Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  243
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av radiuz

 1. Har nu fått svar från Mcare som sköter garanti ärenden åt Elgiganten för Apple produkter och dom kunde också konstatera att det är nåt fel på pekskärmen. Ska nu få en utbytesenhet inom kort så det verka lösa sig smidigt. Hoppas nu bara den nya enheten inte dras med samma problematik. Blev faktiskt lite orolig när jag googlade runt och hittade ganska många rapporter från andra med samma problematik. Hur som helst, bra och snabb hantering av ärendet från Elgiganten.
 2. Det händer inte specifikt i nån app eller hemsida utan påverkar allt, hemskärm, webläsare och andra appar.
 3. Efter att ha återställt till fabriksinställningar så kan jag bara konstatera att problemet kvarstår. Funkade bra första dagen efter återställningen men sen började samma problem igen.. Har nu varit hos Elgiganten och lämnat in den där för undersökning. Dom anlitar som jag förstår det nån Apple verkstad som ska titta på den och skulle få svar inom kort. Spelade också in en liten video som visar hur skärmen beter sig vid touchrörselser. Kan ses här: https://drive.google.com/file/d/1lQd9kcUUzHYO6gKfwUDQzlnbgiJGB5vP/view?usp=sharing
 4. Nej, inte vad jag kan minnas. Men jag gjorde precis en återställning för en stund sen som Stereotypen rekommenderade och än så länge verkar allt fungera bra igen. Får testa mer de kommande dagarna men annars blir det väl ett garanti ärende.
 5. Nej, återställt har jag faktiskt inte gjort men ska prova detta också.
 6. Ja, har uppdaterat till senast iOS. Ska kontakta EG på tisdag och höra vad dom säger.
 7. Köpte en iPad Pro 10,5" i december 2018 och den har funkat bra för det mesta men sista 2 månaderna så har skärmen blivit konstig. Den blir ibland helt oresponsiv och reagerar inte på touch rörelser alls. Detta är oftast på höger sida av skärmen men händer även i mitten på skärmen också. Har aldrig upplevt nåt liknande problem på mina tidigare paddor så blir lite orolig faktiskt. Är det fler här som haft samma problem? En snabb googling visar att det finns en del användare som har liknande erfarenheter men ingen direkt lösning. Köpte den hos Elgiganten så är ju fortfarande under garanti men ville kolla lite här först om det är ett vanligt problem.
 8. Som jag förstår det klarar modifierad sinus inte att driva alla laster och kan också skada lasten. Hittade lite info om det här: https://www.inverterbutiken.se/inverterkunskap/ Hur som helst så har jag nu beställt den laddaren från fyndiq som länkades tidigare i tråden. Får hoppas att det funkar bra nu.
 9. Ja, den hade varit kanon men tyvärr alldeles för dyr för mig. Blir nog en sån billaddare som Stereotypen länkade till innan.
 10. Ja, den ser ju intressant ut helt klart. Synd bara att den inte finns i lager men ska maila och fråga om den går att beställa. Tack för tips!
 11. Hej, har en lite äldre MBP 15" retina från 2012 och letar nu efter nån bra lösning för portabel laddning när jag är på springande fot, helst nåt som funkar att ladda med från bilen. Jag kollade med Kjell & Co som rekommenderade en växelriktare med ren sinusvåg, typ den här men tyvärr är denna slutsåld överallt och Kjell har ännu inte hittat nån ny ersättare. Googlade efter liknande men många använder modifierad sinusvåg vilket Kjell starkt rekommenderade emot. Så vad finns det för andra alternativ? Nån powerbank som stödjer magsafe kontakt vilket jag behöver på min äldre MBP utan USB-C? Vad använder ni när ni behöver ladda er MBP ute på språng?
 12. Som jag skrev i inlägget så har jag gett full behörighet att läsa/skriva till mappen. Vad mer kan man göra?
 13. Försöker få fildelning mellan min Macbook Pro och PC att fungera men det verkar vara svårare än jag trodde det skulle vara. Det jag gjort än så länge är att jag aktiverat fildelning på PCn och även på Macen genom att gå in Systeminställningar --> Delning --> Alternativ --> Dela filer & mappar med SMB. När jag sen kollar på Macen så syns inte PCn nånstans och detsamma gäller på PCn, kan inte se Macbooken nånstans under nätverk. Då provade jag istället att manuellt ansluta till den delade mappen på PCn genom att i Finder välja Gå --> Anslut till server och då kommer jag åt den delade mappen.. Nästa problem är då att jag av nån anledning inte kan skriva filer från Macen till PC mappen, endast läsa. Och ja, jag har gett full behörighet på den delade mappen i Windows. Det som händer när när jag försöker flytta/kopiera en fil från Macen till PCn är att den bara studsar tillbaka när jag drar & släpper den. Inget som helst felmeddelande som talar om vad det är som krånglar. Detta tycker jag är riktigt dåligt i Mac OS och tycker det borde funka bättre. Kan nån svara på varför det ska vara så krångligt att dela filer mellan enheterna och vad det är jag missar?
