MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  226
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om radiuz

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-12-31

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPhone X 64GB, iPad Air 2 64GB, Macbook Pro 15" Retina,
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

305 profilvisningar
 1. Ok, fick det att fungera nu efter en ominstallation av CRD.
 2. Ja, den är aktiverad. Har som sagt också aktiverat att den aldrig ska gå i viloläge vid strömtillförsel så jag fattar inte varför CRD säger att datorn inte är aktiv..
 3. Hej, har en Macbook Pro 15" och använder Chrome Remote Desktop på den. Det funkar fin fint så länge min MBP är i vaket tillstånd men så fort den går i vila så funkar inte längre CRD. Finns det nåt sätt att väcka den när jag är på jobbet t.ex så att jag kan styra den oavsett om den är i vila eller ej? Eftersom min MBP alltid har strömtillförsel hemma så ändrade jag strömspar inställningarna till att den aldrig ska gå i vila. Men detta verkar inte hjälpa eftersom RDP appen säger att datorn inte är aktiv för tillfället. Har hört talas om nåt som heter WOL eller wake on lan, hur funkar det och går det också att göra med Wi-fi uppkoppling?
 4. Yes, där hittade jag lösningen. Tack för det Högerklickade på program ikonen och valde egenskaper --> kompatibilitet --> Ändra inställningar för hög DPI --> Åsidosätt hög DPI skalning, skalning som utförs av "system - utökad". Detta gjorde så att programfönstret nu ser normal ut igen.
 5. Tyvärr måste jag säga att forumet ser bedrövligt ut och då menar jag inte själva designen på forum layouten utan istället all reklam och banners som fullkomligt tar över hela användarupplevelsen. Känns som jag måste leta extra länge för att hitta den avdelning/tråd jag vill läsa/skriva i eftersom jag måste scrolla förbi all reklam och trycka bort fönster. Varför måste ni ha så mycket reklam på forumet? Förstör dessvärre hela upplevelsen i alla fall för min del.
 6. Har precis installerat Parallels Desktop på min MBP 15" Retina och allt verka funka bra. Men när jag laddade ner ett program och körde detta så ser det helt fel ut, programfönstret ser jättelitet ut i förhållande till resten av skrivbordet och även andra nativa Win 10 appar som Edge t.ex. Tog en screenshot bild på hur det ser ut när programmet ligger bredvid Edge och skillnaden är ju markant som ni kan se, varför blir det så här? Man ska väl inte behöva sitta med förstoringsglas bara för att man kör 3:e parts program?
 7. Nej, ledigt utrymme är inte tomt utan bara tillgängligt för att skrivas på. Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag använt olika programvara för att försöka återställa tidigare raderade filer och som sagt, massor av filer som går att återställa vilket jag vill undvika. I windows går det ju mycket enklare att göra detta oavsett om det sitter HDD eller SSD i datorn.
 8. Skulle vilja rensa mitt lediga utrymme på min Macbook Pro och det verkar vara svårare än jag trodde. Eftersom det sitter en SSD disk i datorn så finns ju längre inget verktyg i OS X för att rensa men hittade en lösning som gick ut på att man använde ett kommando i terminal appen för att skriva över med nollor vilket jag nu gjort. Till min stora förvåning så hittar dock flera olika återställningsprogram fortfarande en massa filer när jag skannar disken. T.ex har jag använt programmet RecoverIt som hittar ca 20000 filer efter en genomsökning och jag kan enkelt återställa filer därifrån. Vad kan man göra för att rensa lediga utrymmet? Måste väl finnas nån annan lösning än att ominstallera OS?
 9. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Jag tänkte först också på det men jag har inte iCloud bilder aktiverat på paddan så borde ju saknas där också då kan tyckas.. Ska dock prova att aktivera det på Xen och se om det dyker upp då.
 10. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Testade precis detta men fortfarande saknas det albumet.. De album som syns är kamerarulle, personer, platser, videor, självporträtt & skärmavbilder. Mycket märkligt.
 11. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Hej, av nån anledning kan jag inte se ”senast raderade” albumet i Bilder appen på min iPhone X. Däremot på min iPad Air 2 syns detta album. Är det nån som vet varför? Kör senaste iOS 11 på båda enheterna kan ju tilläggas.
 12. Ja, har kollat både information & sortering och vad jag kan se så ser mina låtar precis likadana ut i alla fälten. Men hamnar ändå i 3-4 olika album.. Får gå igenom ytterligare en gång och se om jag missat nåt.
 13. Blir inte klok på detta, håller på att lägga över lite musik i iTunes och har taggat låtarna så att dom ska hamna i olika album. Men flera av låtarna hamnar i olika album fast med samma albumnamn, hur är detta möjligt? När jag kollar i iTunes under "låtinfo" så är informationen där exakt likadan mellan en låt och en annan fast båda hamnar ändå i olika album. Ibland blir jag så trött på Itunes..
 14. radiuz

  iPhone X tappar mobil uppkoppling

  Har haft min X i en vecka nu och är grymt nöjd med telefonen förutom ett problem som jag inte blir klok på. Den tappar mobil uppkoppling mest hela tiden och letar ständigt efter nätverk. Har pratat med min operatör Telia som inte kan se några konstigheter i mina inställningar och jag har även provat återställa nätverksinställningar på telefonen men utan något resultat. Nästa grej jag ska prova är att byta sim kort även om jag inte tror det kommer att hjälpa eftersom detta sim funkade klockrent i min tidigare iPhone 6. Är det nån annan som märkt av detta också på era X? Kan det vara så att iOS 11.1 är boven och att jag måste vänta på en ny uppdatering?
 15. radiuz

  iPhone X, 256 gb förhandsbokat

  Har själv förbokat en 64Gb från NetOnNet och har inga förhoppningar om att kunna hämta den nästa vecka. Men det är helt ok för min del, 2-3 veckor känns troligt att man ska kunna få den.
×