Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Turtle

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Turtle

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  MacBookPro 15', Iphone 8
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Sefr: Tack för tips och info. MacMinin är inte aktuell. Det är fiber i nya bostaden och jag tror inte man är bunden till leverantörs router el dyl. Lappen71: bra idé att köpa en begagnad TC
 2. Jag kommer förlora min Time Capsule i en separation. Upptäcker nu att de inte finns att köpa längre. Vad ska jag införskaffa som ersättning? Jag har en gammal Airport Express, kan jag använda den? Vad rekommenderar ni för hårddisk som backup, som fungerar trådlöst med Time Machine, på samma sätt Time Capsule har gjort? Är inte så bra på sånt här, tacksam för enkla råd
 3. Har ju läst om problemen med tangentbordet på nya MBP, men trodde faktiskt att folk var överkänsliga och gnälliga. Men icke, jag håller på att förlora förståndet över detta tangentbord. Det går ju inte att skriva på. Köpte ny MBP för någon månad sedan och nästan omgående började tangenterna kärva. Flera bokstavstangenter är stumma och "tar" inte och värst av allt är mellanslagstangenten stum. Har blåst med burkluft, tiltat datorn och hållit på och grejat, men det hjälper bara en aning och tillfälligt, men efter någon dag är problemen tillbaka. Har haft kontakt med Apple support och såklart får jag lämna in datorn för service på garantin. (Tack det var ju snällt och inte ett dugg jobbigt ) Men är det någon mening att lämna in datorn? Kommer inte problemen att återkomma med denna typ av tangenter? Är så jäkla besviken över detta. Ni som har MBP från 2017, hur upplever ni tangentbordet?
 4. Tack Axelman! Oj vad mycket bra hjälp man får här. Intressant och vad mycket man lär sig Kanon! Nu har man lite att pyssla med då... En fråga om det här med cloningen; ska man göra något förebyggande i den gamla hårddisken innan cloningen, jag tänker på städa, rensa eller något annat man ska tänka på? Den här datorn jag har nu clonades från min förra dator, så jag tänker att det kanske är en del oönskad skit med? Eller det kanske inte spelar någon roll? Räcker det att köpa samma storlek på hårddisk som jag har nu, 500 GB? Jag har ju bara använt 150 GB i dagsläget?
 5. Tack för alla bra tips och länkar. Få se nu vad jag vågar Minnet ska jag nog klara att byta, det har jag gjort förut. Och lufttryck för rengöring tror jag känns tryggast. Är väldigt sugen på byta till SSD hårddisk, men oroar mig för hur jag ska klara att få till det där med delningen och Bootcamp och Windows i den nya hårddisken. Usch, minns bara att jag hade jätteproblem när jag gjorde det från början...Känns som jag inte kommer klara det tyvärr...
 6. Jag har datorn extremt mycket i sängen, soffan. Har dessutom flertalet husdjur, så jag misstänker att det är skrämmande mycket ludd i datorn, tyvärr. Ska kolla upp det där med SDD Disk, visste inte att man kunde sätta in en sådan i min gamla dator. Och mera minne ska jag väl klara av också. Känns bra att jag kan behålla mit gamla OS också, puh. Tack för råd Telly82.
 7. Jag har en Macbook Pro 13' mid 2012 med 500 GB hårddisk och 4 GB minne. Kör med Yosemite. Har Windows 7 installerad via Bootcamp. 350 GB är ledigt på hårddisken. Jag funderade på att köpa en ny dator, men har nu bestämt mig för att behålla denna ett tag till eftersom den faktiskt fungerar utmärkt. Det har blivit lite mer badboll på sistone, men inget annat störande. På batteriet står det "Byt snart". Jag har inte gjort något för att främja datorns livslängd hittills (jag kalibrerar batteriet då och då) för jag vet faktiskt inte vad jag ska göra? Kan ni ge mig tips? Kanske länka till någon artikel eller tidigare tråd i ämnet? Har sökt men inte hittat något bra. Ska jag köpa mera minne och sätta in? Ska jag uppdatera OS? Är rädd att saker ska sluta fungera om jag uppdaterar, typ mitt gamla IWorks från 09 Tänkte också öppna datorn och rensa damm/ludd. Något annat? Jag är en medelålders "tant" som använder datorn till jobbet (jobbar mest i onlineprogram) och att streama tv, vanligt surf, fixa mina foton. Tacksam för tips!
 8. Turtle

