Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Saltakatten

Medlem
 • Antal inlägg

  89
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Saltakatten

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej! Har aldrig hittat en laddare som uppfyller alla mina önskemål sedan AirPower lades ner. - Ska kunna ladda iPhone, AirPods, Apple Watch samtidigt - CE-märkt - Ej läder - Snygg (subjektivt förstås, men föredrar där telefonen ligger platt, och gärna Watch med, eller kan fällas ner.) Nomad Base Station skulle vara perfekt, men är i läder. Och finns både med och utan Apple Watch-laddning vilket är ännu bättre då min sambo behöver det, men inte jag. Alternativt om det är en variant där Watch-laddaren kan fällas ner.
 2. Automagically? Jag fick även svaret då jag provade att slå på det på datorn. Den klagade på att jag hade för lite utrymme och att jag skulle behöva köra med "optimera mac-lagring" och nämnde då att biblioteket inte säkerhetskopieras till TM. Vilket leder mig till nästa fråga. Hur mycket ledigt utrymme måste finnas kvar på datorn för att jag inte ska behöva slå på optimerat läge? För jag har just nu 50gb ledigt på datorn och bilderna som ligger i iCloud är bara på 20gb.
 3. Om man på datorn inte väljer att "kopiera till bild-biblioteket", säkerhetskopieras inte bilderna med TimeMachine då? Originalen...
 4. Om man har överfört sina bilder manuellt från telefonen till datorn och inte har något gammalt "bibliotek" från iPhoto utan bara bilderna i vanliga mappar i finder. Kan man ta bort sina lokala filer efter att man importerat dem i Bilder förutsatt att man har alternativet "Kopiera objekt till bilder-biblioteket" förvalt?
 5. Det löste sig faktiskt när Mailbox uppdaterades. Har stött ett annat problem istället. Jag kan inte logga in på mitt iCloud-konto i Mailbox sen jag skaffade två stegs verifikation till mitt Apple-ID. Kanske också bara är en uppdatering bort.
 6. Nyligen har Mailbox på min telefon slutat pusha eller synka. Har ett Gmail och ett iCloud-konto. Det har hänt nyligen och jag är lite osäker när detta skedde exakt. Jag har nyligen köpt en ny iPhone och jag har nyligen uppdaterat till iOS 8.0.2, så jag vet inte vad som är orsaken exakt. Som jag har förstått så stöds inte push för Gmail på iOS? Inte om man inte haft det sedan tidigare i alla fall. Och att det bryts om man byter telefon. Men är inte säker på detta. Men nu fungerar inte push för iCloud heller och "hämta var15 min", verkar inte fungera för varken Gmail och iCloud för mig heller. Någon som har samma problem? Är detta på Mailbox bord eller Apples bord? Eller är det något jag ska göra på telefonen? I slutändan bör väl push fungera för iCloud åtminstone? Och "hämta var 15 min" för Gmail?
 7. Sen FB uppdaterade sin app för någon månad så försvann möjligheten att sortera flödet. Innan läste jag bara inlägg från sidor jag gillar. Nu är jag tvungen att plöja igenom alla uppdateringar inklusive de från mina vänner för att se vad sidorna jag gillar postar. Kan man sortera ut så jag bara ser inlägg från sidor jag gillar i appen för iPhone? Sjukt tidsödande när jag inte vill se något annat.
 8. Finns det något enkelt sätt att sätta ihop två avi-filer till en? Jag har provat terminalen med : cat /path/to/part1.avi /path/to/part2.avi > /path/to/where/you/want/whole.avi De sammanfogas och storleken blir rätt, men bara i mediaspelaren är längden på filmen bara som första delen.
 9. Problemet är löst. Jag använde mkvtoolnix. Gick in i header och ändrade informationen till 1050x576. Ingen konvertering. Nu spelar den upp i rätt format. Yey!
 10. Använder TVMobili som mediaserver på datorn. När jag öppnar filen i Handbreak står det att source är 720x576. Dock så får VLC rätt på det per automatik.
 11. Den ska inte vara i 4:3, men av någon anledning blir den det på TVn. På datorn i VLC blir den per automatik rätt format, 16:9. Jag hittade någon tråd om att man kunde använda mkvtoolnix, och jag gjorde några misslyckade försök. I mkvtoolnix ändrades inte filen i storlek, så den konverterade inte om den. Men jag lyckades å andra sidan inte. Jag får köra den genom Handbreak och tappa lite kvalitet då helt enkelt.
 12. Det är just det jag vill slippa varje gång. Barnen tittar ofta på den och jag vill slippa göra det varje gång. Jag vill lösa roten till problemet utan att konvertera och få sämre kvalitet.
 13. Det går till TVn med DLNA från en media server på datorn.
 14. Det var en film fri för nerladdning och det finns ingenstans att reklamera den. MKV kan jag tillägga.
×
×
 • Skapa nytt...