Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

andersgerd

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av andersgerd

 1. När jag försöker logga in på olika nätverk kommer nätverket upp men ofta ingen inloggningssida. Jag har inte haft detta problem med tidigare systemuppdateringar. Vad göra?
 2. Nä, visste att det inte passade tråden men trodde ngn smart nörd skulle plocka upp det. TACK!! Funkade!
 3. Kan man inte skapa IMAP-brevlådor i Mail? Verkar helknäppt… Inställningsassisstenten gör bara POP. Försöker skapa brevlåda för Telia.
 4. Jag skulle ibland vilja flytta symboler i menyraden åt höger då aktuellt programs menyer ofta döljer de jag vill använda. Går det?
 5. Finns inget alls där. Skriver ut minimalt.
 6. Ja, SirKnasen, men ganska måttlig. Safari är störst f n, dock utan flash och ads
 7. Kiplon, jo, jag har dessa igång, men ändå fläktaktivitet.
 8. Kan tänkas att det var bättre innan 10.8. Faktum är att nu när jag gjort SMC och säker start är det mindre fläktaktivitet.
 9. men man ska väl inte själv öppna MBA?
 10. Hej! Jag har ganska länge haft problem med min MBA (13 tum, sent 2010; Processor 1,86 GHz Intel Core 2 Duo; Minne 4 GB 1067 MHz DDR3; Grafik NVIDIA GeForce 320M 256 MB; Programvara OS X 10.8.3 (12D78)). Fläkten går nästan oavbrutet, dessutom har jag haft någon enstaka kernel panic och på sistone att den hängt sig och jag måste stänga av och starta. Har kört SMC och säker start. Tycker nog fläkten är ngt bättre efter säker start, men den går. Haft många Macar sedan 1989, varav att antal bärbara, men detta är den enda jag har haft problem med. Vad kan man göra?
 11. Jag får helt enkelt inte presentatörsvisningen av Keynote att fungera. Kan någon berätta exakt hur det går till på MacBook Air? Eller är det problem med Mountain Lion?
 12. Kan rapportera att jag lyckades jaga up AdobeResourceSynchronizer, stänga av den i stratobjekt, ta bort alla xml-filer Adobe rdr och nu är det betydligt lugnare. Eländet till program tog bortåt 90% av CPU-kapaciteten. Vad håller Adobe egentligen på med?
 13. Den är ett år, alltså näst sista generationen…
 14. Jag sliter med att få min MacBook Air att inte oavbrutet ha sin ljudliga fläkt på! Det hjälpte med att stänga av Flash i Safari m hj av en plugin, men enligt min Aktivitetskontroll är det program som tar mest minne nu är AdobeResource Synchronizer. Försökt avinstallera, men det räckte inte! Vad gör jag? jag kan leva utan Adobe om jag måste, förstår Adobehatarna! Anders Adobe synchronizer.tiff Synchronizer2.tiff
 15. Tack, ska kika på detta. Min MacBook Air kör fläkten högljutt ofta och alltid när TM drar igång… men inte bara då. Ska jag behöva leva med detta? Apple Service tycker det är OK, men jag har med en rad bärbara PB aldrig varit med om liknande…
 16. TM kör ju varje halvtimme och jag tycker det tar en hel del tid och nätverkskapacitet (använder Time Capsule trådlöst). Kan man begränsa körningen, dvs t ex varje timme eller annan frekvens. Det borde väl i alla fall gå att göra i Unixkärnan?
 17. Läste denna ganska gamla tråd och undrar om någon hittat bättre lösningar? Jag har bytt till Comhem och skulle vilja använda TC endast som backup och inte som router… Lösningar någon?
 18. OK, tack. Körde SMC nu och märkligt nog är det lugnt f n.
 19. Den är tom och är för det mesta tom,
 20. Ja, jag och Apple SP har ju gjort detta. Deras senaste koll var grundlig - åtminstone tog den mkt tid Jag har svårt att tro att denna MB ska susa nästan hela tiden…
 21. Jag har haft bärbara Macar i kanske 12-13 år och köpte glatt min MB Air 13" när den nya versionen kom ut. Upptäckte snart att fläkten gick väldigt ofta med tydligt, nästan ständigt sus och till synes utan ssk skäl. Kör inga tunga applikationer el dyl. Har en MBP 15" som inte alls beter sig så, inte heller mina tidigare bärbara macar. Nedan bifogar jag en logg från när jag sporadiskt fäljde upp det, och idag är det lika illa. Lämnade in den till service en och två ggr på DigitalInn i Uppsala, och fick det vänliga men bestämda svaret att det inte var något fel. Det är bra med fläkt säger dom. Visst, men om den går jämt eller väldigt ofta är det väl ändå konstigt? En ytterligare konsekvens är tydligen att batteritiden blir rejält kortare, inte konstigt när fläkten går jämt… Min fråga är: ska man behöva acceptera detta? Vad göra man när Apples Service Provider inte håller med och problemet kvarstår? Anders Fläktljud.pdf
 22. Men vad kan man sätta emot när den varit inne på service två ggr och de säger att den är OK, trots att jag dokumenterat hur mycket fläkten går?
 23. Jag har nu haft min Macbook Air 13" inne på service två gånger då jag klagat på fläktljudet. inför andra gången hade jag loggat under några veckor och fläkten går på långa perioder, t ex alltid då jag köra Time Machine. Det blir ett högt sus och eftersom jag är forskare och sitter på tyst bibliotek och jobbar blir det störande. En kollega med samma maskin hade liknande erfarenheter. Men Digital Inn i Uppsala tycker inte det är något problem. Jag kan jämföra med Apples bärbara av olika slag som jag haft sedan mitten av 1990-talet, inklusive min nuvarande MacBook Pro 14". Air kör fläkten betydligt mer! Jag väldigt frustrerad och Apples service tycker det är OK…. Har ni gurus några lösningar?
×
×
 • Skapa nytt...