MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  231
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om radiuz

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-12-31

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPhone X 64GB, iPad Air 2 64GB, Macbook Pro 15" Retina,
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

385 profilvisningar
 1. Som jag skrev i inlägget så har jag gett full behörighet att läsa/skriva till mappen. Vad mer kan man göra?
 2. Försöker få fildelning mellan min Macbook Pro och PC att fungera men det verkar vara svårare än jag trodde det skulle vara. Det jag gjort än så länge är att jag aktiverat fildelning på PCn och även på Macen genom att gå in Systeminställningar --> Delning --> Alternativ --> Dela filer & mappar med SMB. När jag sen kollar på Macen så syns inte PCn nånstans och detsamma gäller på PCn, kan inte se Macbooken nånstans under nätverk. Då provade jag istället att manuellt ansluta till den delade mappen på PCn genom att i Finder välja Gå --> Anslut till server och då kommer jag åt den delade mappen.. Nästa problem är då att jag av nån anledning inte kan skriva filer från Macen till PC mappen, endast läsa. Och ja, jag har gett full behörighet på den delade mappen i Windows. Det som händer när när jag försöker flytta/kopiera en fil från Macen till PCn är att den bara studsar tillbaka när jag drar & släpper den. Inget som helst felmeddelande som talar om vad det är som krånglar. Detta tycker jag är riktigt dåligt i Mac OS och tycker det borde funka bättre. Kan nån svara på varför det ska vara så krångligt att dela filer mellan enheterna och vad det är jag missar?
 3. Har precis skaffat en iPad Pro 11" och älskar den! Allt funkar kanon men har lagt märke till en sak som jag ville fråga er om, när min padda är i viloläge och jag vill väcka den genom att röra på skärmen så reagerar den inte på första gången jag trycker på skärmen utan den vaknar alltid på andra trycket. Så här är det inte på min iPhone X kan ju tilläggas som alltid vaknar direkt vid första tryck. Blir lite nyfiken på hur detta funkar för er andra iPad Pro ägare, är det likadant för er? Har jag fått en defekt padda?
 4. Trist att det inte funkar, trivs så bra med denna modell även om den har flera år på nacken. T.ex tycker jag tangentbordet är mycket bättre på min 12a än på de nyare 18 modellerna. Men som sagt, RAM tar slut direkt när man kör mycket applikationer samtidigt. Hoppas på att kommande 19 modellerna får ny tangentborddesign mer lik den på min äldre 12a så blir det garanterat uppgradering för min del.
 5. Har en Macbook Pro 15" Retina mid 2012 som har 8GB ram och detta är tyvärr för lite för mina nuvarande behov. Går det att uppgradera minnet till det dubbla 16GB? Det sitter DDR3 1600MHz i datorn nu kan tilläggas. Och om det är möjligt, hur svårt är det att göra själv? Har endast uppgraderat RAM på PC tidigare och där är det ju enkelt att bara trycka dit en sticka till på moderkortet. Tacksam för svar.
 6. Ok, fick det att fungera nu efter en ominstallation av CRD.
 7. Ja, den är aktiverad. Har som sagt också aktiverat att den aldrig ska gå i viloläge vid strömtillförsel så jag fattar inte varför CRD säger att datorn inte är aktiv..
 8. Hej, har en Macbook Pro 15" och använder Chrome Remote Desktop på den. Det funkar fin fint så länge min MBP är i vaket tillstånd men så fort den går i vila så funkar inte längre CRD. Finns det nåt sätt att väcka den när jag är på jobbet t.ex så att jag kan styra den oavsett om den är i vila eller ej? Eftersom min MBP alltid har strömtillförsel hemma så ändrade jag strömspar inställningarna till att den aldrig ska gå i vila. Men detta verkar inte hjälpa eftersom RDP appen säger att datorn inte är aktiv för tillfället. Har hört talas om nåt som heter WOL eller wake on lan, hur funkar det och går det också att göra med Wi-fi uppkoppling?
 9. Yes, där hittade jag lösningen. Tack för det Högerklickade på program ikonen och valde egenskaper --> kompatibilitet --> Ändra inställningar för hög DPI --> Åsidosätt hög DPI skalning, skalning som utförs av "system - utökad". Detta gjorde så att programfönstret nu ser normal ut igen.
 10. Tyvärr måste jag säga att forumet ser bedrövligt ut och då menar jag inte själva designen på forum layouten utan istället all reklam och banners som fullkomligt tar över hela användarupplevelsen. Känns som jag måste leta extra länge för att hitta den avdelning/tråd jag vill läsa/skriva i eftersom jag måste scrolla förbi all reklam och trycka bort fönster. Varför måste ni ha så mycket reklam på forumet? Förstör dessvärre hela upplevelsen i alla fall för min del.
 11. Har precis installerat Parallels Desktop på min MBP 15" Retina och allt verka funka bra. Men när jag laddade ner ett program och körde detta så ser det helt fel ut, programfönstret ser jättelitet ut i förhållande till resten av skrivbordet och även andra nativa Win 10 appar som Edge t.ex. Tog en screenshot bild på hur det ser ut när programmet ligger bredvid Edge och skillnaden är ju markant som ni kan se, varför blir det så här? Man ska väl inte behöva sitta med förstoringsglas bara för att man kör 3:e parts program?
 12. Nej, ledigt utrymme är inte tomt utan bara tillgängligt för att skrivas på. Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag använt olika programvara för att försöka återställa tidigare raderade filer och som sagt, massor av filer som går att återställa vilket jag vill undvika. I windows går det ju mycket enklare att göra detta oavsett om det sitter HDD eller SSD i datorn.
 13. Skulle vilja rensa mitt lediga utrymme på min Macbook Pro och det verkar vara svårare än jag trodde. Eftersom det sitter en SSD disk i datorn så finns ju längre inget verktyg i OS X för att rensa men hittade en lösning som gick ut på att man använde ett kommando i terminal appen för att skriva över med nollor vilket jag nu gjort. Till min stora förvåning så hittar dock flera olika återställningsprogram fortfarande en massa filer när jag skannar disken. T.ex har jag använt programmet RecoverIt som hittar ca 20000 filer efter en genomsökning och jag kan enkelt återställa filer därifrån. Vad kan man göra för att rensa lediga utrymmet? Måste väl finnas nån annan lösning än att ominstallera OS?
 14. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Jag tänkte först också på det men jag har inte iCloud bilder aktiverat på paddan så borde ju saknas där också då kan tyckas.. Ska dock prova att aktivera det på Xen och se om det dyker upp då.
 15. radiuz

  Senast raderade bilder på iPhone X

  Testade precis detta men fortfarande saknas det albumet.. De album som syns är kamerarulle, personer, platser, videor, självporträtt & skärmavbilder. Mycket märkligt.
×