto. Omstart av MacBook Pro. Säker omstart av MacBook Pro. Men inget hitills har hjälp. Någon med kloka råd?
 9. Jag tackar för allas kommentarer! ..tyvärr hjälper de mig inte. Ikonen ÄR borta. Jag KAN hitta "ikonen" för bilder när jag använder sökfunktionen. Den ligger inte i dockan. Jag får väl leva med det helt enkelt. Jag hittar ju bilderna om jag skriver bilder i sökfunktionen. Men barnen får skippa bilder tills de kan stava och söka reda på ikonen. Om ngn kommer på en lösning så skriv den gärna.
 10. Ikonen är borta. Den ligger inte och lurar i ngn mapp eller på en annan hemskärm. Jag lovar och svär. Men hur det har gått till har jag ingen aning om. Men jag antog att min 2-åring varit i farten.
 11. Den ligger inte i ngn annan mapp. Det troliga scenariot är att min son tryck länge på ikonen - fått fram det lilla "krysset" och helt enkelt raderat ikonen..
 12. Vi testar med det så får vi se. Funkade inte. I övrigt fungerar den som den ska och senaste iOS inpetat nyligen.
 13. Hur skapar jag en "ny" Bilder-ikon, alt. får fram den gamla, så att jag lättare kan ta mig till Bild-biblioteket.
 14. Jag vet att de båda endast "syns" då man väljer att göra alla filer synliga efter att ha varit inne på Digital Inn och fått lite glidning. Men den hjälpsamma personalen är ju inte bredvid mig i soffan nu då jag behöver dem igen.. I sak: Hårddiskkrasch - ny ssd installerad - gamla hårddisken räddad/recovery till extern hårddisk Nu har jag den externa inkopplad via USB - men jag hittar inte mina säkerhetskopior på iPhone och iPhoto som vore väldigt bra att kunna föra över. iTunes musiken är överförd som den ska Hur får jag alla filer synligt i iTunesmappen? Ngn som kan säga exakt var i iTunesmappen jag hittar säkerhetskopiorna på iPhone och iPad? Och gärna guida mig exakt var jag ska lägga dem i NYA iTunesmappen så att det går smidigt då jag kopplar in iPhone och iPad via USB i "nya" iTunes.
 15. Tack! Någon som vet en fysisk butik i stockholm där denna, eller likvärdig, kan köpas över disk i morgon? Dvs. inte beställa via internet.
×
×
 • Skapa nytt...