Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  250
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av radiuz

 1. Tack för infon @littlemaze, trodde ju att det skulle funka med musik appen men så är tydligen inte fallet.
 2. Hej, har ett bibliotek med musik (ej köpt utan lokalt lagrade MP3or) som jag vill kunna spela på min AppleTV men det verkar svårt. Har aktiverat hemmadelning på all mina Apple enheter och det som händer när jag försöker synka biblioteket via Musik appen på min Macbook är att den säger att mitt bibliotek inte är kopplat till iCloud och att jag måste tydligen prenumerera på antingen Apple Music eller iTunes Match. Är detta ett skämt eller? Jag måste väl kunna komma åt min lokalt lagrade musik på alla enheter utan att behöva prenumerera på nån betaltjänst? Kan nån förklara hur jag gör detta? Tack på förhand.
 3. Nevermind, hittade precis lösningen. Visade sig att jag endast "pausat" Win 10 när jag stänget det tidigare men efter en riktigt nerstängning så funkar det nu att ändra RAM inställning.
 4. Hej, jag kör Windows 10 via Parallels Desktop på min MBP Pro 15" mid 2012 och nästan jämt klagar systemet på att RAM håller på att ta slut så jag kollade i inställningar för Win 10 hur mycket RAM som är reserverat åt Windows och det står nu på 2048MB och då skulle jag vilja öka den mängden till 4GB istället men som ni kan se i screen bilden jag tog så går det inte eftersom jag måste tydligen först stänga ner den virtuella enheten. Jag antar att man menar Parallels i mitt fall. Men förstår inte hur jag ska lyckas ändra detta om Parallels är nerstängt? Nån som vet hur man gör?
 5. radiuz

  tvOS 13

  Ett tips för er som använder en Logitech fjärr för att starta eran AppleTV. Det kommer inte längre funka efter att ha uppdaterat till tvOS 13 och ni måste gå in i inställningar för er fjärr eller hub och ändra start sekvens för enheten eller aktiviteten. Jag har en hub så gick in i Harmony programvaran och ändrade inställningen för aktiviteten och la där till ett nytt kommando för ATVn. Ni behöver lägga till Home knappen som ett kommando eftersom det är endast den som startar enheten numera. Efter att ha gjort detta så funkar nu Logitech aktiviteten precis som tidigare.
 6. radiuz

  tvOS 13

  Väldigt märkligt detta. Ringde Apple supporten tidigare idag och förklarade problemet. Dom hade inget bra svar men samtidigt som jag satt i luren och pratade med supporten så dök plötsligt uppdateringen upp och har nu installerat den. Har provat säkert 20 gånger sen den 30 september så nånting konstigt har hänt men nu är det löst i alla fall 😊
 7. radiuz