  Löneprogram

  Jag behöver hjälp med erfarenheter och tips på löneprogram. Jag har kört med Bluegarden i bara ett år och var verkligen nöjd med denna tjänst. Men tyvärr ska de lägga ner lönedelen för småföretag. Jag föredrar en webbaserad tjänst och har tittat på följande: Nanolön Swelön Bokio X-desk Är det någon som har erfarenhet av dessa? Eller andra tips? Alla dessa känns egentligen lite oetablerade. I något fall tittade jag på omsättningen på företaget och den var försvinnande liten under flera år, i ett annat fall framgår inte riktigt vem som driver tjänsten...lite sånna där grejer som gör att det inte känns helt 100, men det kanske man inte ska haka up sig på?
 9. Jag lyssnar mycket på podcasts och prenumererar på en hel radda. Efter senaste? (när allt blev väldigt annorlunda) uppdateringen av Itunes hände dock en del irriterande saker, som jag inte lyckas få bukt med. En sak är att jag kan inte hämta en del podcast-avsnitt. Det handlar om specifika program (Sommar och P3 Dokumentär, tror jag det är, ev. någon till) Någon som stött på detta och vet vad man kan göra åt det? De andra problemen är mindre viktiga, men det ena som hänt är att alla Sveriges Radios podcast-prenumerationer dubblerades i mitt bibliotek och det andra är att det tar väldigt lång tid att ladda ner avsnitt. Förut tog det någon till ett par minuter, nu kan det ta uppemot 10 min eller mer. Jag har Mountain Lion i datorn. Tacksam för tips, framförallt om hämtningsproblemet.
 10. Det är ingen som har något mer tips om hur man ska få styrplattan att fungera i senaste Bootcamp versionen. Drivrutiner för styrplattan ska liksom ligga i Bootcampversionen vad jag förstår? Hittar inte några speciella drivrutiner för bara styrplattan någonstans. Jag har ringt flera gånger till Apple Support, men som vanligt, ingen hjälp därifrån. Någon som använder senaste Bootcamp versionen och styrplattan fungerar? Skulle verkligen vilja ha bukt med detta, eftersom jag är tvingad att arbeta i ett Windowsprogram, periodvis.
 11. Oj det var många tips ... tackar så mycket. Ska kolla igenom alternativen, men det verkar som det kan komma att ordna sig i alla fall.
 12. Finns det några enkla mobiler där man kan synka Kalender och Kontakter med Macen (Moutain Lion)? Jag behöver bara en mobil att ringa, sms:a och kolla e-post med, som inte är så stor. Min nuvarande Nokia kan jag ej längre synka eftersom iSync försvann i Moutain Lion. Finns det något som ersatt iSync som man kan ladda ner?
 13. Hittar bara äldre versioner avseende drivrutiner för styrplattan, på Apple's hemsida. Har ju en helt ny dator med Mountain Lion. Skiva finns inte med numera, men kollat på Installationsdisken i datorn, hittar inget där heller om drivrutiner. Med Snow Leopard, som jag hade förut fungerade styrplattan i Windows, utan att jag behövde göra några installationer, vad jag minns.
 14. Jag har installerat Windows 7 via Bootcamp på min nya MBP med Mountain Lion. Jag kan bara göra vanligt musklick på styrplattan, inte högerklicka. Har också försökt hitta hur jag ändrar inställningar för styrplattan för att tex ändra till knacka istället för att trycka. Hittar ingenting. Hade förut Snow Leopard och samma Windows installerat och då kunde jag ändra styplattan, men inte nu längre?
 15. Skrivbordet ändrar sig när jag startar datorn. Jag har filer på skrivbordet som är ordnade på ett visst sätt när jag stänger av datorn och när jag sätter på datorn igen så har alla filerna flyttats sig och ligger längst ut till höger. Detta fenomen uppstod för ett par dagar sedan. Jag har haft datorn i en månad ungefär och det har inte varit så förut. Någon som känner igen detta problem eller vet hur man kan lösa det?
×
×
 • Skapa nytt...