Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MrUniverse

Medlem
 • Antal inlägg

  130
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om MrUniverse

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1978-08-08

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  iMac 27" (late 2012), MacBook Air (-11), Macbook (-05), iPhone 4S, iPad 3, ATV3
 • Bytt från pc
  Ja
 1. På fråga 1 svarar jag ja. Har själv använt Synologis DDNS utan fast IP och aldrig några problem. Följ anvisningarna i det andra inlägget ovan. Angående fråga två så löser sig detta när du ändrat om inställningarna enligt ovan. Komponenten du bytte ut är ju ganska väsentlig för hela upplägget och kräver således en del nya settings.
 2. Du behöver en 3,5 mm mikrofon adapter för iPhone med hona som passar din mikrofon. Det blir nog inte så smidigt för dessa ser ofta ut som korta sladdar. Adaptrarna som är avsedda för hörlurar fungerar inte då de ej för mikrofoner så säkerställ att den även fungerar för mikrofoner.
 3. Jag har skrivit in en epost signatur i min iPhone men formatet på texten formateras när jag skickar mail. På min iPhone ser texten i meddelandet och signaturen likadan ut men hos mottagaren visas brödtexten i Times New Roman storlek 12 och signaturen i Helvetica storlek 13,5. Text skriven på iPhone kan ju inte formateras särskillt mycket så jag förstår inte detta alls. Jag har inte heller kopierat texten från något annat mail. Är det någon annan som har stött på detta problemet och har en lösning? Detta är ett stort problem då det ser väldigt oprofessionellt ut med olika typsnitt och fontstorlekt i mailen.
 4. Efter den senaste uppdateringen fanns iTunes Festival åter i menyn. Ny artister och koncerter.
 5. Tänkte berätta hur jag lagade min gamla iPhone 3GS som jag ska ha som musikbibliotek i bilen. Glasskärmen var spräckt och batteriet dåligt så jag beställde Apple orginal front (glas och digitizer) och batteri på ebay från England för ca £15 inkl frakt. Att byta delarna med hjälp av ifixits guider gick snabbt och smidigt. Jag hade mejslar hemma och istället för plast-iphone-verktygen man kan köpa så använde jag en liten bit plast från en hård plastförpackning som jag klippte till för ändamålet. Så långt var allt bra men när jag skruvat ihop telefonen upptäckte jag att Hem knappen inte längre fungerade. Efter lite felsökning såg jag att ett av de fjädrande kontaktstiften på Hem knappens kabel hade brutits av. Att köpa en ny knapp skulle innebära några dagars väntan så för att spara lite tid och pengar så valde jag att testa att försöka laga det avbrutna stiftet genom att löda dit en bit koppartråd i lämplig dimension. Knappen var ju redan sönder så det kunde ju inte bli värre... Koppartråden lödde jag fast där det avbrutna stiftet suttit på hemknappens kabel, böjde tråden som ett V och positionerade den försiktigt. Experimentet lyckade och knappen fungerade som förut. Denna reparation bör fungera på samtliga iPhone modeller då Hemknappens kabel är byggd på liknade sätt. Jag har hobby lödat lite elektronik förr (lagat några magsafe kontakter till MacBook etc.) men är långt ifrån någon expert på området så detta bör de flesta med någorlunda stadiga händer klara utan problem. Ifall det är någon som vill testa att göra likadant så bifogar jag en bild (ursäkta för dålig kvalitet men det var svårt att fokusera på den millimeter stora tråden) på det färdiga resultatet. Naturligtvis innebär alla hemmareparationer att ev. garanti upphör att gälla men har det gått ett år har man ju ändå inget att förlora.
 6. Det är säkert som det står i föregående svar, att du kör trådlöst och din far trådbundet. Skillnaden blir enorm. Lite off-topic men det var ett himla flyttande av filer. Varför flyttar du först till TC sen NAS, och sen flyttar din far filerna därifrån till sin dator? Vet inte vad du har för NAS men det låter onödigt att först flytta via TC istället för direkt till NAS. Du bör dessutom kolla om det inte är möjligt att spela musiken direkt från NAS t.ex. om den har iTunes Server eller liknande.
 7. Har köpt denna till vår stuga där vi har dålig täckning. Den innehåller två antenner och kan alltså kopplas till modem med två antenningångar. Kolla först din operatörs täckningskarta för 3G/4G, finns det inte är det inte mycket att göra...
 8. När jag raderar filer på min externa hdd frigörs inte utrymmet förrän jag tömt diskens papperskorg. Jag vet inte om det fungerar så på en TC men det kan ju vara värt ett försök.