  tvOS 13

  Skulle inte tvOS 13 släppas den 30 september? Jag ser ingen tillgänglig uppdatering på min ATV och undrar därför när den är tänkt att släppas?
 8. Har nu fått svar från Mcare som sköter garanti ärenden åt Elgiganten för Apple produkter och dom kunde också konstatera att det är nåt fel på pekskärmen. Ska nu få en utbytesenhet inom kort så det verka lösa sig smidigt. Hoppas nu bara den nya enheten inte dras med samma problematik. Blev faktiskt lite orolig när jag googlade runt och hittade ganska många rapporter från andra med samma problematik. Hur som helst, bra och snabb hantering av ärendet från Elgiganten.
 9. Det händer inte specifikt i nån app eller hemsida utan påverkar allt, hemskärm, webläsare och andra appar.
 10. Efter att ha återställt till fabriksinställningar så kan jag bara konstatera att problemet kvarstår. Funkade bra första dagen efter återställningen men sen började samma problem igen.. Har nu varit hos Elgiganten och lämnat in den där för undersökning. Dom anlitar som jag förstår det nån Apple verkstad som ska titta på den och skulle få svar inom kort. Spelade också in en liten video som visar hur skärmen beter sig vid touchrörselser. Kan ses här: https://drive.google.com/file/d/1lQd9kcUUzHYO6gKfwUDQzlnbgiJGB5vP/view?usp=sharing
 11. Nej, inte vad jag kan minnas. Men jag gjorde precis en återställning för en stund sen som Stereotypen rekommenderade och än så länge verkar allt fungera bra igen. Får testa mer de kommande dagarna men annars blir det väl ett garanti ärende.
 12. Nej, återställt har jag faktiskt inte gjort men ska prova detta också.
 13. Ja, har uppdaterat till senast iOS. Ska kontakta EG på tisdag och höra vad dom säger.
 14. Köpte en iPad Pro 10,5" i december 2018 och den har funkat bra för det mesta men sista 2 månaderna så har skärmen blivit konstig. Den blir ibland helt oresponsiv och reagerar inte på touch rörelser alls. Detta är oftast på höger sida av skärmen men händer även i mitten på skärmen också. Har aldrig upplevt nåt liknande problem på mina tidigare paddor så blir lite orolig faktiskt. Är det fler här som haft samma problem? En snabb googling visar att det finns en del användare som har liknande erfarenheter men ingen direkt lösning. Köpte den hos Elgiganten så är ju fortfarande under garanti men ville kolla lite här först om det är ett vanligt problem.
 15. Som jag förstår det klarar modifierad sinus inte att driva alla laster och kan också skada lasten. Hittade lite info om det här: https://www.inverterbutiken.se/inverterkunskap/ Hur som helst så har jag nu beställt den laddaren från fyndiq som länkades tidigare i tråden. Får hoppas att det funkar bra nu.
 16. Ja, den hade varit kanon men tyvärr alldeles för dyr för mig. Blir nog en sån billaddare som Stereotypen länkade till innan.
 17. Ja, den ser ju intressant ut helt klart. Synd bara att den inte finns i lager men ska maila och fråga om den går att beställa. Tack för tips!
 18. Hej, har en lite äldre MBP 15" retina från 2012 och letar nu efter nån bra lösning för portabel laddning när jag är på springande fot, helst nåt som funkar att ladda med från bilen. Jag kollade med Kjell & Co som rekommenderade en växelriktare med ren sinusvåg, typ den här men tyvärr är denna slutsåld överallt och Kjell har ännu inte hittat nån ny ersättare. Googlade efter liknande men många använder modifierad sinusvåg vilket Kjell starkt rekommenderade emot. Så vad finns det för andra alternativ? Nån powerbank som stödjer magsafe kontakt vilket jag behöver på min äldre MBP utan USB-C? Vad använder ni när ni behöver ladda er MBP ute på språng?
 19. Som jag skrev i inlägget så har jag gett full behörighet att läsa/skriva till mappen. Vad mer kan man göra?
 20. Försöker få fildelning mellan min Macbook Pro och PC att fungera men det verkar vara svårare än jag trodde det skulle vara. Det jag gjort än så länge är att jag aktiverat fildelning på PCn och även på Macen genom att gå in Systeminställningar --> Delning --> Alternativ --> Dela filer & mappar med SMB. När jag sen kollar på Macen så syns inte PCn nånstans och detsamma gäller på PCn, kan inte se Macbooken nånstans under nätverk. Då provade jag istället att manuellt ansluta till den delade mappen på PCn genom att i Finder välja Gå --> Anslut till server och då kommer jag åt den delade mappen.. Nästa problem är då att jag av nån anledning inte kan skriva filer från Macen till PC mappen, endast läsa. Och ja, jag har gett full behörighet på den delade mappen i Windows. Det som händer när när jag försöker flytta/kopiera en fil från Macen till PCn är att den bara studsar tillbaka när jag drar & släpper den. Inget som helst felmeddelande som talar om vad det är som krånglar. Detta tycker jag är riktigt dåligt i Mac OS och tycker det borde funka bättre. Kan nån svara på varför det ska vara så krångligt att dela filer mellan enheterna och vad det är jag missar?
 21. Har precis skaffat en iPad Pro 11" och älskar den! Allt funkar kanon men har lagt märke till en sak som jag ville fråga er om, när min padda är i viloläge och jag vill väcka den genom att röra på skärmen så reagerar den inte på första gången jag trycker på skärmen utan den vaknar alltid på andra trycket. Så här är det inte på min iPhone X kan ju tilläggas som alltid vaknar direkt vid första tryck. Blir lite nyfiken på hur detta funkar för er andra iPad Pro ägare, är det likadant för er? Har jag fått en defekt padda?
 22. Trist att det inte funkar, trivs så bra med denna modell även om den har flera år på nacken. T.ex tycker jag tangentbordet är mycket bättre på min 12a än på de nyare 18 modellerna. Men som sagt, RAM tar slut direkt när man kör mycket applikationer samtidigt. Hoppas på att kommande 19 modellerna får ny tangentborddesign mer lik den på min äldre 12a så blir det garanterat uppgradering för min del.
 23. Har en Macbook Pro 15" Retina mid 2012 som har 8GB ram och detta är tyvärr för lite för mina nuvarande behov. Går det att uppgradera minnet till det dubbla 16GB? Det sitter DDR3 1600MHz i datorn nu kan tilläggas. Och om det är möjligt, hur svårt är det att göra själv? Har endast uppgraderat RAM på PC tidigare och där är det ju enkelt att bara trycka dit en sticka till på moderkortet. Tacksam för svar.
 24. Ok, fick det att fungera nu efter en ominstallation av CRD.
×
×
 • Skapa nytt...