Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  250
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

10 Neutralt

Om radiuz

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1979-12-31

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPhone X 64GB, Macbook Pro 15" Retina, AppleTV 4K
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

735 profilvisningar
 1. Tack för infon @littlemaze, trodde ju att det skulle funka med musik appen men så är tydligen inte fallet.
 2. Hej, har ett bibliotek med musik (ej köpt utan lokalt lagrade MP3or) som jag vill kunna spela på min AppleTV men det verkar svårt. Har aktiverat hemmadelning på all mina Apple enheter och det som händer när jag försöker synka biblioteket via Musik appen på min Macbook är att den säger att mitt bibliotek inte är kopplat till iCloud och att jag måste tydligen prenumerera på antingen Apple Music eller iTunes Match. Är detta ett skämt eller? Jag måste väl kunna komma åt min lokalt lagrade musik på alla enheter utan att behöva prenumerera på nån betaltjänst? Kan nån förklara hur jag gör detta? Tack på förhand.
 3. Nevermind, hittade precis lösningen. Visade sig att jag endast "pausat" Win 10 när jag stänget det tidigare men efter en riktigt nerstängning så funkar det nu att ändra RAM inställning.
 4. Hej, jag kör Windows 10 via Parallels Desktop på min MBP Pro 15" mid 2012 och nästan jämt klagar systemet på att RAM håller på att ta slut så jag kollade i inställningar för Win 10 hur mycket RAM som är reserverat åt Windows och det står nu på 2048MB och då skulle jag vilja öka den mängden till 4GB istället men som ni kan se i screen bilden jag tog så går det inte eftersom jag måste tydligen först stänga ner den virtuella enheten. Jag antar att man menar Parallels i mitt fall. Men förstår inte hur jag ska lyckas ändra detta om Parallels är nerstängt? Nån som vet hur man gör?
 5. radiuz

  tvOS 13

  Ett tips för er som använder en Logitech fjärr för att starta eran AppleTV. Det kommer inte längre funka efter att ha uppdaterat till tvOS 13 och ni måste gå in i inställningar för er fjärr eller hub och ändra start sekvens för enheten eller aktiviteten. Jag har en hub så gick in i Harmony programvaran och ändrade inställningen för aktiviteten och la där till ett nytt kommando för ATVn. Ni behöver lägga till Home knappen som ett kommando eftersom det är endast den som startar enheten numera. Efter att ha gjort detta så funkar nu Logitech aktiviteten precis som tidigare.
 6. radiuz

  tvOS 13

  Väldigt märkligt detta. Ringde Apple supporten tidigare idag och förklarade problemet. Dom hade inget bra svar men samtidigt som jag satt i luren och pratade med supporten så dök plötsligt uppdateringen upp och har nu installerat den. Har provat säkert 20 gånger sen den 30 september så nånting konstigt har hänt men nu är det löst i alla fall 😊
 7. radiuz

  tvOS 13

  Skulle inte tvOS 13 släppas den 30 september? Jag ser ingen tillgänglig uppdatering på min ATV och undrar därför när den är tänkt att släppas?
 8. Har nu fått svar från Mcare som sköter garanti ärenden åt Elgiganten för Apple produkter och dom kunde också konstatera att det är nåt fel på pekskärmen. Ska nu få en utbytesenhet inom kort så det verka lösa sig smidigt. Hoppas nu bara den nya enheten inte dras med samma problematik. Blev faktiskt lite orolig när jag googlade runt och hittade ganska många rapporter från andra med samma problematik. Hur som helst, bra och snabb hantering av ärendet från Elgiganten.
 9. Det händer inte specifikt i nån app eller hemsida utan påverkar allt, hemskärm, webläsare och andra appar.
 10. Efter att ha återställt till fabriksinställningar så kan jag bara konstatera att problemet kvarstår. Funkade bra första dagen efter återställningen men sen började samma problem igen.. Har nu varit hos Elgiganten och lämnat in den där för undersökning. Dom anlitar som jag förstår det nån Apple verkstad som ska titta på den och skulle få svar inom kort. Spelade också in en liten video som visar hur skärmen beter sig vid touchrörselser. Kan ses här: https://drive.google.com/file/d/1lQd9kcUUzHYO6gKfwUDQzlnbgiJGB5vP/view?usp=sharing
 11. Nej, inte vad jag kan minnas. Men jag gjorde precis en återställning för en stund sen som Stereotypen rekommenderade och än så länge verkar allt fungera bra igen. Får testa mer de kommande dagarna men annars blir det väl ett garanti ärende.
 12. Nej, återställt har jag faktiskt inte gjort men ska prova detta också.
 13. Ja, har uppdaterat till senast iOS. Ska kontakta EG på tisdag och höra vad dom säger.
 14. Köpte en iPad Pro 10,5" i december 2018 och den har funkat bra för det mesta men sista 2 månaderna så har skärmen blivit konstig. Den blir ibland helt oresponsiv och reagerar inte på touch rörelser alls. Detta är oftast på höger sida av skärmen men händer även i mitten på skärmen också. Har aldrig upplevt nåt liknande problem på mina tidigare paddor så blir lite orolig faktiskt. Är det fler här som haft samma problem? En snabb googling visar att det finns en del användare som har liknande erfarenheter men ingen direkt lösning. Köpte den hos Elgiganten så är ju fortfarande under garanti men ville kolla lite här först om det är ett vanligt problem.
×
×
 • Skapa nytt...