Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  246
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

9 Neutralt

Om radiuz

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-12-31

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPhone X 64GB, Macbook Pro 15" Retina, AppleTV 4K
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

646 profilvisningar
 1. radiuz

  tvOS 13

  Ett tips för er som använder en Logitech fjärr för att starta eran AppleTV. Det kommer inte längre funka efter att ha uppdaterat till tvOS 13 och ni måste gå in i inställningar för er fjärr eller hub och ändra start sekvens för enheten eller aktiviteten. Jag har en hub så gick in i Harmony programvaran och ändrade inställningen för aktiviteten och la där till ett nytt kommando för ATVn. Ni behöver lägga till Home knappen som ett kommando eftersom det är endast den som startar enheten numera. Efter att ha gjort detta så funkar nu Logitech aktiviteten precis som tidigare.
 2. radiuz

  tvOS 13

  Väldigt märkligt detta. Ringde Apple supporten tidigare idag och förklarade problemet. Dom hade inget bra svar men samtidigt som jag satt i luren och pratade med supporten så dök plötsligt uppdateringen upp och har nu installerat den. Har provat säkert 20 gånger sen den 30 september så nånting konstigt har hänt men nu är det löst i alla fall 😊
 3. radiuz

  tvOS 13

  Skulle inte tvOS 13 släppas den 30 september? Jag ser ingen tillgänglig uppdatering på min ATV och undrar därför när den är tänkt att släppas?
 4. Har nu fått svar från Mcare som sköter garanti ärenden åt Elgiganten för Apple produkter och dom kunde också konstatera att det är nåt fel på pekskärmen. Ska nu få en utbytesenhet inom kort så det verka lösa sig smidigt. Hoppas nu bara den nya enheten inte dras med samma problematik. Blev faktiskt lite orolig när jag googlade runt och hittade ganska många rapporter från andra med samma problematik. Hur som helst, bra och snabb hantering av ärendet från Elgiganten.
 5. Det händer inte specifikt i nån app eller hemsida utan påverkar allt, hemskärm, webläsare och andra appar.
 6. Efter att ha återställt till fabriksinställningar så kan jag bara konstatera att problemet kvarstår. Funkade bra första dagen efter återställningen men sen började samma problem igen.. Har nu varit hos Elgiganten och lämnat in den där för undersökning. Dom anlitar som jag förstår det nån Apple verkstad som ska titta på den och skulle få svar inom kort. Spelade också in en liten video som visar hur skärmen beter sig vid touchrörselser. Kan ses här: https://drive.google.com/file/d/1lQd9kcUUzHYO6gKfwUDQzlnbgiJGB5vP/view?usp=sharing
 7. Nej, inte vad jag kan minnas. Men jag gjorde precis en återställning för en stund sen som Stereotypen rekommenderade och än så länge verkar allt fungera bra igen. Får testa mer de kommande dagarna men annars blir det väl ett garanti ärende.
 8. Nej, återställt har jag faktiskt inte gjort men ska prova detta också.
 9. Ja, har uppdaterat till senast iOS. Ska kontakta EG på tisdag och höra vad dom säger.
 10. Köpte en iPad Pro 10,5" i december 2018 och den har funkat bra för det mesta men sista 2 månaderna så har skärmen blivit konstig. Den blir ibland helt oresponsiv och reagerar inte på touch rörelser alls. Detta är oftast på höger sida av skärmen men händer även i mitten på skärmen också. Har aldrig upplevt nåt liknande problem på mina tidigare paddor så blir lite orolig faktiskt. Är det fler här som haft samma problem? En snabb googling visar att det finns en del användare som har liknande erfarenheter men ingen direkt lösning. Köpte den hos Elgiganten så är ju fortfarande under garanti men ville kolla lite här först om det är ett vanligt problem.
 11. Som jag förstår det klarar modifierad sinus inte att driva alla laster och kan också skada lasten. Hittade lite info om det här: https://www.inverterbutiken.se/inverterkunskap/ Hur som helst så har jag nu beställt den laddaren från fyndiq som länkades tidigare i tråden. Får hoppas att det funkar bra nu.
 12. Ja, den hade varit kanon men tyvärr alldeles för dyr för mig. Blir nog en sån billaddare som Stereotypen länkade till innan.
 13. Ja, den ser ju intressant ut helt klart. Synd bara att den inte finns i lager men ska maila och fråga om den går att beställa. Tack för tips!
 14. Hej, har en lite äldre MBP 15" retina från 2012 och letar nu efter nån bra lösning för portabel laddning när jag är på springande fot, helst nåt som funkar att ladda med från bilen. Jag kollade med Kjell & Co som rekommenderade en växelriktare med ren sinusvåg, typ den här men tyvärr är denna slutsåld överallt och Kjell har ännu inte hittat nån ny ersättare. Googlade efter liknande men många använder modifierad sinusvåg vilket Kjell starkt rekommenderade emot. Så vad finns det för andra alternativ? Nån powerbank som stödjer magsafe kontakt vilket jag behöver på min äldre MBP utan USB-C? Vad använder ni när ni behöver ladda er MBP ute på språng?
×
×
 • Skapa nytt...