MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TommyS

Medlem
 • Antal inlägg

  239
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om TommyS

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  ATV, ATV3, iPod touch, iMac, iPhone4, iPhone6, Airport Express (x4), Time Capsule, iPad Mini, iPad 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. TommyS

  Bildspel med musik i Apple TV 4K

  Har haft ett par olika generationers Apple TV tidigare och då nyttjat möjligheten att välja till Musik vid start av ett bildspel (av de foton jag delar via Hemmadelning från husets hårddisk). Musiken har (ju) då varit valfri låt ur det egna iTunes-arkivet (också från husets hårddisk). Numera har vi ATV 4K. När jag nu skulle köra ett bildspel enligt ovan så hittar jag dock inte längre hur jag skall göra för att få med Musik. Googlar men hittar ingen info i ämnet. ?
 2. Går igenom tusentals familjefoton i Bilder nu. Ganska många mår väl av rödaögon-korrigering - och ett klick på Auto-knappen räcker allt som oftast för ett gott resultat.Finns det inget sätt att göra det för många foton samtidigt, utan att klicka sig in på varje enskild bild?
 3. Tack för uttömmande svar. Dock lite kommentarer, följdfrågor. Airdrop. (Nytt för mig, aldrig använt.) När jag kör drag´n drop i iMacen så hamnar videofilen helt riktigt i iPaden - men då enbart som stillbild/foto.? iCloud Drive. (också det nytt för mig, aldrig använt.) Testar med två videofiler, drag´n drop från iMacens Bilder till mappen iCloud Drive i Finder. Båda hamnar i Filer så jag kan se dem i iPaden. Ser dem också när jag i iPadens iMovie väljer Import-knappen så som du skriver ovan. Dock går de till synes inte att importera, båda är "skuggade" och ej klickbara. Testade då med en MOV-fil och en AVI.
 4. Hittar inte svaret på min fundering.... Tankat hem iMovie - och kan komma åt Delade album i Bilder... men hittar inte motsvarande i iMovie. D v s jag har inte klart för mig hur jag hämtar ner, importerar, rå/videomaterial från iCloud till ett iMovie-projekt. ?
 5. Har uppgraderat maskinparken här hemma nu, iPad Pro. Tankat hem iMovie - och kan komma åt Delade album i Bilder... men hittar inte motsvarande i iMovie. D v s jag har inte klart för mig hur jag hämtar ner, importerar, rå/videomaterial från iCloud till ett iMovie-projekt. ?
 6. OK, hade ett svagt minne av det. Mkt märkligt, dock. Tack. Får avvakta till att det du tipsade om ovan funkar med Mojave. Eller göra pille-jobbet på devicen.
 7. OK, tack. Jag får avvakta den lösningen (tills den eventuellt kommer att funka) för jag har Mojave. Det beska (och enligt mig märkliga) faktumet är alltså att Apple plockat bort detta sätt att hantera appar?
 8. Min fråga torde finnas besvarad i cyber space men jag googlar på olika håll och söker här i forumet utan att hitta... Man kunde åtminstone förr använda iTunes för att flytta runt appar, mappar och sidor på sin iPhone/iPad. Men nu hittar jag inte det någonstans. Inte kan väl den möjligheten ha plockats bort?? Att man måste gå den krångliga vägen, att sitta och växla mellan sidor i enheten?
 9. Tack. Å upplösningen blir alltid bästa möjliga, d v s som den man importerat? (Ingen komprimering i samband med dessa "steg")
