Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TommyS

Medlem
 • Antal inlägg

  279
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om TommyS

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  ATV3, ATV4K, iMac, iPhones 6 och 8, Airport Express, iPad Mini, iPad 4, iPad Pro
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

577 profilvisningar
 1. Aha. Läge att stänga av "Säkerhetskopiera automatiskt" i inställningarna för Time Machine under tiden man gör sin tidsresa då. Hmmm. Om man då hittar något i dåtiden som man vill ha med sig till nutid, hur gör man då...?
 2. På tal om Time Machine... hur är det, man hoppar tillbaka i tiden genom att välja datum/tid och Återskapa - men hur gör man sedan om man så att säga vill hoppa tillbaka till nutid igen? Är det så att "framtiden" finns med när man (efter att ha återskapat) sen går in i Time Machine? T ex dagens datum, om/när jag hoppar tillbaka till t e x oktober.
 3. Samma tanke fick jag... har inte hunnit kolla än. Använder TM permanent så att om lösenorden inte blåses retroaktivt så räddar det då i a f ett gäng av mina!
 4. 🙏 Men det är nog snarare hur man/jag bör göra framöver. 🥴 Min frågeställningar gäller hur jag kan "sopa igen spåren"... hur jag identifierar tidigare/befintliga registreringar på diverse ställen (e-handlar, forum, etc).
 5. Finns det något sätt man kan använda för att i cyberspace hitta alla ställen (företag o dyl) där man registrerat sig? Kan man någonstans ange sin epostadress, söka och få träffar? Om man inte på något sätt skapat ett eget bibliotek innehållande alla sina registreringar så är det ju omöjligt, att avregistrera sig. Betyder ju i sig inte att man på de ställen verkligen vill vara fortsatt medlem/kund behöver vara utsatt för risk om att någon ”spelar dig” och hittar på saker på den sajten/företaget (så länge man bara är noggrann med sin egen lösenordshantering, byter emellanåt) men på de andra (där man inte vill vara kvar längre) så kan ju en obehörig som kommer åt ens lösenord hitta på skit. Jag har använt/använder den. Häromkvällen gjorde jag, vilket jag insåg en stund senare... en vad jag då tänkte god insats i sammanhanget. Jag gick igenom listan där och valde Ändra, Radera, för ett antal lagrade sajter/lösenord. I syfte och tanke om att dessa konton var något jag inte längre ville ha kvar. Vilka dessa typ 50 st var kommer jag inte längre ihåg... 🤪😢🤬
 6. Jo, en ägare per enhet kan jag ”köpa”. Men... hur man anger mer än en tidsperiod per veckodag är frågan. 🤔
 7. Skärmtid, kanonfunktion för att begränsa kidsens användning av sina enheter. Dock, jag hittar inte möjligheten att ställa in fler än en period/klockslag per dag. På vardagarna är det funkis för vår familj att ha bara en (1) men på lördagar och söndagar täcker det inte behovet. Vi behöver ha en skärmtidsperiod mitt på dagen och en som startar på kvällen. Detta verkar det inte finnas stöd för? Att sitta manuellt och ändra varje lördags- och söndagsmorgon låter sig inte göras, med fyra barn.
 8. Mitt problem är alltså inte vid uppstart av datorn, utan att den startar om av sig själv lite då och då. Vilket var ett fenomen som alltså började när jag hade skaffat mig SSD-disken och lagt OS X där. Irriterande.
 9. Nope. Å problemet/fenomenet fortsätter. Nyss hände det även när jag satt och jobbade på datorn. (Vid återstart fick jag auto-meddelandet/möjligheten att skicka felrapport till Apple, vilket jag såklart gjorde.) Hmmm...?
 10. IMacen försöker ansluta - men lyckas inte. Se fotot.
 11. Har precis uppdaterat till Catalina. Jag kommer dock inte in, när jag skall logga in så funkar inte tangentbordet. Den fastnar i läget ”söker efter tangentbord” men hittar inget. Det är ett trådbundet jag har och det har inte varit några problem tidigare. Har provat omstarter (inkl ta ut strömsladden) och att byta USB-ingång. Trist läge. Typ.
 12. iCloud funkar fint generellt hos mig/oss men på en av våra ATV vill det sig nu inte. ATV 3:e gen. Se bifogad bild av skärmens felmeddelande. Har provat flera ggr samt startat om och dragit ut strömkabeln. Inget hjälper. (Å att ta sig till den webbsida som felmeddelandet säger gör ingen gladare.)
 13. Om jag, spontant, förstår vitsen med Hitta vänner rätt så är det ett komplement till Hitta iPhone. För att kunna addera personer utanför den egna familjen - med samma funktionalitet (exkl att Spärra) som Hitta iPhone.
 14. Vet egentligen inte varför (syftet) jag väckte frågan, när det kommer till ett användningsområde så är det ju precis som du skriver ovan "Hitta min iPhone" som måste vara aktiverat på alla de enheter man vill kunna spåra. Men det var en reflektion (att ett gäng saknades under Enheter) när jag nu satt och såg över familjens diverse setup, t ex iCloud Drive. Men summa summarum så kan jag då släppa det, det är (beaktat ovan kommentar kring t ex hustruns iPhone) m a o helt i sin ordning!
×
×
 • Skapa nytt...