Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Night Prowler

Medlem
 • Antal inlägg

  119
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Night Prowler

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  iMac 27"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tur att jag fortfarande ringer med en 5 år gammal Nokia.
 2. Jag skrev i första inlägget att windows arbetsflöde antagligen passar mig bättre. Jag behöver nu en stark och snabb arbetsdator med en skärm som inte lider av kantblödning. Eftersom jag inte kan uppgradera något av detta förutom RAM tycker jag att iMacen har brister. 1) Jag har aldrig påstått att jag har blivit lurad. Läs punkt 3. 2) För Windows arbetsflöde passar mig bättre. 2) Tja allt skulle ju vara så bra med mac. Men till min förvåning stämde det inte. Om detta är datorns fel eller mitt fel låter jag vara osagt. Jag kommer hur som helst bygga en stark och snabb windowsbaserad dator så att jag får saker gjort igen. Och så slipper jag betala äppelskatt.
 3. Om det här hade varit ett PC forum och jag gjorde en liknande tråd fast tvärtom, hade jag aldrig blivit anklagad för att vara troll. Men jag antar att man inte får kritisera något som Apple gör för då är man automatiskt ett troll. Ganska intressant faktiskt. Något för vetenskapen att forska vidare i.
 4. ? Om man har en 10-bit monitor så vill man gärna använda hela 10-bit möjligheten. Men jag förstår att om man sitter på en MBP så behöver man bara 8-bit eftersom det är vad den bara klarar av.
 5. Men inte att jag skulle ha användning av det några år senare. Som sagt om jag hade vetat det så skulle jag inte ha köpt en. Men nu är det inte bara USB 3 som är problemet. Utan en massa andra saker också. Till exempel stödjer inte OS X 10-bits färgdjup. Det gör till och med Windows XP! Haha. Inte så konstigt att proffsstudios använder PC och windows i stället för OS X. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me!
 6. Om jag vetat det jag vet idag hade jag aldrig gjort det. Då hade jag byggt en PC för lika mycket pengar och fått en mycket snabbare och starkare dator med mera möjligheter. Men man lär sig så länge man lever.
 7. Om Apple hade satt dit en USB 3.0 ingång i stället för fyra USB 2.0 ingångar så kanske jag inte hade behövt gå tillbaka. USB 3.0 visades första gången 2007, så jag förstår inte varför en dator från 2010 inte har det.
 8. Det är nog både hårdvarubegränsningar och arbetsflödet/systemet jag vill ändra på.
 9. Jag har varit nöjd med surfningen och storleken på skärmen. Men nu vill jag jobba med datorn. Då känns inte OSX rätt. Visserligen kan jag köra Boot Camp men som sagt vill jag ha mer kraft och valmöjligheter med dator.
 10. Jag vill bland annat använda USB 3, min iMac har inte det. Jag vill arbeta med stora videofiler. Till det behöver jag mer kraft i hårdvaran; 32GB RAM, Intel i7 Hexa Core. I stället för att köpa en ny mac för minst 30.000 kr som klarar det bygger jag hellre än egen dator för hälften av pengarna.
 11. Jag är trött på macen och dess OSX och Apples överpriser. Det går inte köpa en sak utan att bli lurad känns det som. Jag har haft min imac 27" i snart 3 år men nu har jag fått nog av denna leksak. Just det, vad mig beträffar är iMac en leksak. På dessa 3 år har jag inte gjort någonting känns det som utom att surfat. Innan hade jag en HP och då fick jag saker gjort i alla fall. Antagligen passar Windows arbetsflöde bättre för mig. Sen att man får mycket mer för pengarna gör ju inte saken sämre. Och Apples skärmar ska vi inte tala om, jo, det tänker jag göra i alla fall. Bleeding i kanterna, låter konstigt när man drar ner ljuskontrasten osv. Nä, denna dator har jag fått nog av. Nu vill jag ha en riktigt arbetsdator och inte en leksak längre. Once you go mac you never go back, stämmer inte riktigt.
 12. Hur raderar jag hårddisken allt i ett svep?
 13. Det är både ett Apple Care-ärende, eftersom jag har kvar mitt Apple Care, och att Apple använde andra hårddiskar för iMacar 2009-2010. Hårddiskar som har visat sig opålitliga och kunna krascha. Så Apple byter ut alla sådana hårddiskar gratis fram till mitten på April 2013.
 14. Jag ska byta hårddisken i min iMac då Apple har upptäckt att min hårddisk är dålig. Allt går på garantin. Hårddisken ska skickas tillbaka, så måste jag radera mina saker i hårddisken? Jag har säkerhetskopierat allt i en extern hårddisk med hjälp av Time Machine.
 15. Nej, köp inte. En iMac håller bara i 3 år, sen är det dags att köpa en ny för 20 lök.
×
×
 • Skapa nytt...