Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Macus

Medlem
 • Antal inlägg

  714
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Macus

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1962-06-19

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Sveriges framsida

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1985
 • Appleprylar
  PM G4 MDD och PM G5
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Om du har hackat den så måste du antagligen återställa AppleTV:n först. Sen kan du uppdatera via nätet. (med AppleTV:n inkopplad mot internet.)
 2. Om jag vore du så skulle jag testa att först stänga av routing-funktionen i comhem-routern, om det är möjligt, och bara använda den som modem. Sen skulle jag använda AirPort Extreme som router och länka ihop den med dina två AirPort Express via WDS. Då blir det lika stabilt som om man hade en sladd emellan basenheterna. Man kan dessutom använda trådbundet nätverk på andra sidan om den trådlösa länken d v s från AirPort Express till en dator. För att skapa en WDS-länk så måste man ange mac-adressen för den ena basenheten i den andra basenhetens inställningar och vice versa. Sen gör man likadant mellan andra basenheten och den tredje d v s mellan Express:erna. Tänk på att Ethernet är ett bussnät. Basenheterna ska länkas ihop i serie. Det får varken bli en ring eller en stjärnkoppling.
 3. Du kunde även skaffa dig en router. Då lägger den beslag på den fasta IP-adressen och delar sen ut dynamiska IP-adresser till dina "datorer". Troligtvis blir det en låsning i själva nätverkskortet när den tar emot den fasta IP-adressen. Men med en router och dynamisk IP-adress så kan du förhoppningsvis förnya IP-adressen på ett enklare sätt.
 4. Om jag vore du så skulle jag testa att göra en ipconfig /release i windowsterminalen innan du bootar om i Mac OS X. Då släpper windows taget om din fasta IP-adress som då görs fri för Mac OS X. Hade ni haft dynamiska IP-adresser istället så hade antagligen inte problemet uppstått. Då hade det bara varit för Macen att begära en ny IP-adress från din ISP. Detta är vad jag tror är problemet (och lösningen)
 5. Att hårdvaran stöder flerkanalig ljudutgång behöver ju inte betyda att även programvaran gör det. Här kan det nog finnas fallgropar i form av obetalda licensavgifter till Dolby labs och DTS. Eller så fungerar det utmärkt bra från början med åtminstone Dolby Digital som det gör med AppleTV:n.
 6. Du kan utöka befintligt nät. Om du redan har en router så rekommenderar jag en AirPort express.
 7. Jag köpte en Targus kylmatta på Netonnet för 299 kr. Den fungerar riktigt bra.
 8. har inte angett sin status

 9. Kolla hos tillverkaren om det finns nyare BIOS till Vista-datorn!
 10. OK, det är visst en skillnad i grafikprestanda. Men det går fortfarande att spela merparten av spelen, kanske alla t o m.
 11. Har du ställt in din router på DHCP så att den delar ut IP-adresser? Är det trådlösa nätverket krypterat? Kan du ansluta trådlöst med en dator?
 12. Den enklaste modellen har tillräcklig prestanda för att spela alla spel. Den enda skillnaden är att det tar lite längre tid att ladda in nästa nivå. Inget man märker. Den enklaste modellen med 8 GB räcker väl till för en 10-åring. Å andra sidan så är ju prisskillnaden ganska liten i USA. Det kan ju vara värt de pengarna om man behöver det extra lagringsutrymmet t ex om man vill lägga in många filmer.
 13. Jag gjorde något liknande för ca 10 år sedan. Jag brukade köpa tre röda och en vit. Men det var jag tydligen inte ensam om att göra. Hon som var efter mig i kön till kassan på bolaget hade också valt ut tre röda och en vit. Jag blev väldigt förvånad när jag kom hem med hennes flaskor istället för mina. Jag åkte genast tillbaka till bolaget. Mina flaskor stod kvar och väntade på mig till min stora glädje. Men damen, vars flaskor jag hade fått med mig, hade visst inte varit lika munter. Hon hade fått gå in och hämta nya flarror. Lite korkat eftersom mina sorter var mycket bättre.
 14. Gå till Borås tidning och berätta för dem hur illa du har blivit behandlad. Om de skriver om detta i tidningen så lär Ica Maxi ändra sig fortare än kvickt. Jag håller tummarna för dig. Stå på dig!
 15. Varför bytte du? d-linken verkar ju vara en riktig racer.
×
×
 • Skapa nytt...