MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  218
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om radiuz

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-12-31

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPhone X 64GB, iPad Air 2 64GB, Macbook Pro 15" Retina,
 • Bytt från pc
  Nej
 1. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Jag tänkte först också på det men jag har inte iCloud bilder aktiverat på paddan så borde ju saknas där också då kan tyckas.. Ska dock prova att aktivera det på Xen och se om det dyker upp då.
 2. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Testade precis detta men fortfarande saknas det albumet.. De album som syns är kamerarulle, personer, platser, videor, självporträtt & skärmavbilder. Mycket märkligt.
 3. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Hej, av nån anledning kan jag inte se ”senast raderade” albumet i Bilder appen på min iPhone X. Däremot på min iPad Air 2 syns detta album. Är det nån som vet varför? Kör senaste iOS 11 på båda enheterna kan ju tilläggas.
 4. Ja, har kollat både information & sortering och vad jag kan se så ser mina låtar precis likadana ut i alla fälten. Men hamnar ändå i 3-4 olika album.. Får gå igenom ytterligare en gång och se om jag missat nåt.
 5. Blir inte klok på detta, håller på att lägga över lite musik i iTunes och har taggat låtarna så att dom ska hamna i olika album. Men flera av låtarna hamnar i olika album fast med samma albumnamn, hur är detta möjligt? När jag kollar i iTunes under "låtinfo" så är informationen där exakt likadan mellan en låt och en annan fast båda hamnar ändå i olika album. Ibland blir jag så trött på Itunes..
 6. radiuz

  iPhone X tappar mobil uppkoppling

  Har haft min X i en vecka nu och är grymt nöjd med telefonen förutom ett problem som jag inte blir klok på. Den tappar mobil uppkoppling mest hela tiden och letar ständigt efter nätverk. Har pratat med min operatör Telia som inte kan se några konstigheter i mina inställningar och jag har även provat återställa nätverksinställningar på telefonen men utan något resultat. Nästa grej jag ska prova är att byta sim kort även om jag inte tror det kommer att hjälpa eftersom detta sim funkade klockrent i min tidigare iPhone 6. Är det nån annan som märkt av detta också på era X? Kan det vara så att iOS 11.1 är boven och att jag måste vänta på en ny uppdatering?
 7. radiuz

  iPhone X, 256 gb förhandsbokat

  Har själv förbokat en 64Gb från NetOnNet och har inga förhoppningar om att kunna hämta den nästa vecka. Men det är helt ok för min del, 2-3 veckor känns troligt att man ska kunna få den.
 8. Ok, som jag trodde då. Tack för svaret.
 9. Jag uppdaterade iTunes på min MBP häromdagen till nya 12.7 och som jag förstår det har Apple plockat bort möjligheten att synka & ladda ner appar från iTunes till iOS enheter numera. Det är väl inget större problem eftersom jag laddar ner allt från iOS enheterna ändå men hur kommer det funka med backuper på iOS enheter, kommer dom fortsättningsvis att även innehålla appar & ringsignaler också? Och hur gör jag när jag behöver ladda upp en fil till en app som jag tidigare kunde göra direkt i iTunes genom att dra & släppa filen direkt på appen. Hur funkar detta numera?
 10. Hittade orsaken, det visade sig vara Google Drive som åt upp batteriet. Efter att ha stoppat programmet tillfälligt så har nu förbrukningen gått ner till mer normala nivåer. En snabb google sökning på detta ger också många fler indikationer på att andra har samma problematik. Kommer fortsättningsvis inte att låta Google Drive autostarta och sen synka oavbrutet utan istället köra programmet då & då.
 11. Ser ut som att jag kommer få gehör för mitt önskemål om synkning av meddelanden på olika enheter, i alla fall för iMessage. Det var på tiden. https://www.theverge.com/2017/6/5/15732262/apple-imessage-update-announced-new-features-wwdc-2017
 12. Ja, jag börjar nästan misstänka det också eftersom jag kan inte se nåt direkt som skulle dra en massa kraft från aktivitetskontroll. Går det att byta till ett nytt batteri i så fall?
 13. Här är några skärmbilder på hur det ser ut i aktivitetskontroll,
 14. Sen en tid tillbaka så har jag märkt att mitt batteri i min Macbook Pro tar slut på nolltid och försöker nu hitta vad det är som äter upp batteriet. Det slukar ca 1% varannan minut i nuläget så det måste vara nåt som ligger i bakgrunden och tuggar hela tiden eftersom förbrukningen är likadan oavsett om jag gör nåt med datorn eller bara låter den stå utan att använda den. Kör Sierra 10.12.5 och har alla de senaste uppdateringarna för appar. Finns det nåt bra sätt man kan se i OS X vad det är för process som drar mest batteri? Eller finns det nåt annat bra 3:e part program man kan använda för att kolla detta? Tacksam för svar.
 15. Ok, det var ju lite märkligt kan jag tycka. Det logiska tycker jag i alla fall är att om man har möjliggjort att kunna skicka & ta emot SMS på olika enheter så borde ju dom meddelanden också hållas i synk mellan enheterna. Annars blir det ju lätt rörigt och man glömmer vilka meddelanden man tagit bort på respektive enhet. Jag upptäckte nyligen att jag hade en massa gamla SMS på min Macbook som jag redan raderat på iPhone sen tidigare så nu fick man rensa dessa igen.. Känns väl inte riktigt genomtänkt om jag får tycka till.
×