Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

radiuz

Medlem
 • Antal inlägg

  243
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

7 Neutralt

Om radiuz

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-12-31

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPhone X 64GB, iPad Air 2 64GB, Macbook Pro 15" Retina,
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

570 profilvisningar
 1. Har nu fått svar från Mcare som sköter garanti ärenden åt Elgiganten för Apple produkter och dom kunde också konstatera att det är nåt fel på pekskärmen. Ska nu få en utbytesenhet inom kort så det verka lösa sig smidigt. Hoppas nu bara den nya enheten inte dras med samma problematik. Blev faktiskt lite orolig när jag googlade runt och hittade ganska många rapporter från andra med samma problematik. Hur som helst, bra och snabb hantering av ärendet från Elgiganten.
 2. Det händer inte specifikt i nån app eller hemsida utan påverkar allt, hemskärm, webläsare och andra appar.
 3. Efter att ha återställt till fabriksinställningar så kan jag bara konstatera att problemet kvarstår. Funkade bra första dagen efter återställningen men sen började samma problem igen.. Har nu varit hos Elgiganten och lämnat in den där för undersökning. Dom anlitar som jag förstår det nån Apple verkstad som ska titta på den och skulle få svar inom kort. Spelade också in en liten video som visar hur skärmen beter sig vid touchrörselser. Kan ses här: https://drive.google.com/file/d/1lQd9kcUUzHYO6gKfwUDQzlnbgiJGB5vP/view?usp=sharing
 4. Nej, inte vad jag kan minnas. Men jag gjorde precis en återställning för en stund sen som Stereotypen rekommenderade och än så länge verkar allt fungera bra igen. Får testa mer de kommande dagarna men annars blir det väl ett garanti ärende.
 5. Nej, återställt har jag faktiskt inte gjort men ska prova detta också.
 6. Ja, har uppdaterat till senast iOS. Ska kontakta EG på tisdag och höra vad dom säger.
 7. Köpte en iPad Pro 10,5" i december 2018 och den har funkat bra för det mesta men sista 2 månaderna så har skärmen blivit konstig. Den blir ibland helt oresponsiv och reagerar inte på touch rörelser alls. Detta är oftast på höger sida av skärmen men händer även i mitten på skärmen också. Har aldrig upplevt nåt liknande problem på mina tidigare paddor så blir lite orolig faktiskt. Är det fler här som haft samma problem? En snabb googling visar att det finns en del användare som har liknande erfarenheter men ingen direkt lösning. Köpte den hos Elgiganten så är ju fortfarande under garanti men ville kolla lite här först om det är ett vanligt problem.
 8. Som jag förstår det klarar modifierad sinus inte att driva alla laster och kan också skada lasten. Hittade lite info om det här: https://www.inverterbutiken.se/inverterkunskap/ Hur som helst så har jag nu beställt den laddaren från fyndiq som länkades tidigare i tråden. Får hoppas att det funkar bra nu.
 9. Ja, den hade varit kanon men tyvärr alldeles för dyr för mig. Blir nog en sån billaddare som Stereotypen länkade till innan.
 10. Ja, den ser ju intressant ut helt klart. Synd bara att den inte finns i lager men ska maila och fråga om den går att beställa. Tack för tips!
 11. Hej, har en lite äldre MBP 15" retina från 2012 och letar nu efter nån bra lösning för portabel laddning när jag är på springande fot, helst nåt som funkar att ladda med från bilen. Jag kollade med Kjell & Co som rekommenderade en växelriktare med ren sinusvåg, typ den här men tyvärr är denna slutsåld överallt och Kjell har ännu inte hittat nån ny ersättare. Googlade efter liknande men många använder modifierad sinusvåg vilket Kjell starkt rekommenderade emot. Så vad finns det för andra alternativ? Nån powerbank som stödjer magsafe kontakt vilket jag behöver på min äldre MBP utan USB-C? Vad använder ni när ni behöver ladda er MBP ute på språng?
 12. Som jag skrev i inlägget så har jag gett full behörighet att läsa/skriva till mappen. Vad mer kan man göra?
 13. Försöker få fildelning mellan min Macbook Pro och PC att fungera men det verkar vara svårare än jag trodde det skulle vara. Det jag gjort än så länge är att jag aktiverat fildelning på PCn och även på Macen genom att gå in Systeminställningar --> Delning --> Alternativ --> Dela filer & mappar med SMB. När jag sen kollar på Macen så syns inte PCn nånstans och detsamma gäller på PCn, kan inte se Macbooken nånstans under nätverk. Då provade jag istället att manuellt ansluta till den delade mappen på PCn genom att i Finder välja Gå --> Anslut till server och då kommer jag åt den delade mappen.. Nästa problem är då att jag av nån anledning inte kan skriva filer från Macen till PC mappen, endast läsa. Och ja, jag har gett full behörighet på den delade mappen i Windows. Det som händer när när jag försöker flytta/kopiera en fil från Macen till PCn är att den bara studsar tillbaka när jag drar & släpper den. Inget som helst felmeddelande som talar om vad det är som krånglar. Detta tycker jag är riktigt dåligt i Mac OS och tycker det borde funka bättre. Kan nån svara på varför det ska vara så krångligt att dela filer mellan enheterna och vad det är jag missar?
 14. Har precis skaffat en iPad Pro 11" och älskar den! Allt funkar kanon men har lagt märke till en sak som jag ville fråga er om, när min padda är i viloläge och jag vill väcka den genom att röra på skärmen så reagerar den inte på första gången jag trycker på skärmen utan den vaknar alltid på andra trycket. Så här är det inte på min iPhone X kan ju tilläggas som alltid vaknar direkt vid första tryck. Blir lite nyfiken på hur detta funkar för er andra iPad Pro ägare, är det likadant för er? Har jag fått en defekt padda?
×
×
 • Skapa nytt...