 9. Det beror så klart på vad du ska ha datorn till, din livssituation, kontorsplats i hemmet eller ej. Fördelen med MBP är så klart att det är kraftfull bärbar dator, nackdelen kan vara skärmstorleken men det är ju enkelt löst med en extern skärm eller skärmdubbling till stor tv. Fördelen med iMac är att det är en väldigt bra dator och skärm till bra pris, nackdelen att den är stationär och kräver en fast arbetsplats. Ingen av datorerna har inbyggd dvd läsare så oavsett val måste du ha en extern sådan. Personligen klarar jag mig bra på resa med min iPad och tycker att min iMac där hemma är ett bra komplement. Jag har förvisso även en MBA som jag använder i jobbet så vill jag ta med en bärbar kan jag det men oftast blir det bara paddan. Jag vet inte hur gammal du är men är du i en ålder då man flyttar mycket är en bärbar kanske smidigast. Gör du inte det och har plats för en stationär så är iMac:en ditt bästa val fast jag skulle valt en 27"...
 10. Jo, det känner jag till. Läste att det skulle vara mycket krångligare och jag har inte hittat någon guide för byte av bara glaset. Några tips?
 11. Jag ska laga min gamla iPhone 3GS som har spräckt glas och kass batteri. Den har 32 Gb minne så den ska få tjänstgöra som musikbibliotek i bilen. Har kollat på e-bay och kommer att beställa allt från UK där det är ganska mycket billigare än i Sverige. Finns det någon fördel med att beställa Apple originaldelar eller går det lika bra med kopierade delar som enligt butiken är tillverkade utifrån Apple's kravspec? Prismässigt skiljer det en hel del, original glas med digitizer kostar £16 och motsvarande kopia kostar £8. Till kopian medföljer en sats med iPhone verktyg som jag annars får köpa för £2. Originalet har å andra sidan garanti i 12 månader. Oavsett är det inte mycket pengar men är det ingen skillnad finns det kanske ingen anledning att betala dubbla priset. Batteriet får dock bli OEM för jag vill inte riskera att det exploderar eller börja brinna.
 12. Varför sätter du inte ditt modem i bryggläge och använder din AE som router. Det kommer säkert att lösa alla problem. Känner inte till kvaliteten på Zyxel modemen men har själv en AE och är supernöjd med det. Har Synology ds212+, skrivare etc. kopplat till den. Kräver dock en nätverkskabel mellan modemet och AE.
 13. Skinn är snyggt och tåligt men en bra skinnväska för under 1000-lappen blir nog svår att hitta. Jag gillar Baron och har själv en sådan här. Baron väskor är ganska dyra men håller en livstid eller åtminstone tills man tröttnat på den... Som konsult reser jag en hel del i tjänsten och har avverkat några väskor (Samsonite m.m.) innan jag hittade rätt. Mitt tips är att du ska åka till en riktig väskaffär och testa olika väskor. Många fack är bra och ska man resa bör den gå att koppla på en kabinväska. Vikten är en annan viktig aspekt, tänk på att skinnväskor ofta är ganska mycket tyngre än de i nylonmaterial (eller vad det är). Om väskan har dragkedjor måste de vara av hög kvalitet så de inte spricker om man fyller väskan, detsamma gäller fodret. Jag föredrar spännen av denna anledning. Det är också viktigt att bärremmen ligger bra och avlastar axlarna.
 14. Varför kan inte MS utveckla ett Office för mac som fungerar lika bra som övriga OS program? Tar de bara windows versionen och gör några halvhjärtade försök att brygga programmet att köras i OS? Störiga moment i Office 2011: 1) Uppdateringar kräver att en massa program ska stängas för att det ska kunna uppdateras. Varför ska Safari stängas innan installationen ens kan påbörjas och varför kan inte installeraren stänga Office eget skit samt Microsoft Office Damon.app och SyncServicesAgent. De två sistnämnda måste t.om. stängas i aktivitetskontrollen. Snart måste jag väl starta om datorn också för riktig windows känsla... 2) Helskärmsläget är ett skämt för bilden blir knappt större (om man inte väljer fokusvy), bara OS menyerna försvinner och resten får man förminska själv. 3) Outlook är kass, förvisso väldigt subjektiv åsikt men ändå... 4) Excel lägger ibland till radmatnings tecken i textstycken när man skickar filer mellan PC - Mac. Jag har inte lyckat att få ersättningsfunktionen att sedan byta ut tecknen mot en radmatning som det ska vara ut får göra detta manuellt. 5) Excel saknar flera funktioner för att formatera text. Ibland är t.ex. genomstrykning bra att kunna använda även i ett spreadsheet. Det finns mängder med irritationsmoment men jag var bara tvungen att skriva av mig lite irritation vilket fungerade bra, nu är jag lugn igen Jag har förvisso inte testat iWork men jag förutsätter att Apple har tänkt till lite mer för att bevara gränssnitt och användarvänlighet.
 15. Prova att ändra inställningarna för ljudet så att Dalby Digital är avstängt. Du kan även prova att starta om dator och ATV.
×
×
 • Skapa nytt...