Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TommyS

Medlem
 • Antal inlägg

  268
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om TommyS

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  ATV3, ATV4K, iMac, iPhones 6 och 8, Airport Express, iPad Mini, iPad 4, iPad Pro
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

480 profilvisningar
 1. iCloud funkar fint generellt hos mig/oss men på en av våra ATV vill det sig nu inte. ATV 3:e gen. Se bifogad bild av skärmens felmeddelande. Har provat flera ggr samt startat om och dragit ut strömkabeln. Inget hjälper. (Å att ta sig till den webbsida som felmeddelandet säger gör ingen gladare.)
 2. Om jag, spontant, förstår vitsen med Hitta vänner rätt så är det ett komplement till Hitta iPhone. För att kunna addera personer utanför den egna familjen - med samma funktionalitet (exkl att Spärra) som Hitta iPhone.
 3. Vet egentligen inte varför (syftet) jag väckte frågan, när det kommer till ett användningsområde så är det ju precis som du skriver ovan "Hitta min iPhone" som måste vara aktiverat på alla de enheter man vill kunna spåra. Men det var en reflektion (att ett gäng saknades under Enheter) när jag nu satt och såg över familjens diverse setup, t ex iCloud Drive. Men summa summarum så kan jag då släppa det, det är (beaktat ovan kommentar kring t ex hustruns iPhone) m a o helt i sin ordning!
 4. Tack för era, i vanlig ordning, goda svar. Ovan inlägg förklarar saken. Då är det snarare så att jag borde se färre i nämnda "lista" (Enheter). Enbart mina egna. Just nu ser jag t ex frugans iPhone där. Då måste det ju bero på att det är undertecknads Apple-ID som just nu är "aktiverat" på hennes iPhone, vilket såklart borde och ska vara hennes eget. Måste kolla när det, när jag ser henne och hennes iPhone igen!
 5. Använder iCloud familjedelning. Två vuxna och fyra barn. Jag har konstaterat att samtliga våra enheter dock inte syns där. 5 stycken närmare bestämt, av totalt 14 (9 syns alltså). Med syns menar jag t ex under Systeminställningar/iCloud/Kontodetaljer/Enheter på min iMac. En förklaring skulle såklart kunna vara att t ex ett av barnen inte loggat in på iCloud i sin iPhone. Kollade upp det på en av våra devices nu - och kan konstatera att det inte kan vara förklaringen. Exemplet rör en iPhone 6 med iOS 12.4, där barnet är inloggad men där denna iPhone inte syns i nämnda lista (Enheter). En av de saknade 5 alltså. Har googlat men inte inte hittat någon förklaring eller action för detta. Någon som kan förklara och hjälpa?
 6. Ingen annan som haft detta bekymmer? Märkligt i så fall. Men det bästa blir kanske att lägga upp en egen tråd för detta bekymmer. (Konstaterade när jag satte mig vid datorn nu att det hänt igen.)
 7. Den tanken känns ju inte ologisk. Om så är fallet så: 1. Måste jag ju dela de bekymmerna med många andra, som valt alternativet med OS på extern (SSD) disk. I det här fallet alltså också premium, Samsung. 2. Att ställa in så att datorn aldrig går ner k sömnläge torde vara out of the picture. Energislöseri (stänger bara av datorn vid semesterresor, vilket ju skall vara rätt princip för datorer) samt att datorn väl då inte heller kräver inloggning?
 8. OK, tack. Då är det inget för mig att bry mig om. Thunderbolt-ingångarna får bli fortsatt oanvända!
 9. Ingen som har en tanke kring ovan? Kom hem till bostaden/iMacen nyss - och kunde ånyo finna den i "välj konto, logga in"-läge. D v s den har startat om, av sig själv. ?!?
 10. Det blev ett köp, SSD-disk (a la Samsung ovan i tråden) och https://www.netonnet.se/art/dator/datortillbehor/extern-lagring/harddiskchassi/deltaco-map-gd29u3-2a5-usb-3-0-silver/249672.13910/ Har känts bra, så när som (!) på att iMacen startat om av sig själv ett par tre gånger efter installationen. Jag stänger normalt aldrig ner datorn. Någon som vet vad det kan bero på - känns ju som att det hänger ihop med min nya "konfig", med iOS på extern disk? En månne något tangerande fråga... Fick en fråga av en kollega om jag kör via USB eller använder...? ... Nu vet jag inte vad uttaget/typen heter - fick för mig att det är "Apples eget". 🙃 Har tagit bild på baksidan av min iMac och det är de två lediga uttagen på bilden. Vad jag förstod så blir överföringshastigheten högre om man nyttjar sådant? I så fall uppstår ju också frågan om man kan ha en kabel med sådan kontakt i ena änden och en med... Ja den vet jag inte heller vad den heter. 🤫 Syns på bilden via länken ovan.
 11. Ingen som har erfarenheter och kan hjälpa mig här på forumet i just den här frågan, tydligen. Hur kommer man i kontakt med super-källan till frågor som denna, d v s Apple-supporten? Utan att mötas av att supporttiden på hårdvaran löpt ut...
 12. Kanon, yes. 👍 (Vet inte varför jag inte kunde redigera senast inlagda kommentar ovan. Blev nu utkastad med meddelande om ngn form av tekniskt fel. Lägger in senaste ”igen”, så inte min senast fråga försvunnit ut i cyber space...) Minns från andra trådar att du jobbat/r mycket med video/foton. Visst är jag rätt ute när jag tänker att en SSD kommer att vara till glädje när jag jobbar i iMovie och kanske framförallt Bilder? Är med på att RAM + processor och inte minst grafikkort är tunga parametrar men tänker på varje gång man bläddrar från ett foto till ett annat och dito när man redigerat en bild och sparar. Eller hur? 🤔
 13. Minns från andra trådar att du Telly82 jobbat/r mycket med video/foton. Visst är jag rätt ute när jag tänker att en SSD kommer att vara till glädje när jag jobbar i iMovie och kanske framförallt Bilder? Är med på att RAM + processor och inte minst grafikkort är tunga parametrar men tänker på varje gång man bläddrar från ett foto till ett annat och dito när man redigerat en bild och sparar. Eller hur? 🤔
×
×
 • Skapa nytt...