 14. Har precis skaffat en iPad Pro 11" och älskar den! Allt funkar kanon men har lagt märke till en sak som jag ville fråga er om, när min padda är i viloläge och jag vill väcka den genom att röra på skärmen så reagerar den inte på första gången jag trycker på skärmen utan den vaknar alltid på andra trycket. Så här är det inte på min iPhone X kan ju tilläggas som alltid vaknar direkt vid första tryck. Blir lite nyfiken på hur detta funkar för er andra iPad Pro ägare, är det likadant för er? Har jag fått en defekt padda?
 15. Trist att det inte funkar, trivs så bra med denna modell även om den har flera år på nacken. T.ex tycker jag tangentbordet är mycket bättre på min 12a än på de nyare 18 modellerna. Men som sagt, RAM tar slut direkt när man kör mycket applikationer samtidigt. Hoppas på att kommande 19 modellerna får ny tangentborddesign mer lik den på min äldre 12a så blir det garanterat uppgradering för min del.
 16. Har en Macbook Pro 15" Retina mid 2012 som har 8GB ram och detta är tyvärr för lite för mina nuvarande behov. Går det att uppgradera minnet till det dubbla 16GB? Det sitter DDR3 1600MHz i datorn nu kan tilläggas. Och om det är möjligt, hur svårt är det att göra själv? Har endast uppgraderat RAM på PC tidigare och där är det ju enkelt att bara trycka dit en sticka till på moderkortet. Tacksam för svar.
 17. Ok, fick det att fungera nu efter en ominstallation av CRD.
 18. Ja, den är aktiverad. Har som sagt också aktiverat att den aldrig ska gå i viloläge vid strömtillförsel så jag fattar inte varför CRD säger att datorn inte är aktiv..
 19. Hej, har en Macbook Pro 15" och använder Chrome Remote Desktop på den. Det funkar fin fint så länge min MBP är i vaket tillstånd men så fort den går i vila så funkar inte längre CRD. Finns det nåt sätt att väcka den när jag är på jobbet t.ex så att jag kan styra den oavsett om den är i vila eller ej? Eftersom min MBP alltid har strömtillförsel hemma så ändrade jag strömspar inställningarna till att den aldrig ska gå i vila. Men detta verkar inte hjälpa eftersom RDP appen säger att datorn inte är aktiv för tillfället. Har hört talas om nåt som heter WOL eller wake on lan, hur funkar det och går det också att göra med Wi-fi uppkoppling?
 20. Yes, där hittade jag lösningen. Tack för det Högerklickade på program ikonen och valde egenskaper --> kompatibilitet --> Ändra inställningar för hög DPI --> Åsidosätt hög DPI skalning, skalning som utförs av "system - utökad". Detta gjorde så att programfönstret nu ser normal ut igen.
 21. Tyvärr måste jag säga att forumet ser bedrövligt ut och då menar jag inte själva designen på forum layouten utan istället all reklam och banners som fullkomligt tar över hela användarupplevelsen. Känns som jag måste leta extra länge för att hitta den avdelning/tråd jag vill läsa/skriva i eftersom jag måste scrolla förbi all reklam och trycka bort fönster. Varför måste ni ha så mycket reklam på forumet? Förstör dessvärre hela upplevelsen i alla fall för min del.
 22. Har precis installerat Parallels Desktop på min MBP 15" Retina och allt verka funka bra. Men när jag laddade ner ett program och körde detta så ser det helt fel ut, programfönstret ser jättelitet ut i förhållande till resten av skrivbordet och även andra nativa Win 10 appar som Edge t.ex. Tog en screenshot bild på hur det ser ut när programmet ligger bredvid Edge och skillnaden är ju markant som ni kan se, varför blir det så här? Man ska väl inte behöva sitta med förstoringsglas bara för att man kör 3:e parts program?
 23. Nej, ledigt utrymme är inte tomt utan bara tillgängligt för att skrivas på. Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag använt olika programvara för att försöka återställa tidigare raderade filer och som sagt, massor av filer som går att återställa vilket jag vill undvika. I windows går det ju mycket enklare att göra detta oavsett om det sitter HDD eller SSD i datorn.
 24. Skulle vilja rensa mitt lediga utrymme på min Macbook Pro och det verkar vara svårare än jag trodde. Eftersom det sitter en SSD disk i datorn så finns ju längre inget verktyg i OS X för att rensa men hittade en lösning som gick ut på att man använde ett kommando i terminal appen för att skriva över med nollor vilket jag nu gjort. Till min stora förvåning så hittar dock flera olika återställningsprogram fortfarande en massa filer när jag skannar disken. T.ex har jag använt programmet RecoverIt som hittar ca 20000 filer efter en genomsökning och jag kan enkelt återställa filer därifrån. Vad kan man göra för att rensa lediga utrymmet? Måste väl finnas nån annan lösning än att ominstallera OS?
×
×
 • Skapa nytt...