 10. Går i iPad-köp-tankar. Funderar lite i banor av att både jobba med den och parallellt med husets iMac, för videoredigering. Videomaterialet finns då framförallt på en av husets hårddiskar. Har valt principen lokal lagring före iCloud, såhär långt i a f. (Backup-tänket är säkrat.) Visning av färdigt material sker framförallt på husets platt-TV, genom AppleTV - som visar färdigredigerat material som då finns lagrat på nämnda hårddisk (och med iMac och husets "system" On). Samma tänk gäller f ö även för familjens foton. Utgångsläget för det fortsatta redigeringsarbetet är att iMacen blir verktyget och platsen och då via import av material till den/hårddisken, via Bilder. Men det jag sitter och funderar över - och konkret kopplat till vilken storlek/lagringsutrymme på iPad som skall bli aktuellt - är hur det kan bli ett samspel mellan iMacen och iPaden. Tänker att det ibland kan bli så att jag videoredigerar i vardagsrumssoffan, iPaden. Att jag då kan jobba i samma program, iMovie, förstår jag. Att materialet/rådatan då måste finnas i iCloud är jag också med på. Frågan jag ställer mig (iPad 32/64/128/256/512 Gb) är om jag då kommer att jobba lokalt, på iPaden. Antar att man importerar till iPaden från iCloud - och då med högsta upplösning. Vilket hanteras från iMacen/Bilder genom Export till iCloud. Eller? Å att man sedan, när man jobbat klart med redigeringen i iPaden, exporterar från iMovie upp till iCloud i högsta (eller valfri lägre) upplösning. Som jag sedan - om familjen vill fortsätta jobba enligt principen lokal lagring av färdigt material - via iMacens iMovie importerar från iCloud. Korrekt? Ovan skulle vad jag förstår i så fall tala för att handla en iPad med hyggligt stort lagringsutrymme, om jag tänker rätt. Erfarenheter i ämnet?
 11. Jag fick den att funka nu! :-) Tydligen hade en utav de tre kontakterna mellan skärm/moderkort inte riktigt connection.
 12. Har bytt batteri på iPhone 5 tidigare och är sålunda bekant med hur man gör. Inte särskilt komplicerat, kan man tycka. När jag nu gjorde det ånyo (annan beg tfn) så verkar jag dock gå bet. Märkligt nog. Mitt problem är att touchskärmen verkar död, i meningen att det inte händer ngt när man drar med fingret över den. Home-knappen funkar som den ska. (Jag kommer alltså inte förbi första installationssteget, där man väljer Språk.) Har öppnat, kontrollerat och stängt 3 extra ggr nu men utan framgång. Någon som vet vilken liten komponent man skall kika efter när man lyft på locket?
 13. OK, seems goody. Skall testa, innan jag lägger in skärmdumpar i forumet nästa gång. Om vi går tillbaka till problemställningen i tråden så är läget i skrivande stund - vad det verkar - isolerat till min systembiblioteksfil i Bilder. Alltså familjens bildbibliotek. (Som vi just nu alltså inte alls kan nå.) Sen jag ändrade från AFP till SMB2 så har inte längre NASens båda volymer tappat kontakten i Finder. Känns alltså som att mycket talar för att just den åtgärden var rätt. Men jag får nu ändå inte Bilder att funka alltså. Sannolikt är det ju något som hänt i alla försöken att få NASen att connecta som den ska efter övergången till Sierra, som stökat till det. Jag har provat många ggr de senaste dagarna, att via Bilder-kommandot Reparera få det att funka. Men de senaste gångerna stannar processen upp efter ett par timmars tuggande med följande felmeddelande: Biblioteket kunde inte öppnas. Biblioteket "Album xxx.photoslibrary" kunde inte identifieras. Å det här händer efter att reparerandet kommit till 5 % klart. Inte identifieras...? Efter 5 % och ett par timmars tuggande...?
 14. Tack för alla dessa tips! Skall se vad jag har nytta för. Bara så att jag inte missuppfattar... Hur många Enter menar du ovan? (För mig är allt från defaults till png; 1 rad. Å när jag öppnar Terminal nu (har nog aldrig varit där förut) så står markören intill ett dollartecken (som föregås av mitt efternamn). Skall jag först klicka Enter där då - så att markören då (?) hoppar ner till ny rad?
×